Matias_GR Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2010 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2010 Αν δεν είναι το thlab το κατάλληλο φόρουμ για αυτή την ερώτηση,τότε ποιό είναι?Περιμένω εδώ και καιρό τα αποτελέσματα των εξετάσεων κ σκέφτομαι συνέχεια επειδή στενεύουν και τα όριαπως θα δηλώσω τις σχολές.Ενδιαφέρομαι για πληροφορική και περισσότερο για hardware.Πρώτη επιλογή:Ηλεκτρολόγοι μηχανικοί κ μηχανικοί Η/ΥΔεύτερη επιλογή:ΑΠΘ πληροφορικήΤο θέμα είναι πως μια ματιά που έριξα στα μαθήματα δεν κατάλαβα κ πολλά.Γνωρίζεις κανείς πως είναι τα πράγματα μέσα στις σχολές;Αξίζει να πάω στη πρώτη(που είναι κ πιο δύσκολη-αν τ πιάσω-) ή να πάω στη καθαρή πληροφορική και από εκεί να εξειδικευτώ αργότερα στο hardware;Επίσεις λόγω οικογενειακού κολλήματος μιλάμε για τις δυο σχολές που βρίσκονται ΜΟΝΟ στη Θεσσ/νίκη και ίσως κ αυτή της πολυτεχνικής στ Πατρα..Ευχαριστώ
greekfragma Ιούνιος 24, 2010 #2 Ιούνιος 24, 2010 Γνώσεις hardware και ελληνικό πανεπιστήμιο δεν πάνε μαζί..... δυστυχώς στην ελλαδάρα μας θα μπεις στο ΑΕΙ πληροφορικής και θα κάνεις φυσικές χημείες και μαθηματικά. ΠΟΛΛΑ μαθηματικά......α...θα κάνεις και μερικές άχρηστες γλώσσες προγραμματισμού Από όσα χρόνια κουβεντιάζω με μικρότερους σε ηλικία για σπουδές πληροφορικής και σχολές στην Ελλάδα ξέρω οτι τα 2 πανεπιστήμια με τον αρτιότερο εξοπλισμό και το καλύτερο εκπαιδευτικό προσωπικό είναι στο Ηράκλειο Κρήτης και στο Βόλο.
Matias_GR Ιούνιος 24, 2010 Author #3 Ιούνιος 24, 2010 ωχ...με βγάζεις τελείος εκτός τώρα:-Pνα παραθέσω κ τα παρακάτω:Πάτρα:-Ηλεκτρολογων μηχανικών κ τεχνολογίας υπολογιστών-Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και πληροφορικήςΘεσσαλονίκη:-Ηλεκτρολόγων μηχανικών κ ηλεκτρονικών ΥΠολογιστών-Πληροφορική ΑΠΘ-Εφαρμοσμένη πληροφορική ΠΑΜΑΚκ το πάρτυ τς επιλογής συνεχίζεται..και το χειρότερο ΔΕΝ ΕΧΩ ΒΑΘΜΟΥΣ στα χέρια μ.....Έλεος φέτος..
Nephiλiμ Ιούνιος 24, 2010 #4 Ιούνιος 24, 2010 Αν σε παιρνει οικονομικα, πηγαινε εξω.Εκει τουλαχιστον ξερεις και το ΠΟΤΕ θα παρεις πτυχιο και δεν εξαρτασαι απο το αν ειχε κατουρο^$^ες το οποιο κομματοσκυλο.
Niksoul Ιούνιος 24, 2010 #5 Ιούνιος 24, 2010 Αν σε παιρνει οικονομικα, πηγαινε εξω.Εκει τουλαχιστον ξερεις και το ΠΟΤΕ θα παρεις πτυχιο και δεν εξαρτασαι απο το αν ειχε κατουρο^$^ες το οποιο κομματοσκυλο.+1000. το εχω μετανοιωσει αφανταστα που εμεινα στο Ελλαδισταν..Αν μπορεις φυγε εξωτερικο, χωρις δευτερη σκεψη.
