Jump to content

Windows 7 Retail Edition σε ποσα μηχανηματα?

lifO

Recommended Posts

Καλησπερα,

Σπουδαζω αγγλια και καθε φοιτητης παιρνει εναν κωδικο στο msdna. εκει εχει αρκετα software μεταξυ και ολων των windows λειτουργικων. Τον κωδικο για τα windows 7 τον εχω σε desktop και λαπτοπ για κανα χρονο και λειτουργουν κανονικα με updates και ολα. Δεν ξερω αν ειναι απο τυχη..

To MSDN Subscription το έχουν πολλά πανεπιστήμια έξω και στην Ελλάδα. Είναι απολύτος νόμιμη διανομή προϊόντων και διαθέτει πολλά προϊόντα της Microsoft απλά έχουν συνδρομητικό χαρακτήρα της ανάλογης εταιρίας ή οργανισμού.

Αλλά τις άδειες και τα κλειδιά των προϊόντων τα έχει μόνο ο admin του κάθε οργανισμού.

Με απλά λόγια είναι κάτι σαν Retail προϊόν το οποίο η άδειά του είναι μεταφέρεται. :T:

η εφορία δεν έχει σχέση...άλλος οργανισμός έρχεται (BSA ή κάπως έτσι) και αν δεν συνοδεύεται από αστυνομία ή εισαγγελέα δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα. Σε περίπτωση γνώστου μου απλά τον ανάγκασαν να παρουσιάσει αποδείξεις αγοράς των γνήσιων λογισμικών -εκ των υστέρων- σε διάστημα 30 ημερών. Προσοχή! Δεν λέω ότι είναι σωστό να χρησιμοποιείς μια άδεια σε πολλούς υπολογιστές. Απλά αναφέρω ένα κοινό ''μυστικό'' που για τον ιδιώτη τουλάχιστον είναι αβλαβές :)

ΥΓ. bill = microsoft (ασχέτως αν έχει φύγει) +η όλη φράση ειπώθηκε εν είδει χιούμορ...

Ισχύει αυτό που λες Jumex αλλά κοίτα πως έχει το σενάριο,

Άτομα της Microsoft Hellas πηγαίνουν σε ένα κατάστημα σαν πελάτες παραγγέλνουν ένα PC τον πληρώνουν κανονικά και εάν δούνε ότι δεν έγινε σωστά η διαδικασία ετοιμάζουν όλη την χαρτούρα και το κατάστημα λαμβάνει το "προσκλητήριο" αν με πιάνεις :)

Και αυτόματα κάνουν και την σχετική ανακοίνωση online Δικαστικές Αποφάσεις | Microsoft Hellas

οποτε ειναι λογικο να μου δουλευει ενας κωδικος σε παραπανω απο 2pc ταυτοχρονα;

οποτε ειναι λογικο να μου δουλευει ενας κωδικος σε παραπανω απο 2pc ταυτοχρονα;

Κανονικά είναι μία άδεια για εγκατάσταση σε ένα Η/Υ αλλά αρκετές φορές ο Activation Clearing House Server μπορεί να το αγνοήσει αυτό και να περάσει η ενεργοποίηση. Αλλά σε συμβουλεύω Bonito να μην το παρακάνεις γιατί μετά από διάφορα Win updates γίνεται ξανά έλεγχος και το ένα από τα δύο μηχανήματα να σου ρίξει άκυρο.

Γενικότερα Labήτες ότι έχει να κάνει με MS αδειοδοτήσεις κάντε μου pm θέλω να λύσω κάθε απορία και να ξέρετε ακριβώς τι να ζητάτε από τους μεταπωλητές.

Τόσες καλές λύσεις έχω βρει σε αυτό το forum να μην προσφέρω και εγώ αυτά τα λίγα που ξέρω? (αν φυσικά συμφωνούν και οι διαχειριστές του theLab).

Κανονικά είναι μία άδεια για εγκατάσταση σε ένα Η/Υ αλλά αρκετές φορές ο Activation Clearing House Server μπορεί να το αγνοήσει αυτό και να περάσει η ενεργοποίηση. Αλλά σε συμβουλεύω Bonito να μην το παρακάνεις γιατί μετά από διάφορα Win updates γίνεται ξανά έλεγχος και το ένα από τα δύο μηχανήματα να σου ρίξει άκυρο.

Γενικότερα Labήτες ότι έχει να κάνει με MS αδειοδοτήσεις κάντε μου pm θέλω να λύσω κάθε απορία και να ξέρετε ακριβώς τι να ζητάτε από τους μεταπωλητές.

Τόσες καλές λύσεις έχω βρει σε αυτό το forum να μην προσφέρω και εγώ αυτά τα λίγα που ξέρω? (αν φυσικά συμφωνούν και οι διαχειριστές του theLab).

Φυσικα, αλλα οχι μεσω PM. Σε topic για να μαθαινουμε και οι υπολοιποι (οσο μιλαμε για νομιμες διαδικασιες παντα). :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.