Divine Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2010 Εδω και κατι μηνες το pc κολαει, και οταν λεω κολαει δεν εννοω πως αργει αλλα freezαρει η οθονη και πρεπει να το σβηνω απο το κουμπακι της κεντρικης μοναδας. Αυτο γινετε συνηθως οταν βλεπω βιντεακια ή οταν ειμαι στο Internet. Virus δεν ειναι, εχω κανει scans, εχω κανει formats. Για παιχνιδια να μην μιλησω. Μολις παιξω το πολυ 5 λεπτα αμεσως κολαει και πρεπει να το σβηνω το pc απο το κουμπακι της κεντρικης μοναδας. Φταιει το τροφοδοτικο? Η καρτα γραφικων? Για RAM δεν νομιζω παντος γιατι τις εχω ελενξει. Οι θερμοκρασιες αποτι φαινετε ειναι υψηλες. Εδω και μια βδομαδα γυρω στους 65 βαθμους ειναι. Το PC ειναι πεντακαθαρο απο μεσα. Δυπηρρηνος Inter Pentium D 3MHz Bios:GA-8N-SLI Pro Καρτα γραφικων: 8400GS Μνημες Ram:1,5 Gig. Τροφοδοτικο:300 Watt Windows XP Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorypeg1000 Ιούνιος 28, 2010 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 28, 2010 Καλημερα και καλωσηρθες για αρχη.Όταν είπες πως τις μνήμες τις ελένξει,με τι τις εχει ελένξει?Δοκιμασε με το memtest86+ http://www.memtest.org/ (ή καψτο σε ενα cd ή βαλτο σε ενα στικακι και μπουταρε απο αυτο ωστε να ελεγχτουν οι μνημες πριν καν μπει ο υπολογιστης στα windows.Ο επεξεργαστης τι θερμοκρασιες πιανει??Δοκίμασε επίσης αμα εχεις εύκαιρο και με κάποιο άλλο τροφοδοτικο άμα έχεις κανενα εύκαιρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultraex2005 Ιούνιος 28, 2010 #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 28, 2010 64 βαθμους αν ειναι idle ειναι παρα πολυ με αυτη την ζεστηειδικα αμα παιξεις κανα παιχιδι σιγουρα παει 95+βρες ενα τροπο η με ανεμιστηρα να φυσαει η με καμμια aftermaket ψυκτρανα κατεβασεις την θερμοκρασια γιατι σου επιβαρυνει ολο το συστημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexgk Ιούνιος 28, 2010 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 28, 2010 Για αρχή θα σου πρότεινα οπως γράφει και ο φίλος παραπάνω, να τσεκάρεις τον επεξεργαστή. Μπορεί να χρειάζεται αλλαγή η θερμοαγώγιμη πάστα, μπορεί να χρειάζεται μεγαλύτερο ανεμιστήρα. Βέβαια και ένα memtest κανέναν δεν έβλαψε :no: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divine Ιούνιος 28, 2010 Author #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 28, 2010 Ναι και γω αυτο λεω. Σε indle ειναι παρα πολυ και στα παιχνιδια αμεσως το pc κολαει. Με memtest το εχω κανει, επισης εχω παρει και μια μνημη απο το φιλαρακι μου αρα δεν ειναι σιγουρα οι μνημες RAM. Αυτο με τον επεξεργαστη δεν το καταλαβα. Μπορει καποιος να μου το εξηγησει?Υ.Γ. Ευχαριστω για το καλοσορισμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Ιούνιος 28, 2010 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 28, 2010 Αν η κάρτα είναι passive (χωρίς ανεμιστήρα) η θερμοκρασία είναι normal μετά από κάποια ώρα χρήσης ακόμα και idle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divine Ιούνιος 28, 2010 Author #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 28, 2010 Οχι, εχει ανεμηστηρα. Να αυτην εδω εχω. Για να πεσουν οι θερμοκρασιες τι πρεπει να κανω/αγορασω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Ιούνιος 28, 2010 #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 28, 2010 Να πάρεις άλλη κάρτα. Χωρίς πλάκα δεν αξίζει να ασχοληθείς ιδιαίτερα με τόσο χαμηλής αξίας κάρτα. Το μόνο που αξίζει να κάνεις είναι να αγοράζεις λίγη πάστα ceramique και βάζεις τόσο στον επεξεργαστή όσο και στην κάρτα γραφικών. Στο youtube ίσως να υπάρχουν σχετικά video-οδηγοί.Να θυμίσω πάντως τα προβλήματα των NVidia chips. Παίζει η καρτούλα να αρχίζει να δείχνει σημάδια... αποσύνθεσης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydra Ιούνιος 28, 2010 #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 28, 2010 Πως καταληξατε οτι φταιει η καρτα?No offence παιδια.