zyx Φεβρουάριος 17, 2004 #21 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2004 κατσε λιγο ρε συ zarra εδω ολοι οι π4 μας εχουν φαει με τα τεραγιγα και τα υπερτερα γιγα και εσυ μας λες οτι τωρα τα mhz δεν παιζουν ρολο. δηλαδη τι ηθελες να σε απαντηση ο dag. αυτα δεν λεγαμε και εμεις οτι δεν παιζουν ρολο τα mhz. τωρα τα γυρναμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dagalidis Φεβρουάριος 17, 2004 Author #22 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2004 Αρχική απάντηση από shidokanjohn [Σήμερα, στις 13:39] Καλα εσυ νομιζεις οτι και και η αμδ ειναι και η καλυτερη εταιρεια και παντα μπροστα στην τεχνολογια.Δεν εχει να κανει......:'( Δεν γνωρίζω τι θα γίνει μετά από 2-3 χρόνια ..... αλλά για τώρα .....η ΑΜD is the KING at the Hill..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarras Φεβρουάριος 17, 2004 #23 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2004 Αρχική απάντηση από zyx [Σήμερα, στις 11:46] κατσε λιγο ρε συ zarra εδω ολοι οι π4 μας εχουν φαει με τα τεραγιγα και τα υπερτερα γιγα και εσυ μας λες οτι τωρα τα mhz δεν παιζουν ρολο. δηλαδη τι ηθελες να σε απαντηση ο dag. αυτα δεν λεγαμε και εμεις οτι δεν παιζουν ρολο τα mhz. τωρα τα γυρναμε εννοω οτι ενας amd 2.4 παντα 8α τσακιζει εναν P4 2.6-2.8 και ενας risk 1,25 παντα 8α τρωει εναν AMD2.4 'η ενα P4 .6...δε σου λεω οτι δεν εχουν σχεση τα μhz αλλα δεν ειναι και τροπος να κρινεις αν παει καλα ενα cpu, οταν μαλιστα προκειται για ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ αρχιτεκτονικες σχειδασης και λειτουργιας.....Τι δεν εγινε κατανοητο απο αυτο που ειπα πριν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Φεβρουάριος 17, 2004 #24 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2004 Αρχική απάντηση από ZarrasΤι δεν εγινε κατανοητο απο αυτο που ειπα πριν? Lol, ότι χαμηλή συχνότητα με μεγάλο ipc δεν διαφέρει από μεγαλύτερη συχνότητα με χαμηλότερο ipc... αυτό κατάλαβα εγώ πάντως. αλλά ξέχασα, εσύ δεν είσαι με μας.. είσαι με τους άλλους, Link to comment Share on other sites More sharing options...
zyx Φεβρουάριος 17, 2004 #25 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2004 τιποτα ολα οκ και κατανοητα. και εξαρτατε τη amd ετσι.(P4 2.6-2.8 )palomino ισως. :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJD Φεβρουάριος 17, 2004 #26 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2004 Κύριε Δαγκαλίδη παρακαλώ με όση καλοσύνη έχω να κρατήσεις τον φανατισμό σου για την AMD εκτός thread.. γιατί απλά είναι OFF TOPIC! Δε νομίζω ότι το thread ξεκίνησε σαν IntelVSAmd γιατί ποιο το νόημα άλλωστε για σένα.. έτσι δεν είναι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarras Φεβρουάριος 17, 2004 #27 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2004 Αρχική απάντηση από RootX Lol, ότι χαμηλή συχνότητα με μεγάλο ipc δεν διαφέρει από μεγαλύτερη συχνότητα με χαμηλότερο ipc... αυτό κατάλαβα εγώ πάντως. αλλά ξέχασα, εσύ δεν είσαι με μας.. είσαι με τους άλλους, Τhanx man! Link to comment Share on other sites More sharing options...
