Matias_GR Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23, 2010 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23, 2010 Θέλω μια βοήθεια,Ετοιμάζομαι να πάρω την παραπάνω mobo,αλλά από ότι είδα δέχεται μόνο sata III.Το ερώτημα μου είναι πώς θα βάλω SSD.Από όσο έχω διαβάσει κ ψάξει οι SSDσυνδέονταιμε sata II που στην περίπτωσή μας δεν δέχεται η mobo...Τι να κάνω?έχω βρεί τ mobo στα 260 κ θεωρώ πως πρέπει άμεσα να την χτυπήσω(την έχω κλείσει κ περιμένωαπάντηση)Ευχαριστώ εκ των προτέρων,Ζήσης
thespesios Ιούνιος 23, 2010 #2 Ιούνιος 23, 2010 μπορεις να συνδεσεις κανονικα SATA II σκληρους ή ssd πανω σε θυρα SATA III.
zpaf Ιούνιος 23, 2010 #3 Ιούνιος 23, 2010 μπορεις να συνδεσεις κανονικα SATA II σκληρους ή ssd πανω σε θυρα SATA III.+1 Αυτην εχω με δυο ssd κανενα προβλημα
Matias_GR Ιούνιος 23, 2010 Author #4 Ιούνιος 23, 2010 Ααα δηλαδή Sata III υποδοχές παίρνουν κ sata II σκληρούς..ωραία τότε Καμία πρόταση για SSD..να πάω στους κλασσικούς Intel; Και όσο αφορά Sata III και Sata II να επιλέξω τους πρώτους για δεύτερο σκληρό; Ή δεν θα δω μεγάλη διαφορά με τους ΙΙI αντι ΙΙ;
thespesios Ιούνιος 23, 2010 #5 Ιούνιος 23, 2010 για αποθηκευση παρε εναν σκληρο sata2.......καθως οι sata 3 ειναι πιο ακριβοι, δεν ειναι γρηγοροτεροι απο τους sata 2(ουτε οι ssd δεν τερματιζουν το προτυπο sata2) και ακομα και να ηταν γρηγοροτεροι....δεν σε ενδιαφερει αφου τους θελεις μονο για αποθηκευτικο χωρο...... ssd παρε τον 80αρη της intel......
zpaf Ιούνιος 23, 2010 #6 Ιούνιος 23, 2010 Κοιτα κανονικα εχεις 6 x SATA 3.0 Gb/s ports (Intel ICH10R controller) και 2 x SATA 6.0 Gb/s ports (Marvell PCIe SATA 6Gb/s controller).Εγω εχω αυτους της υπογραφης μου απο τις αρχες του χρονου χωρις κανενα προβλημα.
Gzar Ιούνιος 23, 2010 #7 Ιούνιος 23, 2010 6 θύρες Sata2 και 2 θύρες Sata3 έχει η rampageIIIπρόσεχε μήπως σε μπερδεύει το Sata 3.0Gb/s και Sata 6.0 Gb/s που σου γράφεικαι ο φίλος zpaf από τα specs της μητρικήςουσιαστικά όπως το θέτεις είναι το sata2 kai sata3 αντίστοιχα( πάνω στη μητρική η SataII είναι μαύρες ενώ οι SataIII κόκκινες)Άρα δεν έχεις πρόβλημα υποστηρίζει τα πάντα
Matias_GR Ιούνιος 23, 2010 Author #8 Ιούνιος 23, 2010 συγκεκριμένα αναφέρομαι σε αυτήν:http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/ASUS-RAMPAGE-3-EXTREME-S1366-DDR3-X58-90-MIBC10-G0EAY00Z.htmόπως βλέπεται κάτω κάτω λέει:SATA IIΙ Ναι Sata 1xeSata Δεν αναφέρει τίποτα για sata II...Επίσεις λέει αυτο:6 x SATA 3.0 Gb/s ports (Intel ICH10R controller)που σημαίνει δλδ ότι έχει 6 θύρες sata III?κ μετά έχει κ αυτό:JMicron JMB363 PATA and SATA controller 1x External SATA 3.0 Gb/s port (SATA On-the-Go)1x SATA 3.0 Gb/s portMarvell PCIe SATA 6Gb/s controller 2 xSATA 6.0 Gb/s portsπου δεν καταλαβαίνω κ πολλά..το 6.0gb που λέμε είναι ταχύτητες?και ποιά η διαφοράIntel ICH10R controller VS Marvell PCIe SATA 6Gb/s controller
pol77 Ιούνιος 23, 2010 #9 Ιούνιος 23, 2010 3.0 GB/s και 6.0 GB/s είναι οι θεωρητικά μέγιστες ταχύτητες που υποστηρίζονται από τα πρωτόκολλα SATA II και SATA III, αντίστοιχα.SATA 3.0 GB/s = SATA IISATA 6.0 GB/s = SATA IIIΟι μόνες SATA III θύρες στη συγκεκριμένη μητρική είναι οι 2 του controller της marvel. Επίσης μπορείς εύκολα να βρεις δοκιμές που αποδεικνύουν ότι SATA II δίσκοι σε RAID λειτουργούν πιο γρήγορα στις SATA II θύρες του chipset παρά στον marvel.SATA II δίσκοι λειτουργούν κανονικά πάνω σε SATA III θύρες.SATA I δίσκοι (και optical drives) λειτουργούν επίσης κανονικά πάνω σε SATA II και SATA III θύρες.
