Jump to content

eeprom programmer

Dr. Gonzo

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

και ναι... έκανα κι εγώ τη μ@λ@κία....

πρώτη φορά αποφάσισα να κάνω bios update από δισκέτα,

κι αφού έχω επιλέξει το αρχείο και ξεκινάει η διαδικασία,

αρχίζουν να αναβοσβήνουν κάτι J στην οθόνη, όλο το menu "χαλάει" (δλδ βγαίνουν όπως να 'ναι τα γραφικά).

Περιμένω, περιμένω, περιμένω, λέω αντε, μπορεί να μη το βλέπω εγώ, αλλά γίνεται.

Τα άφησα ~15 λεπτά έτσι, και μετά τσατίζομαι και το τραβάω ένα restart.

Και φυσικα, no POST...

Η μητρική είναι η DFI ICFX3200 TR/G, δεν παίζει άλλο κομμάτι στο πλαίσιο, και δεν θέλω να την κάνω rma..

Οπότε, αν κάποιος έχει eeprom programmer, μάλλον μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά.

Απ' ότι διάβασα, γίνεται και με hotflash, δλδ βγάζεις το corrupted bios chip,

βάζεις ένα κανονικό, από ολόιδια μητρική, και αφού μπουτάρεις,

βγάζεις το κανονικό και βάζεις το corrupted, για να κάνεις flash σε αυτό.

Όλο αυτό on-the-fly, αλλά αν γίνει με προσοχή, δουλεύει κι αυτή η μέθοδος.

Αν μπορεί κάποιος ας βοηθήσει.. :(

Πολυ πιο ευκολα θα κανεις το hot flash παρα να βρεις programmer...ολο και καποιος θα εχει ιδια μητρικη.

Αν και δεν ξερω αν ειναι απαραιτητο να ειναι ιδιες οι μητρικές... τελευταια φορα που το ειχα κανει ηταν σε P3 μηχανημα και σε διαφορετικες μητρικες με force καποια κλειδια του award bios. Δεν ξερω αν εχει αλλαξει τωρα που να το εμποδισει.

Μηπως ξερεις αν εκανες και το boot sector?

δεν χρειαζεσαι ιδια μητρικη, απλα να εχει το ιδιο μεγεθος (2, 4 mbit κλπ) bios με την δικια σου.

Μηπως ξερεις αν εκανες και το boot sector?

Τα κλειδιά ήταν έτοιμα, από τη δισκέτα της DFI, αλλά τώρα που το λές θα το ψάξω.

δεν χρειαζεσαι ιδια μητρικη, απλα να εχει το ιδιο μεγεθος (2, 4 mbit κλπ) bios με την δικια σου.

Αντρέα, έχω την εντύπωση ότι είναι 8mbit, το είδα στο DIY-street.

Βρήκα κι ένα ic remover που είχε μέσα η παλιά μου DFI nf4 Ultra, και κάνω προπόνηση στο extraction.

/cks

show update binfile checksum

/sn

no original BIOS backup

/py

program flash memory

/cc

clear cmos data after programming

/cd

clear dmi data after programming

/cp

clear PnP (ESCD) data after programming

/ld

destroy cmos checksum and no system halt for first reboot after programming

/qi

/WB

flashes the BIOS Boot Block

αυτά ήταν τα switches..

μάλλον το τελευταίο μας έκανε τη δουλειά, ε?

το σύστημα κάνει halt με C1 error code, που γενικά αναφέρεται ως Memory error

Το δοκίμασα κι αυτό χτες βράδυ, μάλλον το short-circuit στο 5, το κάνει για την πλήρη εκφόρτιση των πυκνωτών, ε?

Δοκίμασα και με τις Ballistix μου, και με κάτι άθλια Crucial Rendition που έχω στο κατεβαστήρι, αλλά no go ρε γμτ.

Βασικά γι αυτό έλεγα να δοκιμασω ένα bios chip πρώτα, για να επιβεβαιώσω ότι έχει φάει αυτό τη φρίκη, και δεν τραβάει κάποιο άλλο κόμπλεξ η μητρική.

Την είχες κι εσύ αυτήν?

Είχες γενικά τέτοια προβλήματα?

Την ειχα δυστυχως....και την εδωσα τζαμπα.

Αθλια μητρικη, προβληματα παντου. Δεν μπορουσα καλα καλα να αντιγραψω αρχεια οταν ειχα στησει το raid....δεν παλευται η κατασταση με την συγκεκριμενη μητρικη....σουταρε την.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.