SirDiman Ιούνιος 24, 2010 #6 Ιούνιος 24, 2010 Και τα ΤΕΙ πληροφορικής ειναι αρκετα καλα να εχεις υποψιν.Εγω κοιταω για ΤΕΙ Αθηνας, για να δουμε
nickstamat Ιούνιος 24, 2010 #7 Ιούνιος 24, 2010 Εγώ σπουδάζω την πρώτη σου επιλογή, στο ΕΜΠ...Αν μπεις σε αυτή τη σχολή, προετοιμάσου για πάρα πολλά μαθηματικά και φυσικές στα 4-5 πρώτα εξάμηνα και για πολύ διάβασμα, αν θες να περνάς τα μαθήματα...Ωστόσο μετά μπορείς να διαλέξεις από ένα μεγάλο εύρος ροών, ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σου: υπολογιστικά συστήματα, ηλεκτρονική, λογισμικό, τηλ/νίες, δίκτυα, βιοϊατρική, ενέργεια, ρομποτική κτλ.Γενικά, είναι καλή σχολή, αλλά θέλει πολύ διάβασμα και αρχίζει να αποκτά ενδιαφέρον μετά το 5ο εξάμηνο απ' ό,τι βλέπω...Όπου και να πας, πάντως, αργά ή γρήγορα θα σιχαθείς τα κόμματα. Αυτό φυσικά θα συμβεί αν είσαι αφοσιωμένος στο να πάρεις το πτυχίο σου και να βγεις να δουλέψεις και δεν σε αφορούν οι φανφάρες τους...Όπως και να 'χει, σου εύχομαι να έχεις επιτυχία με την επιλογή σου. Σημασία έχει να σου αρέσει αυτό που θα διαλέξεις, οπότε ψάξ'το καλά. Αν μπορείς βρες και κάποιον που να τελείωσε τη σχολή που θα διαλέξεις, για να συζητήσεις μαζί του.
Matias_GR Ιούνιος 24, 2010 Author #8 Ιούνιος 24, 2010 αν μπορούσα παιδιά θα είχα φύγει αλλά δυστηχώςΤει θα με ενδιέφερε σε δεύτερη φάση αλλά νομίζω πιάνω ενα απο τα παραπάνω..nickstamat είσαι στο Ηλεκτρολόγων μηχανικών κ ηλεκτρονικών ΥΠολογιστών θεσσαλονίκης ή στοΗλεκτρολογων μηχανικών κ τεχνολογίας υπολογιστών τς ΠάτραςΑυτά τα δυο νομίζω είναι κ οι ίδιες σχολές(απλως διαφορετική ονομασία)Η ΗΜΗΥ μου φαίνετε καλή σχολή...αλλά φοβάμαι μήπως παρά είναι δύσκολη κ έχω πρόβλημα.Νομίζω έχει τς κλτρες προυτοθέσεις για εργασία είτε ως πληροφορικός είτε ως ηλεκτρολόγος μηχανικός.Σε αντίθεση με τς άλλες επιλογές μου..
nickstamat Ιούνιος 24, 2010 #9 Ιούνιος 24, 2010 nickstamat είσαι στο Ηλεκτρολόγων μηχανικών κ ηλεκτρονικών ΥΠολογιστών θεσσαλονίκης ή στοΗλεκτρολογων μηχανικών κ τεχνολογίας υπολογιστών τς ΠάτραςΑυτά τα δυο νομίζω είναι κ οι ίδιες σχολές(απλως διαφορετική ονομασία)Η ΗΜΗΥ μου φαίνετε καλή σχολή...αλλά φοβάμαι μήπως παρά είναι δύσκολη κ έχω πρόβλημα.Νομίζω έχει τς κλτρες προυτοθέσεις για εργασία είτε ως πληροφορικός είτε ως ηλεκτρολόγος μηχανικός.Σε αντίθεση με τς άλλες επιλογές μου..Ηλεκτρολόγων Μηχανικών είμαι, αλλά στην Αθήνα, στο Μετσόβιο.Η τυπική διαφορά με σχολές πληροφορικής, είναι ότι από τις ΗΜΜΥ/ΗΜΤΥ (και λοιπές ονομασίες) βγαίνεις μηχανικός, και όχι πληροφορικάριος.Βέβαια, μη φανταστείς, απ' όσο το έχω ψάξει, και οι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί δεν έχουν στον ήλιο μοίρα εδώ στην Ελλάδα... Οι περισσότεροι πάνε έξω όταν τελειώσουν...Αλλά αν σου αρέσει, μη σκέφτεσαι ότι μπορεί να είναι δύσκολα. Να εξαντλήσεις κάθε περιθώριο ώστε να πας στην "καλύτερη" δυνατή σχολή που σου αρέσει. Κι άμα περάσεις, μετά θα βρεις τον τρόπο να πορευτείς, μη σε απασχολεί αυτό.
