Jump to content

Ανησυχια / αποριες για χορηγηση προσωπικων στοιχειων

CaptainMilo

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Η κατασταση εχει ως εξης παιδες :

Κερδισα λοιπον σε ενα διαγωνισμο επωνυμης εταιριας για δωροεπιταγη , και επειδη δεν μπορω να την παραλαβω καθοτι δεν ειμαι Αθηνα , μου ζητειται να αποστειλω φωτοτυπια της ταυτοτητας με φαξ ωστε να μου σταλει σπιτι

Ορμωμενος απο το παραπανω γεγονος , θα ηθελα να θεσω εναν γενικοτερο προβληματισμο

Κατα ποσο ασφαλες ειναι κατι τετοιο;

Μπορει να σου κανει κανεις κουτσουκελα μονο με την φωτοτυπια της ταυτοτητας;

Πχ εκδοση δανειου , η οτιδηποτε αλλο με τον αριθμο της ταυτοτητας σου;

Σαφως και στην καθημερινη μας ζωη μας ζητανε παντου και μια φωτοτυπια , ειτε για κινητο , ειτε για λογαριασμο τραπεζης , ειτε για δοσεις και για πολλα αλλα , και δεν ανησυχουμε αλλα...

Ειδικοτερα για την περιπτωση μου

Αν ημουν Αθηνα , θα μπορουσα να παραλαβω την επιταγη απλα και μονο με επιδειξη της ταυτοτητας μου (ισως και να την βγαζαν και μια φωτοτυπια για το αρχειο τους) . Δεν θα με πολυ ανησυχουσε

Τωρα που μου ζητανε φαξ , τρωω σκαλωμα

Ειναι δικαιολογημενος ο προβληματισμος μου , ή με εχει βαρεσει η ζεστη;

Για να χρησιμοποιήσει κάποιος την ταυτότητα σου χρειάζεται την φωτοτυπία επικυρωμένη και μαζί μια εξουσιοδότηση από εσένα σε αυτόν.

Για να βγάλεις κάρτα, δάνειο κτλ τραπεζικά, δεν φθάνει μόνο η ταυτότητα σου. Χρειάζονται και άλλα χαρτιά όπως εκκαθαριστικά, τελευταίο λογαριασμό κτλ.

Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι που να μπορεί να κάνει κάποιος μόνο με την ταυτότητα σου. Και εάν κάτι τέτοιο συμβεί τότε μπορείς να κινηθείς κατά του φορέα που "έβγαλε" κάτι στο όνομά σου αφού όλα τα παραστατικά έκδοσης είτε κάρτας είτε δανείου (εάν διαβάσεις τα ψιλά γράμματα) απαιτούν ή τον ίδιο ή επισημη εξουσιοδότηση μαζί με εκκαθαριστικό που δείχνει το ΑΦΜ .

Βέβαια για να πω και του στραβού το δίκιο είχα βγάλει φοιτητική κάρτα(τραπεζική) επιδεικνύοντας μόνο ταυτότητα και πάσο...:blink: Ακόμα την έχω....

Αντίγραφο ταυτότητας μπορείς να βρεις εύκολα ειδικά εάν δουλεύεις σε κρατικό φορέα ή τράπεζα... Οπότε.... Δε νομίζω....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.