Jump to content

Windows 7 Retail Edition σε ποσα μηχανηματα?

lifO

Recommended Posts

Καλημερα στο φορουμ,

Ηθελα να ρωτησω αν εχει δοκιμασει κανεις να βαλει την εκδοση των windows 7 (x64) retail (αγορασμενη κανονικα και με τον νομο) σε παραπανω απο ενα μηχανημα και αν παρουσιαστηκε κανενα προβλημε τυπου updates ή με τις αδειες κλπ γιατι καθως εχω αγορασει τα home premium και τα εχω στο πισι μου ηθελα να τα εγκαταστησω σε ενα μηχανημα ακομα το οποιο χρειαζεται format αυτη την στιγμη. Μηπως υπαρχει κανενα προβλημα με τις αδειες με αποτελεσμα να μου κοπουν τα ιδη υπαρχοντα στο ενα?

Δεν θα ηθελα να ακουσω ή να διαβασω το licence agreement των windows η ερωτηση μου ειναι καθαρα και μονο για να ξερω πως να αντιμετωπισω την κατασταση.

Κοίτα αν το έχεις κάνει σε Xp μαγκιά γιατί εμένα δεν μου είχε κάτσει όταν προσπάθησα να το στήσω σε δεύτερο μηχάνημα. Αυτό που σου είπα το είχε πεί εχθές ή προχθές σε άλλο thread παλικάρι με 7άρια οπότε απλά το αναμεταδίδω.

Γειά σου φίλε LifO

Η μόνη διαφορά μεταξύ Windows 7 Retail ή αλλιώς FPP από τα ΟΕΜ/DSP είναι ότι η άδειά τους έχει μεταφερσιμότητα. Δηλαδή μπορείς να τα βγάλεις απο ένα PC να τα εγκαταστήσεις σε ένα άλλο και να τα ενεργοποιήσεις κανονικά.

Πάντα όμως πρέπει να είναι εγκαταστημένα σε ένα μηχάνημα όπως ένα είναι και το Ποιστοποιητικό Αυθεντικότητας (COA) που τα συνοδεύει.

Ξέχασα να αναφέρω και κάτι ακόμα εξίσου σημαντικό, έχουν δωρεάν υποστήριξη από την Microsoft. :happy2:

Ελπίζω να σε κάλυψα.

• 1 year later...

Μεχρι και τα Vista (δεν νομίζω να εχει αλλαξει κατι με τα 7) τα DSP ενεργοποιούνταν κανονικά (είτε normal είτε με τηλ στην MS και έκδοση (άμεσα / αυτόματα) νέου κωδικού) παραπάνω από μία φορά.

Είναι και λογικό δλδ...μια μητρική να σου καεί, πετάς το software;

Παίδες και τα DSP δεν είναι τσάμπα. ''Χρησιμοποιήστε'' τα στο μέγιστο (όπως άλλωστε επιτρέπει (νόμιλα δλδ) η ίδια η MS)

Μεχρι και τα Vista (δεν νομίζω να εχει αλλαξει κατι με τα 7) τα DSP ενεργοποιούνταν κανονικά (είτε normal είτε με τηλ στην MS και έκδοση (άμεσα / αυτόματα) νέου κωδικού) παραπάνω από μία φορά.

Είναι και λογικό δλδ...μια μητρική να σου καεί, πετάς το software;

Παίδες και τα DSP δεν είναι τσάμπα. ''Χρησιμοποιήστε'' τα στο μέγιστο (όπως άλλωστε επιτρέπει (νόμιλα δλδ) η ίδια η MS)

Τσίμπα παλίκαρε Άδεια Χρήσης Παροχής Υπηρεσιών

One main difference is that an OEM operating system license (such as the license for Windows) cannot be transferred from its original PC to another PC. However, the FPP version of Windows may be transferred to another PC as long as the EULA, manual and media (such as the backup CD) accompany the transfer to the other PC. Also, when a customer purchases an OEM product, the OEM license requires the OEM to provide support for the product.

