Cover Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2010 Καλημερα φιλοι μου.Θελω την βοηθεια σας διοτι λογω no money no honey δεν ειμαι σε θεση να δωσω αλλα λεφτα για τεχνικο να μου συνδεσει καλωδια και λεω να μαθω να το κανω μονος μου.Να σας ευχαριστησω εκ των προτερων για την υπομονη να μου εξηγησετε λιγο τι εργαλεια πρεπει να παρω και πως να συνδεσω τις πριζες και να τερματισω τα καλωδια.Θα προσπαθησω να εξηγησω τι ειδους καλωδιωση εχει κανει ο ηλεκτρολογος μας και μετα περιμενω τα φωτα σας.Λοιπον: Σπιτι εξοχικη κατοικια που μετα απο τοοοοσα χρονια καταφερε και εκανε η μητερα μου.Καλωδια Cat5PE που φευγουνε μεσα απο τους τοιχους και τερματιζουνε στο υπογειο οπου και εχω παρει ενα rack μεγαλουτσικο.Πανω Οροφος: 4 δωματια με 4 κουτια με καλωδια Cat5peΥπογειο: 2 δωματια με 2 κουτια με καλωδια Cat5peΥπογειο αποθηκη: 6 καλωδια μαζι με καλωδια Cat5pe που προφανως ειναι ολα τα παραπανω καλωδιαΠροφανως χρειαζομαι καποιο patch panel Cat 5Προφανως χρειαζομαι καποιο switchΠροφανως χρειαζομαι και μερικα καλωδια patch cords για να συνδεσω μαλλον το patch panel με το switchΕπισης μαλλον χρειαζομαι και μια πενσα/ταναλια ειδικη για να φτιαξω πριζακια που να κουμπωνουν στο patch panel?Αυτα εχω κατα νου για αρχη αλλα αμα εσεις σαν πολυ πιο εμπειροι χρειαζεστε εξτρα πληροφοριες let me know!Σας ευχαριστω πααααρα πολυ,Πανος Link to comment Share on other sites More sharing options...
chroma Ιούλιος 13, 2010 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2010 Χρειάζεσαι ένα punch down εργαλείο για να συνδέσεις πίσω από το patch panel τα καλώδια.http://cgi.ebay.co.uk/PUNCH-DOWN-IDC-Krone-Tool-BT-Network-CAT6-Socket-/200486060239?cmd=ViewItem&pt=UK_Computing_CablesConnectors_RL&hash=item2eade680cfκαλώδια panel - switch καλύτερα πάρε κοντά έτοιμα. Πάρε και ένα crimper για να φτιάχνεις δικά σου καλώδια, δεν είναι ακριβό.Επίσης ένα lan tester [ame=http://www.amazon.co.uk/Draper-40420-LAN-TESTER/dp/B000PJ8OJA]Draper 40420 LAN TESTER: Amazon.co.uk: DIY & Tools@@AMEPARAM@@http://ecx.images-amazon.com/images/I/513uq%2BTe3QL.@@AMEPARAM@@513uq%2BTe3QL[/ame]Τα παραπάνω μαζί με ένα patch panel δε θα βγουν πάνω από 50ρικο αν πάρεις και από ebay.Για switch τι budget έχεις; Δε χρειάζεσαι πάνω από 8 πόρτες αν κατάλαβα καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Ιούλιος 13, 2010 #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2010 Αγοράζωντας τις μπρίζες για τους τοίχους ζήτα και ένα εργαλείο για να τερματίσεις τα καλώδια σε αυτές (το punch down που αναφέρει ο chroma), το κατάστημα πρέπει να έχει σίγουρα αν φυσικά μιλάμε για σοβαρό κατάστημα ηλεκτρικών. Αν θέλεις να κρατήσεις το κόστος χαμηλά τότε δεν είναι απαραίτητο το Patch panel για το υπόγειο, αφού μιλάμε για οικιακή εγκατάσταση. Πάρε ένα εργαλείο τερματισμού για να φτιάχνεις τα μπριζάκια (πάλι ότι λέει ο chroma) και τερμάτισε απευθείας τα καλώδια στην αποθήκη του υπογείου σε μπριζάκια utp. Μετά σύνδεσε τα κατευθείαν πάνω στο switch που θα πάρεις, με ένα 8-port κάνεις μια χαρά την δουλειά σου, 100άρι ή 1000άρι βρίσκεις σχετικά φθηνά. Το παραπάνω αν και κρατάει το κόστος χαμηλά ΔΕΝ σου εξασφαλίζει ευελιξία αν π.