Jump to content

Προσπαθεια για overcklock Χ2 4200+

nikos_f3n

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημερα παιδια. Προσφατα αποφασισα να ανεβασω λιγο τον επεξεργαστη μου.. και ψαχνοντας λιγακι ειδα οτι μπορω να τον παω στα 2.6 χωρις προβληματα...μακαρι να ηταν τοσο απλο...

Asus m2n-e

athlon x2 4200+ am2

zalman 9700 ψυχτρα

bios latest 3001

KINGSTO KVR 667D2N5/1G Χ4

radeon 4870 1g

WIN 7 x64

Το μονο που καταφερα ηταν να παω στα 210Χ11 2.3ghz με HT 4X

Προσπαθησα 220Χ11 και απλα δεν ξεκινανε τα windows. Δεν πειραξα ρευματα μνημης η cpu ακομα ουτε τα timing της μνημης αφου ειδα πως καποιοι πιασανε τα 2.6ghz με stock ρευματα. Θεωρητικα νομιζω θα πρεπε να μπορω να τρεξω 240Χ11 ΗΤ 4Χ .Επισης ουτε με AI tuning 10% δεν ξεκινανε τα windows

Να δοκιμασω να ανεβασω volt μνημης, cpu και να κατεβασω στα 533 την μνημη?

Ευχαριστω για οποια βοηθεια! :banging:

• Replies 42
  • Created
  • Last Reply

Αν και έχω πολύ καιρό που έχω σταματήσει να ψάχνομαι, αυτό που θα σου πρότεινα είναι αρχικά να δοκιμάσεις με το ΗΤ στο 3Χ και αν δεν δεις φως να πας στην καρτέλα των μνημών να επιλέξεις manual όλες τις default επιλογές που θα βρεις εκεί και μετά να τις ρίξεις στα 533MHz.

Με 220*11 και το HT 4X παει στα 880mhz και το default ειναι στα 1000 οπωτε δεν νομιζω να φταιει ο multiplier και θα πρεπε να δουλευει αλλα θα δοκιμασω βεβαιως...

Είναι ότι τα έχω ξεχάσει και εγώ τα ...νφόρσια. :hang2: Μπορεί να τρώει κάποιες φλασιές με κάποιους διαιρέτες, μπορεί αν το αφήσει Χ5 να πάει και λίγο παραπάνω από ότι πήγε με X4.(?) Θέλει πειραματισμό. Βασικά με 4 dimms οι AMD είχαν ένα θέμα στο overclocking. Δεν ξέρω αν θα βοηθήσει το επιπλέον ρεύμα, θα σου πρότεινα πάντως να παίξεις με τον πολλαπλασιαστή. Ο λόγος που σου γράφω για manual επιλογές στα timmings είναι για να μην πάει η μητρική σου και σου πετάξει auto χαμηλότερα timmings όταν γυρίσεις τις μνήμες στα 533.

Απλα ειδα στο φορουμ καποιους 4200+ να πηγαινουν μεχρι τα 3ghz και καηκα τωρα καταλαβαινεις :ph34r:. Φοβαμαι και αυτα τα κωλοwindows μην κρασαρουν και δεν ξανανοιξουν ποτε ξανα!

Και σε εμένα ένας 4050e και ένας 4400 στην αντίστοιχη deluxe που είχα παλιά χτυπάγανε 3GHz. Λογικά 2.6-2.8+ θα τα δεις αν δεν σε κόψουν τίποτα μνήμες ή κάτι άλλο, εκτός και αν ατύχησες με την cpu.

Υπαρχει κ αλλη λυση, χωνω ενα phenom2 555 dual core 3.2ghz αν και socket am3 πρεπει να μπενει στην δικια μου am2 με το τελευταιο bios, νομιζω αξιζει!

Και εγώ πιστεύω ότι κάτι δεν κάνεις καλά. Δοκίμασε να αυξήσεις λίγο (+0.2 βολτ) την τάση της CPU, δε θα πάθει τίποτα. Επίσης πήδα το fsb=220 και πήγαινε κατευθείαν 230, μπορεί να λειτουργήσει. Καλές δοκιμές.

Θα πηδηξω τοτε, η θα με πηδηξει :happy2: παντος το μυαλο μου κατευθειαν στις μνημες παει..

Κάνε το εξής. Βγάλε τις 3 μνήμες και δες που θα πάει μόνο με ένα dimm.

Λοιπον μετα απο προσπαθειες σε 11*215 220 230 10*240 μνημες σε 533 και 400 ht 4X και δοκιμες σε ρευματα το συστημα δεν κανει ουτε post. :cry: Μονο στα 11*215 1.35Vcore και μνημη στα 400 με ht 4Χ καταφερε να μπει στα windows αλλα τι να το κανω να κερδισω 100mhz και η μνημη να ειναι στα 200mhz ...

