nkoumo Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2010 ΓειαΕχω laptop με win xp. Oταν πεσει η μπαταρία και σβήσει και το ξανανάψω (βαζοντας το σ ρευμα) ότι πρόγραμμα είχα ανοιχτό (απο MsOfffice μέχρι και Photoskop) ξαναξεκινάει απο εκεί που το είχα αφήσει την στιγμή που έκλεισε χωρις να εχω χάσει τίποτα!!. Δηλαδη κανει κατι σαν υπεραποθήκευση όλων των εφαρμογών. Το ερώτημά μου είναι 1)πως αυτο μπορω να το κανω εγώ ανα πασα στιγμή 2) που αποθηκεύονται3) αν υπαρχει καποιο software που κανει αυτη τη δουλεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Ιούνιος 17, 2010 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2010 Λέγεται Hibernate το σύστημα, δεν έχω ιδέα πως το λέει η MS στα Ελληνικά.Πας Start > Shutdown > Πατάς το Shift και εκεί που ήταν το Sleep, βγαίνει το Hibernate.Είναι ενσωματωμένη λειτουργία των Windows και σου δεσμεύει ένα χώρο στο δίσκο με ένα αρχείο περίπου 1-2GB όπου και αποθηκεύεται το session σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Ιούνιος 17, 2010 #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2010 Υποθέτω ενεργοποιεί το hibernate που διαθέτουν τα XP. Η κατάσταση του λειτουργικού και γενικά ότι υπάρχει στην μνήμη σώζεται στον δίσκο του laptop σου. Τσέκαρε τις επιλογές στο control panel > Performance and maintenance > Power Options. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Ιούνιος 17, 2010 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2010 Στα XP δεν ξέρω που είναι κτλ, στο λαπτοπ με τα βίστα είναι στο μενού του shutdown2 διαφορετικά υπάρχουν και διαβάζω το τι κάνει κάθε φορά για να μην μπερδευτώ.Το ένα αποθηκεύει τα πάντα όπως είναι και κλείνει, οπως αυτο που περιέγραψες, το άλλο αποθηκεύει τα πάντα στην μνήμη και κοιμάται.. δεν κλείνει, χρησιμοποιεί ακόμα ρευμα, αλλά πολύ λιγότερο.Από ότι βλεπω τώρα στα XP του desktop το γράφει σαν hibernate και θέλει enable στο 3ο tab του power Options, υποθέτω έτσι θα εμφανίζεται και στο shutdown.. Είναι πολύ βολικό, και δουλεύει ακόμα και σε dual boot καταστάσεις.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Ιούνιος 17, 2010 #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2010 Μην το δοκιμάζετε σε dual boot καταστάσεις. Όταν το είχα ενεργοποιημένο παλιά σε dual boot περιβάλλον υπήρχε θέμα με τα αρχεία στους δίσκους. Κάποιες εργασίες αν θυμάμαι καλά που έκανα με τα αρχεία στους δίσκους με το Α λειτουργικό μετά από hibernate και boot στο B λειτουργικό φαινόντουσαν σαν να μην έχουν γίνει. Αν θυμάμαι καλά. Αυτό που σίγουρα θυμάμαι είναι ότι σε dual boot καταστάσεις δεν κάνω ποτέ hibernate χωρίς να είμαι σίγουρος ότι στο reboot θα φορτώσω το ΙΔΙΟ λειτουργικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Ιούνιος 17, 2010 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2010 Όσο θυμάμαι από εμένα δούλεψε σωστά σε dual boot, (Vista-Ubuntu), αλλά να μην σας πάρω στον λαιμό μου αν στον Yanni είχε πρόβλημα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Ιούνιος 17, 2010 #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2010 Μιλάω για dual boot με δύο εγκαταστάσεις Windows. Αν το Linux δεν έμπλεκε με τα NTFS partitions και προφανώς τα Windows με τα partitions του linux πολύ πιθανόν να μην υπήρχε πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
uNick Ιούνιος 17, 2010 #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2010 Λέγεται Hibernate το σύστημα, δεν έχω ιδέα πως το λέει η MS στα Ελληνικά.αδρανοποιηση Link to comment Share on other sites More sharing options...
nkoumo Ιούνιος 17, 2010 Author #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2010 Πας Start > Shutdown > Πατάς το Shift και εκεί που ήταν το Sleep, βγαίνει το Hibernate.Στο λαποτοπ λειτουργει, οχι ομως στο desktop. Mporει να γινει καπως και εκει? ή εστω και καποιο εξωτερικο utility? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nkoumo Ιούνιος 17, 2010 Author #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2010 Πας Start > Shutdown > Πατάς το Shift και εκεί που ήταν το Sleep, βγαίνει το Hibernate.Στο λαποτοπ λειτουργει, οχι ομως στο desktop. Mporει να γινει καπως και εκει? ή εστω και καποιο εξωτερικο utility? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nkoumo Ιούνιος 17, 2010 Author #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2010 Προβλημα επιλυθηκε απο τον πινακα ελεγχου-> "Ρυθμίσεις Ενέργειας" και στην καρτέλα "Αδρανοποίηση" . Ξεραι κανεις τωρα που τα αποθηκευει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Ιούνιος 17, 2010 #12 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2010 Στο C:\ και δεν μπορείς να το αλλάξεις. Το μέγεθος του αρχείου είναι ακριβώς όσο η RAM σου ( μείον της ποσότητας που χρησιμοποιεί η onboard κάρτα γραφικών) Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Ιούνιος 19, 2010 #13 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2010 Για αυτό και εγώ το απενεργοποίησα και έκανα και διαγραφή τον φάκελο και κέρδισα 5γίγα περίπου στον ssd intel x25-v 40gb που έχω για το λειτουργικό! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.