Helly Ιούλιος 2, 2010 #21 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2010 Πηρα τα 595 της sennheiser.Το περιεργο ειναι οτι σε μια γρηγορη βολτα στα μαγαζια της Λαρισας σημερα βρηκα και τα 2.Η διαφορα βεβαια ειναι στην τιμη.Τα Beyer τα ειχε ενας συνοικιακος ληστης 230e οποτε την γλιτωσε που δε του πα που να τα βαλει...Tα sennheiser τα βρηκα αναλογικα τσαμπα.Το απογευμα μολις τα παραλαβω θα σας πω τιμη,απλα το παλικαρι μου πε οτι αλλα 2 κοματια τα δωσε σε φιλους του και το πιστευω.Ελπιζω να μην πεσω εξω.Το σιγουρο ειναι οτι θα πεσει tweaking oσων αφορα το μπασο γιατι κατα τα αλλα ειναι εξαιρετικα.Υστερουν σημαντικα για gaming στο μπασο ομως Link to comment Share on other sites More sharing options...
MAKHS LIMENIKOS Ιούλιος 2, 2010 #22 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2010 ωραιος!! Eδω link για ακουστικα Headphones τα παντα ολα! http://www.audioreview.com/cat/headphones-home-audio/headphones/PLS_2750crx.aspx :thank_you2: και εδω τα δικα σου και ολα τα καλα της Sennheiser http://www.audioreview.com/cat/headphones-home-audio/headphones/PLS_2750_830_50crx.aspx . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Ιούλιος 2, 2010 #23 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2010 Πηρα τα 595 της sennheiser.Το περιεργο ειναι οτι σε μια γρηγορη βολτα στα μαγαζια της Λαρισας σημερα βρηκα και τα 2.Η διαφορα βεβαια ειναι στην τιμη.Τα Beyer τα ειχε ενας συνοικιακος ληστης 230e οποτε την γλιτωσε που δε του πα που να τα βαλει...Tα sennheiser τα βρηκα αναλογικα τσαμπα.Το απογευμα μολις τα παραλαβω θα σας πω τιμη,απλα το παλικαρι μου πε οτι αλλα 2 κοματια τα δωσε σε φιλους του και το πιστευω.Ελπιζω να μην πεσω εξω.Το σιγουρο ειναι οτι θα πεσει tweaking oσων αφορα το μπασο γιατι κατα τα αλλα ειναι εξαιρετικα.Υστερουν σημαντικα για gaming στο μπασο ομωςΕίναι και θέμα συνήθειας το μπάσο φίλε μου. Τα είχα αρκετό καιρό πάνω σε χ-φι τα 595 και είχα καλά αποτελέσματα συνολικά, με μοναδικό μελανό σημείο μια σκληράδα(ψηφιακίλα) στον ήχο πολύ ψηλά (και φυσικά το μπάσο σε σύγκριση με τα 990 pro κυρίως).Με την xonar stx έφτασαν στο maximum της ποιότητάς τους και γέμισε ο ήχος τους χαμηλά, μέχρι που κατέληξα στα 990 pro και από τότε δεν τα έχω ξαναφορέσει. Θα σου αρέσουν σίγουρα οι μεσαίες τους. Και από θέμα έντασης σε games θα καλυφθείς πλήρως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly Ιούλιος 2, 2010 #24 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2010 Petros ειχες προβλημα γενικα σε audio listening με crystallizer ενεργοποιημενο?Εχω τρελο distortion-συντονισμο-τριξιμο στο αριστερο ηχειο οταν το ενεργοποιω σε συγκεκριμενα κοματια που χρησιμοποιουν 50-100hz συχνοτητες.Παραδειγματος χαρη στο 4 minutes to save the world της Madonna(δε ειναι ακουσμα μου αλλα το χα καπου στο δισκο απο την κοπελα μου) στην εισαγωγη ειναι εμφανες σε ολα τα modes entertainment, game, audio creation.Το ιδιο εμφανιζεται αν ανεβασω τα db απο το EQ flat σε αρκετα rock-metal κοματια Mολις αφαιρω το εφφε υπαρχει απειροελαχιστα και δε ξερω αν ειναι ελλατωματικο το ηχειο η θεμα καρτας ηχου.Τα πηγα πισω απο εκει που τα πηρα και στην φετα που τα δοκιμασε με καποιο cd των ΑC/DC δε δειξανε κατι.Mου πε ομως απο βδομαδα να παω ενα cd με επιλογες που εμφανιζει το προβλημα φυσικα ανεπεξεργαστων κομματιων αν ειναι να τα αλλαξω με αλλα.Ρωταω γιατι ειναι εντονο το προβλημα ακομα και σε χαμηλη ενταση και αν ειναι θεμα καρτας ηχου και οχι ακουστικων θα το εχεις παρατηρησει και εσυ.Εdit Βρηκα κυματομορφες στο inet.Εχουν οντως προβλημα εμφανεστατο στα 60,80,125,160 HZΠαρτε και ενα link να τεσταρετε ηχεια-ακουστικα που εχετε υποψια την εχουν ακουσει...http://binkster.net/extras.shtml Link to comment Share on other sites More sharing options...