Hohenstaufen Ιούνιος 24, 2010 #10 Ιούνιος 24, 2010 Αν δεν είναι το thlab το κατάλληλο φόρουμ για αυτή την ερώτηση,τότε ποιό είναι?Περιμένω εδώ και καιρό τα αποτελέσματα των εξετάσεων κ σκέφτομαι συνέχεια επειδή στενεύουν και τα όριαπως θα δηλώσω τις σχολές.Ενδιαφέρομαι για πληροφορική και περισσότερο για hardware.Πρώτη επιλογή:Ηλεκτρολόγοι μηχανικοί κ μηχανικοί Η/ΥΔεύτερη επιλογή:ΑΠΘ πληροφορικήΤο θέμα είναι πως μια ματιά που έριξα στα μαθήματα δεν κατάλαβα κ πολλά.Γνωρίζεις κανείς πως είναι τα πράγματα μέσα στις σχολές;Αξίζει να πάω στη πρώτη(που είναι κ πιο δύσκολη-αν τ πιάσω-) ή να πάω στη καθαρή πληροφορική και από εκεί να εξειδικευτώ αργότερα στο hardware;Επίσεις λόγω οικογενειακού κολλήματος μιλάμε για τις δυο σχολές που βρίσκονται ΜΟΝΟ στη Θεσσ/νίκη και ίσως κ αυτή της πολυτεχνικής στ Πατρα..ΕυχαριστώΣπουδάζω πληροφορικη στην ΑΣΟΕΕ. Έχοντας γυρίσει(περισσότερο για τουρισμό) κάποιες άλλες σχολές απο φίλους αυτή που θα σου πρότεινα εγώ είναι στο πολυτεχνείο της Πάτρας. Απο κει και πέρα όπου και να πας πάνω κάτω τα ίδια είναι, διαφορές είναι στο αν θα έχεις φυσική ή οικονομικά στα ασχετα μαθήματα με την πληροφορική.
unstoppable Ιούνιος 24, 2010 #11 Ιούνιος 24, 2010 Οταν λες οτι θες να ασχοληθεις με hardware τι ακριβως φαντάζεσε? Μια χαρα μπορεις να ασχοληθεις σε αυτο τον τομέα παντως στο πολυτεχνείο της πατρας και στους ηλεκτρολογους και στους Η/Υ(Μηχανικος Η/Υ εχω τελιώσει). Οσο για τα μαθηματικα ειναι αναπόσπαστο κομμάτι τις πληροφορικης γενικα, αν και μερικα δεν θα σου χρειαστουν. Αν τώρα σκέφτεσε να στραφείς σε ΙΤ τότε μάλλον δεν πρέπει να σπαταλήσεις χρόνο σε ελληνικά πανεπιστήμια.
darien Ιούνιος 25, 2010 #12 Ιούνιος 25, 2010 Επειδή σπουδάζω στην εφαρμοσμένη πληροφορική του παμακ...μείνε μακρυά. Δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ψάχνεις.Πάντως καλύτερα θα ήταν να ξεκαθαρίσεις τι ακριβώς θέλεις να κάνεις πάνω στο hardware. Αν θες να γίνεις απλά τεχνικός πχ, μπορείς να πας και σε ΙΕΚ.
