Kostas T Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2010 Γεια σε όλους.. Έχω έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο Lacie 250gb ο οποίος τα έφτησε όταν ανοιγόκλεισα με ρεσετ το laptop μου .. Απευθύνθηκα σε αρκετά καταστήματα όπως multirama και αλλα συνοικιακα αλλά παντου η απάντηση ήταν ίδια και πάντα αρνητική. Κανένας δεν είναι σε θέση να τον φτιάξει και κανένας δεν μου εξηγεί τι ακριβώς έχει χαλάσει μόνο ο τεχνικός από τα multirama μου είπε οτι μάλλον έχει καεί η πλακέτα :wassat:. Τον συνδέω και δεν υπάρχει καμια ανταπόκριση. Έχω μέσα συμαντικά δεδομένα όπως φωτογραφίες χρόνων, εργασίες από την σχολή μου και αλλα πολλά και είμαι αρκετά βλάκας ώστε να μην κάνω έχω κάνει back up .. Πήγα σε μια εταιρία ανάκτησης δεδομένων αλλά ζητούν 500 ευρώ. Μετά από αρκετο ψαχτήρι στο net διαβασα σε καποιες σελίδες οτι ειναι δυνατόν να αντικατασταθούν κάποια μέρη από τον σκληρό έτσι λοιπόν βρήκα και αγόρασα τον ίδιο ακριβώς δίσκο μεταχειρισμένο απο το net για να τον χρησιμοποιήσω για ανταλακτικά. Είναι εύκολη δουλειά για έναν ηλεκτρονικό να ασχοληθεί με το θέμα ή δεν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθεί κανείς?.. Δεν με νοιαζει να σωθει κανενασ από τους 2 δίσκους απλά να σωθούν τα δεδομένα. Ζητάω κυρίως την γνώμη κάποιων ηλεκτρονικων αλλα και όποιου έχει να προτείνει μια λύση. Συγνώμη αν κούρασα με το μπιρι μπιρι και ευχαριστώ εκ των προτέρων Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Ιούνιος 28, 2010 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 28, 2010 Όταν πριν κάποια χρόνια είχα ασχοληθεί η δουλειά ήταν υπόθεση 10' αρκεί να είχες το κατάλληλο κατσαβίδι. Βέβαια δεν είναι απολύτως εγγυημένο ότι η όλη διαδικασία θα έχει επιτυχία οπότε αν δεις ότι με την αλλαγή της πλακέτας βλέπει το σύστημα τον δίσκο ξεκινάς αμέσως back up χωρίς να χάσεις δευτερόλεπτο.Αυτά με δίσκο 3,5''. Αν ο δικός σου είναι 2,5'' δεν ξέρω αν υπάρχουν διαφορές στην όλη διαδικασία, αν είναι ποιο δύσκολο δηλαδή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Ιούνιος 28, 2010 #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 28, 2010 Ο δισκος οπως ειπες ειναι εξωτερικος.Το δισκο απο μεσα τον εβγαλες και τον συνδεσες σε καποιο μηχανημα να δεις αν δουλευει?Εμενα πιο πολυ μου κανει για προβλημα του περιβληματος του εξωτερικου δισκου, παρα του ιδιου του δισκου.Οταν συνδεσεις το δισκο σε καποια θυρα USB, το λαμπακι του περιβληματος αναβει κανονικα? ο δισκος στροφες παιρνει?Αν μενεις Θεσσαλονικη, πολυ ευχαριστως να βοηθησω.Ενημερωτικα παντως και χωρις να θελω να σε απογοητευσω.Το οτι βρηκες ιδιο δισκο δεν σημαινει οτι αλλαζοντας τις πλακετες (αν ειναι προβλημα του δισκου), ο δισκος θα δουλεψει.Οι εταιριες αλλαζουν συνεχεια παρτιδες των δισκων και φυσικα των πλακετων. Μπορει οι δισκοι να ειναι ιδιοι ονομαστικα,αλλα φυσικα (controller, cache κτλ) να ειναι τελειως διαφορετικοι.Αλλαγη πλακετας εχω κανει αρκετες φορες. Η πιθανοτητα να δουλεψει με πανομοιοτυπο δισκο ειναι 50-50.Η πιθανοτητα να δουλεψει με ιδιο δισκο, διαφορετικο part number ειναι πολυ μικρη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas T Μάρτιος 8, 2011 Author #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2011 Είπα να ξεθάψω το θέμα αυτό και πάλι μιας και λύση δεν βρέθηκε ακόμη. Έχω πάει τον δίσκο σε άλλους 3 τεχνικούς από τότε και ο τελευταίος μου είπε και πάλι ότι κατα πάσα πιθανότητα είναι καμμένη πλακέτα. Έψαξα λοιπόν στο net και βρήκα σχεδόν την ίδια (να είναι καλά το ebay ). Αντικατέστησα λοιπόν την παλιά πλακέτα και έβαλα τον δίσκο στην πρίζα . ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΞΑΝΑ ΘΟΡΥΒΟΣ!!!! Συνδέω και το καλώδιο usb και περιμένω με ανυπομονησία να αρχίσω το back up, αλλά έλα που δεν τον αναγνωρίζει το pc... για μια ακόμη φορά λοιπόν χρειάζομαι τη γνώμη των πιο έμπειρων. Τι μπορεί να συμβαίνει πάλι; γιατί ενώ δουλεύει ο δίσκος δεν μπορεί να τον αναγνωρίσει το pc; αααα μη ξεχάσω το πιο σημαντικό και ταυτόχρονα ανησυχητικό.... από τον θόρυβο καταλαβαίνω οτι ο δίσκος λειτουργεί διακοπτόμενα..(σαν να σκοντάφτει) Υπάρχει λύση;;;; :help: ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artist_ Μάρτιος 9, 2011 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 9, 2011 Για τέλειες εργασίες δεν το συνδέεις σε usb αλλά εσωτερικά με sata.Αν ακούγετε θόρυβος σαν να χτυπάει τότε δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, παρά μόνο να πληρώσεις τα 500 ευρώ και ότι μπορούν θα σώσουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimgr Μάρτιος 12, 2011 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 12, 2011 Ρε παιδί μου γιατί δεν κάνεις αυτό που σου έχει πει ήδη ο Jax; ΠΡΕΠΕΙ να ΒΓΑΛΕΙΣ τον δίσκο από το περίβλημα!! Το πρόβλημα μπορεί να είναι απλά ο controller USB που για κάποιο λόγο δεν δίνει σωστά ρεύμα! Βγάλε τον δίσκο και σύνδεσέ τον εσωτερικά σε ένα PC. Έχεις μεγάλες πιθανότητες να δουλέψει κατευθείαν.Μου έχει τύχει δύο φορές να έχει χαλάσει η εξωτερική θήκη (που είχα αγοράσει ξεχωριστά και είχα βάλει σε αυτήν μέσα δίσκο 3,5) και ο δίσκος από μέσα να είναι μια χαρά και να δουλεύει μέχρι σήμερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas T Μάρτιος 14, 2011 Author #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 14, 2011 Βασικά με κάλυψε ο artist. Το έχω συνδέσει με pc και πάλι κάνει τα ίδια. Μάλλον δεν τα γλιτώνω τα 500....:cry: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.