Jump to content

2x caviar black 640 gb RAID

bluescorpion

Recommended Posts

Οχι, σε raid0/1 μονο αυξανεται το i/o load, αλλα αυτο ειναι επομενο και δεν μπορεις να το αποφυγεις, και εκει βολευουν οι καλοι raid controllers, αναλαμβανουν αυτοι το i/o.. αλλα σε οποινδηποτε συγχρονο επεξεργαστη με πανω απο 1.5GHz, αυτο δεν αποτελει προβλημα, γιαυτο και βλεπεις raid0 με ssd ( οι μηχανικοι δεν εχουν iops να ζορισουν ουτε hardware ουτε software raid, σε ssd φαινεται η διαφορα ) οταν δεν υπαρχουν caps απο το sata controller, να παιζει πιο γρηγορα σε software raid0 παρα σε hardware raid controller.

• Replies 59
  • Created
  • Last Reply

εκανα partition απο το συνολικο 1,2 TB τα 160 gb για λειτουργικο.δεν μπορω να κανω recovery με το acronis και δεν βρισκω την αιτια :blink:

όλα καλά λοιπόν αφού πήγα και πήρα ένα τροφοδοτικό πρώτα γιατί με το που έβαζα ένα game έσβηνε το pc.δεν έφτανε τελικά το 520 που είχα για αυτό και είχα ρωτήσει ένα φίλο πιο πάνω για το ρεύμα.

σε μερικές επιδόσεις μέχρι στιγμής που είδα φτάνει επάξια εναν ssd. :victory:

Σε sequential read/write ναι, φτάνει τους ssd. Στα random όμως;

Σε sequential read/write ναι, φτάνει τους ssd. Στα random όμως;

σε τι kb απευθύνεσαι? και βασικά ποιο πρόγραμμα είναι για σένα το καλύτερο σε τέτοιες μετρήσεις?

εγώ χρησιμοποιώ το ATTO

Εγώ με το CrystalDiskMark 3.0 64bit και με συστοιχία 2ΧWD Caviar blue 500 ΜΒ RAID0 πέτυχα 169.3/178.6 sequential read/write

44.80/76.13 512K random read/write

0.583/2.141 4K random read/write

2.578/2.436 4K QD32 random read/write

Όλα σε ΜΒ/sec. Seek time (average) 12.1 msec

Βέβαια οι caviar black είναι καλύτεροι από τους blue αλλά και πάλι δεν ξέρω κατά πόσον θα υπήρχαν τεράστιες διαφορές, στο βαθμό που να είναι συγκρίσιμοι στα random read/write.

*Δεν νομίζω ότι υπάρχει καλύτερο ή χειρότερο πρόγραμμα. Η πραγματικότητα συνήθως αντικατοπτρίζεται στους μέσους όρους των προγραμμάτων αυτών.

Εγώ με το CrystalDiskMark 3.0 64bit και με συστοιχία 2ΧWD Caviar blue 500 ΜΒ RAID0 πέτυχα 169.3/178.6 sequential read/write

44.80/76.13 512K random read/write

0.583/2.141 4K random read/write

2.578/2.436 4K QD32 random read/write

Όλα σε ΜΒ/sec. Seek time (average) 12.1 msec

Βέβαια οι caviar black είναι καλύτεροι από τους blue αλλά και πάλι δεν ξέρω κατά πόσον θα υπήρχαν τεράστιες διαφορές, στο βαθμό που να είναι συγκρίσιμοι στα random read/write.

*Δεν νομίζω ότι υπάρχει καλύτερο ή χειρότερο πρόγραμμα. Η πραγματικότητα συνήθως αντικατοπτρίζεται στους μέσους όρους των προγραμμάτων αυτών.

μηπως εννοεις 500 gb?:yes4: βασικα επρεπε να παρεις 640 gb που εχει ενα block παραπανω νομιζω.

στο seek time εμενα μου βρισκει read:12.002 ms και write 1,444 :blink: και στα sequential read/write εχω 203,80 και 200.86

Αχμ ναι εκ παραδρομής το 500MB γιατί εκείνη την ώρα είχα το μυαλό μου στις μονάδες μέτρησης. Τους δίσκους τους είχα πάρει πριν 1,5+ χρόνο και τότε οι 640 ήταν κάπως ασύμφοροι για τα οικονομικά μου. Όπως και να έχει στα random οι SSD δεν παλεύονται. Σκέψου μόνο ότι οι κατασκευαστές δίνουν seek time < 1msec. Από την άλλη όμως έχουν ακόμα πάρα πολύ δρόμο για να πιάσουν το κόστος/GB που προσφέρουν οι μηχανικοί.

