bonamin Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2010 Γεια σε όλους. Αποφάσισα πλέον κι εγώ, να αφήσω το facebook [ ] και να αρχίσω τα παιχνίδια με τα ρολόγια. Έχω τα εξής: Core 2 Duo E8500 Gigabyte GA-EP45-Extreme 4GB [2x2GB] 1066 DDRII RAM HD4870 και κάτι άλλα που δεν μας ενδιαφέρουν νομίζω. Ωραία. Χθες βράδυ λοιπόν για πρώτη φορά στην ζωή μου είπα να ασχοληθώ κι εγώ. Ανέβασα μια χαρά τους χρονισμούς, τους πολλαπλασιαστές και λίγο τα voltage όπου χρειάζονταν και έχω φτάσει σε ένα σταθερό σημείο, 4030 Mhz. [ 425Mhz x 9.5 ] Tώρα αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι τι παίζει με τα Voltages, την Σταθερότητα, και την αντοχή. Απ ότι φένεται, όσο ανεβάζουμε την ταχύτητα του επεξεργαστή, τόσο θα χρειάζεται και περισσότερο Voltage. Αλλά περισσότερο voltage = περισσότερη θερμοκρασία [ δηλαδή και λιγότερη αντοχή της CPU. ε? ] Κάπου διάβασα οτι για την E8500, μέχρι τα 1,36 είναι για ασφάλεια. Εγώ αυτή την στιγμή στα 4Ghz του δίνω 1,32 volt νομίζω. Ψύχεται με αέρα αυτη την στιγμή αλλά έχω ήδη τα εξαρτήματα για να το υδροψύξω. θα ήθελα πολύ να χτυπήσω πάνω απο 4,500! Ισως αν γίνεται και 5GHz αλλά εκει ψηλά πόσα Volt απαιτούνται? Δεν νομίζω πως γίνετε να πάω στα 5, με κάτω απο 1,4 volt. ε? Θέλω το PC να είναι σταθερό, για να παίζω κανα game, και να κάνω και τις δουελιές μου στο photoshop ας πούμε αλλά ΔΕΝ θα τρέχει 24/7. Έχω άλλο PC γι αυτή την δουλειά. οπότε ερώτηση 1...: Μέχρι πόσα volt επιτρέπετε να της δώσω της CPU χωρίς να υπάρχει Danger...? ερώτηση 2...: Μέχρι τι θερμοκρασία είναι καλό να λειτουργούν οι πυρήνες? ερώτηση 3...: Γιατί εφόσον έχω DISABLED το Thermal Monitor, το Multiplier πέφτει απο 9,5 σε 6,0 οταν η CPU είναι IDLE ? ερώτηση 4...: 425x9,5 = 4040MHz. αλλά και 475x8,5 = 4040 MHz Έχουν κάποια διαφορά?? Είναι κάποιο καλύτερο? [ πριν μερικές ώρες έτρεχα με το δεύτερο setup [475x8,5] τώρα το γύρισα σε 425x9,5 ] ερώτηση 5...: Οταν μετά απο αύξηση μερικών MHz το σύστημα είτε γίνετε ασταθές είτε δεν bootάρει δίνουμε πάντα volt μονο στην CPU? Η δίνουμε και αλλού? Και πώς ξέρουμε που να δώσουμε? Ένστικτο? Εμπειρία? ερώτηση 6...: Οι RAM μου λένε με αυτοκολητάκι πάνω: 2,2 - 2,4 volt. Εγώ τις έχω στα 2,0-2,1. Μπορώ να τις πάω δηλαδή και 2,4? ερώτηση 7...: Όσο καλύτερα ψύχεται η CPU τόσο ποιο πολλά Volt θα μπορώ να δώσω...?? ΥΓ. Εκτός απο την CPU έχω ανεβάσει και λιγάκι το voltage στο Northbridge, στις RAM [stock ηταν 1,8] και κάτι άλλα voltage στην CPU, πολύ λίγο. ΥΓ2. Ευχαριστώ απο τώρα, όποιον με βοηθήσει στα πρώτα μου βήματα!!! ΥΓ3. Αν έχω ξεχάσει κάτι θα ξαναρωτήσω!!! Please Help!!! Προς το παρών εγώ πάω να συνδέσω την υδρόψυξη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrosD Ιούνιος 30, 2010 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2010 Εγώ προτείνω FSB = 475. Επίσης να έχεις τις μνήμες 1:1, εφόσων είναι στα 1066, μπορούν να δουλέψουν μέχρι 533.Για αρχή ξεκίνα από τα 475 MHz και ανέβα μέχρι να σταματήσει να είναι σταθερό. Μετά αύξησε λίγο το Vcore, μέχρι τόσο που λες ότι έχεις διαβάσει.Κάποιες φορές για να ανέβεις κιάλλο χρειάζεται να αυξήσεις λίγο την τάση του chipset. Δώσε 0.1 volt και δες αν ανεβαίνεις ακόμα.Ποσταρε τι έχεις κάνει, επίσης πες μας μάρκα-μοντέλο από τις μνήμες, τις οποίες είπαμε άστες 1:1. