Jump to content

ηχος απο αντλια ddc 400!

redbighunter

Recommended Posts

Δεν έχει μεγάλη σημασία που δεν είναι αμέσως το ένα μετά το άλλα, και πάλι σε σειρά είναι και η ταχύτητα νερού στο κύκλωμα υποθέτω είναι αρκετά μεγάλη.

To φαινόμενο της σπηλαίωσης εμφανίζεται σε σημεία στο κύκλωμα που η ταχύτητα αυξάνεται πολύ και η πίεση μειώνεται. Το νερό εξατμίζεται στους 100°C σε πίεση 1 ατμόσφαιρας, αλλά σε χαμηλότερη πίεση εξατμίζεται σε χαμηλότερη πίεση.

Η πίεση μειώνεται με την αύξηση της ταχύτητας.

Επίσης μειώνεται με από την αναρρόφηση της αντλίας.

Έτσι σημειακά δημιουργούνται μικροφυσαλίδες οι οποίες καταπονούν το κύκλωμα.

Κοίτα π.χ. στην εικόνα 6.4 να δεις πως έχει διαλύσει τα ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ πτερύγια σε μια περίπτωση

http://caltechbook.library.caltech.edu/22/1/chap6.htm

εφοσων πρωτα περναει απο cpu, μετα απο nb, επειτα σε 2πλο ψυγειο και μετα παει στην 400αρα αντλια, η πιεση απο την 1η μεχρι την 2η αντλια εχει πεσει αρκετα! δεν την ζοριζει καθολου! στην ουσια η 400αρα αντλια επαναφερει στο κυκλωμα την πιεση που χαθηκε απο την προηγουμενη διαδρομη!

Δεν έχει μεγάλη σημασία που δεν είναι αμέσως το ένα μετά το άλλα, και πάλι σε σειρά είναι και η ταχύτητα νερού στο κύκλωμα υποθέτω είναι αρκετά μεγάλη.

To φαινόμενο της σπηλαίωσης εμφανίζεται σε σημεία στο κύκλωμα που η ταχύτητα αυξάνεται πολύ και η πίεση μειώνεται. Το νερό εξατμίζεται στους 100°C σε πίεση 1 ατμόσφαιρας, αλλά σε χαμηλότερη πίεση εξατμίζεται σε χαμηλότερη πίεση.

Η πίεση μειώνεται με την αύξηση της ταχύτητας.

Επίσης μειώνεται με από την αναρρόφηση της αντλίας.

Έτσι σημειακά δημιουργούνται μικροφυσαλίδες οι οποίες καταπονούν το κύκλωμα.

Κοίτα π.χ. στην εικόνα 6.4 να δεις πως έχει διαλύσει τα ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ πτερύγια σε μια περίπτωση

http://caltechbook.library.caltech.edu/22/1/chap6.htm

Το φαινόμενο της σπηλαίωσης είναι κάπως περίπλοκο για να υπολογίσεις αν στην πραγματικότητα συμβαίνει, γιατί απαιτεί να ξέρεις από τάση ατμών του υγρού μέχρι την ταχύτητα αναφόράς εντός της αντλίας. Αν και σωστά είναι αυτά που λες περί πίεσης και θερμοκρασίας, λίγο δύσκολο μου φαινεται να υπάρξουν οι προυποθέσεις για σπηλαίωση. Αν όμως όντως είναι σπηλαίωση θα πρέπει επι μονίμου βάσεως να βλέπεις φυσαλίδες να εξέρχονται της αντλίας.

Η αναρρόφηση της αντλίας ΠΑΝΤΑ πρέπει να παίρνει νερό από το ρεζερβουάρ.

Από την στιγμή που η αναρρόφηση είναι συνδεδεμένη με water block, τότε υπάρχει χαμηλή πίεση στο waterblock και υπάρχει κίνδυνος να διαλυθεί με τον χρόνο.

http://www.swiftnets.com/products/installationguide_MCP655.pdf

Note: It is preferable to directly connect the RESERVOIR DISCHARGE to the

PUMP INLET (no other components between pump and reservoir)

Η αναρρόφηση της αντλίας ΠΑΝΤΑ πρέπει να παίρνει νερό από το ρεζερβουάρ.

