Jump to content

Ελληνικη νομοθεσια περι φωτογραφιση τριτων (οχι υποβρυχιου)

Recommended Posts

για ξυλικι δεν μιλησα.2ον απο το κοντεξτ αυτο λειπει η δημοσιευση στο ιντερνετ,3ον καθαρη 100% απιθανο δεν ειναι,αλλα το σιγουρο ειναι οτι εισαι σε πολυ καλυτερη θεση απο οτι να την εσπαγες στην ψυχρα...

Πολυ extreme sport τελικα η φωτογραφια.

Απο δω και περα θα φωτογραφιζω μονο μπετα+σιδερα.

• Replies 41
  • Created
  • Last Reply

Σηκώνει νεο νήμα η συζήτηση, πάντως στο στρατό θυμάμαι και ως ΑΜ αν έβγαζε κάποιος φωτό το στρατόπεδο ή οτιδήποτε κοντά σε αυτό ή άτομα του στρατοπέδου ή εμάς με πολιτικά (προσπάθησα έτσι να διευκρινήσω τον όρο ΠΑΝΤΑ) μπορούσαμε να τον σταματήσουμε, να σβήσουμε φωτός που τράβηξε, αρχικά καλώντας τον και σε περίπτωση που έφευγε με παρακράτηση στην ουσία. Όλα αυτά με το ναι και της αστυνομίας και με το ναι της στρατονομίας. Βία δε χρειάστηκε σε κανένα περιστατικό που έτυχε σε μένα.

Από τη στιγμή που εμφανίζεσαι σε δημόσιο χώρο, θέτεις τις πράξεις σου και την εικόνα σου στη διάθεση όσων βρίσκονται στον ίδιο χώρο με εσένα. Γίνεσαι μέρος του τοπίου. Δεν μπορείς να διατηρείς την ιδιωτικότητά σου σε έναν δημόσιο χώρο. Είναι σαν να λες ότι γύρω είναι Κυριακή ενώ εκεί που είσαι εσύ είναι Σάββατο.

Από τη στιγμή που εμφανίζεσαι σε δημόσιο χώρο, θέτεις τις πράξεις σου και την εικόνα σου στη διάθεση όσων βρίσκονται στον ίδιο χώρο με εσένα. Γίνεσαι μέρος του τοπίου. Δεν μπορείς να διατηρείς την ιδιωτικότητά σου σε έναν δημόσιο χώρο. Είναι σαν να λες ότι γύρω είναι Κυριακή ενώ εκεί που είσαι εσύ είναι Σάββατο.

Σωστό αλλά όπως σέβομαι την 'προσβολή δημόσιας αιδούς' θέλω να σεβαστεί τα προσωπικά μου δεδομένα κι ο άλλος και να μην τα ανεβάσει στο ιντερνετς.

Δεν μιλάω για την φωτογραφία της στιγμής συγκεκριμένα αλλά την προστασία αυτης από τον δε ξέρω και γω ποιον και τι θα την κάνει αυτός...

Νομίζω είναι εμφανές ότι δεν νιώθουμε αλλού κι αλλού ασφαλείς, αυτό με τις φωτό και την 'κατάχρηση' έχει παραγίνει.

Ουκ ολίγοι έχουν δει γυμνούς τους εαυτούς τους, με γκομεν@κια αγκαλιά που ποτέ δε υπήρξαν κτλπ.

Επίσης να επισημάνω ότι υπάρχουν άτομα που δεν μπορούν να καταλάβουν την επεξεργασμένη εικόνα και εκεί και αν γίνεται χαμός ύστερας...

Hey guys, μπαίνω να δω καμιά καλοκαιρινή φωτογραφία μιας και έχω να κάνω διακοπές χρόνια

και βλέπω κατεβατά περί άδειας φωτογραφήσεων, δικαιωμάτων και νομοθεσίας... Πέραν απ'ό,τι

αυτή η συζήτηση πιστεύω πως έχει ξαναγίνει, μήπως να το κάνατε ένα split και να έμεναν μόνο

τα on-topic posts?

Όσο για το φλέγον θέμα, άμα έβλεπα στημπαραλία μια μ()υν@ρ@ με ένα κόφτη που κόβει πλανήτες

και είχα την φωτογραφική μαζί (και δεν έβλεπα να 'χει κανά τούμπανο γκόμενο or sth δίπλα της)

θα το 'ψηνα να την αποθανατίσω. Χωρίς άδειες και "gay" ερωτήσεις. Focus -> Κλίκ. Έτσι απλά.-

Και συμπεριλαμβάνω και φωτογραφίες με το πρόσωπό της σε combo με το υπόλοιπο σώμα της.

