alexcrx Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2010 Παιδια καλησπερα Εχω κλοκαρει τον επεξεργαστη μου και θελω να μαθω πως τα παω Αν μπορει κανενας να με συμβουλεψει σε τυχων λαθοι που εχω κανει ή αν γινεται να κανω κατι πιο καλο Ευχαριστω πολυ http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1290348 Ξεχασα να πω οτι ειναι με την μαμα ψυκτρα Η ροη του αερα ειναι καλη στο κουτι Τωρα τρεχω prime95 με core temp 62 και με θερμοκρασια δωματιου 31 και κατι Ρευμα στη cpu 1.5 ρευμα στο fsb 1.4 ρευμα στις ram 1.65 Uploaded with ImageShack.us και αλλη μια φωτογραφια Uploaded with ImageShack.us Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkaL- Ιούλιος 11, 2010 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 11, 2010 Ποια Motherboard έχεις ? κοίτα μήπως ξεκλειδώσεις και κάνα core ακόμα. Πάντως το overclock σου είναι μια χαρά πρέπει να έχεις λίγα ακόμα Mhz να πάρεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pcfreak111 Ιούλιος 12, 2010 #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 12, 2010 Με λιγότερο vcore δοκίμασες;(γιατί μου φαίνεται πως είναι πολύ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Ιούλιος 12, 2010 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 12, 2010 Με λιγότερο vcore δοκίμασες;(γιατί μου φαίνεται πως είναι πολύ)και εγω το ιδιο θα ελεγα. κατεβασε το vcore να δεις που εισαι σταθερος. δεν χρειαζεται τοσο ψηλα! συνηθως με το default v ανεβαινεις 0.4-0.5ghz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexcrx Ιούλιος 12, 2010 Author #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 12, 2010 απο mobo εχω το gigabyte GA-890GPA-UD3HΓια vcore τι να βαλω?????1.5 ειναι πολυ?????????Απ'οτι ξερω δεν εχει αλλο core να ξεκλειδωσω η κανω λαθος?????Παντος νομιζω οτι αμα δοσω πιο λιγο ρευμα απο 1.5-1.52 κατι δεν παει καλαΣα να μη δουλευει καλα το cpu.Αντι να ειναι γρηγορο μου γαινεται παει πιο αργα Link to comment Share on other sites More sharing options...
winters Ιούλιος 12, 2010 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 12, 2010 Ποια Motherboard έχεις ? κοίτα μήπως ξεκλειδώσεις και κάνα core ακόμα. Πάντως το overclock σου είναι μια χαρά πρέπει να έχεις λίγα ακόμα Mhz να πάρεις.Oι Regor είναι native διπύρινοι. Δεν ξεκλειδώνουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexcrx Ιούλιος 12, 2010 Author #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 12, 2010 αρα καλα τα ελεγα για το coreαλλα καλα μου ειπατε και για το vcoreεβαλα νορμαλ δηλαδη 1.42 και πεζει μια χαρακαι με πιο καλες θερμοκρασιεςΟποτε μονο στο NB ηθελε ρευμα?????????και λιγο στις μνημες?????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
junior-21- Ιούλιος 12, 2010 #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 12, 2010 απορία: έχεις GTX480 για γραφικά και Athlon X2 για επεξεργαστή?έχεις σκεφτεί για έναν quad core? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pcfreak111 Ιούλιος 12, 2010 #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 12, 2010 αλλα καλα μου ειπατε και για το vcoreεβαλα νορμαλ δηλαδη 1.42 και πεζει μια χαρακαι με πιο καλες θερμοκρασιεςΟποτε μονο στο NB ηθελε ρευμα?????????και λιγο στις μνημες??????Με λιγότερο ρεύμα έχεις καλύτερες θερμοκρασίες.Και καλύτερα θα ήταν να δοκιμάσεις χωρίς να πειράξεις καθόλου τα ρεύματα στην αρχή.Αν δεις ότι κολλάει αρχίζεις και ανεβάζεις λίγο μέχρι να μην έχεις πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexcrx Ιούλιος 12, 2010 Author #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 12, 2010 εχω σκεφτει για τον 6 core απλα εμεινα απο μαρουλι και την καρτα την πηρα απο παλια καρτα που καηκεΠαντως χωρις ρευμα στο ΝΒ πεταει κατι μπλε οθονες αλλο πραγμααααα και για τον quad core που μου λες καλος αλλα πολυ φασαρια αυτο το amd το coolerακιΕστεισα ενα ιδιο με το δικο μου και εναν phenom ii x4 965 BE και δεν παλευεται απο φασαρια ενω εμενα νεκρος Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Ιούλιος 12, 2010 #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 12, 2010 ρε φιλαρακι, συγνωμη, αλλα νομιζω οτι το εχεις παρει αναποδα το πραμα (overclocking)!