Jump to content

Raid controller Adaptec AAR 2610SA 6 PORT

manos3000

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλα τα παιδιά του TheLab.gr

Είμαι μέλος αρκετό καιρό και παρακολουθώ καθημερινά την σελίδα αυτήν και ενημερώνομαι για οτι νέο υπάρχει στον κόσμο των υπολογιστών. Με την σειρά μου θα ήθελα τα φώτα σας σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω σχετικά με έναν Raid controller και πιο συγκεκριμένα τον Adaptec AAR-2610SA 6 PORT αλλά ας ξεκινήσω απο τα πιο σημαντικά!

το pc μου αποτελείται από:

Mητρική Asus P5Q WS

RAM 8 GB DUAL CHANNEL 800Mhz Της Geil

CPU Q9650 3Ghz

GPU GEFORCE 9500GT

Λειτουργικό Windows 7 ultimate 64bit

Εδώ και καιρό μου έχει καρφωθεί η ιδέα να στήσω Raid αλλά με τον controller που έχει πάνω η μητρική, δεν μου γεμίζει και πολύ το μάτι και για να πω την αλήθεια δεν έχω ασχοληθεί καθόλου! Οι 5 από της 6 θύρες sata που έχει η μητρική είναι καταλυμένες και επειδή η μητρική έχει PCI-X θύρα είπα να αγοράσω έναν controller από το ebay που βρήκα και σε καλή τιμή! Είχα στείλει πριν απο καιρό στην Asus e-mail και της ανέφερα οτι θέλω να κάνω αυτο και την ρωτούσα αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την υποστήριξη του συγκεκριμένου controller και η απαντηση της ήταν:

Dear customer,

We have not any notice for problems of incompatibility for the Adaptec 2610SA.

Στέλνω e-mail στην Adaptec και μου απαντάνε το ίδιο, αυτό περίπου πριν 3 μήνες και στα μέσα του Ιουνίου κάνω την παραγγελία και στις 25 έρχεται ο controller!

Είναι αδύνατο τα μπω στα settings του και τι θέλω να πω! βάζω τον controller στην θύρα PCI-X ανοίγω το pc

και μου βγάζει το εξής μήνυμα:

Press control D to enter settings πατάω control D και γράφει: Please wait controller monitor initializing

μετά από 5 λεπτά λέει:

controller fail Press control D to enter settings πατάω control D και γράφει: please wait controller monitor initializing

και μετά από 5 λεπτά πάλι γράφει

Kernel stop

Bios not installed

και κάνει κανονικό boot μπαίνει στα windows όπου τον αναγνωρίζουν σαν μια νέα συσκευή αλλά δεν βρίσκουν Driver

έχω κάνει update στο Bios της μητρικής έχω μπεί στο Bios και βλέπω οτι έχει 2 επιλογές σχετικά με την PCI-X με τα πόσα Μhz να παίζει στα 100 ή 133 (έχει και ένα jumper δίπλα στην PCI-X για το που θα παίζει 100 ή 133)

έχω δοκιμάσει τον controller και σε άλλη μητρική τίποτα βγάζει το ίδιο μήνυμα με την διαφορά ότι τον συγκεκριμένο controller μπορεί να παίξει και σε απλή pci θύρα απλά δεν έχει μεγάλο εύρος στην μεταφορά των δεδομένων λόγο του περιορισμού της pci

Δεν ξέρω τι να κάνω! :suicide::suicide::suicide:

Αν κάποιος γνωρίζει κάτι σχετικά μπορεί να μου δώσει τα φώτα του;

Υπόψιν ότι πλέον η adaptec δεν υποστηρίζει τον συγκεκριμένο controller γιατί οπως λέει την υποστήριξη την έχει η Hewlett-Packard και η Dell για τους server τους και σε αυτούς να απευθυνθώ! τους έχω στείλει e-mail και με έχουν γειώσει κανονικά

Με έναν adaptec scsi controller που είχα πολύ παλιά όταν δεν είχα καμμία συσκευή συνδεδεμένη επάνω του έβγαζε το μήνυμα Bios not loaded και έμπαινε μετά στα win.

Βάλε κάνα δίσκο επάνω και δοκίμασε πάλι.

Ακόμα να υποθέσω πως έχεις και ενσύρματο πληκτρολόγιο πάνω στο πισί όταν πατάς τα πλήκτρα για να μπείς στο Bios του controller...

Το ενσύρματο πληκτρολόγιο το έθιξα λόγο του ότι μπορεί να μην «πιάνει» το ctrl-d με το ασύρματο και για αυτό το λόγο να μην μπαίνεις στο BIOS.

Δεν είναι απόλυτο αυτό, θα το δοκιμάσεις.

Από όσο θυμάμαι ακόμα αν δεν υπήρχε συσκευή επάνω δεν έμπαινε στο BIOS του controller οπότε η συμπεριφορά που έχει και ο δικός σου μάλλον νορμάλ μου φαίνεται.

Δοκίμασε να δείς με τον δίσκο τί θα κάνει.

Σήμερα το πρωί το δοκίμασα... δηλ. πληκτρολόγιο ενσύρματο και 4 δίσκους sata western Digital 640Gb ο κάθε ένας

με το που πατάω control-D λέει: Adaptec Raid configuration utility will be invoked after initialization

περιμένω 5 λεπτά και πετάει μήνυμα: Fatal Error monitor failed controller not stared. Press any key to continue

και μετά που πατάω enter γράφει: Error controller Kernel stopped running

Press any key to continue

και μπαίνει στα windows!!! καμιά άλλη ιδέα παιδιά;;;

Δοκιμάζεις με λιγότερους ή διαφορετικού μεγέθους δίσκους, δοκιμάζεις σε άλλο πισί και αν κάνει το ίδιο κοίτα μπας και τον επιστρέψεις πίσω.

(μπορεί και να έχει πρόβλημα)

Τσέκαρε και το troubleshoot guide να δεις τί λέει για το error αυτό.

Δοκίμασα και με 6 δίσκους επάνω με 4x640Gb 1x80Gb και 1x500Gb σε τυχαίες θέσεις με διάφορους συνδιασμούς με 2 δίσκους επάνω με 3 με 4 τίποτα το ίδιο ακριβώς πράγμα! και το manual δεν αναφέρει τίποτα σχετικά με το συγκεκριμένο πρόβλημα! Να τον στείλω πίσω;;;

καμιά άλλη ιδέα;;;

Εάν δεν απατώμαι, οι συγκεκριμένοι ελεγκτές προορίζονται για χρήση σε dell/hp servers και ίσως να παίζει κάποια ασυμβατότητα με το firmware και μητρικές τρίτων κατασκευαστών.

Τα μηνύματα λάθους που σου βγάζει δεν είναι φυσιολογικά, συνήθως σημαίνουν πρόβλημα με τον ελεγκτή αλλά είναι δύσκολο να το πεις με σιγουριά στην συγκεκριμένη περίπτωση λόγω μητρικής.

Σε ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση! μετά απο όλα όσα έκανα πιστεύω και εγώ οτι κάποια ασυμβατότητα παίζει! θα κοιτάξω να το στείλω πίσω! να είσαι καλα!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.