Whitelighter Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10, 2010 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10, 2010 Λοιπόν, πρόσφατα έμαθα κάποια βασικά από javascript και php (παλιά είχα μάθει απλή html) και έχω ένα ερώτημα: Θέλω να φτιάξω μια σελίδα η οποία θα έχει μέσα 5 εικόνες, καθεμία από τις οποίες θα έχει και ένα link προς μια άλλη σελίδα (διαφορετική για κάθε εικόνα). Κάθε φορά που οποιοσδήποτε επισκέπτης πατάει σε μια εικόνα και του εμφανίζεται η αντίστοιχη σελίδα, θέλω να διαγράφεται ή τέλος πάντων να μην εμφανίζεται πλέον η εικόνα από την αρχική σελίδα. Αυτό όμως να ισχύει permanently, δηλαδή από 'κει και πέρα όποιος άλλος χρήστης από άλλο υπολογιστή μπει στη σελίδα να βλέπει πλέον 4 εικόνες. (αυτό σημαίνει πρακτικά ότι αν μετά από κάποιο καιρό έχουν μπει >5 επισκέπτες και έχουν πατήσει τις εικόνες, η αρχική σελίδα δε θα δείχνει τίποτα πια) Θέλω να ρωτήσω τι γνώσεις χρειάζομαι για να φτιάξω κάτι τέτοιο. Δηλαδή τι γλώσσα χρειάζεται κ.λπ. Με τα βασικά που ξέρω δεν έχω καταφέρει να βρω λύση. Ευχαριστώ για οποιαδήποτε βοήθεια.
ganastasiou Ιούλιος 10, 2010 #2 Ιούλιος 10, 2010 Αν δεν κάνω λάθος με την βοήθεια της onclick μπορείς να καλέσεις ένα javascript και μετά να κάνεις document.body.removeChild.
Whitelighter Ιούλιος 10, 2010 Author #3 Ιούλιος 10, 2010 Ρε συ, αυτές τις functions/objects/δεν-ξέρω-τι-είναι υποτίθεται ότι τις ξέρω πάνω-κάτω απ'έξω; Δηλαδή εσύ πώς έψαξες το πρόβλημά μου σε reference και βρήκες ότι θα χρειαστώ αυτή τη συνάρτηση;Γενικά, είμαι πολύ αρχάριος και ψαρωμένος, γι'αυτό κάθε ηθική υποστήριξη ευπρόσδεκτη. :flag:
ganastasiou Ιούλιος 10, 2010 #4 Ιούλιος 10, 2010 Είπες ότι διάβασες κάποιες πληροφορίες,για να βοηθήσω έδωσα ονομαστικά κάποια λύση που θεωρώ ότι θα έδινε συγκεκριμένη καθοδήγηση,αν ήταν να σου γράψω τον κώδικα χαιρώ πολύ,ας έγραφες ότι θές κάποιον να σου γράψει τον κώδικαΓια να δώσω περισσότερες πληροφορίες δες και εδώ.Mόνο js χρειάζεται να ξέρεις και html.Να δώσω και την μέθοδο για να δείς περίπου πώς χρησιμοποιείται,απο εδώ.
Whitelighter Ιούλιος 10, 2010 Author #5 Ιούλιος 10, 2010 Είπες ότι διάβασες κάποιες πληροφορίες,για να βοηθήσω έδωσα ονομαστικά κάποια λύση που θεωρώ ότι θα έδινε συγκεκριμένη καθοδήγηση,αν ήταν να σου γράψω τον κώδικα χαιρώ πολύ,ας έγραφες ότι θές κάποιον να σου γράψει τον κώδικαΓια να δώσω περισσότερες πληροφορίες δες και εδώ. Mόνο js χρειάζεται να ξέρεις και html. Να δώσω και την μέθοδο για να δείς περίπου πώς χρησιμοποιείται,απο εδώ. Όχι, ρε, δε θέλω να μου δώσεις κώδικα, γι'αυτό και διατύπωσα την ερώτησή μου έτσι όπως τη διατύπωσα. Αλλά ήμουν κάπως αγανακτισμένος μ'αυτό το θέμα και βλέποντάς σε να παραθέτεις μια απλή συνάρτηση, σκέφτομαι «Whaaaaaaat? Τόσο απλό είναι;;;» και επί τη ευκαιρία εξέφρασα και τους προβληματισμούς μου. Ευχαριστώ πολύ πάντως.
