Jump to content

ΜΝΗΜΕΣ MUSHKIN PC3200 LEVEL II BH-6

Aristidis

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Προχθές παρέλαβα ένα ζευγάρι μνημες Mushkin Level II με τσιπάκια BH-6. Το πρώτο πράγμα λοιπόν ήταν να τις βάλω στο PC με την Epox, που παρεπιπτώντος την θεωρώ σαν κλύτερη για στρώσιμο μνημών, για να ξεκινήσω το κάψιμο.

Αρχικό στάδιο στα 2.8V με 6-2-2-2, που είναι και αναγνωρίσιμο απο το Spd, με μέγιστη σταθερή συχνότητα τα 208fsb. Αφου τελείωσε το αρχικό στάδιο με καμιά 200αριά looping στο Sandra, 3Dmark και Win memtest, Ανέβασα την τάση στα 3.1V ψάχνοντας την μέγιστη σταθερή συχνότητα παντα με 6-2-2-2 στο Dos memtest. Kατάφερα να φθάσω 235fsb χωρίς κανένα λάθος και φυσικά ξεκίνησα απο κει το κάψιμο. Οταν έδωσα λοιπόν burn in Sandra φθάνοντας στο 14ο τεστ μπλέ οθόνη. Λέω τι στην ευχή συμβαίνει.και για να μην τα πολυλογώ κατάφερα να κάνω 200 loop στο Sandra χωρίς μπλε οθόνες στα 230fsb. Περίεργη κατάσταση.. Η μόνη διαφορά είναι ότι με το Sandra οι μνήμες ζεστένονται περισότερο, γι αυτό λέω και γω να βάλω απο πάνω τους ένα 80άρι ανεμιστήρα. Μετά απ αυτό ξανά memtest και αναζήτηση μέγιστης σταθερής συχνότητας. Απο 235fsb που ήταν πρίν ανέβηκα στα 244fsb, καλό σημάδι λέω, ας πάμε και για Sandra τώρα. Πράγματι έβγαλε 200 loop στο Sandra με 240fsb. Μετά το Sandra επακολούθησε 3Dmark, Win memtest κλπ.

Αφού τέλειωσαν όλα αυτά χαμήλωσα τα timings σε 5-2-2-2 και ώ του θαύματος έβγαλε όλα τα παραπάνω με 241fsb. Και φυσικά υπάρχει ακόμα δρόμος για κάψιμο μάλλον με πολυ καλά δείγματα.

Το τελικό συμπέρασμ αόμως είναι ότι τελικά τα heatspreaders που έχουν πάνω οι μνήμες μάλλον κρατάνε την θερμοκρασία παρά την απάγουν, και είναι φυσικό αν παρατηρήσει κανείς ότι το υλικό που έχει χρησιμοποιηθεί σαν θερμοαγώγιμο μάλλον μονωτικό είναι σαν μια κλασική παχιά ταινία διπλής όψεως. Απο δω και πέρα φυσικά σκοπεύω να αφαιρέσω τα καπάκια και να τα αντικαταστήσω με χάλκινα . Ετσι μάλλον την πάτησα με τις PC3500 που αντι τελικά να ψηθούν όπως πρέπει τηγανίστηκαν.

Γι αυτό έχω μια καλή συνταγή για τους κατόχους MUSHKIN. Αφαιρέστε τα καπάκια πατήστε τα κάτω καλά, μετά κάντε τα σκόνη για να μπορείτε να τα πιείτε με τον καφέ η το τσάι σας, και να είστε σίγουροι ότι μπορεί να κερδίσετε ακομη και 10 η και παράπάνω fsb και μάλιστα με πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια για την υγεία των μνημών σας.

Αυτά τα πολλά και φυσικά θα επανέλθω με Bench μετά το πέρας του ψησίματος για να δούμε τι κάνουν τα BH-6.:blink:

• Replies 47
  • Created
  • Last Reply

Kαλορίζικη η μνήμη Αριστίδη.. να πω την αλήθεια, είχα έναν ενδοιασμό για αυτές τις νέες bh-6, αλλά από ότι φαίνεται, μια χαρά τα πάνε...

2χ256 πήρες ή 2χ512?

Τελικά, όλες οι μνήμες φαίνεται να αποδίδουν καλύτερα μετά την αφαίρεση του μαμίσιου spreader.