GruntGR Ιούλιος 3, 2010 #25 Κοινοποίηση Ιούλιος 3, 2010 Καλυτερα που δεν πηρες τα dt770/80 PRO, δεν ειναι και τοσο μαχιμη η xtrememusic για τις απαιτησεις τους, εγω επρεπε να παω σε audio-gd compass για να τα κανω να "βγαλουνε φωνη"Δοκιμασε 2/2.1 speakers mode αντι για headphones, audio creation με bitmatched playback ON EAX off foobar με ολα τα dsp απενεργοποημενα και χωστου ASIO plugin (ή WASAPI αμα εισαι σε vista/7 )edit : ωραιο το λινκ θα το τσεκαρω συντομα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Ιούλιος 3, 2010 #26 Κοινοποίηση Ιούλιος 3, 2010 @Helly.Όπως λέει και ο GruntGr δεν είναι ιδιαίτερα μάχιμη η x-fi σε θέματα ενίσχυσης ακουστικών(βασικά καμία απλή κάρτα δεν είναι).Πρέπει την ένταση να την κρατάς σχετικά χαμηλά(αναλόγως με το κομμάτι). Οι παραμορφώσεις που ακούς είναι σίγουρα από την αδυναμία της κάρτας να ταΐσει με ρεύμα τα 595.Παράτα και τα φίλτρα, που αλλοιώνουν τον ήχο και τον γεμίζουν μπάσο ή τσιτώνουν τα πρίμα.Το crystalizer είναι ένα δυναμικό equalizer που αλλοιώνει τον ήχο διαφορετικά κάθε φορά για να τον κάνει να ακούγεται υποκειμενικά καλύτερος μέσα από μπας κλας συσκευές. Μια μπούρδα της creative είναι.Υ.Γ: Αν το κομμάτι έχει μεγάλη έμφαση στα μπάσα, μπορεί να σου βγάζει παραμόρφωση και πριν το τέρμα. Το θυμάμαι καλά.Τέρμα είναι εκεί που η κονσόλα με τα εικονικά κουμπιά λέει 0db. Στο είπα ότι ακουστικά και ενίσχυση πάνε πακέτο.2. Λοιπόν το ακούω τώρα το κομμάτι της Madonna και έχει βαθύ μπάσο(εκρηκτικό μπάσο θα έλεγα). Έχει και λίγο "γρέζι". Δεν είναι απόλυτα καθαρό. Το άκουσα από εδώ [ame=http://www.youtube.com/watch?v=RRn5uGaS92Y]YouTube - Madonna 4 minutes [Without Timbaland] HQ AUDIO SONG[/ame]3. Λίγο απίθανο να φταίνε τα 595.4. Και κάτι τελευταίο helly. Κομμάτια σαν αυτό της madonna ανήκουν στην κατηγορία της καρατσιταρισμένης υπερκομπρεσαρισμένης ποπ που μιξάρεται για τα ηχοσυστήματα της οκάς.Εκεί προς το τέλος του κομματιού που ακούγεται ένα απότομο bass attack με το volume της xonar στο 60 % νόμιζα ότι έσκασαν τα ακουστικά.Παραμόρφωση δεν είχα βέβαια, αλλά φοβήθηκα πολύ να ανεβάσω και άλλο την ένταση.Μην περιμένεις με την x-fi να παίξεις τέτοια κομμάτια αφενός και αφετέρου σκέψου ότι ακόμα και πολύ ποιοτικά σετ δυσκολεύονται να βγάλουν τέτοιου είδους μπάσο σε ψηλά επίπεδα έντασης.Ας πούμε, με το γενικό επίπεδο έντασης στα 103 ντεσιμπέλ, ακόμα και σωστά οδηγημένα, τα 595 και όχι μόνο, θα δυσκολευτούν πολύ να μην παραμορφώσουν αισθητά έστω και λίγο σε τόσο ακραίες συνθήκες.Αν σκεφτείς ότι οι μεμβράνες των high end ακουστικών σχεδιάζονται κυρίως για τις μεσαίες νότες και ότι στις μετρήσεις βγάζουν σημαντική παραμόρφωση χαμηλά, δεν είναι καθόλου αφύσικο φαινόμενο οι παράμορφώσεις υπό τις συνθήκες που σου είπα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly Ιούλιος 4, 2010 #27 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2010 Καλές και σωστές οι συμβουλές που μου δίνεται ρε παιδιά και ευχαριστω.