Με λίγα λόγια ΟΕΜ/DSP Windows ΔΕΝ μεταφέρονται δένουν με το hardware του μηχανήματος και αυτός είναι και ο λόγος της χαμηλής τιμής τους. Και πάντα έχουν υποστήριξη από τον κατασκευαστή.

Retail win <3

Τσίμπα παλίκαρε Άδεια Χρήσης Παροχής Υπηρεσιών

One main difference is that an OEM operating system license (such as the license for Windows) cannot be transferred from its original PC to another PC. However, the FPP version of Windows may be transferred to another PC as long as the EULA, manual and media (such as the backup CD) accompany the transfer to the other PC. Also, when a customer purchases an OEM product, the OEM license requires the OEM to provide support for the product.

Με λίγα λόγια ΟΕΜ/DSP Windows ΔΕΝ μεταφέρονται δένουν με το hardware του μηχανήματος και αυτός είναι και ο λόγος της χαμηλής τιμής τους. Και πάντα έχουν υποστήριξη από τον κατασκευαστή.

Retail win <3

Στη πράξη δεν ισχύει αυτό που λες...το ξέρεις, το ξέρω μέχρι και ο Bill το ξέρει:p

Το ξέρει και η εφορία όμως και αν μπει στο μαγαζάκι σου και δει PC χωρίς Πιστοποιητικό αυθεντικότητας πάνω στα μηχανήματα θα αναθεωρήσεις.

Ο Bill δεν δουλεύει πια για την MS

Το ξέρει και η εφορία όμως και αν μπει στο μαγαζάκι σου και δει PC χωρίς Πιστοποιητικό αυθεντικότητας πάνω στα μηχανήματα θα αναθεωρήσεις.

Ο Bill δεν δουλεύει πια για την MS

η εφορία δεν έχει σχέση...άλλος οργανισμός έρχεται (BSA ή κάπως έτσι) και αν δεν συνοδεύεται από αστυνομία ή εισαγγελέα δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα. Σε περίπτωση γνώστου μου απλά τον ανάγκασαν να παρουσιάσει αποδείξεις αγοράς των γνήσιων λογισμικών -εκ των υστέρων- σε διάστημα 30 ημερών. Προσοχή! Δεν λέω ότι είναι σωστό να χρησιμοποιείς μια άδεια σε πολλούς υπολογιστές. Απλά αναφέρω ένα κοινό ''μυστικό'' που για τον ιδιώτη τουλάχιστον είναι αβλαβές :)

ΥΓ. bill = microsoft (ασχέτως αν έχει φύγει) +η όλη φράση ειπώθηκε εν είδει χιούμορ...

Καλησπερα,

Σπουδαζω αγγλια και καθε φοιτητης παιρνει εναν κωδικο στο msdna. εκει εχει αρκετα software μεταξυ και ολων των windows λειτουργικων. Τον κωδικο για τα windows 7 τον εχω σε desktop και λαπτοπ για κανα χρονο και λειτουργουν κανονικα με updates και ολα. Δεν ξερω αν ειναι απο τυχη..

Άσχετα με το τί λέει η dsp, η retail, κλπ κλπ κλπ μπορείς να κάνεις ξανά ενεργοποίηση μέσω του τηλεφώνου.

Το έχω κάνει και με την μια και με την άλλη.

Σου βγάζει πρόβλημα με την Online ενεργοποίηση, πέρνεις τηλέφωνο και αν πάλι η αυτοματοποιημένη διαδικασία δεν τρέξει μιλάς με άνθρωπο της MS του εξηγείς το θέμα, σου δίνει κωδικό ενεργοποίησης και τελειώνει εκεί η ιστορία.

ΕΝΝΟΕΙΤΕ ότι τα παραπάνω γίνονται 2-3 φορές σε ΛΟΓΙΚΑ πλαίσια, όχι να κάνεις φορμάτ κάθε 2η εβδομάδα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.