ganastasiou Ιούλιος 10, 2010 #6 Ιούλιος 10, 2010 Καλά δεν είναι και πυρηνική φυσική,αν διαβάσεις αυτά που σου έδωσα πιστευώ το επιλύεις εύκολα το πρόβλημα σου.Καλή τύχη.
Whitelighter Ιούλιος 11, 2010 Author #7 Ιούλιος 11, 2010 Βασικά, τελικά δεν είναι αυτή η λύση. Αν δεις στο πρώτο ποστ μου, εννοώ ότι θέλω να σβήνεται για πάντα η εικόνα από τη σελίδα. Δηλαδή η σελίδα να αλλάζει μόνιμα. Κάτι σαν τα posts στα forums λογικά είναι. Οπότε χρειάζεται μάλλον php και sql; Δεν ξέρω, εσάς ρωτάω, έτσι όπως βλέπετε το πρόβλημα, τι χρειάζεται να μάθω;
fuz10n Ιούλιος 12, 2010 #8 Ιούλιος 12, 2010 μπορεις νομιζω να το κανεις με php δε χρειαζεται javascript... να εχεις τις 5 εικονες σε φακελο τον οποιο διαβαζει η php και φερνει τις φωτο, και οταν ανοιξει η επομενη html να εχεις κωδικα εκει που να σβηνει τη μια φωτο. αρκει και η επομενη html που λες να τη φτιαξεις εσυ ε (δηλαδη να μην ειναι εξωτερικο λινκ)
Whitelighter Ιούλιος 12, 2010 Author #9 Ιούλιος 12, 2010 μπορεις νομιζω να το κανεις με php δε χρειαζεται javascript... να εχεις τις 5 εικονες σε φακελο τον οποιο διαβαζει η php και φερνει τις φωτο, και οταν ανοιξει η επομενη html να εχεις κωδικα εκει που να σβηνει τη μια φωτο. αρκει και η επομενη html που λες να τη φτιαξεις εσυ ε (δηλαδη να μην ειναι εξωτερικο λινκ)Ναι, εγώ θα φτιάξω τις επόμενες html. Αλλά το θέμα είναι ότι δε θέλω να σβήνονται από το φάκελο οι φωτό. Απλώς να μην εμφανίζονται πλέον στην αρχική.
kkalop Ιούλιος 12, 2010 #10 Ιούλιος 12, 2010 Αδυνατώ να φανταστώ τη χρησιμότητα κάποιας τέτοιας εφαρμογής...αλλά μπορώ να πω ότι με php πιστεύω κι εγώ πως θα τα καταφέρεις. Θεωρητικά σκέφτομαι ότι με το που πατάς μια εικόνα τρέχει μια συνάρτηση php η οποία αλλάζει δυναμικά ας πούμε το class στο style.css και το κάνει "αόρατο" για τους επόμενους επισκέπτες...
fuz10n Ιούλιος 12, 2010 #11 Ιούλιος 12, 2010 αν δε θες να σβηνεται, τοτε μετονομαζε την με php σε κατι με προθεμα INVISIBLE_ κατι ξερω γω, και οταν διαβαζεις το φακελο μην περιλαμβανεις τις συγκεκριμενες.... ιδεες πεταω γινεται με διαφορους τροπους
oxide Ιούλιος 12, 2010 #12 Ιούλιος 12, 2010 λιγο προσοχη ομως σε θεματα security με αυτα...ειδικα αν παιρνει την εικονα σαν παραμετρο..
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.