Jump to content

Αποριες για βαψιμο πλαστικων πληκτρολογιου

CaptainMilo

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Χαιρετω σας ,

Σας εχει τυχει να εχετε συνηθισει σε ενα συγκεκριμενο πληκτρολογιο εδω και χρονια , και να μην θελετε να το αλλαξετε οτι και να γινει;

Να δοκιμαζετε ολοκαινουργια wireless , με λαμπιονια , με φωτιζομενα πληκτρα , αρκετων δεκαδων ευρω , και παλι να σας λειπει το αγαπημενο σας keyboard;

Κατι τετοιο εχει τυχει σε μενα

Εχω λοιπον ενα πληκτρολογιο Microsoft Digital Media Pro απο τη στιγμη που κυκλοφορησε , το 2004 , και μου λειτουργει στην εντελεια , χτυπα ξυλο!

Το θεμα ομως ειναι οτι , διπλα στην Samsung P2370 που αποτελει στολιδι καθως και ολο το hardware φουρνιας 2009/10 , δειχνει την ηλικια του και με το παραπανω

Κηλιδες , αποχρωματισμος σε πολλα του τμηματα , σημαδια κτλ - οι ρητιδες του πλαστικου..

Εχω βεβαια και το καινουργιο Logitech Wave Pro το οποιο ειναι διαμαντι , αλλα παντα "πιανω" τον εαυτο μου να χρησιμοποιει το ενσυρματο στο τελος της ημερας

Τελος λοιπον με τους συναισθηματισμους , και παμε στο ζουμι

Το πληκτρολογιο ειναι αυτο , οταν πρωτοκυκλοφορησε

k_micromedia.jpg

Και διαλυμενο προς καθαρισμο σημερα , μετα απο 6 χρονια λειτουργιας

DSCN0952.jpg

Τα σημαδια φθορας και χρονου εμφανη ( ΖΝ , για αυτους που ξερουν :hehe: )

Θα ηθελα να ρωτησω τους συναδερφους χομπιστες :

- Ποια διαδικασια πρεπει να ακολουθησω προ της βαφης του για το βελτιστο αποτελεσμα; Τριψιμο με ψιλο γυαλοχαρτο; Μετα καποιας μορφης υποστρωμα για να "πιασει" καλυτερα το χρωμα;Κατι σαν ασταρι για πλαστικα υπαρχει;

- Τι χρωμα; Ποιοτικο σπρευ τυπου Montana κτλ που χρησιμοποιουνται και σαν σημεια αναφορας απο γκραφιταδες; 1 η 2 χερια; Πρωτα να βαφτει με ασπρο υποστρωμα , και μετεπειτα με το μαυρο το οποιο και θα προτιμησω;

- Πως να εμποδισω το χρωμα απο το να "ξεφτυσει"; Καποιας μορφης βερνικι; Επειδη τα arrow keys χρησιμοποιουνται σε καθημερινη βαση σε ΜΜΟ που παιζω , και δεν το βλεπω να κραταει η μπογια και πολυ..

Να διευκρινισω πως δεν θα βαφουν τα πληκτρα , παρα μονο το "σασι"

Ευχαριστω εκ των προτερων ολους οσους συμβαλουν με τη γνωση τους στην αναβιωση ενος πολυτιμου μου συνεργατη!

Αστερης

OSFPStackerMSDesktop.jpg

κοιτα συμπτωση....

σχεδον ιδιο μοντελο!