LL_NEO Φεβρουάριος 17, 2004 #28 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2004 Να ρωτήσω κάτι ρε παιδιά. Αν όντως ο prescott ψήνει και η Intel ανέβασε τα όρια ανοχής της θερμοκρασίας άντε να πιστέψω ότι το μαραφέτι κάτι θα μπορεί να κάνει και για μας. Αλλά αν δεν ξεγελιέμαι (και συνήθως ο Μονικοπρόεδρος δεν ξεγελιέται είναι κάτι σαν τον πάπα) όλη αυτή η θερμότητα που θα πηγαίνει; Θα μεταφέρεται στον αέρα του συστήματος (απο τον οποίο σε συμβατικά συστήματα ψύχονται το gpu και northbridge) με απότελεσμα είτε να χρειαζόμαστε 150 ανεμιστήρες είτε να μην τσιτώσουμε πολύ ούτε και τα υπόλοιπα υποσυστήματα του υπολογιστή μας (χοχοχο 3 υπο_ σε μια φράση). Αυτό είναι πρόβλημα κατά τη γνώμη μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
anko Φεβρουάριος 17, 2004 #29 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2004 dagalidi ξέχασες να γράψεις ότι η τιμή τους θα αρχίζει απο $733 στα 1.4GHz είναι 940pin αρα δεν είναι για απλούς χρήστες, αντίθετα ενας( η περισσότεροι) desktop pentium M πρέπει να ανησυχεί την amd Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Φεβρουάριος 17, 2004 #30 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2004 Εμένα το reportaz μου Νίκο άλλα μου λέει... (για όσους δε το βλέπουν να έρχεται κατα δω) ότι θα αλλάξει αντίληψη και η Intel στο σχεδιασμό αργά (βλ Prescott) η γρήγορα ( βλ. Banias, Dothan) είτε το θέλει είτε όχι το τμήμα marketing της. Εξάλλου τα ίδια έλεγε και για την διαμεταγωγή στα 64... Αρχική απάντηση από ankoαντίθετα ενας( η περισσότεροι) desktop pentium M πρέπει να ανησυχεί την amd για ρίξε μια ματιά στις mobo που υποστηρίζουν P-M σε desktop... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarras Φεβρουάριος 17, 2004 #31 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2004 Αρχική απάντηση από LL_NEO [Σήμερα, στις 12:24] Να ρωτήσω κάτι ρε παιδιά. Αν όντως ο prescott ψήνει και η Intel ανέβασε τα όρια ανοχής της θερμοκρασίας άντε να πιστέψω ότι το μαραφέτι κάτι θα μπορεί να κάνει και για μας. Αλλά αν δεν ξεγελιέμαι (και συνήθως ο Μονικοπρόεδρος δεν ξεγελιέται είναι κάτι σαν τον πάπα) όλη αυτή η θερμότητα που θα πηγαίνει; Θα μεταφέρεται στον αέρα του συστήματος (απο τον οποίο σε συμβατικά συστήματα ψύχονται το gpu και northbridge) με απότελεσμα είτε να χρειαζόμαστε 150 ανεμιστήρες είτε να μην τσιτώσουμε πολύ ούτε και τα υπόλοιπα υποσυστήματα του υπολογιστή μας (χοχοχο 3 υπο_ σε μια φράση). Αυτό είναι πρόβλημα κατά τη γνώμη μου ....δινουν δωρο και ενα aircondition εμαθα....οντως θα ειναι τρελλο προβλημα..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Φεβρουάριος 17, 2004 #32 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2004 Αρχική απάντηση από zyxπαραδεχτητετο ομως αν ηταν τοσο καυτη η αμδ ολοι θα την κραζαν ολοι. τωρα παλι ολοι προσπαθουν να την καλυψουν. δεν μπορω να σας καταλαβω. και μετα λετε εμας κολημενους Το θεμα φιλε μου ειναι οτι δεν υπαρχουν "εμεις" και "εσεις". Υπαρχουν αντικειμενικοι κριτες και υπαρχουν και οι fanboys. Απο τοτε που ξεφορτωθηκα τον Celeron μου, μονο AMD "παιζω" κι αυτο γιατι πιστευω στο "bang for the buck". Απο την αλλη ομως σε καμια περιπτωση δεν θα μπορουσα να κατηγορουσα καποιον που γουσταρει να δωσει 80-100 Ευρω παραπανω για να εχει 5-10-50 fps περισσοτερα στο παιχνιδι του με εναν P4. Μαγκια του και καμποϋλικι του. Και ακομα χειροτερα, δεν θα ηθελα σε καμια περιπτωση να δω εναν Prescott να αποτυγχανει, γιατι τοτε ο