Jump to content

♠Ποσους πυρηνες τελικα χρειαζονται τα games?♠

Nephiλiμ

Recommended Posts

Με λίγα λόγια η απάντηση είναι ότι δεν χρειαζόμαστε τους ακριβοπληρωμένους 5-6 πυρήνες , η καλύτερη λύση είναι 4 αλλά με πολύ μικρή διαφορά απο τους 2 :D .

Επομένως ο Ε8600 είναι ότι καλύτερο μιας και πάει και στον Θεό με μια καλή αερόψυξη :happy2:

Υ.Γ. Θα πάω να πάρω πίσω τον Ε8600 μου :p

Οπως λεει και το αρθρο ομως σε λιγο καιρο (λιγο = ο θεος ξερει ποτε!) υποτιθεται οτι θα βλεπουμε διαφορα με 4 πυρηνες ...

Ενας i7 που κλοκαρει καλα ισως ειναι η καλυτερη λυση

L4D 1 & 2 ,δεν εχουν προβληματα με 2πυρηνους? (καλα εκτος και αν βαλεις το code στο console,που δεν ειναι αυτο δικαιολογια).

Το BF:BC2 σε φιλο με 4πυρηνο και 2gb ram και 8800gt τρεχει καλυτερα απ'οτι σε μενα με 9800,4gb και 2πυρηνο.Δοκιμασμενο στα ιδια settings.

Αλλα νταξ το να παρεις 5-6 πυρηνες ξερω γω ειναι απλα για να ικανοποιησεις το αισθημα που εχεις οτι κατι σου λειπει....

Αν και νομιζω σε καποια προγραμματα χρειαζεται (photoshop... ?)

Ενταξει οι μετρησεις του αρθρου δεν ξερω πως προεκυψαν αλλα δεν ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα, ειδικα στο BC2. Συμφωνω με τον Hydra.

Ακριβως στο ιδιο σημειο με 2πυρηνο μου εβγαζε 35fps και με 4πυρηνο 51, ενω στο αρθρο φαινεται οτι δεν υπαρχει διαφορα.

Ενας 4πυρηνος που να κλοκαρει καλα χρειαζεται, τα υπολοιπα ειναι για την κ@υλ@ των benchmarks.

Σαχλαμάρες...πιστευω οτι το κανουν γιατι εχουν πεσει οι πωλήσεις στους 2 core:big_boss:...Η λογική λεει οσους πιο πολλούς πυρήνες τοσο πιο καλα ακόμα και αν κάθονται..:meeting:

απορω με πιο σκεπτικο συγκρινετε 2 διαφορετικα πισι που το μονο κοινο ειναι τα games / settings

Η αληθεια ειναι οτι ακομα ελαχιστα παιχνιδια επωφελουνται απο 4 πυρηνες.βλ.GTA , unreal 3 engine.

Οποτε ο διπυρηνος θα κρατησει για πολυ καιρο αυτη την μαχη.Αν και συμφωνω για να εισαι στο 100% καλυμενος παρε εναν τρετραπυρηνο και εισαι κομπλε

Αυτό είναι το θέμα… το καθυστερούν αβέρτα για να ψωνίζουμε και κάρτες σαν τα ζώα, αλλά αν ψωνίσεις τώρα είμαι της άποψης να πας για τον 4πύρηνο αν σε παίρνει γιατί μακροπρόθεσμα (λογικά) θα βγεις κερδισμένος.

ρε παιδια, αν εξαιρεσουμε τις εξειδικευμενες εφαρμογες τυπου photoshop, εφαρμογες επαγγελματικες για βιντεο, γραφιστες.......κλπ, οι οποιες δεν απασχολουν τον περισσοτερο κοσμο, εγω θεωρω οτι και οι διπυρηνοι αντεχουν ανετα για οποιαδηποτε αλλη χρηση.

διοτι, ενας "μεσος" χρηστης pc, τι κανει καθημερινα? σερφαρει στο νετ, ακουει μουσικη, βλεπει ταινιες, παιζει κανα παιχνιδι.., δεν αρκει ενας διπυρηνος για ολα αυτα? νομιζω υπερεπαρκει! απλα ο καταναλωτισμος βαζει τους περισσοτερους στο παιχνιδι της αναβαθμισης!

Φυσικά αρκεί, απλά τώρα παίρνεις και 4 πυρήνες με λίγο παραπάνω κόστος εξ' ου και τα λεγόμενα.

Και σε εφαρμογές εκτός παιχνιδιών (PS, Office, win-rar-lol, κλπ) έχει διαφορά αισθητή.

Δεν είναι must, αλλά σιγά σιγά έχει όλο και περισότερο λογισμικό που κάνει διαφορά.

σωστo αυτο Dolly. αφου το κοστος των 4 πυρηνων εχει μειωθει και βρισκεις πια με 100€, λογικο ειναι να στησεις συστημα με 4πυρηνο και οχι με 2πυρηνο.