εκει που εχεις φτασει ειναι σχετικα απλα τα πραγματα

ξεκινα με καλο καθαρισμα με χλιαρο σαπουνονερο

στεγνωσε το

μετα θελει ελαφρυ τριψιμο-χαιδεμα με σφουγγαρι τριψιματος

(σαν το πρασινο τμημα των σφουγγαριων κουζινας ειναι φαντασου)

ειναι ευκαμπτο και κανει για τα δυσκολα σημεια

ξανακαθαριζεις, οχι με μπανιο αυτη τη φορα

περνας δυο ελαφρα χερια ασταρι και ξαναχαιδευεις με το πιο λεπτο σπογγο λειανσης

ξανακαθαριζεις

περνας διαδοχικα το χρωμα σου σε λεπτα περασματα, στοχευοντας τις κλειστες γωνιες

(τα υπολοιπα θα βαφτουν απο μονα τους αναγκαστικα)

επιθεωρεις και διορθωνεις εαν χρειαζεται

ξανα χαιδευεις με το ψιλο σφουγγαρακι (ισα να ματαρει το χρωμα, μην το χαραξεις)

και περνας δυο χερια βερνικι (κατα προτιμηση οχι ματ μιας και λερωνει πιο ευκολα)

τελος ξανα χαιδευεις ελαφρα και περνας αλοιφη γυαλιστικη.

τωρα προσωπικα δεν θα σου προτεινα απλα spray

δεν εχουν την αντοχη που χρειαζεται ενα αντικειμενο καθημερινης χρησης

και παρολη την ομορφη εικονα αρχικα, συντομα θα ξεφτισουν

καλυτερα πηγαινε σε μαγαζι με χρωματα αυτοκινητων

και δες εαν μπορει να σου φτιαξει spray μονης (ειναι προς καταργηση τα χρωματα αυτα οποτε ρωτα πρωτα)

εχε υποψιν οτι δεν ειναι φτηνα

πανε κανα 12+€ το μπουκαλι

οποτε υπολογισε μηπως σε συμφερει η αγορα νεου πληκτρολογιου..

αυτα απο μενα

και καλη επιτυχια οτι και εαν αποφασισεις να κανεις.

To παραπανω ασυρματο σετακι το ειχα και εγω φιλε Γιωργο αλλα λογω κακιστης ποιοτητας δεκτη (εκτος και αν επεσα στη περιπτωση , μετα τα 20 εκατοστα το σημα χανοταν) το εδωσα αμεσως σε συγγενικο προσωπο το οποιο και δεν τον ενδιεφερε να πιανει απο μακρια ο δεκτης

Ευχαριστω για τις οδηγιες και τη βοηθεια

Φιλε Neph , καινουργιο πληκτρολογιο εχω , το logitech wave , απο το οποιο ειμαι υπερευχαριστημενος

Το θεμα ειναι να αναβιωσω το παραπανω μοντελο ωστε να αυξηθει και το WAF , καθοτι το ετερον θελει να το στειλει στην ανακυκλωση..

Θα γινει μια προσπαθεια και βλεπουμε το αποτελεσμα , το πολυ πολυ θα μεινει δυστυχως απλα για καβατζα

Πηρα και εγω ενα carbon κομματι απο ebay αλλα μασαω να το βαλω.Ειναι και μυστηριο πληκτρολογιο, εχω το G15v1.. Μαλλον θα παιξει βαψιμο, εφοδιαστικα σημερα τα sprey για το stacker, θα φαει και το πληκτρολογιο λιγο ;)

230620101085.jpg

μπογια και βερνικι αντιστοιχα απο praktirer

εννοειται παιδια :) το stacker εχει πολυ δουλεια αλλα πιστευω θα γινει ωραιο! Απο το πληκτρολογιο περιμενω ακομα τα led απο Κινα και μαλλον θα αργησει :(

Το Stacker ειχε ξαναφαει βαψιμο αλλα με τις νεες μοντες θελω να το προσεξω λιγο παραπανω:

29062009362.jpg

14022010777.jpg

24022010818.jpg

Fantomas είμαι σε αναμονή για το πως θα πάει το G15 σου γιατί και το ασημένιο πλαστικό του δικού μου έχει ξεβάψει και σκεφτόμουν ή να το κάνω carbοn ή να το βάψω.

πάρτε και καμια ιδέα απο εδώ

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=4CVHXdmw4uo]YouTube - Modding a keyboard with vinyl film - Part 1[/ame]

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=mA6LOmUtpyc&feature=related]YouTube - Modding a keyboard with vinyl film - Part 2[/ame]

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.