Έκανα ένα cd audio τις ίδιες συχνότητες εγγραφές σε υψηλή ένταση δε μου τις δίνουν και άλλες πηγές μέτριας ποιότητας πχ Ενισχυτης αυτοκινήτου Blaupunkt σε υψηλή ένταση.Το περίεργο βέβαια είναι ότι έχω χαρακτηριστικό έντονο τριξιμο στο αριστερό ακουστικό μόνο.Λογικά δε θα πρέπει αν είναι προβληματική στην ενίσχυση η κάρτα ήχου νΑ έχω και στα 2 κανάλια πρόβλημα; Δυστυχώς δε έχω κάποιον γνωστό με μια καλή κάρτα ήχου Λαρισα η έστω με τα ίδια ακουστικά για να πιστοποίηση το πρόβλημα.Και Μονή σοβαρή φέτα μια Αιwa η οποία δε παίζει γραμμένο cd audio την τύχη μου μέσα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Ιούλιος 4, 2010 #28 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2010 Το να παραμορφώνει πρώτα το ένα από τα δύο ηχεία και μετά το άλλο, όσο ανεβάζεις την ενταση, είναι φυσιολογικό. Επιπλέον φυσιολογική είναι και η παραμόρφωση με συμβατική κάρτα ήχου σε ακουστικά τόσο χαμηλής αντίστασης. Παραμορφώσεις με τα 595 είχα και στην έξοδο της xonar για ηχεία, είτε με την ένταση πολύ ψηλά, είτε με την ένταση λίγο πάνω από τη μέση σε κομμάτια με τσίτα τις συχνότητες κάτω από τα 100 Hz. Ψηλά στα 160Hz όχι. Το πρόβλημά σου μπορεί να οφείλεται στο ότι τα 595 άστρωτα έχουν χαλαρό μπάσο. Μία άλλη αιτία μπορεί να είναι παραμορφώσεις της x-fi λόγω drivers. Μου έχει συμβεί να ακούω τριξίματα από την οπή του subwoofer λόγω κακής ποιότητας μπάσου σε συγκεκριμένα επίπεδα έντασης και με την επανεγκατάσταση των drivers το πρόβλημα να εξαφανίνεται. Μιλάμε όχι για παιχνίδια του μυαλού αλλά για επαληθεύσιμη κατάσταση(αφού οι ρυθμίσεις σε κάρτα και ηχεία ήταν πανομοιότυπες). Το ίδιο πρόβλημα αστάθειας του software το είχα και με μια παλαιότερη audigy 2 player. Βάλε λοιπόν τους τελευταίους drivers ξανά και δοκίμασε πάλι υπό τις ίδιες συνθήκες. Αν δεν ισχύει αυτό που λέω, τότε είναι το κλασσικό ζόρι των καρτών ήχου στα έντονα μπάσα.Η κατάσταση έχει ως εξής. Μένεις με τα 595 και παίρνεις από την x-fi ήχο καλύτερο απ'ότι θα 'παιρνες με ακουστικά του 50ευρου κρατώντας την ένταση σε λογικά πλάισια. Μελλοντικά αναβαθμίζεις σε ενισχυτή ακουστικών ή σε xonar. Αν όμως δεν σε ικανοποιεί το αποτέλεσμα, τα επιστρέφεις και δεν αγοράζεις high end σετ μέχρι να βρεις τα λεφτά για μια σωστή λύση ενίσχυσης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly Ιούλιος 5, 2010 #29 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2010 Λοιπόν επιτέλους βρήκα ένα σοβαρό στερεοφωνικο και δοκίμασα τις ηχογραφημενες μπάρες συχνότητες.Φυσικά και τα άκουστικα ήταν μια χαρά.