dimgr Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2010 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2010 Γεια σας φίλοι μου.Αποφάσισα και εγώ να δοκιμάσω την τύχη μου στους SSD πλέον, μιας και πιστεύω ότι μπορώ να δώσω τα απαραίτητα χρήματα για κάτι σχετικά φθηνό, ενώ έχουν λυθεί και τα παιδικά προβλήματα στην τεχνολογία των SSD.Μετά από αρκετή έρευνα, κατέληξα στα δύο μοντέλα που αναφέρω στον τίτλο του thread. Να σας πω εξαρχής ότι αν μπορούσα να διαθέσω τα χρήματα, θα πήγαινα για τον 80άρη της Intel.Ποιον από τους δύο λοιπόν; Ο Onyx είναι καινούριο μοντέλο, με controller τον Indilix Amigos, για τον οποίο δεν μπόρεσα να βρω review στο νετ, και επίσημες ταχύτητες Read: Up to 135 MB/s & Write: Up to 70 MB/s, σύμφωνα με τον κατασκευαστή http://www.ocztechnology.com/products/solid-state-drives/sata-ii/2-5--sata-ii/value-solid-state-drives/ocz-onyx-series-sata-ii-2-5--ssd.htmlΟ Vertex είναι παλιό μοντέλο, με controller τον δοκιμασμένο Indilix Barefoot, και επίσημες ταχύτητες Read: Up to 230 MB/s & Write: Up to 135 MB/s, επίσης σύμφωνα με τον κατασκευαστή http://www.ocztechnology.com/products/solid_state_drives/ocz_vertex_series_sata_ii_2_5-ssdΟι τιμές που βρήκα στο E-Shop είναι 130 € για τον Onyx και 153 € για τον Vertex χωρίς τον ΦΠΑ.Τον δίσκο θα τον βάλω στο καλό μηχάνημα μου (βλ. υπογραφή) για το λειτουργικό και τα προγράμματα, με σκοπό να επιταχύνω συνολικά το PC. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να αυξήσω την απόκριση του λειτουργικού και των προγραμμάτων που χρησιμοποιώ (εκτός από τη συνηθισμένη χρήση firefox κλπ, ασχολούμαι ερασιτεχνικά με photo editing και λίγο video editing), σε σχέση με τον 80άρη WD Raptor που έχω τώρα. Το ερώτημα είναι αν ο Vertex αξίζει τα 23 € παραπάνω, ή αν ο Onyx θα με ικανοποιήσει σε αυτό που θέλω, οπότε να μην υπάρχει λόγος να πάρω τον Vertex. Δεν με ενδιαφέρουν τα benchmarks, με ενδιαφέρει η καθημερινή χρήση.Επίσης έχει κανείς τον Onyx να μας πει αν έχει συναντήσει οποιουδήποτε είδους πρόβλημα με τον νέο controller;Ευχαριστώ!
tyxeros Ιούλιος 13, 2010 #2 Ιούλιος 13, 2010 Σε review που ειχα διαβασει για τους Onyx ελεγε πως ηταν χαλια συγκριτικα με τους υπολοιπους σε random write/read 4k , και προσωπικα αμα τον θες οπως λες για λειτουργικο καλυτερα να παρεις τον Vertex. Αμα βρεις ομως μτχ Intel. ... ακομα καλυτερα.
Samael Ιούλιος 13, 2010 #3 Ιούλιος 13, 2010 Vertex χαλαρα, μικρη διαφορα για διπλασιες ταχυτητες. Εχω 2 60αριδες σε Raid 0 εδω κ 1 χρονο κ ειμαι πολυ ικανοποιημενος κ απο την αποδοση τους κ απο το support της OCZ. Περασα το 1,6fw προχθες κ γιναν σα καινουριοι, τα bench δειχνουν καλυτερες επιδοσεις κ απο αυτες που δινει η OCZ στο site
PetrosD Ιούλιος 13, 2010 #4 Ιούλιος 13, 2010 Έχω σχεδών πειστεί και εγώ για Vertex, αλλά με Windows XP SP3 και μητρική της υπογραφής θα είναι όλα καλά ή θα χρειάζεται φορμάτ κάθε 4 μήνες; Δεν έχω ιδέα τί είναι το trim.
xdarksun Ιούλιος 13, 2010 #5 Ιούλιος 13, 2010 Στα λεφτά που παίζεις ένα 60GB OCZ Vertex 2 από δω κ με το κουπόνι 6Y3GFN έχεις κ 5% off
dimgr Ιούλιος 13, 2010 Author #7 Ιούλιος 13, 2010 Στα λεφτά που παίζεις ένα 60GB OCZ Vertex 2 από δω κ με το κουπόνι 6Y3GFN έχεις κ 5% off Υποκλίνομαι!! :worship: :worship: Τον έχει μάλιστα σε ειδική προσφορά -11 €, τελική τιμή 144 € και αποστολή με DHL 11 €, σύνολο 155! Με το που τον είδα, έγινα μέλος στο κατάστημα, και τον παρήγγειλα! Μπορεί να τον έχω και αύριο, το αργότερο μεθαύριο! :dance3: Να 'σαι καλά! Με τις τιμές στην Ελλάδα ο Vertex 2 ήταν όνειρο θερινής νυκτός! Αυτό που δεν έχω καταλάβει, είναι ότι δεν με χρέωσαν καθόλου ΦΠΑ (VAT). Έδωσα το ΑΦΜ μου, για να μου εκδώσουν τιμολόγιο και να εκπέσω τον ΦΠΑ εδώ (ελ. επαγγελματίας), αλλά μόλις τον έδωσα και ελέγχθηκε ότι είναι έγκυρος, η χρέωση VAT εξαφανίστηκε! Και στο Paypal με το οποίο πλήρωσα, η χρέωση είναι πράγματι 155 €! Τι έγινε; Κσνείς δεν θα εισπράξει ΦΠΑ σε αυτή τη συναλλαγή; ΥΓ: Να πω επίσης ότι δεν έγινε δεκτό το κουπόνι (κωδικός) έκπτωσης, διότι ο δίσκος ήταν ήδη σε ειδική προσφορά. Να σαι καλά πάντως, σ' ευχαριστώ και πάλι!
dimgr Ιούλιος 15, 2010 Author #10 Ιούλιος 15, 2010 Update: Ήλθε σήμερα το μεσημέρι! Τον έβαλα ήδη! Οι διαφορές με τον 80άρη Raptor τρομακτικές! :happy2:Αλλά έχω μερικές απορίες για τις οποίες μάλλον θα ανοίξω καινούριο thread...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.