Jump to content

προβλημα με καρτα γραφικων

sakhs9

Recommended Posts

κατ'αρχην η μητρικη μου ειναι asus m2n-vm hdmi και ενω ειχα επι πλεον της ενσωματωμενης καρτας γραφικων και μια gt220 αρχισαν τα κολπα ( ενω παταγα να ανοιξω το pc και ξεκιναγανε οι ανεμιστηρες σβηνανε ολα εβγαζα την μπριζα κανα δυο φορες και ολα ενταξει. Αρχισα λοιπον να το ψαχνω (μνημες καρτες bios κλπ) χωρις καποιο αποτελεσμα. Στην τελευταια προσπαθεια εβγαλα και την μπαταρια της μητρικης και απο τοτε δεν ξαναδουλεψε η gt220. υπ'οψιν οτι η ενσωματωμενη δουλευει και η gt220 σε αλλο pc και αυτη δουλευει και εχω κανει και update στο bios. Θα εκτιμουσα πολυ οποιαδηποτε βοηθεια γιατι δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο.

Δε ξερω πως ακριβως το γραφει στην μητρικη σου αλλα ψαχνεις κατι σχετικο στο bios με προτεραιοτητα καρτας γραφικων (ενσωματωμενη ή Pci-e) (graphic adapter priority ?)

Ουσιαστικά, όταν βγάζεις τη μπαταρία από τη μητρική, οι ρυθμίσεις του bios της γυρνάνε στα defaults (εργοστασιακά). Από το εργοστάσιο θα είχαν επιλέξει να είναι η onboard η πρώτη επιλογή.

Τι έχεις να κάνεις? Αυτό που είπε ο φίλος CmoS. Μπες στο bios, βρες κάποια επιλογή που να λεει "first display device" ή "Init Display device" και από "onboard" ή "igx" (εμένα στο κατεβαστήρι έτσι την αναφέρει πάντως) γύρνα το σε "pci-e". Μετά κάνε save στις αλλαγές και κλείσε το pc(όχι μόνο από το διακόπτη, αλλά και από το τροφοδοτικό). Πέρνα την κάρτα γραφικών ξανά στη μητρική, σύνδεσε την οθόνη σε αυτήν, και είσαι έτοιμος. :flower:

• 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.