πρωτα ανεβαζουμε συχνοτητες και επειτα ρευματα. φτανουμε οσο παει με το default ρευμα και μετα σιγα σιγα ανεβαζουμε και τα βολτ. εσυ κινδυνευεις να καψεις και τη μητρικη ετσι.......!!! (1,5V με το καλημερα? ημαρτον...παναγια μου!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexcrx Ιούλιος 12, 2010 Author #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 12, 2010 1.42 εχει απο την μανα του οταν τρεχει στα 3ghzτωρα που τρεχει στα 3.6ghz το 1.5 ειναι πολυ???????και το fsb ή NB απο 1.3v που εχει για 200hz το εβαλα 1.4 για 241hzνομιζα οτι δεν ειμουν πολυ πανωΠαντως χωρις ρευμα στο NB βγαζει στρουμφακια(blue) οθονηκαι μνημες στα 1600 με cl7 που χωρις το clock δε το εβλεπα με τιποτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Ιούλιος 12, 2010 #13 Κοινοποίηση Ιούλιος 12, 2010 +1 cabdikΌταν έκανα oc τον phenom μου άφησα την ρύθμιση των ρευμάτων στην μητρική με αποτέλεσμα αυτά να διαμορφωθούν ως εξής:CPU:1,42VFSB:1,35VRAM:1,65VHT : 1,30VNB: 1,25VΜετά από αρκετούς πειραματισμούς όμως κατάφερα για -100ΜHz ταχύτητα να έχω το κάτωθι voltage:CPU:1,36VFSB:1,154VRAM:1,50V (τάση κατασκευαστή σε DDR3 1333 που τρέχουν χωρίς πρόβλημα στα 1600ΜΗz)HT : 1,20V (η ελάχιστη τιμή της mb)NB: 1,10V (η ελάχιστη τιμή της mb)Αν ήθελα να έχω και τα 100ΜΗz παραπάνω που είχα αρχικά τότε θα έπρεπε να συνεχίσω το ψάξιμο στο voltage του επεξεργαστή αλλά ελέω καλοκαιριού το αφήνω για το χειμώνα. Κατά τα άλλα όμως το συμπέρασμα είναι ότι καταπονούσα με τις αρχικές ρυθμίσεις την μητρική και την μνήμη χωρίς κανένα λόγο. Αν οι μνήμες σου έχουν τάση κατασκευαστή λιγότερο από 1,65 δοκίμασε μήπως και είναι τα timings που δημιουργούν το πρόβλημα και όχι η μικρότερη τάση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkaL- Ιούλιος 12, 2010 #14 Κοινοποίηση Ιούλιος 12, 2010 Oι Regor είναι native διπύρινοι. Δεν ξεκλειδώνουν.Σε ευχαριστώ που με διόρθωσες δεν παρατήρησα οτι ηταν regor αφηρημένα ειχα στο μυαλό μου για PhenomII x2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexcrx Ιούλιος 12, 2010 Author #15 Κοινοποίηση Ιούλιος 12, 2010 να και θερμοκρασιες με το αρκουδισιον ανοιχτο.Στο πατωμα που ειναι το pc εχει 26.7,εκει ρουφαει αερα το κουτι οποτε πιστευω οτι βαζει αερα μεσα στο κουτι με θερμοκρασια 26.7 Τρεχω prime95,linx και ενα τεστ που εχει το amd overdrive Uploaded with ImageShack.us να και με το linx τελιωμενο Uploaded with ImageShack.us Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Ιούλιος 12, 2010 #16 Κοινοποίηση Ιούλιος 12, 2010 γενικα οι AMD εχουν αρκετο voltage απο default. alexcrx, διευκρινησε μου ενα πραμα. το overclocking προσπαθεις μεσω AOD να το κανεις ή μεσω BIOS? Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexcrx Ιούλιος 13, 2010 Author #17 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2010 μεσα απο bios φιλαρακιτο aod απλα εχει ενα stability test και το τρεχω και αυτο μαζι με prime kai linx για να τον τυρρανισω τον επεξεργαστη πιο πολυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Ιούλιος 14, 2010 #18 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2010 αν θες, δοκιμασε και με δυο στικακια μνημης μονο. μην βαζεις και τα 4. πιστευω οτι θα δεις διαφορα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexcrx Ιούλιος 14, 2010 Author #19 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2010 στο clockαρισμα θα δω διαφορα?????Δηλαδη θα παω παραπανω??????Μπουταρα και στα 3.7 αλλα ξεφευγουν πολυ οι θερμοκρασιεςβαραει 60+ το core οποτε μπορει να κανει και κανενα τσουφ και να τον κλαιωΤωρα πεζω στα 3.6 και ειναι μια χαρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.