Jump to content

Shuttle An50-r ο ΜΥΘΟΣ της αλλαγης multi

Helly

Recommended Posts

Μπραβο ρε Χρηστο εγινες 64μπιτος,εγω μεταμορφωθηκα σε 32μπιτο παλι(προς το παρων).Μ αρεσε που ελεγες δε θελω πολλα 2100-2150 και τσουπ με το καλημερα σε βρισκω στα 2200.:D

Πως μαθευτηκαν τοσο γρηγορα τα 2200? :D Ο Δημητρης μιλαει πολυ!Επισης να πω οτι ειμαι στα 2270 και ανεβαινω!Εφαγα πικρα ολο το απογευμα γιατι ο βλακας δεν κατεβαζα το ldt απο 3χ και ετρωγα ενα σωρο bsod.Με φωτισε ο Φανης... Να'σαι καλα φιλε!

Οποτε οχι μονο ειμαι 64bitος,οχι μονο γ****** σε επιδοσεις, αλλα μετα απο δυο μηνες καταφερα και εδιωξα την ΓΚΑΝΤΕΜΙΑ !!!

Αρχική απάντηση από Helly [Σήμερα, στις 20:23]

Nα δω και εγω ποτε θα διώξω την συνεχομενη γκαντεμια απ τις αρχες του ετους.The sooner the better... :'(

Πρόσεχε ποιό χέρι σου σερβίρει καφέδες ελληνικούς........ :D:D

Υου know ......... :laughing: :laughing:

.... αλλα και ερωτησεις....

1)Οταν αλλαζω multi ειται απο clockgen ειται απο crystal, το συστημα κολλαει.Οταν κανω restart ομως η ρυθμιση του πολλαπλασιαστη εχει μεινει! Ειναι λογικο αυτο?Οταν το ειχα αφησει στο 9.5χ και πηγα πολυ ψηλα ,στα windows μου κολλησε και στο επομενο restart χωρις να κανω τιποτα ειχε 10x!!! Φανη,Helly υπαρχει τροπος να μην ''κολλαω'' στην αλλαγη multi?

2)Pci lock ΣΙΓΟΥΡΑ δεν υπαρχει .Το netmod διαμαρτυρεται εντονα εστω και σε 35pci και ειναι ικανο αν δεν το βγαλω να μου κολλησει το συστημα... Μολις πριν λιγο εφαγα και ενα κολλημα μετα απο πολλη ωρα στα 10χ220 στο iss3.Υποψιαζομαι την live5.1 αφου το num lock μπορουσα να το αλλαξω και η εικονα ηταν παγωμενη με τον ηχο να ψιλολουπαρει.Η cpu αντεχει,η μνημη αντεχει ,αρα μαλλον η live5.1 δεν αντεχει.

Μπορει να μην υπαρχει pci lock αλλα 1/7 divider κατα 80% υπαρχει.Στα 234-240 δεν παρατηρησα κανενα κολλημα ,αλλα δεν εχω δοκιμασει και πολυ εκει λογω του προβληματος της αλλαγης multi που ανεφερα πιο πανω.

3)Agp lock σαφεστατα υπαρχει.

4)Οταν αλλαζω τα spd της bh6 το συστημα ειναι ασταθες και κατα 90% θα κολλησει.Αν και οι μνημες ειναι καλες και αντεχουν ,εχω διαβασει οτι οσο καλες και να ειναι οι μνημες,ορισμενες μητρικες για α64 αν διαβασουν spd 333 δεν αφηνουν πολλες αλλαγες...

5)Αυτο ειναι πολυ παραξενο: Στα 2300 που δοκιμασα ημουν με 1.60 ταση και για το μικρο διαστημα που δοκιμασα επαιζε κανονικα.Βαζοντας για δοκιμη στην ιδια συχνοτητα 1.65Vcore η θερμοκρασια αυξηθηκε σχετικα και το συστημα κολλησε !!! Ξανακατεβαζοντας σε 1.60 ολα παλι καλα... Ο α64 δεν το αντεχει το 1.65 με αερα?Ειναι πολυ?Το ψιλοφοβηθηκα παντως. 1.60 θα δινω το πολυ απο εδω και μπρος μεχρι να βγαλω ακρη.Εξαλλου πιστευω πως 1.60 ειναι ηδη αρκετο για καλο o/c.

Ολες οι δοκιμες εχουν γινει με το δευτερο απο τα 3 bios (30/10 νομιζω ειναι)

Αυτο που με καιει ειναι το θεμα του κολληματος στην αλλαγη multi.Πιστευω θα μου χρειαστει.Εναλλακτικα αν δεν βρω ακρη θα δοκιμασω το τελευταιο bios που επιτρεπει αλλαγη multi (την τελευταια φορα που το δοκιμασα δεν εκανα o/c γιατι εβαζα λαθος ρυθμιση στο ldt# Τωρα θα ξαναδοκιμασω μαλλον)

Με το clockgen, κόλλαγε και εμένα όχι όταν κατέβαζα, αλλά όταν ανέβαζα multi...

Με το crystal. το κατέβασμα έπαιξε κανονικά, το ανέβασμα που και που.... αλλά, αφήνοντας τον επεξεργαστή idle, χωρίς να κάνει τίποτε, δουλέυει σε μένα και το ανέβασμα...

Ναι, αν αλλάξεις multi, στο επόμενο reboot παραμένει.

Ίσως το βάλεις τσάμπα το νέο bios, από ότι είπαν όσοι το δοκίμασαν, δεν αλλάζει το multi.

Για την τάση, δεν ξέρω να σου πω τι μπορεί να συμβαίνει.

Το προβλημα με το clock gen ειναι αναμενομενο ακριβως ετσι εκανε και σε μενα.

Οι παρατηρησεις σου ειναι οι περισσοτερες (αν οχι ολες) ευστοχες.Το pci οταν ξαναπαρω την mobo θα το ψάξω με παλμογραφο.ΤΟ ΑGP ειναι προφανως κλειδωμενο.

Κανε συγκριση να δεις 9.5 χ 235 και 10χ223 π.χ αν εχεις σημαντικη διαφορα στα μετροπρογραμματα.

Η μητρικη δε παει καλα με winbond ειδικα χωρις vmem mod.Θα κοιταξω και με καμια κορυφεα mushkin αλλα δε βλέπω.Μαλλον παω για καμια ΟCZ η Τwinmos

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 4 weeks later...

εχετε αλαξη ποτε απο βιος multi και να δουλευει? εγω παρατορο ενα πραγμα. βαζο ας πουμε 9 multi με 1dimm γιατι με 2 δεν ξεκιναει καν. και μπενο στο memtest και μου δηχνη οτι εχει δεχτη το multi. οταν παο να μπο ομως win το εχει αλλαξη απο μονο του και βαζει τον μανησιο. το ειχατε προσεξει αυτο? μπορει το memtest να εχει αρκετα bug αλλα αυτο δεν νομιζο οτι ειναι bug γιατι εχο μπη με 258 με 1,5volt αν ειναι με 11 multi τοτε προκειτε για ενα μεγαλο λολολολολ. υπαρχη κανα βιος που να ακουει αλλαγη βιος

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.