Εώς σχεδόν και πάνω από 100 %(overboost) οπότε τότε άρχισε να παρουσιάζεται αλλιωση και στα 2 ακουστικά ταυτόχρονα και φυσικά όχι τριξιμο η χτύπημα.Είμαι πεπεισμένος ότι φταίει τόσο η κάρτα όσο και οι drivers.Αυτό που λες petros με 2Ζs το χα και εγώ και φτιαχνοταν ποτέ με επανεγκαταστση driver και ποτέ με αλλαγή pci θύρας.Σκέφτομαι να πάω σε sonar STX αλλά είναι πολλά τα λεφτά και δε ξέρω τι θα λέει σα κάρτα σε games.Σε αναλογικό κοματι είμαι σίγουρος ότι είναι κορυφαία για τα λεφτά της Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Ιούλιος 5, 2010 #30 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2010 Αν πας για xonar ή ενισχυτή θα σου πρότεινα να τα γυρίσεις τα 595 και να πας στα 990 pro. Γιατί:1. Η xonar μπορεί μεν να δώσει περισσότερα volt για να παίξει δυνατότερα σε ακουστικά πολλών Ohm, αλλά σε χαμηλά φορτία όπως αυτό των 595 δεν είναι ιδανική. Το πρόβλημα είναι τα αμπέρ, δηλαδή το ρέυμα που τραβάνε τα ακουστικά. Αν και η xonar έχει ισχυρότερα ρεύματα από οποιαδήποτε άλλη απλή κάρτα, παραμορφώνει πολύ περισσότερα στα 595 αν τα ζορίσεις, απ'ότι στα 990 pro. Τα 990 pro τραβάνε χοντρικά το 20% του ρεύματος σε σχέση με τα 595.2. Είναι σε άλλο επίπεδο ο ήχος των beyer τόσο στα μπάσα που δίνουν την αίσθηση γούφερ, όσο και στις χροιές των ήχων, λόγω πιο φλατ ήχου. Έχει πιο πολύ ζωντάνια το άκουσμα με τα 990. Μόνο τα πρίμα χτυπάνε λίγο άσχημα και ψευτίζουν σε μέτριες ηχογραφήσεις.3. Σε σχέση με τα 770 έχουν πιο νορμάλ ήχο. Τα 770 σύμφωνα με τους περισσότερους, έχουν παρανοϊκό μπάσο.Το μειονέκτημα των 990 pro είναι η απόδοσή τους σε πάρα πολύ υψηλές εντάσεις(>104 db) και η αδυναμία να φτάσουν σε αυτές, με την xonar τουλάχιστον, σε σιγανές ηχογραφήσεις.Για το θέμα των games τώρα. Η xonar έχει το σύστημα dolby headphone με τον virtual 7.1 shifter, που δίνουν εξίσου καλό positioning με τα αντιστοιχα συστήματα της x-fi. Και απ'όσο ξέρω τα eax effects πρέπει να έχουν καταργηθεί στα σύγχρονα games. Τώρα τί να σου πω; Fpsακιας του ίντερνετ δεν είμαι για να ξέρω τί ακιβώς θέλετε.Υ.Γ: Αλήθεια σε τι σύστημα τα δοκίμασες;2. Σκέφτομαι να πάω σε sonar STX αλλά είναι πολλά τα λεφτάΠολλά είναι τα λεφτά που έδωσες για το Pc σου που σε λίγο θα αξίζει όσο τα παλιοσίδερα. Το σύστημα με τη xonar θα σε κρατήσει για μια ζωή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lordofthestrings Δεκέμβριος 22, 2011 #31 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2011 hi pedes uelw na parw akoustika gia mw3 ti na parw dinw ews 100 euro Link to comment Share on other sites More sharing options...
iNDEST Δεκέμβριος 22, 2011 #32 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2011 The epic shovel award.He deserves it.:big_boss: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.