Λες να έπεσες σε κακό κομμάτι επεξεργαστή; Βγάλε την ψύκτρα, καθάρισε τη θερμοαγώγιμη και δες το μοντέλο και το stepping. Μετά ψάξε στο internet να δεις άλλοι χρήστες με το δικό σου stepping πόσο τον έχουν φτάσει. Επίσης δες κανένα review της μητρικής σου μήπως έχει κάποιο παράθυρο από 220-250 που δεν ξεκινάει. Η δικιά μου να φανταστείς το παθαίνει γύρω στα 260 αλλά από 270 και πάνω πάλι λειτουργεί. Έχω καταφέρει να ξεκινήσω και με πάνω από 300 αλλά δεν ήμουν σταθερός.

Λοιπον μετα απο προσπαθειες σε 11*215 220 230 10*240 μνημες σε 533 και 400 ht 4X και δοκιμες σε ρευματα το συστημα δεν κανει ουτε post. :cry: Μονο στα 11*215 1.35Vcore και μνημη στα 400 με ht 4Χ καταφερε να μπει στα windows αλλα τι να το κανω να κερδισω 100mhz και η μνημη να ειναι στα 200mhz ...

Το stepping ειναι b2 οπως λεει το cpu-z κατι παραπανω δεν βρηκα γι αυτο. παντος και αλλοι με m2n-ε το εχουν παει 220-250 χωρις προβληματα. εμενα τρεχει σχεδον μονο σε standard ρυθμισεις τρεχει σωστα..

Δυστυχώς πρέπει να κάνεις αυτό που σου είπα παραπάνω, δε φτάνει μόνο το B2, έχει και άλλο κωδικό.

Δες για παράδειγμα εδώ:

http://www.cpu-world.com/step_codes/L/LCBBE.html

Δες και την υπογραφή μου, ο δικός μου είναι E6 που αναφέρει το CPU-Z αλλά πάνω στο μεταλλικό κέλυφος λέει και LCBBE, που είναι και ο κωδικός που μας ενδιαφέρει.

S_AMD-ADA3700DAA5BN%20(top).jpg

Αυτός π.χ. λέει KABGE και είναι διαβόητος ότι δεν κλοκάρεται (τον είχα παλιά, αλήθεια λένε), ταβάνι στα 2750.

Λοιπον η μητρικη μου εχει μονο την ρυθμηση dram drivers weak mode την οποια εβαλα στο weak και καταφερα να ξεκινησω τα windows με 220*11 533 4Χ vcore 1.4 και μνημη 1.95 χωρις κανενα τεστ απλα ξεκινησαν...με 225*11 και 1.42v κρασαραν τα παντα..ουτε bios εμπαινε και αναγκαστηκα να κανω reset με το τζαμπερακι και ευτυχως το εσωσα! :nuke:

η εικονα που ποσταρα ειναι απο το manual της μητρικης σου... χλωμο να μην υπαρχει στο bios :S, δε ριχνεις αλλη μια ματια? :) , εχουν περασει χρονια αλλα απο την μικρη μου επαφη με AM2/nforce5x0 και 4 dimms, με αυτες τις ρυθμισεις επαιζα. (δεν ειμαι 100% σιγουρος για το ποια απο τις 3 κατω επιλογες(memclock,datadrive,DQS) ειχα 1 κλικ πανω, αλλα νομιζω 99% ηταν το memclock(οπως στη φωτο).

και btw, οι πραγματικοι διαιρετες της μνημης σου ειναι :

"400ΜΗζ" : 11χ

"533ΜΗζ" : 9χ

"667ΜΗζ" : 7χ, οποτε θα μπορουσες και να δοκιμασεις με "667" μιας και για 11χ220 π.χ. βγαινουν 691μηζ , ΑΝ δε σε λενε μητσοτακη , πολυ πιθανο να δουλευει κανονικα, και εν γενει ο "667" μου ειχε "βγει καλος" διαιρετης

Δεν βλεπω να χτυπαω 2.6ghz σταθερα με την καμια, ισως η μοβο με κραταει, εχω δει αρκετο κραξιμο γι αυτην οπωτε ρωτω αν μπορω να βαλω τον phenom2 550 η 555 dual core που ειναι AM3? Συμφωνα με την asus μπορω, ειναι στην λιστα των υποστηριζομενων cpu μετα το 3001 bios το οποιο εβαλα! Απλα δεν τους εμπιστευομαι και τοσο γι αυτο ρωταω ...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.