Τώρα άμα αυτή έχει το δικαίωμα να σου σπάσει τη μηχανή ή να σε μυνήσει επειδή φωτογράφισες

κάτι που αυτή επιδεικνύει χωρίς ενδιασμούς σε χιλιάδες ζευγάρια μάτια είναι μεγάλο θέμα. Όπως

γράφει ο Τσάκωνας, ναι μπορεί να σε μυνήσει... ΕΛΕΟC όμως. Γενικά, προσέχουμε για να έχουμε.

Αγνοώντας το πόσο κάφρος μπορεί να είμαι, κάποια "θέματα" σε προκαλούν να τα φωτογραφίσεις.

Όχι μόνο σεξουαλικά ε. (όμορφα/κοινωνικά/περιέργα/αστεία/κ.τ.λ.) Το λεπτό σημείο είναι πως θα

το κάνεις και τι χρήση θα κάνεις. Μην πας και 'συ στο ένα μέτρο να φωτογραφίσεις τον άγνωστο

άγγελο και ούτε χρειάζεται με τη μια να πας postάρεις τη photo στο facebook ή σε οποιονδήποτε

άλλο social network/site είσαι μέλος. Μπορείς και με άλλους τρόπους να μεγαλώσεις το e-p3nis σου

και είμαι σίγουρος πως όλα τα φιλαράκια σου έχουν εδώ και χρόνια msn ή κάτι παρόμοιο, οπότε

you can share the fun from there. Τα παραπάνω δεν παν πουθενά προσωπικά ε. Ειδικά οι κοπελιές

που οι photos τους postαρίστηκαν στο TheLab θα 'πρεπε να νιώθουν υπερήφανες. Just my 2 cents.

ας έρθει να μου αφαιρέσει κάρτα κανείς

και θα δεις τι θα με πληρώσει

και απο όλα όσα αναφέρεις

συμπεραίνω το εξής

Ας αποδείξει οτι τον προσέβαλα

και μετά τα λέμε...

Μα έχει να κάνει με το πόσο θέλει να προστατευτεί ο άλλος.

Δεν είναι να δημιουργούνται προβλήματα και μετά να περιμένεις να βρείς λύση, έχει να κάνει με το πόσο προνοείς και πόσο θα προστατευτείς.

Μα έχει να κάνει με το πόσο θέλει να προστατευτεί ο άλλος.

Δεν είναι να δημιουργούνται προβλήματα και μετά να περιμένεις να βρείς λύση, έχει να κάνει με το πόσο προνοείς και πόσο θα προστατευτείς.

Μην πας ποτε πουθενα που κυκλοφορουν Ιαπωνες.

Εχω διαβασει στο Ιντερνετς οτι βγαζουν πολλες φωτογραφιες και μοιαζουν αυτοι μεταξυ τους αντε μετα ξεχωρισε ποιος σε εβγαλε για να του σβησεις τη φωτογραφια απο τη μηχανη του.

ας έρθει να μου αφαιρέσει κάρτα κανείς

και θα δεις τι θα με πληρώσει

Οριστε οπως και συ θες να χεις το δικιο σου για μια καρτα,ο αλλος τι να πει που του βγαζουν τα οπισθια της γυναικας του? :)

Στην ερωτηση σου κατι ποστ πισω,οχι γενικως ειμαι πολυ ηρεμος ανθρωπος,μονο σε καποια θεματα παρεκτρεπομαι.

Σύνθετο θέμα και ωραίο νήμα.

Στην καφρίλα πάντως θα απαντούσα και εγω με καφρίλα.

Nαι ok μεγάλε, συγγνώμη που σε τράβηξα φωτό χωρίς την έγκριση σου, αλλά δε θα μου σπάσεις τη μηχανή και τα μούτρα.

Αντίθετα δε θα είχα την παραμικρή δυσκολία ακόμα και να τις σβήσω μπροστά του αν μου έλεγε ευγενικά ότι τον ενοχλεί η φάση.

Κάποιοι όμως αδυνατούν να είναι ευγενικοί γιατί εκλαμβάνουν την ευγένεια ως αδυναμία, και τότε προκύπτουν φαινόμενα όπως αυτό που περιέγραψε ο Αστρολάβος στην Καλαμάτα.