απο κει και περα πρεπει να υποστηριζουν και οι εκαστοτε εφαρμογες, που χρησιμοποιει ο καθενας, 3-4 ή και παραπανω πυρηνες. γιατι οσοι εχουν ακομα 98-2000-ΧΡ με αντιστοιχες εφαρμογες, ακομα και ο 2πυρηνος υπερεπαρκει! οσοι εχουν περασει σε VISTA-7 και δη σε 64bit και στις νεοτερες εφαρμογες, σιγουρα με τον 4-6πυρηνο θα νοιωθουν πολυ πιο ανετα!

Ετσι είναι, εγώ την διαφορά την μεγάλη την είδα σε PS με κέρατα να τρέχουν, win-rar, και ειδικά σε office σε σχέση με το πι-σι του γραφείου που είναι 2πύρηνο και έπαθα πλάκα πως έτρεχαν τα βαριά φύλα στον ι7.

Στα παιχνίδια η αλήθεια είναι πως δεν έχω δει διαφορά απο 2 σε 4 / 8 πυρήνες αισθητή τουλάχιστον.

Ο αριθμός των πυρήνων που η κάθε εφαρμογή χρειάζεται για να τρέξει στο 100% των δυνατοτήτων της είναι ΑΥΤΟΣ ο αριθμός που έχει ορίσει ο προγραμμάτιστής της σαν βέλτιστο για εκμετάλευση από αυτήν όταν την σχεδίασε και την υλοποίησε...

Επειδή όμως ΔΕΝ είναι εφικτό και λογικό ένα πρόγραμμα να απαιτεί ΚΑΙ συγκεκριμένο αριθμό επεξεργαστών, εκτός από ποσότητα μνήμης και μέγεθος δίσκου γίνονται συμβιβασμοί. (προς το παρόν βέβαια, γιατί για αργότερα στο μέλλον βλέπουμε)

απο e8500 που πηγα σε qx9650 δεν παρατηρησα πραγματικα καμια διαφορα.στα games τουλαχιστον τα fps ηταν ιδια μην πω και μικροτερα.οσο και σε μικροεφαρμογες σε ελαφρια προγραμματακια παλι δεν παρατηρησα κατι το ιδιαιτερο.ειμαι και γω της αποψης οπως υποθηκε και παραπανω οτι οποιος εχει ενα καλο 2πυρηνο και δουλευει οχι εξειδικευμενες εφαρμογες να μην τον αλλαξει μονο και μονο για να πει οτι πηγε σε 4πυρηνο.

• 2 weeks later...

Στην ουσία παίζουν με τους πυρήνες ενός i7, οπότε ναι μεν βλέπουμε πως συμπεριφέρεται το κάθε παιχνίδι με 2 ή 4 πυρήνες, αλλά παράλληλα δε νομίζω να μπορούμε να κάνουμε σύγκριση με 2 πύρήνες ενός επεξεργαστή άλλης/παλαιότερης αρχιτεκτονικής που μάλλον ενδιαφέρει περισσότερο.

Επίσης εκτός από το bfbc2 που αναφέρουν κάποιοι συμφορουμίτες, εγω βρήκα εκτός πραγματικότητας τα αποτελέσματα στο dirt2 που από προσωπική εμπειρία μπορώ να πω ότι quad rules.

Αν και εγω πιστεύω πως με εναν αξιόμαχο διπύρηνο παίζεις το ίδιο καλά ενα 90% των παιχνιδιών που κυκλοφορούν εκεί εξω, παράλληλα νομίζω πως η quad era έχει ανατείλει στο χώρο του gaming. Έτσι προσωπικά ερμηνεύω εγω τα σημάδια των καιρών (bfbc2+dirt2), που ακολούθησαν τον οιωνό(gta). Θα μου πείς είναι μόνο τρια παιχνίδια, αλλά δεν είναι όποια και όποια παιχνίδια. Μιλάμε για major releases που κατα τη γνώμη μου δείχνουν τάση/στροφή. Στο άμεσο μέλλον(χειμώνας 2010/11) πιστευώ πως θα επιβεβαιωθώ (F1, Fallout, Crysis) ή οχι:).

Αν έστηνα σήμερα gaming pc θα επέλεγα τετραπύρηνο.

Το αν αξίζει ή οχι να αναβαθμίσει κάποιος gamer το διπύρηνο του, είναι πιο σύνθετο ζήτημα με πολλές παραμέτρους και δεν εκφέρω γνώμη.

• 2 weeks later...

Εγω, ειτε σε 7 ειτε σε ΧΡ, με τον 4πυρηνο μου, μονο διαφορα στα χρωματα ειδα και λιγο στα φορτωματα. Καμια απολυτως σε παιχνιδια. Ειτε απαιτητικα, ειτε απλα. C&C3 & GTA4 & Crysis, παιζουν τα ιδια. Διαφορα ειδα μονο ενα 15% απο τον 8500 που ειχα και μαλιστα με μνημες / 800 Mhz. Ε, μια διαφορα 15% ειναι καπως κατανοητη, αλλα ποση διαφορα να ειχα με εναν 8πυρηνο και μνημες / 2000 MHZ??? :innocent:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.