επομενος AMD που θα θελω να αγορασω, θα κανει 500... Οποτε, θα δεις και συ οτι δεν υπαρχει "εμεις" κι "εσεις". Υπαρχουν αυτοι που γουσταραν να την λενε στους AMDηδες για τις τοστιερες-Athlon και, αντιστροφα, οι "αλλοι" που θα την λενε στους προηγουμενους τωρα για τον Prescott. Και οι μεν και οι δε, ειναι αυτοι (λιγοι, θελω να πιστευω) που νομιζουν οτι αγοραζοντας μια CPU, εχουν παρει μετοχες στην Intel/AMD και οτι οσο την υποστηριζουν, τοσο καλυτερα θα αισθανονται οτι δεν κανανε λαθος επιλογη στην CPU τους. Μια προσπαθεια δηλαδη να πεισουν τον ιδιο τους τον εαυτο οτι πηραν το καλυτερο της αγορας. Ψαξτο λιγο και θα δεις οτι ετσι ειναι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Φεβρουάριος 17, 2004 #33 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2004 Αρχική απάντηση από Chosen [Σήμερα, στις 12:52] .............................. Οποτε, θα δεις και συ οτι δεν υπαρχει "εμεις" κι "εσεις". Υπαρχουν αυτοι που γουσταραν να την λενε στους AMDηδες για τις τοστιερες-Athlon και, αντιστροφα, οι "αλλοι" που θα την λενε στους προηγουμενους τωρα για τον Prescott. Και οι μεν και οι δε, ειναι αυτοι (λιγοι, θελω να πιστευω) που νομιζουν οτι αγοραζοντας μια CPU, εχουν παρει μετοχες στην Intel/AMD και οτι οσο την υποστηριζουν, τοσο καλυτερα θα αισθανονται οτι δεν κανανε λαθος επιλογη στην CPU τους. Μια προσπαθεια δηλαδη να πεισουν τον ιδιο τους τον εαυτο οτι πηραν το καλυτερο της αγορας. Ψαξτο λιγο και θα δεις οτι ετσι ειναι... ;) ;) ;) ;) ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Φεβρουάριος 17, 2004 #34 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2004 Αρχική απάντηση από zyx [Σήμερα, στις 12:51] :p παραδεχτητετο ομως αν ηταν τοσο καυτη η αμδ ολοι θα την κραζαν ολοι. τωρα παλι ολοι προσπαθουν να την καλυψουν. δεν μπορω να σας καταλαβω. και μετα λετε εμας κολημενους Το προβλημα με την ΑΜΔ δεν ηταν ποτε οι υψηλες θερμοκρασιες. Ηταν τα ΚΟΛΛΗΜΑΤΑ που ειχε ο κατοχος αν ΕΙΧΕ υψηλες θερμοκρασιες. Αν η AMD ειχε σχεδιαση μια CPU που στους 80-90 βαθμους ΔΕΝ κολλαει τοτε ολα θα ηταν μελι-γαλα. Αλλα οταν ο επεξεργαστης δουλευε στους 80 και το καλοκαιρι στους 95 με μεγιστη ανοχη τους 95 ε, τοτε τι περιμενατε? να δουλευει και σωστα? Αν ομως ο επεξεργαστης ειχε ανοχες μεχρι τους 200 βαθμους και δουλευε στους 80-90 εστω και 100 ποιος πιστευεις οτι θα εδινε σημασια. Και το αλλο το τραγικο με τις θερμοκρασιες ειναι αυτο οτι " Για δοκιμασε zyx μιας και ευκαιρεις να βγαλεις την ψυκτρα απο τον επεξεργαστη σου να δεις τι θα γινει?" Και αν θελετε μετα το δοκιμαζουμε και σε P4 και σε Prescott. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zyx Φεβρουάριος 17, 2004 #35 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2004 Για δοκιμασε zyx μιας και ευκαιρεις να βγαλεις την ψυκτρα απο τον επεξεργαστη σου να δεις τι θα γινει?" χαχα αν jax wins εχεις να μου κανεις δωρα απο τα χερακια σου εναν 3200+ να το κανω δεν εχω προβλημα :D φλαουλες βικτορι. ελα jax παραδεξουτο δεν θα συμφονισουμε εσυ επερνες jax εγω sub zero:toomuchne συμφονο Chosen και επεισεις συμφονο jax. θα δειξη ρε παιδια θα συμφονησο και με τον djd οτι η intel δεν εβγαλε τον prescott για τους ο/Cκαιρς. παο πασο. αγαπημενη :flower: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly Φεβρουάριος 17, 2004 #36 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2004 Aπλα τα πραματα, θα σβησει το pc του με την μια, ακομη και αν εχει Αthlon XP αρκει να χει ρυθμισει το shutdown temp.Mαλιστα προσφατα καναμε δοκιμες με αρκετα κοματια για να δουμε ενα προβλημα με καποια μητρικη που δεν εκανε post(duron 700,thunderbird 1200,Barton 2500)και την ψυκτρα την παταγαμε με το χερι.