louis_gas Ιούνιος 25, 2010 #21 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2010 Σχετικα με το Τραγανιτη, επειδη εχω μπροστα μου τη λιστα των μαθηματων της χρονιας που θα μπει διδασκει ενα μαθημα σχετικα με τηλεπικοινωνιακα συστηματα και 1-2 μεταπτυχιακα. Να πω και εγω οτι στη σχολη εχουμε πολλους καλους καθηγητες οι οποιοι κρατανε το επιπεδο ψηλα και δεν το εχω μετανιωσει ουτε στιγμη που φοιτω σε αυτη τη σχολη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Ιούνιος 25, 2010 #22 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2010 just in case, να σε προειδοποιήσω ΜΗΝ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΘΗΝΑΣ. Δεν ξέρω αν είχες κάτι τέτοιο στο νου σου, αλλά αν το σκεφτόσουν να το ξεχάσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dj_chris_g Ιούνιος 25, 2010 #23 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2010 Aναζητά σχολές πληροφορικής ο φίλος, το φυσικό που κολλάει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Ιούνιος 25, 2010 #24 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2010 α. Είπα δεν ξέρω αν έχει κάτι τέτοιο στο νου του. Από φυσική πας για οποιαδήποτε θετική ή τεχνολογική επιστήμη θες, οπότε θα μπορούσε να το σκέφτεται κι αυτό.β. έχει τομέα Ηλεκτρονικής, ρομποτική, αυτοματισμούς, ραδιοτηλεπικοινωνίες κλπ κλπ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matias_GR Ιούνιος 26, 2010 Author #25 Κοινοποίηση Ιούνιος 26, 2010 Εγώ να σας πω τι σκέφτομαι..επειδή η πολυτεχνική έχω ακούσει ότι είναι λίγο παλούκι αν πάω ΑΠΘ πληροφορική κ μπορέσω να τ βγάλω με καλό βαθμό ΤΟΤΕ να φύγω για μεταπτυχιακό εξωτερικό(που θεωρώ πως να βγάλω καλό βαθμο στο πολυτεχνείο είναι πλύυυ δύσκολο)Αυτή είναι η βασική μου σκέψη...με προβληματίζει ή δυσκολία της σχολής και αν στο κάτω κάτω έχει να κάνει αρκετα ως πολύ με θέματα πληροφορικής..Απο την άλλη ένα μεγάλο πλεονέκτημάτα της είναι πως θα μπορώ να εργάστω ως ηλεκτρολόγος(εγκαταστάσεις σε κτιρια κλπ.) που όπως έχω ακούσει έχει καλά λεφτα...Επίσεις αν μελλοντικά θέλω να ασχοληθω με hardware(οποιασδήποτε μορφής) δεν πρέπει ν ξέρω απο ηλεκτρολογικα?στο ΑΠΘ δεν θα τα μάθω..(οι 2 αυτοί λόγοι με κρατάν να το σκέφτομαι ακόμα..είτε Πάτρα είτε Θεσσνικη)louis_gas έσυ είσαι στο Ηράκλειο?μακρία ρε παιδιά απο δυτική Μακεδονία Ηράκλειο..Βασικά και τι βάση έχει?πρέπει να είναι αρκετά ψηλή...Όσο αφορά το τι ακριβώς θέλω ας μην το κάνω συγκεκριμένο και ας πούμε πληροφορική.Αργότερα βλέπουμε κ για το hardware(εξειδίκευση) Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Ιούνιος 26, 2010 #26 Κοινοποίηση Ιούνιος 26, 2010 επειδή η πολυτεχνική έχω ακούσει ότι είναι λίγο παλούκι αν πάω ΑΠΘ πληροφορική κ μπορέσω να τ βγάλω με καλό βαθμό ΤΟΤΕ να φύγω για μεταπτυχιακό εξωτερικό(που θεωρώ πως να βγάλω καλό βαθμο στο πολυτεχνείο είναι πλύυυ δύσκολο)Σε γενικές γραμμές, μη σε αγχώνει το θέμα του βαθμού για να κάνεις μεταπτυχιακό έξω. Οι υπεύθυνοι στα πανεπιστήμια του εξωτερικού γνωρίζουν τι γίνεται εδώ, και δεν τους ενδιαφέρει τόσο ο βαθμός ή τα χρόνια του πτυχίου [μην το παρατραβήξουμε βέβαια], όσο οι γνώσεις σου πάνω στο αντικείμενο του μεταπτυχιακού, το ενδιαφέρον σου για το μεταπτυχιακό [να τους δείξεις ότι το γουστάρεις αυτό που θα κάνεις, κι όχι να νιώσουν ότι "μου είπαν ότι είναι καλό αυτό το μεταπτυχιακό, οπότε είπα να δοκιμάσω"], η πτυχιακή σου, και πιθανές δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά [π.χ. αν κάνεις καλή πτυχιακή, μπορεί σε κάποια δημοσιεύση με αποτελέσματα της εργασίας, να μπει και το δικό σου όνομα. Είναι μεγάλο συν] Link to comment Share on other sites More sharing options...