Matias_GR Ιούνιος 24, 2010 Author #10 Ιούνιος 24, 2010 όταν λες marvel και RAID τι εννοείς;σόρρυ αλλά..είμαι καιρός εκτός των πραγμάτων..
pol77 Ιούνιος 24, 2010 #11 Ιούνιος 24, 2010 Marvel είναι η εταιρεία που κατασκευάζει τον SATA III (6.0 GB/s) ελεγκτή που οδηγεί τις 2 SATA III θύρες αυτής της μητρικής.RAID είναι συστοιχίες δίσκων, 2 ή περισσοτέρων, με διάφορα πρωτόκολλα με σκοπό την αύξηση της ταχύτητας ή/και την αύξηση της ασφάλειας. Επειδή το θέμα είναι πραγματικά ανεξάντλητο, αν σε ενδιαφέρει, σε παραπέμπω για αρχή στη wikipedia --> [ame]http://en.wikipedia.org/wiki/RAID[/ame]Φυσικά υπάρχουν άπειρα άρθρα στο διαδίκτυο σχετικά με τις συστοιχίες RAID.Το βασικό που πρέπει να σου μείνει είναι ότι εκτός κι αν αγοράσεις έναν πολύ γρήγορο enterprise grade SSD που να υποστηρίζει SATA III, σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση να προτιμήσεις τη χρήση των SATA II θυρών του που παρέχει το chipset της μητρικής καθώς είναι και πιο γρήγορες και πιο σταθερές (έχω αντιμετωπίσει προβλήματα με τον εν λόγω marvel controller στην εν λόγω μητρική με DVD recorders της plextor και έχω διαβάσει για πολλά ακόμα προβλήματα).Ελπίζω να βοήθησα.
Tiltevros Ιούνιος 25, 2010 #12 Ιούνιος 25, 2010 .καθως οι sata 3 ειναι πιο ακριβοι, δεν ειναι γρηγοροτεροι απο τους sata 2(ουτε οι ssd δεν τερματιζουν το προτυπο sata2) και ακομα και να ηταν γρηγοροτεροι....δεν σε ενδιαφερει αφου τους θελεις μονο για αποθηκευτικο χωρο...... ssd παρε τον 80αρη της intel......οι ssd για αποθηκευτικο χώρο?? Δεν τερματίζουν το SATAII???? μην λέμε πράγματα τα οποία ΔΕΝ ισχύουν... Ένα και μόνο Intel G2 μια χαρά τερματίζει το SATAII port όσο για ακόμα πιο γρήγορο.... SF1500 photofast... 500mb/s read 500mb/s write...καλημέρα στο 2 τρίμηνο του 2010...
thespesios Ιούνιος 25, 2010 #13 Ιούνιος 25, 2010 οι ssd για αποθηκευτικο χώρο?? Δεν τερματίζουν το SATAII???? μην λέμε πράγματα τα οποία ΔΕΝ ισχύουν... Ένα και μόνο Intel G2 μια χαρά τερματίζει το SATAII port όσο για ακόμα πιο γρήγορο.... SF1500 photofast... 500mb/s read 500mb/s write...καλημέρα στο 2 τρίμηνο του 2010...ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ????....ΔΕΝ προτεινω ssd για αποθηκευτικο χωρο....διαβασε καλυτερα και μετα απαντησε......οσο για τους ssd,ναι ο μεσος ορος τους ΔΕΝ τερματιζει το sata2........
Tiltevros Ιούνιος 25, 2010 #14 Ιούνιος 25, 2010 για αποθηκευση παρε εναν σκληρο sata2.......καθως οι sata 3 ειναι πιο ακριβοι, δεν ειναι γρηγοροτεροι απο τους sata 2(ουτε οι ssd δεν τερματιζουν το προτυπο sata2) και ακομα και να ηταν γρηγοροτεροι....δεν σε ενδιαφερει αφου τους θελεις μονο για αποθηκευτικο χωρο...... ssd παρε τον 80αρη της intel......ok προτείνεις SATA 2 για αποθηκευτικό χώρο.... όντως ο μέσος όρος των SSD εκεί έξω ειναι στα 245ΜΒ/s με το caplimit του PORT να είναι στα 270ΜΒ/s ΑΑΑααα ξεχάστηκα και η πληθώρα των SSD SATA2 ειναι....
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.