Jump to content

νεο w/c setup σε cosmos s

KoMM

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια χαρα!

εφτασε η ωρα να δοκιμασω νερακι στον η/υ καθως οι θερμοκρασιες και ο θορυβος εχουν αρχισει να με προβληματιζουν/ενοχλουν.Ενδεικτικα με ~35 βαθμους στο δωματιο ο ι7 παιζει σε 50-52 και η καρτα σε 60-61..σε load και με 100% το φαν εχω ξεπερασει τους 101 στην καρτα :hehe:

Απ οσο εχω ψαξει μεχρι τωρα, προσανατολιζομαι στα εξης

ψυγειο : Thermochill PA120.3 360 Radiator with 15mm Fan Spacing -μπαινει κουτι στο cosmos απ οσα διαβασα- ή το XSPC RX360. Και οι 2 λυσεις απ οσο ειδα αποδιδουν αρκετα καλα με φουρφουρια 1000-1800rpm

block : EK Supreme HighFlow CPU ή Swiftech Apogee XT

αντλια : Laing DDC1+ Ultra Pump 600 L/hr with Watercool DDC LT Acetal Top.

Και καπου εδω χανομαι, δεν ξερω αν υπαρχει θεμα συμβατοτητας, αν αρκει το ψυγειο ή η αντλια, αν θα χρειαστω ρεζερβουαρ κτλ.

Επισης δεν εχω την παραμικρη ιδεα απο σωληνες/ρακορ και τα σχετικα...

Πως τα βλεπετε τα πραματα ; Οποιαδηποτε βοηθεια ευπροσδεκτη :D

Γεια χαρα!

εφτασε η ωρα να δοκιμασω νερακι στον η/υ καθως οι θερμοκρασιες και ο θορυβος εχουν αρχισει να με προβληματιζουν/ενοχλουν.Ενδεικτικα με ~35 βαθμους στο δωματιο ο ι7 παιζει σε 50-52 και η καρτα σε 60-61..σε load και με 100% το φαν εχω ξεπερασει τους 101 στην καρτα :hehe:

Απ οσο εχω ψαξει μεχρι τωρα, προσανατολιζομαι στα εξης

ψυγειο : Thermochill PA120.3 360 Radiator with 15mm Fan Spacing -μπαινει κουτι στο cosmos απ οσα διαβασα- ή το XSPC RX360. Και οι 2 λυσεις απ οσο ειδα αποδιδουν αρκετα καλα με φουρφουρια 1000-1800rpm

block : EK Supreme HighFlow CPU ή Swiftech Apogee XT

αντλια : Laing DDC1+ Ultra Pump 600 L/hr with Watercool DDC LT Acetal Top.

Και καπου εδω χανομαι, δεν ξερω αν υπαρχει θεμα συμβατοτητας, αν αρκει το ψυγειο ή η αντλια, αν θα χρειαστω ρεζερβουαρ κτλ.

Επισης δεν εχω την παραμικρη ιδεα απο σωληνες/ρακορ και τα σχετικα...

Πως τα βλεπετε τα πραματα ; Οποιαδηποτε βοηθεια ευπροσδεκτη :D

A) θα πάθεις θερμοπληξία και καρδιακή ανακοπή

B) βάλε κλιματιστικό

C) μετά μπορείς να αρχίσεις να σκέφτεσαι για την υδρόψυξη :flower:

Ναι ρε συ οντως.

Πως την παλευεις με 35 μεσα στο δωματιο?

ανεμιστηρα και 3-4 μπουκαλια νερο τη μερα, μπυρες και ποτηρια στην καταψυξη :p

πειτε και καμια γνωμη για το setup ε !

man, πέρα από την πλακα, με τα λεφτά που θα δώσεις για μια σοβαρή υδρόψυξη, να βάλεις κλιματιστικό

1) θα δεις διαφορες στην θερμοκρασία του υπολογιστή

2) με τα λεφτά που θα εξοικονομήσεις από τα υπερβολικά νερά, μέχρι τον χειμώνα θα έχεις βγάλει τα μισά φράγκα τις "ιδροψιχις"

και 35 βαθμοί για αρχή, είναι πολλοί μέχρι και για υδρόψυξη

και άμα χτυπήσουν οι βαριές μέρες του καλοκαιριού τι θα κανεις? έξω θα έχει 40 και μέσα θα έχεις 50?

κατά τα αλλα οι θερμοκρασίες που έχεις είναι "παραπολι" καλές και στο θέμα της GPU πιστεύω πως με ένα κλιματιστικό θα έρθουν σε normal επίπεδα

Το κλιματιστικο εδω απαν, 9 μηνες το χρονο θα καθεται και απ τους υπολοιπους 3 , τον 1.5 δεν καθομαι εδω..

Το κλιματιστικο εδω απαν, 9 μηνες το χρονο θα καθεται και απ τους υπολοιπους 3 , τον 1.5 δεν καθομαι εδω..

btw δεν κατάλαβα, θέλεις να ψύχεις μονο το cpu?

και vga απλα δεν εχω βρει ακομα μπλοκ. Ακομα ψαχνω ολα τα υπολοιπα καθως η καρτα αργα ή γρηγορα θα αλλαχτει , οποτε την αφηνω τελευταια ;)

λοιπόν, θα σου πω μονο όσα ξέρω και έχω ψάξει.