Αυτό που συζητάτε μου θυμίζει μια είδηση με τίτλο...

Οι γερμανικές αρχές εναντίον του facebook για την ανάρτηση στοιχείων τρίτων...

Δεν μπορώ να βρώ το λινκ

Πολυ δυσκολο ηταν

[ame=http://www.google.gr/search?q=%CE%9F%CE%B9+%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82+%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AD%CF%82+%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BF%CE%BD+%CF%84%CE%BF%CF%85+facebook+%CE%B3%CE%B9%CE%B1+%CF%84%CE%B7%CE%BD+%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7+%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%AF%CF%89%CE%BD+%CF%84%CF%81%CE%AF%CF%84%CF%89%CE%BD...&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a]ΞΞΉ Ξ³Ξ΅ΟΞΌΞ±Ξ½ΞΉΞΊΞ­Ο Ξ±ΟΟΞ­Ο Ξ΅Ξ½Ξ±Ξ½ΟΞ―ΞΏΞ½ ΟΞΏΟ facebook Ξ³ΞΉΞ± ΟΞ·Ξ½ Ξ±Ξ½Ξ¬ΟΟΞ·ΟΞ· ΟΟΞΏΞΉΟΡίΟΞ½ ΟΟΞ―ΟΟΞ½... - ΞΞ½Ξ±ΞΆΞ

Ωραιο thread ... το διαβασα ολο γιατι υπνος δεν με πιανει

Πιστευω οτι η λεξη κλειδι ειναι η εξης : Προσεγγιση

Εαν εγω κανω σαν λυσσαρης και αρχισω να τραβαω ποπακια και ζαβυ λες και δεν υπαρχει αυριο (και με παρουν χαμπαρι) τοτε ναι εμπλεξα και εξαρτατε με ποιους εχω να κανω, το πως θα αντιμετωπισω την αντιδραση τους, το ποσο ψυχραιμος ειμαι, το εαν ειμαι μονος ή με φιλους, το εαν ειμαι μονος ή με φιλους ΚΑΙ φιλες και ενα σωρο αλλα

Συμφωνω με αυτα που ειπε ο Τσακωνας αλλα επισης συμφωνω με αυτα που ειπε και ο DarkSaga ... δεν θα αφησω και ουτε θα επιτρεψω να ερθει ο αλλος να μου χαλασει εξοπλισμο και τα σχετικα επειδη πηρα μια pic στην οποια η κοπελα/ξαδερφη του ειναι με το brazil και τυχαινει να εχει καλο σωμα ... στο κατω κατω ας μου ζητησει να την διαγραψω και εγω θα το κανω, ηρεμα και ωραια.

Πατριωτισμοι του στυλ : Θα σπασω στο ξυλο οποιον παρει φωτογραφια την δικια μου με τον κουρ@δοκοφτη δεν ξερω για σας dudes αλλα εγω δεν τα σηκωνω. Στο κατω κατω της γραφης εαν καποιοι ειναι τοσο "αντρες" ας τα ψαλλουν πρωτα στην "δικια" τους που εβαλε το string ή ας πανε σε ερημικη παραλια και μετα να ζητανε απο αλλους τα ρεστα. Οπως ειπε και ο Αστρολαμπος ειναι σε δημοσιο χωρο.

Βεβαια με λιγο λεγειν και σωστη προσεγγιση αντι να σου σπασουν τον εξοπλισμο, ισως βρεθεις να φευγεις απο την παραλια με παρεα εαν εισαι τυχερος ;)

Εμενα η κοπελα μου φοραει brazil και εχει τυχει να την παρουν φωτο απο μακρια πολλες φορες ή οταν ειναι ξαπλωμενη ... απλα γελασα και εγω και αυτη. Εαν ημουν ατομο που με ενοχλουσε το συγκεκριμενο συμβαν τοτε θα ζηταγα οπως ειπα ευγενικα και ωραια να σβησει ο αλλος την pic

Και μια ερωτηση. Εαν ενας ΠΟΛΥ γυμναζμενος ο οποιος τυχαινε να ειναι GAY (it happens!) φωτογραφιζοταν απο μια παχυσαρκη γυναικα με πιο πολλες τριχες αποτι αυτος και νευριαζε θα εβρισκε το δικιο του να ειχε την ιδια αντιμετωπιση που ειχαν οι τυπαδες στην Καλαματα? Δεν νομιζω ...