Από την στιγμή που η αναρρόφηση είναι συνδεδεμένη με water block, τότε υπάρχει χαμηλή πίεση στο waterblock και υπάρχει κίνδυνος να διαλυθεί με τον χρόνο.

http://www.swiftnets.com/products/installationguide_MCP655.pdf

Note: It is preferable to directly connect the RESERVOIR DISCHARGE to the

PUMP INLET (no other components between pump and reservoir)

εμενα τραβαει απο το ψυγειο και στελνει στο block!

λοιπον εβγαλα το πλεξι καπακι που της ειχα βαλει, της εβαλα το μαμα δικο της, και την εβαλα μονη της στο συστημα! ο θορυβος μειωθηκε παρα πολυ! εξακολουθει ομως να με ενοχλει! [ame=http://www.youtube.com/watch?v=2iubhJExTXs]YouTube - MVI_1758.AVI[/ame] ! στο δωματιο και γενικως εξω ειναι παλι ακρα του ταφου σιωπη! βεβαια λιγο τα ανεμιστηρακια, λιγο οι σκληροι θα καλυψουν τον ηχο της! παραμενει ομως πιο θορυβοδης απο την D5! μου μενει να την δοκιμασω οπως ειπε και ο φιλος πιο πανω να τραβαει απειθειας απο το τανκ και οχι απο πουθενα αλλου!

edit: το βιντεο διορθωθηκε καθως στο προηγουμενο ειχα ξεχασει καποια ανεμιστηρια ανοιχτα

edit 2: την αντλια την βυθησα μεσα σε μια τεραστια λεκανη με νερο και παλι τα ιδια! συν το οτι δεν τραβαει μεσα το νερο με τιποτα! δεν κυκλοφορει το νερο μεσα της με τιποτα! της πιεσα εγω νερο με το στομα φυσωντας και μετα αφησα τους σωληνες να γεμησουν οι υπολοιποι για να της δωσω μια αρχη, αλλα και για να μην δουλευει χωρις να εχει νερο μεσα, αλλα και παλι τιποτα! κριμα τα χρηματα που ειχα δωσει!

Αν θες τη γνώμη μου, κατά 90% ο θόρυβος προέρχεται γιατί η αντλία δουλεύει αλλά δεν περνάει νερό. Προφανώς υπάρχει αέρας ανάμεσα που έχει εγκλωβιστεί και δεν αφήνει το νερό να περάσει. Το έχω πάθει και γω πολλές φορές με την μανίσια αντλία του TAI CHI. Οταν δεν υπάρχει νερό για να σπρώξει κάνει σαν τη δικιά σου. Επίσης μπορείς να το τσεκάρεις πιάνοντας την αντλία αν δουλέψει για λίγο και είναι ζεστή εως καυτή...

Υπάρχει και η περίπτωση να έχεις συνδέσει ανάποδα τα σωληνάκια, Δηλαδή την έξοδο στην είσοδο.

Αν θες τη γνώμη μου, κατά 90% ο θόρυβος προέρχεται γιατί η αντλία δουλεύει αλλά δεν περνάει νερό. Προφανώς υπάρχει αέρας ανάμεσα που έχει εγκλωβιστεί και δεν αφήνει το νερό να περάσει. Το έχω πάθει και γω πολλές φορές με την μανίσια αντλία του TAI CHI. Οταν δεν υπάρχει νερό για να σπρώξει κάνει σαν τη δικιά σου. Επίσης μπορείς να το τσεκάρεις πιάνοντας την αντλία αν δουλέψει για λίγο και είναι ζεστή εως καυτή...

Υπάρχει και η περίπτωση να έχεις συνδέσει ανάποδα τα σωληνάκια, Δηλαδή την έξοδο στην είσοδο.

τα σωληνακια μια χαρα τα εχω βαλει! δεν ειναι αυτο το προβλημα! εχω στησει αρκετες φορες νερακια σε κουτια! πιο πανω αναγραφω ακριβως τι και πως τη δοκιμασα! δεν παιζει να μην ειχε μεσα νερο καθως εγω ο ιδιος της πιεσα νερο μεσα της γι'αυτον ακριβως τον λογο!

edit: στο πιο πανω βιντεο που ειχα παραθεσει, η αντλια δουλευει κανονικα, η πιεση αυξανεται αρκετα μεσα στο κυκλωμα, αερας δεν υπαρχει πουθενα μεσα στο κυκλωμα καθως μιση ωρα το ταρακουνουσα ολο το κουτι προς καθε κατευθυνση! παρ'ολα αυτα η αντλια κανει το θορυβο που ακους!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.