D Ace Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2010 παιδια απο τοτε που εβαλα καινουριες ram στο Pc μου βλεπω να ανεβαινει στο speedfan μια θερμοκρασια κοντα στους 65-70 βαθμους που την εχει σαν temp 3 και εικαζω πως ειναι της mtb. μηπως φταιει που ειναι 2000μηζ οι ram? ειναι ι gigabyte x58 ud3r. εχετε καποιο προγραμα που να μου λεει ακριβως τις θερμοκρασιες της μητρικης? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BloodMage Ιούνιος 19, 2010 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2010 1. everest2. CPUID HWMonitor Link to comment Share on other sites More sharing options...
D Ace Ιούνιος 19, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2010 ευχαριστω για τα προγραμματα! τελικα ειναι η θερμοκρασια του northbridge. ειναι 65-70. γιατι?? ενω ειναι συμβατο με ram 2000mhz. ειναι φυσιολογικο η θα εχω προβλημα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BloodMage Ιούνιος 19, 2010 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2010 70 ειναι αρκετα......λογικα αυτο ευθυνετε στο οχι καλο airflow μεσα στο κουτι......ειδικα τωρα το καλοκερι που οι θερμοκρασιεσ ειναι πιο ψιλα θελει προσοχηδες τι μπορεις να κανεισ με τα ανεμιστιρακια στο κουτι......και αν μπορεις να βαλεις αλο ενα να χτυπαει εκεινη την περιοχημπορεις μαλιστα να εφαρμοσεις ενα μικρο πανω στην ψυκτρα του northbridgeενα google-αρισμα θα σε βοηθισει Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Ιούνιος 19, 2010 #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2010 Είναι υψηλές αλλά δεν θα έχεις πρόβλημα.Παρόλλα αυτά βάλε κανα 8άρι-9άρι ανεμιστηράκι για καλύτερα να φυσαει πάνω στο nb και δες πόσο κατέβηκαν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
D Ace Ιούνιος 19, 2010 Author #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2010 βασικα αυτη την ανοδο την παρατηρησα συγγεκριμενα οταν εβαλα καινουριες μνημες εχτεσ και τις πηγα στα 2000mhz. airflow δεν νομιζω να εχω κακο. haf 922 ειναι. δειτε και εκει που βαζουμε τα κουτια σε φωτο και πειτε μου. πριν 3-4 μερεσ το εβαλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Ιούνιος 19, 2010 #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2010 Οι θερμοκρασίες ανέβηκαν γιατί ζωρίστηκε πιο πολύ το Nb λόγω των μνημών στα 2000!Λογικό είναι.Για βάλτες στα 1600 και δες τι θερμοκρασίες έχεις μία και πες μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
D Ace Ιούνιος 20, 2010 Author #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 20, 2010 8αρης ανεμηστηρας δεν χωραει μεσα στο pc ουτε με ταμα! εβαλα 2 6αρηδες και για την ακριβεια ειναι οι ανεμηστηρεσ που ειχαν μεσα οι ram hyper x. ειναι 6αρηδες και αυτοι με τα 1000 ζορια μπηκανε. εχω ομως καμια 10αρια++ βαθμους κατω στο nb και αλλους 3-6 στο cpu !να μια φωτογραφια: τα ανεμηστηρακια στηριζονται πανω στην gpu στην ψηκτρα του cpu και με ενα συρματακι στην ψηκτρα του nb. εχω βαλι χαρτι εκει που ακουμπαει στην gpu. λετε να εχω προβλημα??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Ιούνιος 20, 2010 #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 20, 2010 Man η φωτό δεν φαίνεται...δεν υπάρχει!Μια χαρά είσαι τώρα όμως από θέμα θερμοκρασιών.Αλλά για δοκίμασε μία αυτό που σου είπα πριν.Βγάλε μια τα fan και κατέβασε τις μνήμες και πες αν έπεσαν οι θερμοκρασίες καθόλου,για να δούμε αν φταίει και αυτό!Και μετά τα ξανα βάζεις τα fans! Link to comment Share on other sites More sharing options...