χ. θελήσεις να φτιάξεις 2 ή περισσότερα χωριστά δίκτυα. (ουσιαστικά γλυτώνεις Τα κόστη του patch panel με τα μπιζάκια του και τα patch cords) Τα εργαλεία, μαζί με τη εμπειρία θα σου μείνουν για κάνα φίλο και σαν ένα επιπλέον προτέρημα στο βιογραφικό σου (αν φυγικά ασχολήσε με αυτά) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cover Ιούλιος 13, 2010 Author #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2010 Παιδια και παλι καλησπερα και ευχαριστω για την βοηθεια!Επειδη του ειπα να βγαλει μπολικα καλωδια λεω να παρω ενα patch panel 16αρι και μαλλον και switch 16αρι. Εχετε για αυτα κανα καλο μαγαζι να προτεινετε γιατι πηγα σε ενα τυπακι εδω στην Κανιγγος και δεν ηξερε να μου πει γιατι η πριζα της ABB που γραφει μονο RJ45 ειναι 8€ πιο φτηνη απο αυτη που γραφει RJ45 Cat 5!!!!Γενικα υπαρχει καποιο μαγαζι για να παρω ολα αυτα που προτεινετε παραπανω ή να επιλεξω μεσω ebay??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιούλιος 13, 2010 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2010 Τα patch panel δε χρειάζονται το ειδικό εργαλείο που έχουν οι τηλεφωνάδες. Έχουν ειδικά καπάκια που αφού βάλεις το καλώδιο μέσα και το κουμπώσεις το καπάκι κλειδώνουν τα καλώδια στο σωστό σημείο. Πρίζες να πάρεις ίδια κατηγορία με το καλώδιο που έχεις. Αν πχ. έχεις Cat5e τότε αντίστοιχα να είναι και η πρίζα. Ρίξε μια ματιά και στο skroutz πριν πας στο ebay. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Ιούλιος 14, 2010 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2010 Γενικα υπαρχει καποιο μαγαζι για να παρω ολα αυτα που προτεινετε παραπανω ή να επιλεξω μεσω ebay???www.skroutz.gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cover Ιούλιος 14, 2010 Author #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2010 Και παλι ευχαριστω για την πολυτιμη βοηθεια!Τι λετε για αυτο το σετακι?http://cgi.ebay.co.uk/Network-Cable-RJ45-Tester-Crimper-LAN-Stripper-Tool-Kit-/170473732416?cmd=ViewItem&pt=UK_Computing_NetworkingTools_Accessories_SM&hash=item27b106b940Και ισως και αυτο το lan tester για usb test?http://cgi.ebay.co.uk/Cable-Tester-Network-LAN-RJ-45-Cat-5-RJ-11-RJ-12-USB-NR-/250655245872?cmd=ViewItem&pt=UK_Computing_NetworkingTools_Accessories_SM&hash=item3a5c378630 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Ιούλιος 14, 2010 #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2010 Αυτή είναι ποιό αξιόπιστη πένσα και κάνει καλύτερη δουλειά Για να μην παιδεύεσαι τράβα μια βόλτα στον Κατουμά στην Καλλιθέα (Σιβιτανείδου) που έχει τα πάντα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.