Jump to content

Nephiλiμ

Recommended Posts

Το σίγουρο είναι ότι είναι πολύ χρονορουφήχτρα. Ξεκινάς απόγευμα και ξημερώνεσαι για "ένα γύρο ακόμα" :yes4:

το κάνω εγκατάσταση 21:30 για να το τσεκάρω πριν ασχοληθώ και τελικά πάω για υπνο στις 4 .......απίστευτο κόλλημα.....μία κάτσε να βρω και αυτή την τεχνολογία μια κάτσε ενα 10 λεπτο να βγει η παραγωγή ....μιλάμε για κόλλημα........ε:T:

• Replies 44
  • Created
  • Last Reply

Τελικά θα προτιμήσω μάλλον το προηγούμενο. Με το συγκεκριμένο σχεδόν πάντα πας σε domination victory. Φαίνεται μάλιστα ότι το παιχνίδι είναι επικεντρωμένο στα στρατιωτικά θέματα και όχι σε διπλωματία και κουλτούρα. Ειδικά cultural victory μου φαίνεται πολύ δύσκολο να την πετύχω.

όντως το παιχνίδι δείχνει μία αγάπη προς τον πόλεμο και τον στρατό, μόλις τελείωσα παιχνίδι που ενώ ήμουνα πολλές τεχνολογίες μπροστά απο τον 2ο αυτός συνέχιζε να μου κάνει πόλεμο επειδή είχα μικρό αριθμό απο πολεμικά unit ( έχανε πάντα βέβαια )

αδυνατώ να καταφέρω να παίξω ειρηνικό παιχνίδι κάτι που στο CIV4 υπήρχε και σαν επιλογή, ενώ το να είσαι μεγάλη οικονομική δύναμη και να έχεις κουλτούρα δέν δείχνει να έχει και τόσο μεγάλο αντίκτυπο στους αντιπάλους σου.

να δούμε στα expansion αν θα αλλάξουνε καθόλου τα πράγματα και αν θα διορθώσουνε κάποια μικροπροβλήματα της AI

Βασικα το AI ειναι υπερβολικα επιθετικο, θα πρεπει να εχεις παντα πολυ στρατο για να αμυνθεις σε εναν πολιτισμο που εχει δωσει εμφαση στην στρατιωτικη παραγωγη, αλλα ετσι δεν μπορεις να νικησεις ευκολα με τους υπολοιπους τροπους

Τελικά θα προτιμήσω μάλλον το προηγούμενο. Με το συγκεκριμένο σχεδόν πάντα πας σε domination victory. Φαίνεται μάλιστα ότι το παιχνίδι είναι επικεντρωμένο στα στρατιωτικά θέματα και όχι σε διπλωματία και κουλτούρα. Ειδικά cultural victory μου φαίνεται πολύ δύσκολο να την πετύχω.

Cultural victory ηταν η πρωτη μου νικη στο prince γυρω στο 1900+..Ινδους και καμπερωνεσαι σε 1-3 καλες πολεις(3 hex ακτινα η καθεμια)..θελει να σου κατσει και ο χαρτης βεβαια...

Βασικα το AI ειναι υπερβολικα επιθετικο, θα πρεπει να εχεις παντα πολυ στρατο για να αμυνθεις σε εναν πολιτισμο που εχει δωσει εμφαση στην στρατιωτικη παραγωγη, αλλα ετσι δεν μπορεις να νικησεις ευκολα με τους υπολοιπους τροπους

level up και upgrade..Με 3 φονιαδες σε fortify σε βουνο και medic δυσκολα να περασει κατι..Παιζουν και πολλα Bonus σε αμυνα μεσα στα συνορα σου..

Cultural victory ηταν η πρωτη μου νικη στο prince γυρω στο 1900+..Ινδους και καμπερωνεσαι σε 1-3 καλες πολεις(3 hex ακτινα η καθεμια)..θελει να σου κατσει και ο χαρτης βεβαια...

level up και upgrade..Με 3 φονιαδες σε fortify σε βουνο και medic δυσκολα να περασει κατι..Παιζουν και πολλα Bonus σε αμυνα μεσα στα συνορα σου..

