Amadeus7 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2010 Γειά σας. Ένας φίλος μ σκεύτεται να σπουδάσει στη Βουλγαρία και συγκεκριμένα στο πανεπιστήμιο του Plovdiv. Υπάρχει κάποιος π μπορεί να μ πεί, από όσο γνωρίζει, κατα προσέγκιση πόσο περίπου μπορεί να τ έρθει ένα ενοίκιο σε εκείνη την πόλη και γενικά το κόστος ζωής για ένα φοιτητή? Κάθε βοήθεια δεκτή. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris_s Ιούλιος 6, 2010 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 6, 2010 Εγώ σπουδάζω στη Σόφια εδώ και κάποια χρόνια. Τα ενοίκια εδώ για ένα σχετικά καινούριο διαμέρισμα (2-5 ετών - μεγάλο 2άρι), επιπλωμένο με όμορφα μοντέρνα έπιπλα (+πλυντήρια, κουζίνες κτλ) παίζουν γύρω στα 300 με 350 ευρώ. Για Φιλλιπούπολη (Πλόβντιβ), υπολόγιζε πάνω κάτω τα ίδια, αν και πες του φίλου σου να ρίξει μια ματιά στα παρακάτω site: www.imoti.bg www.imotibg.com www.imot.bg www.imoti.net www.mirela.bg Τώρα αν τίθεται θέμα χρημάτων, υπάρχουν και τα μπλοκ που ξεμείναν από κομμουνισμό (το 70% τέτοια είναι), τα οποία είναι πολυ παλιά σαν οικοδομές, και τα σπίτια είναι λίγο πολυ ένα χάλι (έχει και ανακαινισμένα βέβαια) (αρχαία έπιπλα κτλ), αλλά μπορεί να βρει και με 150/200 ευρώ σε τέτοια οικοδομή. Το κόστος ζωής τώρα είναι το πιο σχετικό πράγμα, αναλόγως το maintenance του καθενός. Εγώ ας πούμε είμαι ασύμφορος... Σαν κατώτατο όριο για συνολικά έξοδα του μήνα, βάζω τα 700 ευρώ επιεικά. Ας πούμε 300 ευρώ ενοίκιο και 400 ευρώ τα υπόλοιπα έξοδα (100ευρω/εβδομάδα). Αυτά για κάτι σχετικά νορμαλ imo. Τώρα, υπάρχουν και περιπτώσεις φοιτητών που μένουν σε κάτι χαμόσπιτα με 50 ευρώ το μήνα, το σπίτι είναι σε περιοχή βγαλμένη από το Stalker, και τσιμπάνε 15 λεωφορεία για να πάνε το πρωί στη σχολή. Αυτά μου έρχονται τώρα, ό, τι άλλο χρειαστείς μη διστάσεις. EDIT: Τι σκοπεύει να σπουδάσει ο φίλος σου, αν επιτρέπεται; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amadeus7 Ιούλιος 7, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 7, 2010 Ευχαριστώ για την βοήθεια.Θέλει παιδαγωγικό επίπεδο δημοτικής εκπαίδευσης Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.