trendy Ιούνιος 25, 2010 #13 Ιούνιος 25, 2010 Είχαμε στη σχολή κάτι μεταπτυχιακούς από το ΑΠΘ που δεν ήξεραν τι είναι το telnet και έλεγαν ότι το byte είναι 10bits. Αν αποφασίσεις να βγεις παραέξω από Θεσσαλονίκη και Πάτρα, στο Ηράκλειο διδάσκουν ο Μ.Κατεβένης http://archvlsi.ics.forth.gr/~kateveni/ (που στο διδακτορικό του σχεδίασε τον RISC επεξεργαστή) και ο Α.Τραγανίτης http://www.ics.forth.gr/netlab/traganitis.html (που εκτός των άλλων έχει μεταφράσει την Ψηφιακή Σχεδίαση του M.Mano)
nickstamat Ιούνιος 25, 2010 #14 Ιούνιος 25, 2010 ο Α.Τραγανίτης http://www.ics.forth.gr/netlab/traganitis.html (που εκτός των άλλων έχει μεταφράσει την Ψηφιακή Σχεδίαση του M.Mano) Κάποια παλιότερη έκδοση ίσως? Η τρίτη που έχω εγώ είναι από Κουκούτση-Σκέμπρη. Απίστευτο βιβλίο, όπως και να 'χει... Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. Προέχει να ξεκαθαρίσεις στο μυαλό σου τι θέλεις.
Hohenstaufen Ιούνιος 25, 2010 #15 Ιούνιος 25, 2010 ο Α.Τραγανίτης http://www.ics.forth.gr/netlab/traganitis.html (που εκτός των άλλων έχει μεταφράσει την Ψηφιακή Σχεδίαση του M.Mano)^^Όντως Κουκούτσης και Σκεμπρής έχει κάνει την επιμέλεια μετάφραση. Πολύ καλό βιβλίο αν και να σου πω προτιμώ το: Σχεδίαση ψηφιακών συστημάτων του Stephen Brown και Zvonko Vranesic.(Έχοντας και τα 2)
tragikos Ιούνιος 25, 2010 #16 Ιούνιος 25, 2010 Είχαμε στη σχολή κάτι μεταπτυχιακούς από το ΑΠΘ που δεν ήξεραν τι είναι το telnet και έλεγαν ότι το byte είναι 10bits. Αν αποφασίσεις να βγεις παραέξω από Θεσσαλονίκη και Πάτρα, στο Ηράκλειο διδάσκουν ο Μ.Κατεβένης http://archvlsi.ics.forth.gr/~kateveni/ (που στο διδακτορικό του σχεδίασε τον RISC επεξεργαστή) και ο Α.Τραγανίτης http://www.ics.forth.gr/netlab/traganitis.html (που εκτός των άλλων έχει μεταφράσει την Ψηφιακή Σχεδίαση του M.Mano) Δεν είμαι σίγουρος ότι διδάσκει ακόμα ο Τραγανίτης, πιο πολύ με έρευνα μάλλον ασχολείται στο ΙΤΕ. Όταν τον είχα εγώ πάντως, δεν θα τον χαρακτήριζα και από τους καλύτερους καθηγητές, όσο μυαλό και να είναι. Ο Κατεβαίνης από την άλλη, εκτός του ότι είναι ευφυέστατος, είναι και αρκετά μεταδοτικός και σωστός γενικά σαν καθηγητής. Υπάρχουν και άλλοι σοβαροί καθηγητές όπως Μπίλας, Τσακαλίδης, Μαρκάτος, Σαββίδης που σίγουρα διατηρούν το επίπεδο των σπουδών της σχολής του Πι Τσι Κέι υψηλό κάνοντας όμως και τη σχολή δύσκολη. Σχετικά με το θέμα όμως, δεν θα έλεγα ότι για κάποιον που ενδιαφέρεται κυρίως για Hardware είναι ιδανική. Από εκεί βγαίνουν κυρίως προγραμματιστές, εκτός αν στα τελευταία εξάμηνα πάρεις κάτι ωραία (αλλά παλουκάκια) μαθήματα επεξεργαστών με τον Κατεβαίνη, που και πάλι προγραμματιστής θα είσαι, αλλά με καλές γνώσεις hardware
jiohkor3 Ιούνιος 25, 2010 #17 Ιούνιος 25, 2010 ΗΥΣ στα ΤΕΙ πειραιά κάνεις πολύ h/w πληροφοριακά.:baby:
