spirosx Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2010 Έχω στήσει ένα τοπικό δίκτυο με 3 υπολογιστές, με 1GB switch και κάρτες δικτύου. Το πρόβλημα είναι ότι παρόλο που όλοι οι υπολογιστές βλέπουν 1 GB/s σύνδεση και το switch λέει ότι συνδέονται όλοι με 1 GB η ταχύτητα μεταφοράς αρχείων δεν ξεπερνά τα 10 MB/s . Δεν έχω κατεστραμμένα πακέτα, δεν έχω ping και τα καλώδια δεν ξεπερνούν τα 5 μέτρα. Κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη γιατί δεν ξέρω τη άλλο να κοιτάξω. Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasi Ιούλιος 15, 2010 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2010 και σε μένα το ίδιο συμβαίνει!!!!Μάλλον θα φταίνε τα switch Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inglor Ιούλιος 15, 2010 #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2010 Δοκίμασε να συνδέσεις τους υπολογιστές μεταξύ τους και όχι πάνω από το swich. Αν συμβαίνει ακόμα αυτό τότε έχεις αργούς δίσκους. Δυστυχώς δεν έχω 1Gbs ethernet αλλά στο 100Mbps φτάνω μέχρι και 12.5Mb/secΕπιπλέον οι δίσκοι 5400 rpm έχουν όριο κάπου στο 25-30Mb/secοι 7200 rpm περίπου 50-60Mb/secΗ μέγιστη θεωρητική ταχύτητα του 1Gbit ethernet σε μεταφορά δεδομένων είναι περίπου 125Mb/sec αλλά λογικά θα κάνει cap πρώτα ο δίσκος (read/write) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samael Ιούλιος 15, 2010 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2010 Επισης τα καλωδια σου πρεπει να ειναι Cat5e ή Cat6. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spirosx Ιούλιος 15, 2010 Author #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2010 Λοιπόν, οι δίσκοι είναι όλοι sata στα 7200 rpm και δοκιμασμένοι με μέσω όρο 65 MB/s ταχύτητα μεταφοράς, τα καλώδια είναι utp cat.5e και έκανα και δοκιμή με απευθείας σύνδεση για να αποκλείσω το switch και πάλι δεν ξεπερνώ τα 9 MB/s Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Ιούλιος 15, 2010 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2010 τι nic εχουν οι υπολογιστες ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasi Ιούλιος 15, 2010 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2010 Εγώ έχω καταφέρει μονάχα σε καλώδιο FTP να δουλέψει το 1GB μεταξύ δυο HY.Τα switch που δεν δουλεύουν στο 1gb σε μένα είναι Netgear Gs605 v2 , και D-Link DGS-1005D και από nic έχω δοκιμάσει τα πάντα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Ιούλιος 15, 2010 #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2010 Δοκίμασε να συνδέσεις τους υπολογιστές μεταξύ τους και όχι πάνω από το swich. Αν συμβαίνει ακόμα αυτό τότε έχεις αργούς δίσκους. Δυστυχώς δεν έχω 1Gbs ethernet αλλά στο 100Mbps φτάνω μέχρι και 12.5Mb/secΜια χαρά είσαι απλώς γίνεται μπέρδεμα με τις μονάδες. Όταν λέμε σε κάρτα δικτύου 1GBps δεν εννοείται 1 Gigabyte αλλά 1 Gigabit per second. Οπότε σε σύνδεση 1GBps θα πρέπει να έχεις 1000/8=125Megabyte/s ταχύτητα μεταφοράς και στα 100Mbps (Megabit per sec) 100/8=12,5Mbyte per sec.@spirosx: θα έψαχνα τις ρυθμίσεις του tcp/ip. Πόσες simultaneous connections επιτρέπεται να έχεις ταυτόχρονα; Ξέρω ότι κανονικά αυτό ξεκίνησε από τα torrent sites αλλά μήπως παίζει κάτι ανάλογο και εδώ; Δοκίμασε να στείλεις αρχεία από τον έναν υπολογιστή στους άλλους 2 ταυτόχρονα και κοίτα τότε πώς διαμορφώνεται η ταχύτητα μετάδοσης. Δεν ξέρω και πάρα πολλά από tcp/ip οπότε μπορεί να λέω και μπαρούφες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaxos Ιούλιος 15, 2010 #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2010 Τσέκαρε αν είναι ενεργοποιημένα στις ρυθμίσεις των καρτών δικτύου τα jumbo frames!Θα πρέπει βέβαια να τα υποστηρίζει και το switch, αλλά και ένα φθηνό switchάκι που έχω αν και επίσημα δεν αναφέρει κάτι, στην πράξη υποστηρίζει jumbo frames μέχρι 4Κ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιούλιος 16, 2010 #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 16, 2010 Η μέτρηση της απόδοσης του δικτύου πρέπει να γίνεται με μετροπρόγραμμα και όχι με μεταφορά αρχείων. Κατέβασε και τρέξε το iperf σε ένα μηχάνημα ως server (iperf -s --format m) και σε κάποιο άλλο ως client (iperf -c IP.OF.THE.SERVER --format m -t 60 -i 5) Link to comment Share on other sites More sharing options...
spirosx Ιούλιος 16, 2010 Author #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 16, 2010 Τα nic είναι 1 level1 και 1 tenda με τσιπάκι realtek 8168 και 8169 αντίστοιχα, το iperf για κάποιο λόγο δεν δουλεύει, πετάει σφάλμα για άγνωστη παράμετρο όταν βάζω την ip του server. Με το jumpo frame είδα μια βετλίωση και τώρα φτάνει μέχρι τα 18 MB/s. Το 3ο μηχάνημα είναι 1 NAS και εκεί δεν έχει ρυθμίσεις για jumpo frame οπότε η ταχύτητα παραμένει στον πάτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsakonas Ιούλιος 16, 2010 #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 16, 2010 αν ψαχνεις το απολυτο και εχεις ορεξη να διαβασεις κυκλοφορουν προγραμματα που πειραζουν τις ρυθμισεις δικτυου των win και ισως σου μεγαλωσουν την αποδοση...τετοια προγραμματα ειχαν αρχισει να βγαινουν για τα τορρεντς και το τουηκαρισμα του ρουτερ..αν παλι εχεις λεφτα και ψαχνεσαι να ξοδεψεις,βαλε στα πισια Killer K1 network cards .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.