louis_gas Ιούνιος 26, 2010 #27 Κοινοποίηση Ιούνιος 26, 2010 louis_gas έσυ είσαι στο Ηράκλειο?μακρία ρε παιδιά απο δυτική Μακεδονία Ηράκλειο..Βασικά και τι βάση έχει?πρέπει να είναι αρκετά ψηλή...Ναι εγω ειμαι στο Ηρακλειο. Δεν την προτιμουν πολλοι (λογω αποστασης πιστευω) οποτε εχει χαμηλη βαση. Η βαση παλαιοτερα ηταν 18,000+, οταν μπηκα εγω ηταν 16,000 κατι και περυσι αν δεν κανω λαθος ειχε πεσει στις 14,000 κατι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιούνιος 26, 2010 #28 Κοινοποίηση Ιούνιος 26, 2010 Άλλο πράγμα το hardware και άλλο τα ηλεκτρολογικά. Γενικότερα αποφάσισε τι θέλεις να κάνεις στη ζωή σου, τι σε ευχαριστεί, τι πιστεύεις ότι θα είναι η τάση στα επόμενα χρόνια και αναλόγως αποφασίζεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorian Ιούνιος 26, 2010 #29 Κοινοποίηση Ιούνιος 26, 2010 Ελλάδα αξίζει σπουδές και την ταλαιπωρία, μόνο για μηχανικός, πολιτικός, μηχανολόγος, χημικός, ηλεκτρολόγος δεν ξέρω και τόσο, για το επιμελητήριο, σφραγίδες για δημόσια και ιδιωτικά έργα, ΤΣΜΕΔΕ αρκετά καλό ταμείο. Οτιδήποτε άλλο έξω, εκτός βέβαια από σχολές για δουλειά στο δημόσιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kezm Ιούνιος 27, 2010 #30 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2010 Ναι εγω ειμαι στο Ηρακλειο. Δεν την προτιμουν πολλοι (λογω αποστασης πιστευω) οποτε εχει χαμηλη βαση. Η βαση παλαιοτερα ηταν 18,000+, οταν μπηκα εγω ηταν 16,000 κατι και περυσι αν δεν κανω λαθος ειχε πεσει στις 14,000 κατι.Ακριβώς!!!!Θυμάμαι μια φορά και ένα καιρό για να περάσεις σε σχολές πληροφορικής (ΑΕΙ, Πολ) έπρεπε να είχες > 17.200 μόρια ενώ κάτι παιδαγωγικές σχολές (που έχει γίνει τόσος ντόρος τελευταία) έπαιζαν στα 12.000-14.000 μόρια.Δυστυχώς στην Ελλάδα η πλειοψηφία των μαθητών επιλέγει αυτό που θα σπουδάσει με βάση αυτό που πιστεύει (την δεδομένη χρονική στιγμή), ότι θα του δώσει καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση. Γι' αυτό υπάρχουν και αυτά τα ανεβοκατεβάσματα στις βάσεις.Όσο για την σύγκριση που γίνεται με τα πανεπιστήμια του εξωτερικού, έχω να πω ότι πέρα από τα 50-60 γνωστά πανεπιστήμια, τα οποία και σαφώς αξίζουν, τα υπόλοιπα δεν θεωρώ ότι έχουν να δώσουν κάτι παραπάνω από ένα καλό ελληνικό τμήμα.