Jump to content

Από Wifi receive σε Ethernet share..?

jpavly

Recommended Posts

Το ιστορικό:

Wifi router στο σπίτι, στο σαλόνι έχω το HTPC με Windows 7 Ultimate που παίρνει δίκτυο με wifi.

Όλα καλά μέχρι εδώ. Στα δύσκολα τώρα: πως μπορώ από το wifi που παίρνει το HTPC να δώσω με καλωδιάκι σε ένα switchάκι για να πάρει δίκτυο τηλεόραση και μία IP Camera που έχω εκεί;

Λίγο που δοκίμασα με connection sharing wizard δεν έδωσε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δεν είχα το χρόνο να δοκιμάσω κάτι παραπάνω, αλλά αν έχετε δοκιμάσει ή διαβάσει για κάτι τέτοιο θα με βοηθούσε :)

Edit:

Μάλλον δεν το έθεσα σωστά

Μέσω access point θα μπορούσα να το κάνω, έχω και ένα La Fonera στο σπίτι φλασαρισμένο με DD WRT που λογικά θα μπορεί να το κάνει. Λόγω σοβαρής έλλειψης χρόνου όμως δεν μπορώ να κάνω πολλές δοκιμές κλπ.

Αυτό που ρωτάω είναι: γίνεται το PC που παίρνει wifi να δώσει ethernet μέσω του λειτουργικού ή software?

Μάλλον δεν το έθεσα σωστά :p

Μέσω access point θα μπορούσα να το κάνω, έχω και ένα La Fonera στο σπίτι φλασαρισμένο με DD WRT που λογικά θα μπορεί να το κάνει. Λόγω σοβαρής έλλειψης χρόνου όμως δεν μπορώ να κάνω πολλές δοκιμές κλπ.

Αυτό που ρωτάω είναι: γίνεται το PC που παίρνει wifi να δώσει ethernet?

Θα πρότεινα για να κρατήσεις το setup απλό να μην κάνεις internet connection sharing, αλλά αν γίνεται να κάνεις bridge τα 2 interfaces. Λογικά αν κλικάρεις και τα 2 και μετά δεξί κλικ θα έχει επιλογή για bridge. Απλώς πρόσεχε γιατί μπορεί αν βλέπεις το μηχάνημα μέσω δικτύου να χαθεί η IP και να πρέπει να μπεις με οθόνη-πληκτρολόγιο. Μετά την IP θα τη βάζεις στο bridge interface που έχει δημιουργηθεί.

Θα πρότεινα για να κρατήσεις το setup απλό να μην κάνεις internet connection sharing, αλλά αν γίνεται να κάνεις bridge τα 2 interfaces. Λογικά αν κλικάρεις και τα 2 και μετά δεξί κλικ θα έχει επιλογή για bridge. Απλώς πρόσεχε γιατί μπορεί αν βλέπεις το μηχάνημα μέσω δικτύου να χαθεί η IP και να πρέπει να μπεις με οθόνη-πληκτρολόγιο. Μετά την IP θα τη βάζεις στο bridge interface που έχει δημιουργηθεί.

Κι εγώ αυτό προτείνω, Bridging των δυο interfaces. Αν δεν δουλέψει αμέσως, τσεκαρε αν εχεις όρεξη 2 θέματα:

1) Ενεργοποίηση του IP forwarding απο τη registry

2)Promiscuous mode στο wifi. Δεν θυμαμαι τι ακριβως ειναι το πρόβλημα και η λύση του αλλά οταν το είχα δοκιμάσει παλιότερα χρειάστηκε να βαλω το wifi σε promiscuous mode για να δουλέψει σε bridge.

Και το ICS νομίζω θα έπρεπε να δουλέψει, απλά κάνει NAT και θα σε βάλει σε άλλο subnet. Υπάρχουν και άλλα προγράμματα που κάνουν NAT, παλιά θυμάμαι υπήρχε το Kerio.

Πάντως το bridging είναι σαφώς πιο καθαρή λύση για την περίπτωση σου, δοκίμασε το πρώτα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.