Χωρις στρατιωτικα policies η wonders το upgrade ειναι πανακριβο στα τελευταια era... Οντως ο αμυνομενος εχει πλεονεκτημα αλλα οταν ενας αλλος πολιτισμος παει mass units χωρις να φτιαχνει κατι αλλο και απο την αλλη εσυ προσπαθεις να κανεις focus στην τεχνολογια η στο culture σε καποια φαση δεν μπορεις να ακολουθησεις την στρατιωτικη αναπτυξη του αλλου κ τα χανεις ολα

Βασικα για να νικησεις με οποιονδηποτε τροπο μπορει να εχει νικησει σε τουλαχιστον ενα πολεμο.

αυτό που με ενοχλεί επίσης είναι οτι δεν είναι εύκολο να διατηρήσεις φιλίες με άλλα κράτη ανα τα χρόνια, ξαφνικά και χωρίς λόγο θα δείς φιλικό κράτος να έχει εχθρικές τάσεις απέναντι σου.

ότι και να έχω δοκιμάσει δέν έχω βρεί λύση σε αυτό

αυτό που με ενοχλεί επίσης είναι οτι δεν είναι εύκολο να διατηρήσεις φιλίες με άλλα κράτη ανα τα χρόνια, ξαφνικά και χωρίς λόγο θα δείς φιλικό κράτος να έχει εχθρικές τάσεις απέναντι σου.

ότι και να έχω δοκιμάσει δέν έχω βρεί λύση σε αυτό

Αυτο ειναι κλασσικο αλυτο προβλημα εδω κ 5 civilization :dance3:

Παντως το παιχνιδι αν κ εκανε ενα πολυ γερο lifting σε γραφικα κ gameplay, αν και επισης μου αρεσουν οι αλλαγες που εκαναν κ τα καινουργια στοιχεια παρολα αυτα του λειπουν αρκετα πραγματα για να γινει ολοκληρωμενο.

Ελπιζω στα Expansion (που σιγουρα θα βγουν) να το συμπληρωσουν αρκετα

σίγουρα λείπουνε αρκετά στοιχεία για να γίνει ολοκληρωμένο και τολμώ να πώ οτι περιμένω το πρώτο expansion

ρε παιδια τι στο καλο κανετε και σας πολεμανε συνεχεια! Ελεος τι φιλιες-δεν υπαρχουν τετοια πραγματα μεταξυ κρατων.Εγω εχω ολοκληρωσει 5 παιχνιδια σε prince επιπεδο με μια τεχνολογικη ηττα,2 νικες τεχνολογικες,μια νικη απο OHE,μια νικη λογω turn.Δεν εχω πολεμησει καθολου.

Απλα δεν φτιαχνω καθολου στρατο ,φροντιζω ομως να μου χαριζουν οι αλλοι ενω μοιραζω χρημα αριστερα-δεξια για συμμαχιες.Οταν ερχομαι σε επαφη με παιχτες AI τοτε τους χαιδευω τα αυτια λεγοντας αυτο που θελουν να ακουσουν και κανω το αντιθετο.

Να φροντιζετε να εχετε διαθεσιμο χρημα και να ανοιγετε απο την αρχη τα συνορα με ολους και να κανετε εμποριο με ολους.

προσωπικά πιστεύω οτι έχω εξαντλήσει πολλές φορές τα όρια της ευγένειας μου με τους "εχθρούς" τί να σου πώ τώρα παίζω τόσα χρόνια civ και τέτοια εχθρικότητα δέν είχα δει στα προηγούμενα.

και πίστεψέ με ξέρω απο ειρήνη και φιλίες μιάς και είναι ο αγαπημένος τρόπος παιχνιδιού μου.

• 1 year later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Civilization 5 coming to Steam Workshop

Civilization 5 is hitting Steam Workshop soon, enhancing a bevy of modding features in the full game along with the coming Gods & Kings expansion pack. Civilization 5's current modding system is getting a facelift to include mod author pages complete with a "follow" option, the ability to create collections, favorite mods and comment on them directly

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.