Τέλος για τα παραδείγματα που δώσατε με τελειόφοιτους που δεν γνωρίζουν τι είναι το TELNET κτλ, να μην ξεχνάμε ότι αυτό γινόταν, γίνεται και θα γίνεται. Μια σχολή (όσο καλή κι αν είναι) δεν θα σου εξασφαλίσει τις γνώσεις, αλλά το πόσο ΕΣΥ θα έχεις την διάθεση να μελετήσεις και να προχωρήσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιούνιος 27, 2010 #31 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2010 Τέλος για τα παραδείγματα που δώσατε με τελειόφοιτους που δεν γνωρίζουν τι είναι το TELNET κτλ, να μην ξεχνάμε ότι αυτό γινόταν, γίνεται και θα γίνεται. Μια σχολή (όσο καλή κι αν είναι) δεν θα σου εξασφαλίσει τις γνώσεις, αλλά το πόσο ΕΣΥ θα έχεις την διάθεση να μελετήσεις και να προχωρήσεις.Μια σχολή δε θα έπρεπε να δίνει πτυχίο σε κάποιον που δεν ξέρει τα βασικά, όχι να του δίνει και με καλό βαθμό μάλιστα, ώστε να συνεχίσεις για μεταπτυχιακό. Σκέψου τι θα γινόταν αν είχαμε το αντίστοιχο στην ιατρική... Link to comment Share on other sites More sharing options...
z3et Ιούνιος 27, 2010 #32 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2010 Μονο? Και σε εναν πολιτικο μηχανικο που να μην ξερει και να τον "βαλουν" να χτισει κατι... :no: Link to comment Share on other sites More sharing options...
kezm Ιούνιος 27, 2010 #33 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2010 Trendy δεν διαφωνώ μαζί σου, αλλά όλοι όσοι έχουμε περάσει από αυτή την φάση ξέρουμε, ότι πολλές φορές οι παπαγάλοι και πτυχίο πέρνουν και μεγάλους βαθμούς χτυπάνε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tragikos Ιούνιος 28, 2010 #34 Κοινοποίηση Ιούνιος 28, 2010 louis_gas έσυ είσαι στο Ηράκλειο?μακρία ρε παιδιά απο δυτική Μακεδονία Ηράκλειο..Βασικά και τι βάση έχει?πρέπει να είναι αρκετά ψηλή...Γιατί;:...: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matias_GR Ιούνιος 28, 2010 Author #35 Κοινοποίηση Ιούνιος 28, 2010 Γιατί να λεχει ψηλή βάση;;Δεν ξέρω απλώς είχα ακούσει για κάποια καλη σχολή πληροφορικής στη Κρήτη που είχε 19+..κ νόμιζα πως ήταν αυτή..Όπως είπα πάντως δεν παίζει για τόσο μακρυά απότε δεν το έψαξα περισσότερο..Ο λόγος είναι πως έχω αδερφό που σπουδάζει θεσσ/νικη οπότε λεω για εκεί... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bour1992 Ιούλιος 8, 2010 #36 Κοινοποίηση Ιούλιος 8, 2010 Ξερετε αν τμηματα ΗΜΜΥ στα ΕΜΠ, ΑΠΘ και ΔΠΘ είναι ακριβώς ιδια με το ΗΜΤΥ της Πατρας και όσοι τελειώνουν αυτα έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickstamat Ιούλιος 8, 2010 #37 Κοινοποίηση Ιούλιος 8, 2010 Ξερετε αν τμηματα ΗΜΜΥ στα ΕΜΠ, ΑΠΘ και ΔΠΘ είναι ακριβώς ιδια με το ΗΜΤΥ της Πατρας και όσοι τελειώνουν αυτα έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα? Ναι, είναι η ίδια σχολή ουσιαστικά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matias_GR Ιούλιος 11, 2010 Author #38 Κοινοποίηση Ιούλιος 11, 2010 λοιπον επιστροφή μετά απο αρκετό καιρό με τα μόρια στα χέρια..