εμείς εδώ Θεσσαλονίκη να μαμίσια heatspreaders τα λέμε κουβέρτες. Κουβέρτες φοράνε και οι Kingston ΗyperX. O συνδυασμός της επιτυχίας είναι Ceramiq+ χάλκινα Heatspreaders + ανεμηστήρια +τάση...

Καλή επιτυχία, οι μνήμες θα πάνε και καλύτερα... ;)

Είναι 2Χ256 πάντα και όσο για το μαμίσιο heat spreader ........κάνει μόνο για σόμπα και φυσικά για καταστροφέα μνημών:rolleyes:

Αρχική απάντηση από Enduracell

εμείς εδώ Θεσσαλονίκη τα μαμίσια heatspreaders τα λέμε κουβέρτες.

Ψευτάκο, κάπως με "μπουγάτσα" τα λέτε και μας το κρύβεις....

:o

Αρχική απάντηση από Enduracell

εμείς εδώ Θεσσαλονίκη να μαμίσια heatspreaders τα λέμε κουβέρτες. Κουβέρτες φοράνε και οι Kingston ΗyperX. O συνδυασμός της επιτυχίας είναι Ceramiq+ χάλκινα Heatspreaders + ανεμηστήρια +τάση...

Καλή επιτυχία, οι μνήμες θα πάνε και καλύτερα... ;)

Χεχε, με τον παραπανω συνδιασμο 3.53Vdimm -> 266 mhz 2-2-2 error free.

Eνα αλλο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι γενικα οι muschin με bh-5/6 δουλευουν σε μεγαλο ποσοστο με 2-2-2 κατι που δεν ισχυει στις kingston 333/400 που οι περισσοτερες απο οτι εχω δοκιμασει θελανε 3 στο cas to ras.

Well done Αριστιδη .

Παιδιά, δεν το είπα κακοπροαίρετα, απλά μου βγήκε αυθόρμητα... συγγνώμη αν πείραξε κάποιον... κανονίζουμε και ταξιδάκι Σαλόνικα, πανάθεμά μας....:rolleyes:

Ελα βρε δεν νομιζω να θιχτηκε κανεις,εξαλου και μεις εχουμε τα καλαμακια που ρουφαν.Εγω μετα τις εκλογες θα ειμαι παλι πανω οποιος θελει μου λεει ακους DJD???

Κατι αλλο που πρεπει να δοκιμασεις Aristidh ειναι single ποσο πανε η καθε μια, γιατι duall στην p4p800 εκοβαν 6 Mhz περιπου.

Παιδά thanks και γω πιστεύω οτι θα πάνε καλά.

aristidi πως τηγανιστηκαν δηλαδη οι προηγουμενες?

Εύκολα, άν τους δώσεις 3,4V και προσπαθήσεις να τις στρώσεις με τα δικά τους καπάκια προφανώς ζεσταίνονται τόσο πολύ που τελικά τα παίζουν. Πάντως θα βγάλω και σ' αυτές τα καπάκια μπάς και αλλάξει κάτι που είναι πολύ πιθανόν.

Και όσο γαι ταξιδάκι σαλόνικα κανονίζεται

:)

Αρχική απάντηση από soki

Κατι αλλο που πρεπει να δοκιμασεις Aristidh ειναι single ποσο πανε η καθε μια, γιατι duall στην p4p800 εκοβαν 6 Mhz περιπου.

Και αν βρεις ότι μία από τις 2 ανεβαίνει περισσότερο, να την βάλεις στο 1ο slot του dual... ;)

Και αν βρεις ότι μία από τις 2 ανεβαίνει περισσότερο, να την βάλεις στο 1ο slot του dual...

Ευχαριστώ παιδιά , θα τις στρώσω ακόμη 2-3 μέρες και μετά θα δοκιμάσω και αυτό...:innocent: Βλέπεις προετιμάζονται για το Promie και για τον επερχόμενο Prescot...:)

Αρχική απάντηση από shidokanjohn

Ελα βρε δεν νομιζω να θιχτηκε κανεις,εξαλου και μεις εχουμε τα καλαμακια που ρουφαν.Εγω μετα τις εκλογες θα ειμαι παλι πανω οποιος θελει μου λεει ακους DJD???

Εμένα πάντως δε με πείραξε καθόλου, χεχεχε :D, Ελπίζω μετά τις εκλογές γιατί στις εκλογές πρέπει να ψηφίσω και στο τόπο μου (aka Λάρισα) :D.

ωραιες τελικα και οι bh-6. υπαρχουν ακομα σε στοκ ?

Τέτοιες υπάρχουν ακόμη μπόλικες.........:)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.