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Ιούνιος 30, 2010 #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2010 Απ ότι φένεται, όσο ανεβάζουμε την ταχύτητα του επεξεργαστή, τόσο θα χρειάζεται και περισσότερο Voltage. Αλλά περισσότερο voltage = περισσότερη θερμοκρασία [ δηλαδή και λιγότερη αντοχή της CPU. ε? ] Δεν δουλευει αναλογα αλλα καπως ετσι ειναι Κάπου διάβασα οτι για την E8500, μέχρι τα 1,36 είναι για ασφάλεια. Εγώ αυτή την στιγμή στα 4Ghz του δίνω 1,32 volt νομίζω. Ψύχεται με αέρα αυτη την στιγμή αλλά έχω ήδη τα εξαρτήματα για να το υδροψύξω. θα ήθελα πολύ να χτυπήσω πάνω απο 4,500! Ισως αν γίνεται και 5GHz αλλά εκει ψηλά πόσα Volt απαιτούνται? Δεν ειναι στραγαλια τα mhz..μπορει με αερα να βρεις τοιχο στα 4200 και με υδροψυξη αντε να πας 4300-4400(αλλα οχι για 24/7)Οι 24/7 συχνοτητες* ειναι συνηθως 200mhz κατω απο τα mhz που πιανεις για benchmark Δεν νομίζω πως γίνετε να πάω στα 5, με κάτω απο 1,4 volt. ε? Θέλω το PC να είναι σταθερό, για να παίζω κανα game, και να κάνω και τις δουελιές μου στο photoshop ας πούμε αλλά ΔΕΝ θα τρέχει 24/7. Έχω άλλο PC γι αυτή την δουλειά. μπορει στα 4ghz να θελεις 1.35 στα 4100 1.39 και στα 4150-4200 1.45V (τυχαια νουμερα αλλα στα λεω για να καταλαβεις τι παιζει.Δεν παει αναλογικα ερώτηση 1...: Μέχρι πόσα volt επιτρέπετε να της δώσω της CPU χωρίς να υπάρχει Danger...? μεχρι 1.4 αντε 1.45 με νεροερώτηση 2...: Μέχρι τι θερμοκρασία είναι καλό να λειτουργούν οι πυρήνες? idle? full stress? αερα? οσο πιο λιγο τοσο καλυτερα.Φυσιολογικες θερμοκρασιες με σωστα προγραμματα μετρησης οπως το coretemp για idle ειναι περιπου 35-40 και full stress 65+ (πανω απο 70 καλο θα ηταν να αποφευγεις για να εχεις σταθεροτητα στο μηχανημα οχι γιατι θα παθει κατι ο cpu)ερώτηση 3...: Γιατί εφόσον έχω DISABLED το Thermal Monitor, το Multiplier πέφτει απο 9,5 σε 6,0 οταν η CPU είναι IDLE ? το C1E κανε disableερώτηση 4...: 425x9,5 = 4040MHz. αλλά και 475x8,5 = 4040 MHz Έχουν κάποια διαφορά?? Είναι κάποιο καλύτερο? εδω ειναι πολυπλοκα τα πραγματα.το 475 θα δουλεψει 1:1 τις μνημες οποτε θα εχεις χαλαρο στραπ στο northbridge αλλα και ψηλα τις μνημες ταυτοχρονα.στο 425 λιγο πιο σκληρο strap εφοσων εχεις τις μνημες ψηλα με διαιρετη η μπορεις να δουλεψεις τις μνημες 1:1 (οποτε εισαι χαμενος απο την αλλη περιπτωση) Γενικα να προτιμας τα ψηλα fsb.δινουν και παραπανω FPS ερώτηση 5...: Οταν μετά απο αύξηση μερικών MHz το σύστημα είτε γίνετε ασταθές είτε δεν bootάρει δίνουμε πάντα volt μονο στην CPU? Η δίνουμε και αλλού? Και πώς ξέρουμε που να δώσουμε? Ένστικτο? Εμπειρία? αν βρεις τοιχο του cpu δε πα να δωσεις και τεραβολτ.δε θα κανει τπτ.Συνηθως τσιμπας λιγο ρευματακι (πρωτα cpu να δεις αν φταιει αυτο.Αν οχι (αφου εχεις ανεβει 2-3 τιμες) μετα ξανα πισω στην οριακη ταση που το ειχες και ανεβαζεις MCH (εφοσων ανεβαζεις fsb , ζοριζεις και το northbridge) Αν δεν ειναι αυτα , κοιτας μνημες (ανεβαινουν κ αυτες ) η και το VTT.(το παραπανω ρευμα δεν σημαινει οτι ειναι και καλυτερα.Μπορει να τρεχει καλυτερα με λιγοτερο ρευμα. ερώτηση 6...: Οι RAM μου λένε με αυτοκολητάκι πάνω: 2,2 - 2,4 volt. Εγώ τις έχω στα 2,0-2,1. Μπορώ να τις πάω δηλαδή και 2,4? Οχι δεν χρειαζεται.ερώτηση 7...: Όσο καλύτερα ψύχεται η CPU τόσο ποιο πολλά Volt θα μπορώ να δώσω...?? Οσο καλυτερα ψυχεται ο CPU , τοσο ψηλοτερα μπορει να τρεχει , η μπορει στα ιδια mhz που ησουν πριν με αερα να χρειαζεσαι λιγοτερη ταση*συχνοτητες: Εννοω αυτες που εχουν περασει απο στρεσσοπρογραμματα και ειναι βραχος το μηχανημα.Μπορει να βγαζει στα 4100 αλλα να περναει 3dmark στα 4300. γενικοτερα δεν ειναι ευκολη υποθεση.Μια μια θα κανεις τις κινησεις σου και θα βλεπεις συμπεριφορα.Οχι αλλαζεις αυτο αλλαζεις το αλλο α κατσε λιγο να δωσω εδω κατσε λιγο να δωσω εκει κ F10 save and reboot.Μην περιμενεις ετσι να βγαλεις ακρη Ελπιζω να σε βοηθησα Link to comment Share on other sites More sharing options...
