Jump to content

Gaming Server

DJD

Recommended Posts

• Replies 40
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από RootX

Α, οκ... νόμισα ότι μίλαγε για dedicated server... εννοείς παιχνίδι και server instance, δλδ....

Αυτό κατάλαβα και από τα λεγόμενα του Μάριου.

Ετσι νομιζω οτι θα πρεπει να ειναι. Διοτι αν μιλαμε για 1 μονο game, οντως δεν εχει νοημα το Dual. Καλυτερα ενα super duper HT.

;)

Αρχική απάντηση από zyx

8x opteron?:)

Θέλω ένα μηχανάκι το οποίο:

1ον) Να είναι αξιόπιστο

2ον) Απροβλημάτιστο

3ον) Προβλεπόμενο στα προβλήματα που μπορεί να βγάλει

4ον) Συμβατό με όλα

Τι νομίζεις από αυτά μπορεί να μου προσφέρει μια καινούρια πλατφόρμα; Μάλλον τίποτα...

Παντως ο opteron αυτη τη στιγμη λεγαται οτι ειναι η καλυτερη λυση σαν σερβερ cpu κυριος λογω του ξεχωριστου mem κντρολερ για καθε cpu και της πολυ καλης επικοινωνιας των cpu μεταξυ τους!! Τωρα για συμβατοτητες και τα ρεστα δεν ξερω γιατι δεν εχω ασχοληθει.....

Ο τετραπλος xeon δεν θα ειναι λιγο υπερβολη ομως??

ΥΓ: Το lab θα βαλει τον server???:p

Αρχική απάντηση από DJD [Σήμερα, στις 07:37]

Ο ένας XEON δε φτάνει για πλάκα.. μιλάμε για καμιά 20αριά στημένα παιχνίδια ταυτόχρονα.. και 100 άτομα να σκίζουν τα μηχανάκια..

Ίσως πάμε και σε λύση με 4xXeon ..:alien:

2-3 μικροτεροι servers δεν σου κανουν?

Αρχική απάντηση από unstoppable

2-3 μικροτεροι servers δεν σου κανουν?

Είναι ένα ενδεχόμενο κι αυτό. Να πάω σε 2 σερβαράκια με 2xXeon και 2giga ram. Πάντα όμως με SCA 15k rpms δίσκους.

Χοντρικά.. τι load τραβάει ένας Unreal game server με ας πούμε 50 χρήστες πάνω του να σκίζονται;

Αρχική απάντηση από DJD

Θέλω ένα μηχανάκι το οποίο:

1ον) Να είναι αξιόπιστο

Και ολοι ξερουμε τι πατατες ειναι οι AMDηδες, φτηνα οργανα του Εξαποδω...

2ον) Απροβλημάτιστο

Και (επισης) ολοι ξερουμε οτι "πελατες" του Opteron οπως το European Agency for Aviation Safety και το AnandTech, που δεν εχουν και καναν ιδιαιτερα σοβαρο σκοπο, ειναι γεματοι με προβλημα και χτυπανε το κεφαλι τους που τους πηρανε, και θα βαλεις εσυ Counterstrike; Τρελος εισαι;

3ον) Προβλεπόμενο στα προβλήματα που μπορεί να βγάλει

Μας πηρε τοσο καιρο να μαθουμε να προβλεπουμε τα προβληματα των Xeon, γιατι να ξαναρχισουμε με τους Opteron;...

4ον) Συμβατό με όλα

Πρεπει να υπαρχουν κανα δυο λειτουργικα που να τους υποστηριζουν παντως...

Σοβαρα τωρα:

Μηπως υπερβαλλετε λιγο κυριε προεδρα; Πολλες μεγαλες εταιρειες και οργανισμοι εχουν εμπιστευτει 2πλα και 4πλα συστηματα Opteron και κανουν σημαντικοτερη δουλεια απο το να τρεχουν Battlefield και δεν εχουν κανενα προβλημα. Ο,τι ειναι χαλασμενο, βρωμαει. Και εχουν βρωμησει πολλα πραγματα για τους επεξεργαστες Desktop, αμα κατι δεν "κολλουσε" καλα και στο κομματι των servers δεν θα το ακουγαμε; Και πρωτα πρωτα απο τους κατοχους Opteron ή τους Intel fanboys;

Κατα την γνωμη μου, ο κανονας ΔΕΝ ειναι οτι πρεπει να περασει ενα Χ χρονικο διαστημα για να εμπιστευτω μια πλατφορμα, αλλα οτι πρεπει να περασει ενας συγκεκριμενος αριθμος διαφορετικων εφαρμογων της πλατφορμας. Και αυτο ειναι κατι που εχει ηδη γινει...

Κάτσε γιατί με παρεξήγησες. ΔΕΝ είπα πουθενά ότι είναι κακό μηχανάκι ο Opteron. Απλά σε περίπτωση αστοχίας του μηχανήματος δε θα ξέρω που να κοιτάξω. Εδώ βγάζει patch η microsoft και κρεμάει το σύμπαν φαντάσου να πειραματίζομαι σε καινούρια πλατφόρμα - γιατί για μένα πειραματισμός θα είναι. Και δεν έχω κανένα λόγο να "θάψω" τους opteron γιατί 1ον) δεν έχω δουλέψει μαζί τους και 2ον) δεν είμαι προκατειλημένος με καμία εταιρεία

Απλά σε κάτι νέο για μένα, θέλω να πάω εκ τους ασφαλούς, και δε νομίζω ότι είναι παράλογο αυτό.

Αρχική απάντηση από yog-sothoth [Σήμερα, στις 11:52]

φτιαξε 4 μηχανακια με π4 στα 3.0 τωρα που η τιμη του ειναι κατω και με π4π800 και 2χ256 ραμ στο καθενα.... μια χαρα θα ειναι. ολα τα υπολοιπα ειναι υπερβολες!

Φιλε μου τα 2χ256 για αυτη τη δουλεια που το θελει δεν φτανουν ουτε για "ζητω" οσο για τον 3g που λες εχει τελειως διαφορετικη διαχειρηση των παντων ενας xeon απο εναν κανονικο ...ποσο μαλλον οταν ειναι dual !!! Καλυτερα να εχει ενα μηχανημα με 2χ2.8xeon kai 2gb ram παρα 4 απλα μηχανακια...believe me .....καμια σχεση....dual οπωσδηποτε!!!!!!

Αρχική απάντηση από yog-sothoth

φτιαξε 4 μηχανακια με π4 στα 3.0 τωρα που η τιμη του ειναι κατω και με π4π800 και 2χ256 ραμ στο καθενα.... μια χαρα θα ειναι. ολα τα υπολοιπα ειναι υπερβολες!

lol

Δεν ειπε οτι θελει να "παιζει" τα παιχνιδια, ειπε οτι θελει να σηκωσει 10-15 servers απο καθε παιχνιδι. Και αυτα ειναι δυο _εντελως_ διαφορετικα πραγματα...

Αρχική απάντηση από icy20

Καλα μια ερωτηση ΠΟΙΟΣ δινει τα χρηματα για αυτο το πραγμα?

Το ποιος είναι άσχετο νομίζω.. το σίγουρο είναι ότι αυτά τα λεφτά θα αποσβεστούν πολύ γρήγορα..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.