όλα τα radiators είναι πάνω κάτω ίδια και χωρίζονται σε αραιά fins η πυκνά fins (το οποιο παίζει ρολο στο πως τα πρώτα μπορούν να δουλέψουν με ήσυχους ανεμιστήρες ενώ τα δευτερα με πιο δυνατούς)

θέμα συμβατότητας αντλίας, rez, radiator δεν υπάρχει.

με τα ρακόρ θα ορίσεις την διάσταση του σωλήνα που θα χρησιμοποιήσεις (εγώ έχω διάμετρο 3/8 η οποια είναι μεσαία διάμετρος και είναι αρκετά ευκολοδούλευτη)

και όσο έχω ψάξει, κατέληξα πως.. μακριά από block με πλαστικά μέρει.. κάνουν σχετικά εύκολα διαρροές. εγώ έχω το 360 της koolance και είμαι υπέρευχαριστημένος

@dunkel_Stern

Τι θερμοκρασίες έχεις idle και load με linx?Επίσης με τι ψυγείο και τι fan?

@KoMM

Με πόσα φράγκα περίπου θες να κουμπώσεις υδρόψυξη?

@dunkel_Stern

Τι θερμοκρασίες έχεις idle και load με linx?Επίσης με τι ψυγείο και τι fan?

@KoMM

εγω στο setup μου με το Cpu-360 , Full cover mobo block , και 2x mofset block με την αντλια koolance 450s και ψυγειο το feser x-changer 360 με 3x Noiceblocker PL-2 πριν τις ζεστες επαιζα ιdle 36-38 kai full load 62-65 αν ανοιγα και 2ο linx τοτε εφτανε μερχι τους 68

@KoMM

δε θελω να περασω τα 350€. Προφανως οσο λιγοτερα τοσο καλυτερα :)

@evolution

Τώρα με τι θερμοκρασία δωματίου είσαι και τι temps έχεις?

@dunkel_Stern

Εσύ για πες τα δικά σου.

Εγώ με θερμοκρασία δωματίου 25C στα 4Ghz και v core 1.23750 (bios) 1.253-1.277(peak)(win load) idle έχω 34-30-31-32 και load 61-56-58-58!

@KoMM

Καταρχήν θέλεις χοντρό ή λεπτό ψυγείο(χωράει χοντρο)?Επίσης θα πέξεις με push-pull ή με ένα από τα δύο?

Από εκεί και πέρα θα χρειαστείς και reservoir και η καλύτερη λύση για σωλήνες είναι 3/8.

Απάντησε και θα σου πούμε μια λίστα με τα π΄ραγματα που μπορείς να πάρεις!

@evolution

Τώρα με τι θερμοκρασία δωματίου είσαι και τι temps έχεις?

@dunkel_Stern

Εσύ για πες τα δικά σου.

Εγώ με θερμοκρασία δωματίου 25C στα 4Ghz και v core 1.23750 (bios) 1.253-1.277(peak)(win load) idle έχω 34-30-31-32 και load 61-56-58-58!

@KoMM

Καταρχήν θέλεις χοντρό ή λεπτό ψυγείο(χωράει χοντρο)?Επίσης θα πέξεις με push-pull ή με ένα από τα δύο?

Από εκεί και πέρα θα χρειαστείς και reservoir και η καλύτερη λύση για σωλήνες είναι 3/8.

Θερμοκρασια δωματιου τωρα δεν ξερω αλλα idle εχω 40-42 και full load (2 linx ανοιχτα) 68 με 1 linx ειναι στους 67

@KoMM

απ οσο εχω δει, τα thermochill/rx360 χωρανε, αλλα για push pull μπορει να θελει μια μικρη μοντα ή λεπτους ανεμιστηρες. Το swiftech απ την αλλη χωραει ανετα και μπορω να βαλω 3 εξτρα φουρφουρια.Αλλα το προβλημα ειναι οτι στα λεφτα θα ερθει στα ιδια με τα αλλα οποτε το αφηνω προς το παρον.

Για ρεζερβουαρ ακομα δεν ξερω τι θα κανω, αμα παρω την swiftech 355 θα βαλω απο πανω κολλητο, αμα παρω την 655 θα παρω ξεχωριστο. Αλλα και παλι , δε γνωριζω ποια αντλια θα ειναι καλυτερη για το setup.

Απο σωληνες μ αρεσουν οι χοντροι :p

@evolution

Κομπλέ είσαι!:T:

@KoMM

Οι λεπτοί ανεμηστήρες δεν θα κάνουν και την καλύτερη δουλειά.Οπότε καλύτερα χοντρό ψυγείο με push ή pull.OK?Αλλά για τα 3/8 σωλήνα επιμένω.Τι λες?

@evolution

Κομπλέ είσαι!:T:

@KoMM

Οι λοπτοί ανεμηστήρες δεν θα κάνουν και την καλύτερη δουλειά.Οπότε καλύτερα λεπτό ψυγείο με push ή pull.OK?Αλλά για τα 3/8 σωλήνα επιμένω.Τι λες?

εγω πιστευω καλυτερα χοντρο ψυγειο και να βαλεις 3 ανεμηστηρια για push κανονικα (25mm) Και για pull Που δεν εχει τοσο σημασια τα ανεμηστηρια ας βαλεις λεπτα

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.