Jump to content

80άρης σε κάρτα γραγικών

techdanis

Recommended Posts

Επειδή το ανεμιστηράκι της κάρτας γραφικών τα έπαιξε έχω μοντάρει πάνω έναν 80άρη (χωρίς να βγάλω την ψύξτρα, απλά ξεβίδωσα το ανεμιστηράκι), ο οποίος λόγω έμπνευσης ή μάλλον λόγω έλλειψής της έχει κρεμαστεί με κλωστές που περνάνε ανάμεσα από τα fins των ψυκτρών της μνήμης..............Όπως καταλαβαίνετε κάθε φορά που κουνιέται η κάρτα ξεμοντάρεται και δεν μπορώ να βρω ένα τρόπο να τη στερεώσω....

Καμιά ιδέα??

Βγαλτα ολα και αντε παρε ενα χαλκινο titan fan για τον πυρηνα, και εχει και 8 μπλε αλουμινιενια ψυκτρακια για τις μνημες. Αυτα τα μεγαλα revoltec που εχεις βαλει ειναι αρκετα βαρια και αργα ή γρηγορα θα ξεκολλησουν. ;)

το θέμα είναι ότι έχει καεί η γραμμή που δίνει ρεύμα στο ανεμιστηράκι της gpu. Οπότε δεν έχει νόημα να το αλλάξω αν και έχω κάποια στην άκρη....Κάποια άλλη λύση υπάρχει?

Όσο για τα revoltec θα τα βγάλλω αργά η γρήγορα γιατί είναι πολύ μεγάλα, αλλά δεν έχω βρει πουθενά ψυκτράκια για BGA μνήμες.Μπορώ να βρώ κάπου?

Ευχαριστώ

Αλεξ πριν καμια βδομαδα πηγα και πηρα ενα για να βαλω στο chipset της nf7-s αλλα κανει και για τις radeon απο οτι ειδα...ειναι φοβερο για τα λεφτα του και ειναι ολο απο χαλκο...και δεν μπαινει πανω στο ρευμα της καρτας ...εχει το κλασσικο three pin header και σου δινει και ανταπτορακι σε molex και ψυκτρακια οπως ειπε ο soki και παστα (με silver)....και γενικα λεει και απο αποδοση!!Θα σου ελεγα παρε δυο να βαλεις και ενα στο chipset:D :D

Για οσους ενδιαφερονται απο το h@c το πηρα

post-73-1416070769,7857_thumb.jpg

Και Multinet...

Αρχική απάντηση από techdanis

το θέμα είναι ότι έχει καεί η γραμμή που δίνει ρεύμα στο ανεμιστηράκι της gpu. Οπότε δεν έχει νόημα να το αλλάξω αν και έχω κάποια στην άκρη....Κάποια άλλη λύση υπάρχει?

Όσο για τα revoltec θα τα βγάλλω αργά η γρήγορα γιατί είναι πολύ μεγάλα, αλλά δεν έχω βρει πουθενά ψυκτράκια για BGA μνήμες.Μπορώ να βρώ κάπου?

Ευχαριστώ

Mεσα εχει αυτα τα 8 μικρα που σου ειπα ειναι μονο για μνημες καρτας γραφικων. Οσο για το ανεμιστηρακι μπαινει σε ενα τριπινο πιν πανω στην μητρικη σαν αυτο που εχεις στο cpu. φανταζομαι εχεις ενα τετοιο ε?

Εναλλακτικα δες και το revoltec που απεδωσε πολυ καλα για μενα και δινει και 4 τετοια ψυκτρακια .Το αγορασα επισης απο το χακ σε λογικη τιμη εαν και παντου μαλλον ποια κυκλοφορει , και ειναι επισης ολο χαλκινο.

post-32-1416070769,8562_thumb.jpg

ΟΚ με πείσατε!!!!

Μάλλον θα πάω σήμερα να το τσιμπήσω.

Soki ευτυχώς έχω ένα 3-pin header ακριβώς πίσω από το AGP και είναι ελεύθερο οπότε θα κάνω δουλειά μου.

THANKS!!:rolleyes: :rolleyes:

P.S. ρε mortisboy τόσο καιρό δεν είπες κάτι για το θέμα.......

Πάντως αν θες και τη δικιά μου την άποψη, αυτο που λες γίνεται και σχετικά εύκολα μάλιστα.

Μπορείς να φτιάξεις έναν βραχίονα απ' ότι μέταλλο ή υλικό θες και να στερεώσεις από τη μία πλευρά το fan και από την άλλη να το βιδώσεις στο πίσω μέρος του κουτιού. Θα το φτιάξεις έτσι ώστε το ανεμιστηράκι να φυσάει προς στη μητρική και όχι προς την κάρτα γραφικών, δηλαδή το κέντρο του ανεμιστήρα θα είναι στο ίδιο ύψος με την πλακέτα της κάρτας γραφικών.

Δεν ξέρω αν με κατάλαβες πάντως είναι πιο πρωτότυπη λύση από το να αγοράσεις κάτι έτοιμο ;)

Αυτό που λέει ο panigrc είναι πολύ απλό και αποδοτικό!Δοκίμασε το και θα δεις..Απλά πάρε ένα απο τα ελάσματα του κουτιού που κρύβουν τις PCI απο πίσω και στράβωσέ το ώστε να πιάνει μεν κανονικά η βίδα του αλλά το υπόλοιπο να είναι κάθετο με την πίσω πλευρά του κουτιού!!Μετά στερεώνεις επάνω οτι ανεμιστήρα θέλεις - εγώ έχω βάλει έναν 80αρη Sunon με κόλλα Logo για πιο μόνιμα αποτελέσματα...!!

Panic αν κατάλαβα καλά προτείνεις κάτι σαν τα AMD CPU cooler της Zalman???Δεν ακούγεται κοκά αλλά τελικά προτίμησα την έτοιμη λύση(Titan cooler με BGA ψυκτράκια).....Μπορεί μελλοντικά να βάλλω +αυτό το συστηματάκι, έτσι για να γουστάρουμε......

Ευχαριστώ για τις προτάσεις

Αν και εμφανισιακά δεν μου γέμιζε το μάτι αυτό το ανεμιστήρι, .οταν .ανοιξα τη συσκευασία και το πήρα στα χέρια μου, από το βάρος κατάλαβα ότι πρόκειται περί...σοβαρής κατασκευής...Ωραίο και το μπλέ φωτάκι by the way...

Σκέφτομαι και την πρόταση του μόρτη , να βάλω δηλαδή άλλο ένα στο nforce....

Ακόμα όμως έχουμε καιρό μέχρι να ανοίξουν οι BH5 και να γίνει το mod στο Vmem για 3.2Βόλτ....

:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Τί κάνεις τέτοια ώρα ξύπνιος ρε αλητήριε?????:D

Από αύριο αυτά γιατί είμαι λίγο σέκος και στήνω και ένα πισάκι αύριο...

Το βλέπω για σάβκο-τριήμερο να σου έρθω πακέτο με το κουτί...

έβαλα και τa revoltec στα mosfet και στα PLL(!!!), thanks endu!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.