Οταν μειωνονταν ελαχιστα έστω και η πιεση στην ψυκτρα εσβηνε απο protection με την μια. Αυτο εγινε 2-3 φορες καπακι μερικες φορες.Καμια cpu δεν πηραμε στο χερι.Στον Α64 κιολας νομιζω οτι υπαρχει και εσωτερικο κυκλωμα προστασιας όπως στον p4, οποτε δε στεκει αυτο jax.Βέβαια αν εχεις κανει reset το bios και δεν εχει shutdown temp τοτε ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο υποθεση .To δοκιμασαμε με τον 2.5 Βαrton στα 1100 ευτυχως και με σηκωμενη την ψυκτρα εντελως δε εκλεινε,Καταλαβενετε κραυγες!!!Κλεισ' το ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟΟΟΟ κ.λ.π :jump: Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Φεβρουάριος 17, 2004 #37 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2004 Δεν διαφωνω για το ShutDown απο το motherboard αλλα......λογω του οτι εχω στησει (δεν θα πω πολλα) αρκετα μηχανακια και P4 και AMD , πες μου σε παρακαλω 1ον)ΜΙΑ εταρια που να το εχει ενεργοποιημενο απο default2ον) Αν βασιζεσαι εσυ στην ιδια την μητρικη?3ον) Ποσοι απο τους χρηστες που αγοραζουν Η/Υ ΣΗΜΕΡΑ ξερουν να το ενεργοποιησουν?Δεν διαφωνω οτι δουλευει, ουτε οτι δεν θα καει ο Barton ή ο ΧΡ αλλα, δεν ειναι default σχεδον σε καμια μητρικη. Και αν ειναι δεν ξερεις σιγουρα οτι ΘΑ δουλεψει.ΖΥΧ. Βγαλε την ψυκτρα ρε και ελα παρε μετα τον Α64 μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagouridis Φεβρουάριος 17, 2004 #38 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2004 Αρχική απάντηση από jax7480 Δεν διαφωνω για το ShutDown απο το motherboard αλλα......λογω του οτι εχω στησει (δεν θα πω πολλα) αρκετα μηχανακια και P4 και AMD , πες μου σε παρακαλω 1ον)ΜΙΑ εταρια που να το εχει ενεργοποιημενο απο default2ον) Αν βασιζεσαι εσυ στην ιδια την μητρικη?3ον) Ποσοι απο τους χρηστες που αγοραζουν Η/Υ ΣΗΜΕΡΑ ξερουν να το ενεργοποιησουν?Δεν διαφωνω οτι δουλευει, ουτε οτι δεν θα καει ο Barton ή ο ΧΡ αλλα, δεν ειναι default σχεδον σε καμια μητρικη. Και αν ειναι δεν ξερεις σιγουρα οτι ΘΑ δουλεψει.ΖΥΧ. Βγαλε την ψυκτρα ρε και ελα παρε μετα τον Α64 μου. 1)ASus2) Eαν ειναι Asus ναι3)Ολοι αυτοι που περνουν asus δεν χρειαζετε να το ενεργοποιησουν.4)Και ερωτω τωρα εγω ποσοι ειναι οι εμπειροι χρηστες που πηραν απο πολυ ρευμα τον Π4 στο χερι ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Φεβρουάριος 17, 2004 #39 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2004 Αρχική απάντηση από Vagouridis [Σήμερα, στις 19:53] 1)ASus2) Eαν ειναι Asus ναι3)Ολοι αυτοι που περνουν asus δεν χρειαζετε να το ενεργοποιησουν.4)Και ερωτω τωρα εγω ποσοι ειναι οι εμπειροι χρηστες που πηραν απο πολυ ρευμα τον Π4 στο χερι ? 1) Συμφωνω2) Δεν θυμαμαι να την εβγαλες ΠΟΤΕ3) Δεν παιρνει σχεδον ΚΑΝΕΙΣ Nforce2 ASUS4) Εκει τα θελεις και τα παθαινεις.....Δεν τα παθαινεις ομως χωρις να θελεις.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagouridis Φεβρουάριος 17, 2004 #40 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2004 Αρχική απάντηση από jax7480 [Σήμερα, στις 19:56] 2) Δεν θυμαμαι να την εβγαλες ΠΟΤΕ. Ηθελημενα ποτε αλλα εαν θυμασαι που δεν θυμασαι δεν με ηξερες τοτε με τα ελλατωματικα κλιπ της 7+ η Ασους με εσωσε οταν δεν πατουσε η ψυκτρα......Ηθελημενα ουτε σε Π4 εβγαλα ποτε ψυκτρα..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.