Απλα ρωταω γιατι και εγω εχω το ιδιο προβλημα...Και απο οτι εχω δει ειναι πολλοι οι παραγοντες για το freeze... Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Ιούνιος 28, 2010 #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 28, 2010 Πως καταληξατε οτι φταιει η καρτα?Σωστή παρατήρηση. Κακώς και εγώ απάντησα λες και είναι δεδομένο ότι φταίει η κάρτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorypeg1000 Ιούνιος 28, 2010 #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 28, 2010 αμα δεν δοκιμασει με καποια αλλη δεν θα μαθουμε ποτε τι φταιει.παντως σε εμενα για τα freeze στο desktop η καρτα εφταιγε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolofagos Ιούνιος 28, 2010 #12 Κοινοποίηση Ιούνιος 28, 2010 Για αρχη,δοκιμασε να αλλαξεις θερμοαγωγιμη στον επεξεργαστη..μπορει να φταει αυτο,και να μην χρειαστει να αγοραζεισ καρτες γραφικων..**Βεβαια, μπορει να φταιει και η καρτα,γιατι και εγω κατι freeze που ειχα,εφταιγε το οτι η καρτα ειχε βγει απο την μια μερια....οποτε στην περιπτωση σου,μπορει η καρτα να εχει αρχισει να παραδιδει το πνευμα της... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divine Ιούνιος 28, 2010 Author #13 Κοινοποίηση Ιούνιος 28, 2010 Μπορειτε να μου προτεινετε μια φθηνη και καλη καρτα για το pc μου? Να μην ειναι και πολυ καλη γιατι το pc μου δεν ειναι και το καλυτερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Ιούνιος 28, 2010 #14 Κοινοποίηση Ιούνιος 28, 2010 Δοκίμασε πρώτα να βρεις κάποια άλλη κάρτα να δοκιμάσεις. Μπορεί κάποιοι να υποθέσαμε με μια κάποια σιγουριά ότι είναι η κάρτα, αν όμως δεν είναι θα δώσεις τζάμπα λεφτά πέραν της ταλαιπωρίας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divine Ιούνιος 28, 2010 Author #15 Κοινοποίηση Ιούνιος 28, 2010 Βασικα επειδη αυτη η καρτα δεν "τραβαει" ηθελα πριν απο κατι μηνες να την αλλαξω. Ειχα μια 6600GT και ηταν παρα πολυ καλη, επαιζα παρα πολλα παιχνιδια με αυτη τη καρτα και τωρα με την 8400GS δεν μπορω σχεδον τιποτα να παιξω. Αρα εχω εναν λογο παραπανω να αγορασω ΚΑΙ να δοκιμασω αμα φταιει η καρτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsunami Ιούνιος 28, 2010 #16 Κοινοποίηση Ιούνιος 28, 2010 Μισό λεπτάκι γιατί έχουμε πει ένα κάρο πράγματα.Πρώτα δοκίμασε να αλλάξεις το τροφοδοτικό.Πάρε από έναν φίλο και τρέξε κανένα παιχνίδι.Αν κολλάει σημαίνει ότι δεν φταίει απαραίτητα το τροφοδοτικό. Πήγαινε και πάρε ένα σωληνάριο θερμαγώγιμη πάστα (είναι μικρό το κόστος),βγάλε την ψύχτρα (λες οτι το pc είναι πεντακάθαρο οπότε θεωρώ ότι δεν χρειάζεται καθαρισμα η ψύχτρα.Αν χρειάζεται καθάρισέ την) και βάλε μια στρώση θερμαγώγιμη. Αν εξακολουθήσουν τα προβλήματα άρχισε να βλέπεις και άλλες λύσεις που πρότειναν τα παιδιά από πάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divine Ιούνιος 28, 2010 Author #17 Κοινοποίηση Ιούνιος 28, 2010 Ωραια θα το κανω αυτο. Μια αλλη ερωτηση. Αυτο που ειναι 65 βαθμους το pc μου, φταιει οτι το τροφοδοτικο μου ειναι 300W (το εχω εδω και 4 χρονια+) ή κατι αλλο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Ιούνιος 28, 2010 #18 Κοινοποίηση Ιούνιος 28, 2010 Ωραια θα το κανω αυτο. Μια αλλη ερωτηση. Αυτο που ειναι 65 βαθμους το pc μου, φταιει οτι το τροφοδοτικο μου ειναι 300W (το εχω εδω και 4 χρονια+) ή κατι αλλο?Μην ανησυχείς για τους 65 βαθμούς της κάρτας. Το τροφοδοτικό δεν έχει σχέση πάντως.Κάνε λιγάκι το εξής. Μπες στο BIOS και δες τι τάσεις σου δίνει στα 12V. Αν είναι κοντά στα 11-11.5 ίσως να πρέπει να σκεφτείς και για τροφοδοτικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divine Ιούνιος 28, 2010 Author #19 Κοινοποίηση Ιούνιος 28, 2010 Εβγαλα 2 pics, ελπιζω να ειναι ενα απο αυτα που ηθελες γιατι δεν καταλαβα ακριβως τι επρεπε να κανω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Ιούνιος 28, 2010 #20 Κοινοποίηση Ιούνιος 28, 2010 Δεν τα βλέπω.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.