trendy Ιούνιος 25, 2010 #18 Ιούνιος 25, 2010 Δεν είμαι σίγουρος ότι διδάσκει ακόμα ο Τραγανίτης, πιο πολύ με έρευνα μάλλον ασχολείται στο ΙΤΕ. Όταν τον είχα εγώ πάντως, δεν θα τον χαρακτήριζα και από τους καλύτερους καθηγητές, όσο μυαλό και να είναι. Ο Κατεβαίνης από την άλλη, εκτός του ότι είναι ευφυέστατος, είναι και αρκετά μεταδοτικός και σωστός γενικά σαν καθηγητής. Υπάρχουν και άλλοι σοβαροί καθηγητές όπως Μπίλας, Τσακαλίδης, Μαρκάτος, Σαββίδης που σίγουρα διατηρούν το επίπεδο των σπουδών της σχολής του Πι Τσι Κέι υψηλό κάνοντας όμως και τη σχολή δύσκολη.Σχετικά με το θέμα όμως, δεν θα έλεγα ότι για κάποιον που ενδιαφέρεται κυρίως για Hardware είναι ιδανική. Από εκεί βγαίνουν κυρίως προγραμματιστές, εκτός αν στα τελευταία εξάμηνα πάρεις κάτι ωραία (αλλά παλουκάκια) μαθήματα επεξεργαστών με τον Κατεβαίνη, που και πάλι προγραμματιστής θα είσαι, αλλά με καλές γνώσεις hardware Είναι ακόμα στη λίστα με τους καθηγητές, αλλά δεν αποκλείεται να έχει ξεκόψει τα πολλά πολλά από το 2005 που αποφοίτησα από εκεί. Οι Τσακαλίδης και Σαββίδης σίγουρα δεν είναι hardwareάδες, τον Μπίλα και το Μαρκάτο τους θυμάμαι να μας κάνουν προγραμματισμό, λειτουργικά συστήματα και compilers. Εαν κάποιος θέλει να ασχοληθεί με hardware, όπως έκαναν 2 συμφοιτητές μου, μπορεί να πάρει αρκετά μαθήματα σχετικά με αυτό το αντικείμενο. Σίγουρα έχει περισσότερα προγραμματιστικά μαθήματα η σχολή, αλλά αν θέλεις να ασχοληθείς με hardware τελικά εξωτερικό θα πας για να συνεχίσεις.
theo_mich Ιούνιος 25, 2010 #19 Ιούνιος 25, 2010 Είχαμε στη σχολή κάτι μεταπτυχιακούς από το ΑΠΘ που δεν ήξεραν τι είναι το telnet και έλεγαν ότι το byte είναι 10bits. Αν αποφασίσεις να βγεις παραέξω από Θεσσαλονίκη και Πάτρα, στο Ηράκλειο διδάσκουν ο Μ.Κατεβένης http://archvlsi.ics.forth.gr/~kateveni/ (που στο διδακτορικό του σχεδίασε τον RISC επεξεργαστή) και ο Α.Τραγανίτης http://www.ics.forth.gr/netlab/traganitis.html (που εκτός των άλλων έχει μεταφράσει την Ψηφιακή Σχεδίαση του M.Mano) Κάποια παλιότερη έκδοση ίσως? Η τρίτη που έχω εγώ είναι από Κουκούτση-Σκέμπρη. Απίστευτο βιβλίο, όπως και να 'χει... Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. Προέχει να ξεκαθαρίσεις στο μυαλό σου τι θέλεις. ^^Όντως Κουκούτσης και Σκεμπρής έχει κάνει την επιμέλεια μετάφραση. Πολύ καλό βιβλίο αν και να σου πω προτιμώ το: Σχεδίαση ψηφιακών συστημάτων του Stephen Brown και Zvonko Vranesic.(Έχοντας και τα 2) Στην τεταρτη εκδοση(2010) παντως ειναι οι Παπαοδυσευς, Κουκουτσης Παναγοπουλος, Ρουσοπουλος. Ολοι τους απο ΕΜΠ.
apostglen46 Ιούνιος 25, 2010 #20 Ιούνιος 25, 2010 Ο Τραγανιτης εχει μεταφρασει τη 2η εκδοση.Το ειδα απο ενα παλιο βιβλιο που εχουμε στο εργαστηριο στη σχολη μου
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.