Αχμ ναι εκ παραδρομής το 500MB γιατί εκείνη την ώρα είχα το μυαλό μου στις μονάδες μέτρησης. Τους δίσκους τους είχα πάρει πριν 1,5+ χρόνο και τότε οι 640 ήταν κάπως ασύμφοροι για τα οικονομικά μου. Όπως και να έχει στα random οι SSD δεν παλεύονται. Σκέψου μόνο ότι οι κατασκευαστές δίνουν seek time < 1msec. Από την άλλη όμως έχουν ακόμα πάρα πολύ δρόμο για να πιάσουν το κόστος/GB που προσφέρουν οι μηχανικοί.

αυτο ακριβως φιλε μου καλε.σιγα μην παω να δωσω 200 ευρω για να παω να παρω εναν 60αρη δισκο απο την στιγμη που με πιο λιγα λεφτα ακομα παιρνω κατι εξωπραγματικο...

πω πω τι μου θυμησες τωρα....θυμαμαι οταν ειχε πρωτοβγει ο 300αρης ο seagate τον ειχα πληρωσει 260 ευρω.... :hehe::hehe::hehe:

Εμένα μου θύμισες με τους seagate την τραυματική εμπειρία με τους Barracuda και το προβληματικά firmware. 4 δίσκοι και οι 4 με πρόβλημα μόλις ενεργοποιούσα το AHCI: SMART failed! Backup your files immediately. Βρε τί firmware update τίποτα αυτοί, εκεί. Μέχρι που στο μαγαζί που τους αγόρασα μου είπανε να τους τρέχω σε IDE mode (είχαν βαρεθεί και αυτοί να τους πηγαίνω δίκους για επιστροφή). Δηλαδή πληρώνω SATAII σκληρό για να τον τρέχω όπως έτρεχε ο παλιός ο 80άρης που είχα στο προηγούμενο μηχάνημα. Τέλος πάντων, έτσι κατέληξα με τους WD.

anyway επειδη βγηκαμε και λιγο offtopic να σε ρωτησω κατι γιατι δεν ξερω και παρα πολλα απο raid.οπως ειμαι τωρα σε stripe αν βαλω και εναν 300αρη seagate πανω θα βλεπει μονο αυτον?

Όχι. Θα τον βλέπει κανονικά ως ξεχωριστό δίσκο. Αν μπεις στις ρυθμίσεις του raid controller το πολύ πολύ να σου προτείνει να τον χρησιμοποιήσει ως αντικαταστάτη (δεν μπορεί να γίνει σε raid0, χρειάζεται raid1 ή raid10) ή να σου προτείνει να μεταμορφώσεις την συστοιχία σε raid5. Τουλάχιστον αυτά κάνει ο δικός μου ο controller. Όπως και να έχει το μόνο που θα προσέξεις είναι αφού τον βάλεις να μπεις στο bios και να ρυθμίσεις την σειρά του boot. Μην πάει και ψάχνει λειτουργικό στον 300αρη.

ξερεις τι δεν καταλαβαινω ομως? στο bios δεν βλεπω που λεει για raid 1 η 0..μου εχει νομιζω τον εναν 650 0 και τον αλλον 0.1 κατι τετοια.το stripe το εχω κανει 128 kb.και μου εχει και την επιλογη να ειναι bootable.

Τα 0.0 και 0.1 μεταφράζονται σε controller 0 port 0/ controller 0 port1. Το bios της μητρικής δεν λέει πουθενά τί είδους raid έχεις. Αυτά μόνο στο bios του controller. Στον controller όμως θα πρέπει οπωσδήποτε να σου λέει τον τύπο του raid και το stripe size. Btw αν έχεις μικρά αρχεία καλύτερα το 64Κ stripe size.

αν κανω 64κ θα θελει παλι format ε? μου εξηγεις και κατι τελευταιο? γιατι δεν μπορω να κανω recovery με το acronis ενα προηγουμενο backup μου?

Ναι θέλει πάλι φορματ. Μήπως έχεις κάνει disk partition backup? Αν το έχεις κάνει τότε υπάρχει περίπτωση να έχεις διαφορετικό volume size και γι' αυτό να μην κάνει restore. Δες μήπως έχει επιλογή να κάνει restore μόνο τα αρχεία και όχι το partition.

σε μερικές επιδόσεις μέχρι στιγμής που είδα φτάνει επάξια εναν ssd. :victory:

Καλό θα ήταν να μη λέμε ανακρίβειες, ειδικά όταν δεν έχουμε δοκιμάσει κατι.

• 2 weeks later...
Καλό θα ήταν να μη λέμε ανακρίβειες, ειδικά όταν δεν έχουμε δοκιμάσει κατι.

δε λεω καμια ανακριβεια φιλαρακι ;)

Σωστα,

ας ανεβει το screenshot, γιατι λιγοι απο εμας εχουν στησει raid με 2 σκληρους οπως επισης λιγοι απο εμας εχουν SSD για να ξερουμε τι ισχυει και τι οχι.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.