Είμαι στα 18488 μόρια...Και μάλλον καταλήγω σε δυο τμήματα..ΑΠΘ πληροφορικήςΗΜΜΥ πατρας..Θελω να ασχοληθώ με πληροφορική είτε hardware ειτε software αλλα θέλω οπωσδήποτε να μάθω software...ΟΙ ηλεκτρολόγοι με φοβίζουν για το ενδεχόμενο να μην περιλαμβάνουν τοοοσο πολύ software οσο θέλω και απο εκεί που ήθελα να ασχοληθώ με πληροφορική να καταλήξω...ηλεκτρολόγος(άσχετο με τους υπολογιστές..)ΌΜως το πτυχίου του ΑΠΘ δεν συγκρίνετε με τον ΗΜΜΥ...ΔΕΝ ξέρω τι να κάνω...πραγματικά έχω πελαγώσει..έχω διαβάσει τ προγράμματα σπουδών και οι ΗΜΜΥ ξεφεύγουν λίγο απο τους Η/Υ...Αλλά βγαίνοντα απο ΑΠΘ έχω ανίσχυρω πτυχιο..τα φωτα σας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
winters Ιούλιος 11, 2010 #39 Κοινοποίηση Ιούλιος 11, 2010 λοιπον επιστροφή μετά απο αρκετό καιρό με τα μόρια στα χέρια..Είμαι στα 18488 μόρια...Και μάλλον καταλήγω σε δυο τμήματα..ΑΠΘ πληροφορικήςΗΜΜΥ πατρας..Θελω να ασχοληθώ με πληροφορική είτε hardware ειτε software αλλα θέλω οπωσδήποτε να μάθω software...ΟΙ ηλεκτρολόγοι με φοβίζουν για το ενδεχόμενο να μην περιλαμβάνουν τοοοσο πολύ software οσο θέλω και απο εκεί που ήθελα να ασχοληθώ με πληροφορική να καταλήξω...ηλεκτρολόγος(άσχετο με τους υπολογιστές..)ΌΜως το πτυχίου του ΑΠΘ δεν συγκρίνετε με τον ΗΜΜΥ...ΔΕΝ ξέρω τι να κάνω...πραγματικά έχω πελαγώσει..έχω διαβάσει τ προγράμματα σπουδών και οι ΗΜΜΥ ξεφεύγουν λίγο απο τους Η/Υ...Αλλά βγαίνοντα απο ΑΠΘ έχω ανίσχυρω πτυχιο..τα φωτα σας...Έχεις πελαγώσει αλλά από αυτά που γράφεις εγώ καταλαβαίνω ότι δεν έχεις δει καν τα προγράμματα σπουδών. Δες τι μαθήματα έχει η κάθε σχολή και να πας σε αυτή που σου φαίνεται πιο ενδιαφέρουσα.Καλό θα ήταν να μην κοιτάξεις την επαγγελματική αποκατάσταση, σε πανεπιστήμιο θα πας. Κατά την γνώμη μου, η ακαδημαϊκή σταδιοδρομία δεν θα πρέπει απαραιτήτως να συνδέεται με την επαγγελματική. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matias_GR Ιούλιος 11, 2010 Author #40 Κοινοποίηση Ιούλιος 11, 2010 γίνει ποιο σαφείς!οι ΗΜΜΥ δεν ήταν που πριν απο λίγα χρόνια πρόσθεσαν μαθήματα πληροφορικής για να γίνουν ΚΑΙ Μηχανικοί Η/Υ;;Κάνω λάθος πως είναι φουλ στο σχέδιο(ηλεκτρολογικο) και δεν ασχολούνται τόσο με το software??Άσχετα με την "δύναμη" του πτυχίου νομίζω θα επέλεγα ΑΠΘ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.