knut Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2010 Χαίρετε. Λοιπόν, έχω το εξής πρόβλημα. Από ένα σημείο και έπειτα (πραγματικά πάει καιρός..) το laptop των δικών μου άρχισε να κολλάει και να αργεί υπερβολικά να εκτελέσει διάφορες εργασίες εκεί που δεν είχε κανένα πρόβλημα. Δυστηχώς, format δεν παίζει για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο. Τέλος πάντων, έχω μία υποψία ότι μπορεί να ευθύνεται το firewall των windows σε σχέση με το NOD32 Antiv που έχω εγκατεστημένο. Θυμάμαι παλαιότερα είχα διαβάσει για κάποιου είδους μπλοκαρίσματα μεταξύ τέτοιων εφαρμογών. Δεν ξέρω αν φταίει και το windows antiv. Προσπάθησα να απενεργοποιήσω το win firewall (για την ακρίβεια το έκανα μόλις πριν λίγο οπότε δε μπορώ να πω με σιγουριά για τυχόν βελτιωση). Αν γνωρίζετε κάτι επί του θέματος διαφωτίστε με και γενικά αν υπάρχει καμια ιδεα. Επίσης ιοί κλπ δεν παίζουν. Eχω εγκατεστημένα MyDefrag/ CCleaner/ spybot/ spyware blaster και προσπαθώ να τον συντηρώ κάθε φορά που έρχομαι (τα χω βάλει και στο αυτόματο πολλά γιατί οι δικοί μου δεν ασχολούνται ντιπ). Κάτι άλλο, έχω βάλει τα Sp3 (XP). Μπορώ με ασφάλεια να διαγράψω στοιχεία όπως Net Framework sp2/ MSXML sp2 κλπ κλπ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Ιούλιος 3, 2010 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 3, 2010 Αρχικά μία συμβουλή. Μη τρέχεις registry cleaners. Είναι χαζομάρες. Δε κερδίζεις τίποτα.Σε safe mode δουλεύει σωστά ο υπολογιστής;μερικά πραγματάκια:Spyware κτλ μην επιτρέπεις να τρέχουν στο background σε συνδιασμό με το antivirus.Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις το antivirus για λίγο:Διπλί κλικ στο system tray (στο ρολόι) στο εικονίδιο του NOD, Disable real-time file system protection, YES στην επόμενη ερώτηση. Δουλεύει σωστά ο υπολογιστής;(το ενεργοποιήσεις με αντίστοιχο τρόπο)Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις το firewall για λίγο:start=>control panel=>windows firewall=>off. Δουλεύει σωστά ο υπολογιστής;(το ενεργοποιήσεις με αντίστοιχο τρόπο)Τα windows, antivirus δικό τους δεν έχουν. Εκτός άμα εννοείς της microsoft το MSE, oπότε ένα από τα 2 (MSE ή NOD) πρέπει να το απεγκαταστήσεις/απενεργοποιήσεις.Το service pack 3 δεν έχει άμεση σχέση με το .NET framework κτλ sp2 (μπορεί και να το περιέχει δε θυμάμαι, αλλά μέχρι εκεί η σχέση τους). Το ότι έχεις xp sp3 δε σημαίναι ότι μπορείς να βγάλεις τα "άλλα" sp2.Τέλος, κάνε uninstall ότιδήποτε δε σου χρειάζεται. Κάνε στη συνέχεια defrag.Απέτρεψε οτιδήποτε δε σου χρειάζεται από το να φορτώνει στο startup των win.έναρξη=>εκτέλεση=>γράψε "msconfig"=>εκκίνηση, βγάλε ότιδήποτε δε χρειάζεσαι.(start=>run=>γράψε "msconfig"=> startup, βγάλε ότιδήποτε δε χρειάζεσαι - Αγγλική έκδοση). Link to comment Share on other sites More sharing options...
knut Ιούλιος 3, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 3, 2010 1oν σε ευχαροιστώ που ασχολήθηκες. 2ον, χθες δοκίμασα και απενεργοποίησα μεχρι και τώρα το firewall των windows. Μου φάνηκε ότι υπήρχε κάποια μικρή βελτίωση. Τώρα θα δοκιμάσω το αντίθετο. Όλα τα υπόλοιπα τα έχω κάνει και φροντίζω να τον "συντηρώ" καθαρό από άχρηστα στοιχεία. Γι' αυτό ρώτησα για τα του sp2, αν και υπέθεσα ότι δε θα είναι τόσο απλά τα πράγματα. Τέλος πάντων, το format θα ήταν το καλύτερο αλλά δυστηχώς υπάρχει λόγος (έχει να κάνει με το license ενός λογιστικού προγράμματος) που δε μπορώ να το κάνω. Νομίζω ότι τα regisstry cleaners με γλιτώνουν από κάποιες εργασίες που θα έκανα ούτως ή άλλως χειροκίνητα. Προτείνεις να αφήσω το NOD να λειτουργεί κανονικά και να απενεργοποιήσω το spyware? Επίσης όσον αφορά το μπλοκάρισμα μεταξύ antivirus/ firewall ισχύει κάτι τέτοιο?Για την ακρίβεια, το λαπιτοπ άρχισε να κολλάει πολύ πρωτού βάλω τα spyware/bot/ccleaner κλπ κλπ. Γι'αυτό έγραψα για το NOD μόνο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Ιούλιος 3, 2010 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 3, 2010 Άμα το spyware έχει κάποιου είδους real time protection ναι, σου συνηστώ να το απενεργοποιήσεις και να αφήσεις μόνο το antivirus. Προφανώς θα πρέπει που και που να κάνεις scan.Κάνε disable το antivirus για λίγο. Δοκίμασε και δες άμα δημιουργείται πρόβλημα. Δε γνωρίζω για διενέξεις μεταξύ firewall/Nod. Κανονικά δεν υπάρχει πρόβλημα. Εκτός άμα έχεις το smart security που είναι και firewall, οπότε πρέπει να κλείσεις το firewall των windows. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.