D Ace Ιούνιος 20, 2010 Author #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 20, 2010 πατα πανω στο εικονιδιο δεξι κλικ και αντιγραφη διευθηνσης. η θερμοκρασια παντως με πιο μικρο χρονισμο ram ειναι μικροτερη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Ιούνιος 20, 2010 #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 20, 2010 8αρης ανεμηστηρας δεν χωραει μεσα στο pc ουτε με ταμα! εβαλα 2 6αρηδες και για την ακριβεια ειναι οι ανεμηστηρεσ που ειχαν μεσα οι ram hyper x. ειναι 6αρηδες και αυτοι με τα 1000 ζορια μπηκανε. εχω ομως καμια 10αρια++ βαθμους κατω στο nb και αλλους 3-6 στο cpu !να μια φωτογραφια: τα ανεμηστηρακια στηριζονται πανω στην gpu στην ψηκτρα του cpu και με ενα συρματακι στην ψηκτρα του nb. εχω βαλι χαρτι εκει που ακουμπαει στην gpu. λετε να εχω προβλημα??? πατα πανω στο εικονιδιο δεξι κλικ και αντιγραφη διευθηνσης. η θερμοκρασια παντως με πιο μικρο χρονισμο ram ειναι μικροτερη. Ρε συ δεν υπάρχει εικονίδιο σου λέω!!!Δεν εμφανίζεται τίποτα!!!Μόνο ένα κενό! edit Την είδα με άλλο τρόπο.Πάτησα παράθεση και εκεί μου εμφάνισε την διεύθυνση και την έκανα copy-paste.Και έτσι την είδα την εικόνα! Με χαμηλότερα την μνήμη(1600 περίπου)και το ανεμιστηράκι,τι θερμοκρασίες έχεις?Επίσης,πόσο ρεύμα έχεις βάλει στο nb? Όπως και να έχει,ελπίζω να βοήθησα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
D Ace Ιούνιος 20, 2010 Author #12 Κοινοποίηση Ιούνιος 20, 2010 ολα ειναι στα default. οσο ρευμα εχει μονο του. τις μνημες τις ανεβασα με το xmp οποτε λογικα ανεβαζει και τα ρευματα μονο του πιστευω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Ιούνιος 20, 2010 #13 Κοινοποίηση Ιούνιος 20, 2010 Ρε συ για αυτό έχεις τρελές θερμοκρασίες!!!Θα πρέπει να μπεις bios και να βάλεις χειροκίνητα τα ρεύματα γιατί έτσι δείνει πολύ παραπάνω και στις μνήμες και θα στις κάψει αλλά και σε nb κ.τ.λ!Δες και μόνος σου πόσο δείνει default η μητρική σου και πες μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
D Ace Ιούνιος 20, 2010 Author #14 Κοινοποίηση Ιούνιος 20, 2010 το ρευμα το κοιταξα οταν εβαλα τις ram και ειναι στο 1.65. οσο λεει και στο site της kngston δηλαδη. τωρα παρατηρησα το αλλο. απο τοτε που εβαλα το ανεμηστηρακι ανεβαζει 50αρια to cpu χαλαρα. βασικα ειναι στους 50 idle!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
HeaDChargR Ιούνιος 22, 2010 #15 Κοινοποίηση Ιούνιος 22, 2010 Googlaρε λίγο τις μνήμες σου και δες αν παρουσιάζουν παρόμοιο πρόβλημα και αλλού.Ενδιαφέρον ακούγεται... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zpaf Ιούνιος 23, 2010 #16 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2010 το ρευμα το κοιταξα οταν εβαλα τις ram και ειναι στο 1.65. οσο λεει και στο site της kngston δηλαδη. τωρα παρατηρησα το αλλο. απο τοτε που εβαλα το ανεμηστηρακι ανεβαζει 50αρια to cpu χαλαρα. βασικα ειναι στους 50 idle!!!!!Φιλε μου οι 2000αρες μνημες εχουν ως αποτελεσμα την αυξηση των θερμοκρασιων στο κουτακι σου.Υπαρχει το qpi που ειναι υπευθυνο για την αυξηση και στον επεξεργαστη σου αλλα και στο northbridge.Δοκιμασε με τις μνημες στα 1600Mhz και μια τιμη στο qpi γυρω στο 1.25 και θα δεις ολες σου τις θερμοκρασιες να πεφτουν. Αν παλι θες οπωσδηποτε να εχεις τις μνημες στα 2000Mhz τοτε ψαξε να βρεις την μικροτερη δυνατη τιμη που μπορει να παρει το qpi . Στο δικο μου συστημα για να εχω τις μνημες στα 2000Mhz και τον επεξεργαστη στα 4.2Ghz θα πρεπει να δωσω 1.55 απο bios στο qpi τιμη που ειναι απαγορευτικη για 24/7. Link to comment Share on other sites More sharing options...
D Ace Ιούνιος 23, 2010 Author #17 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2010 τις εχω ριξει στα 1800 και κατι ψιλα. βασικα ειναι το xmp που εχουν οι μνημες. εβγαλα και το ανεμηστηρακι και οι θερμοκρασιες του nb ειναι καπως καλυτερες. με το ζορι 60. αλλα το cpu ψηνεται. 50αρια και 45αρια απο 35-40. μιπω κουνηθηκε η ψηκτρα οπως εβαζα τον ανεμηστηρα στο nb? ακομα παρατηρησα τεραστια διαφορα θερμοκρασιας μεταξυ everest kai speedfan. το everest κοντα 10C+. απο τοτε που αρχισ να συμφωνει το speedfan me everest λενε και τα 2 45-50 στο cpu. μηπως τελικα δεν δουλευε ποτε στους 35? κατι για να βλεπω θερμοκρασιες πιο εμπιστο? και hardware αν ειναι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
zpaf Ιούνιος 23, 2010 #18 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2010 Για δοκιμασε μια και αυτο http://www.techpowerup.com/downloads/1691/Real_Temp_3.40.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
D Ace Ιούνιος 23, 2010 Author #19 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2010 ΟΚ! θα δοκιμασω οταν παω σπιτι και θα σας πω το απογευμα γιατι τωρα ειμαι δουλεια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
D Ace Ιούνιος 23, 2010 Author #20 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2010 λοιπον αλλαξα λιγο το airflow μεσα στο pc (απο πανω μπρος τα κατω) και ειναι λιγο καλυτερα τα αποτελεσματα. θερμοκρασια 37-45C με μνημες στα 1600. δεν μπορω να καταλαβω που οφειλεται η ανοδος του cpu αφου και με 2000μηζ ειχα 35-40C. θερμοκρασια στο nb ~45! τωρα πλεων δροσιζεται!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.