bonamin Ιούνιος 30, 2010 Author #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2010 ppffff! αμα σου πω οτι μου έλυσες τα χέρια!!!! lol!!! ε... Thank you πρώτα απ όλα!!! το ξέρω βρε οτι δεν είναι στραγάλια...! 5 θα ήθελα να το πάω μια φορά αν τα καταφέρω έτσι για να βγάλω μια foto!!! Μετά και στα 4,2-4,3 να κάτσω μου αρκεί! Το είχα ψιλοκαταλάβει οτι το Voltage δεν πάει αναλογικά...! Οτι να ναι ρουφάει η CPU...! Χεχεχε... Οχι βρε χαλάρωσε... δεν είμαι σαν εκείνους που το πάνε κατευθείαν απο 3GHz στα 3,5!!! Σου λέω όλη νύχτα δεν κοιμήθηκα...!!! 5-5 τα MHz και Stress test ενδιάμεσα...! Απο Θερμοκρασίες καλά είμαι δηλαδή... τώρα με τον αέρα σε Full Load οταν έκανα Stress test πήγενε maximum 51 βαθμούς. IDLE 30-36 και τέλος, νομίζω οτι το C1E το έχω κι αυτό DISABLED. τι στο καλο...!!! Πάντως ξανά πάλι Thank you...! Και αν κολήσω κάπου ξαναρωτάω! Ντάξ όμως για πρώτη φορά, 4GHz δεν είναι και λίγα! ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΠΩ: Οι μνήμες είναι: GEIL 2x2GB 1066MHz 5-5-5-15 [ GX24GB8500C5UDC ] Link to comment Share on other sites More sharing options...
bonamin Ιούλιος 1, 2010 Author #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 1, 2010 Λοιπόν χθες έφτασα μέχρι τα: 4256.8MHz με 9.0 x 474. Το PC φένονταν σταθερό, και έκανα και Super Pi 10.982 second! Κατάφερα να πέσω κάτω απ τα 11! Πρωσοπικό Ρεκόρ! Οταν όμως έτρεξα το OCCT μου έλεγε οτι η CPU έβγαζε σφάλμα. Έτσι το γύρισα πίσω στα 3,61 GHz, όπου και είναι σίγουρα ένα ασφαλές και σταθερό σημείο χωρίς αλαγές στα Voltages εκός του Vcore και του NB. Τώρα ξανα σιγά σιγά!! Ερώτηση! Οταν ανεβάσω λίγο τα MHz και ανεβάσω εφόσον χρειαστεί και το Vcore, αν τρέξω το OCCT και μου βγάλει σφάλμα, δεν είναι απαραίτητο οτι είναι το vcore e? Μπορεί να είναι και το Reference ας πούμε. Η το termination. ε? Και αυτά τα ανεβάζω σιγά σιγά ένα ένα μέχρι να δω πότε θα σταθεροποιηθεί? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrosD Ιούλιος 1, 2010 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 1, 2010 Και γιατί δεν κάθεσαι στα 4256.8MHz και να κατεβάζεις ένα ένα τα MHz μέχρι να σταθεροποιηθεί στο OCCT; Link to comment Share on other sites More sharing options...
chroma Ιούλιος 1, 2010 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 1, 2010 http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=197835 intelburntest θα πάει τις θερμοκρασίες εκεί που δε φαντάστηκες ποτέ. Βάλε custom και όλη την ελεύθερη μνήμη για πιο διεξοδικό 'μαρτύριο'. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.