Ωραιο thread ... το διαβασα ολο γιατι υπνος δεν με πιανει

Πιστευω οτι η λεξη κλειδι ειναι η εξης : Προσεγγιση

Εαν εγω κανω σαν λυσσαρης και αρχισω να τραβαω ποπακια και ζαβυ λες και δεν υπαρχει αυριο (και με παρουν χαμπαρι) τοτε ναι εμπλεξα και εξαρτατε με ποιους εχω να κανω, το πως θα αντιμετωπισω την αντιδραση τους, το ποσο ψυχραιμος ειμαι, το εαν ειμαι μονος ή με φιλους, το εαν ειμαι μονος ή με φιλους ΚΑΙ φιλες και ενα σωρο αλλα

Συμφωνω με αυτα που ειπε ο Τσακωνας αλλα επισης συμφωνω με αυτα που ειπε και ο DarkSaga ... δεν θα αφησω και ουτε θα επιτρεψω να ερθει ο αλλος να μου χαλασει εξοπλισμο και τα σχετικα επειδη πηρα μια pic στην οποια η κοπελα/ξαδερφη του ειναι με το brazil και τυχαινει να εχει καλο σωμα ... στο κατω κατω ας μου ζητησει να την διαγραψω και εγω θα το κανω, ηρεμα και ωραια.

Πατριωτισμοι του στυλ : Θα σπασω στο ξυλο οποιον παρει φωτογραφια την δικια μου με τον κουρ@δοκοφτη δεν ξερω για σας dudes αλλα εγω δεν τα σηκωνω. Στο κατω κατω της γραφης εαν καποιοι ειναι τοσο "αντρες" ας τα ψαλλουν πρωτα στην "δικια" τους που εβαλε το string ή ας πανε σε ερημικη παραλια και μετα να ζητανε απο αλλους τα ρεστα. Οπως ειπε και ο Αστρολαμπος ειναι σε δημοσιο χωρο.

Βεβαια με λιγο λεγειν και σωστη προσεγγιση αντι να σου σπασουν τον εξοπλισμο, ισως βρεθεις να φευγεις απο την παραλια με παρεα εαν εισαι τυχερος ;)

Εμενα η κοπελα μου φοραει brazil και εχει τυχει να την παρουν φωτο απο μακρια πολλες φορες ή οταν ειναι ξαπλωμενη ... απλα γελασα και εγω και αυτη. Εαν ημουν ατομο που με ενοχλουσε το συγκεκριμενο συμβαν τοτε θα ζηταγα οπως ειπα ευγενικα και ωραια να σβησει ο αλλος την pic

Και μια ερωτηση. Εαν ενας ΠΟΛΥ γυμναζμενος ο οποιος τυχαινε να ειναι GAY (it happens!) φωτογραφιζοταν απο μια παχυσαρκη γυναικα με πιο πολλες τριχες αποτι αυτος και νευριαζε θα εβρισκε το δικιο του να ειχε την ιδια αντιμετωπιση που ειχαν οι τυπαδες στην Καλαματα? Δεν νομιζω ...

Ο γυμνασμένος/η είναι ένας άνθρωπος που εργάζεται ώρες στο γυμναστήριο και προσέχει την διατροφή του. Αν είναι ομοφυλόφιλος/η καθόλου δεν μας ενδιαφέρει. Εκείνο που ενδιαφέρει είναι ότι φωτογραφίζεις το αποτέλεσμα της εργασίας του που εν δυνάμει κάνει λεφτά.

Γιατί δεν σου βγαίνει το καλλιτεχνικό φαντάζομαι στον κοιλαρά ή στην κυρία με το στήθος στα γόνατα.

Αν εξαιρέσει κανείς τα νομικά ζητήματα που συζητήθηκαν, θα διαπιστώσει πως η κύρια συζήτηση αφορά γυναικεία σώματα και οπίσθια. Οπότε το γνωστό ρητό περί "συρσίματος καραβιών" καλά κρατεί.

Όσον αφορά το ηθικό θεμα τώρα, όταν κάποια εκθέτει σε κοινή θέα τα κάλλη της και τα βλέπει όλη η παραλία, μου φαίνεται τελείως φαιδρό να γκρινιάξει είτε αυτή είτε ο θιγμένος σύντροφός της. Νομικά, δεν καταλαβαίνω γιατί κάτι που δεν θεωρείται πως προσβάλλει την δημοσία αιδώ δεν μπορεί να φωτογραφηθεί και να αναπαραχθεί.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.