jpavly Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16, 2010 Το ιστορικό: Wifi router στο σπίτι, στο σαλόνι έχω το HTPC με Windows 7 Ultimate που παίρνει δίκτυο με wifi. Όλα καλά μέχρι εδώ. Στα δύσκολα τώρα: πως μπορώ από το wifi που παίρνει το HTPC να δώσω με καλωδιάκι σε ένα switchάκι για να πάρει δίκτυο τηλεόραση και μία IP Camera που έχω εκεί; Λίγο που δοκίμασα με connection sharing wizard δεν έδωσε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δεν είχα το χρόνο να δοκιμάσω κάτι παραπάνω, αλλά αν έχετε δοκιμάσει ή διαβάσει για κάτι τέτοιο θα με βοηθούσε Edit: Μάλλον δεν το έθεσα σωστάΜέσω access point θα μπορούσα να το κάνω, έχω και ένα La Fonera στο σπίτι φλασαρισμένο με DD WRT που λογικά θα μπορεί να το κάνει. Λόγω σοβαρής έλλειψης χρόνου όμως δεν μπορώ να κάνω πολλές δοκιμές κλπ. Αυτό που ρωτάω είναι: γίνεται το PC που παίρνει wifi να δώσει ethernet μέσω του λειτουργικού ή software? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dellman Ιούνιος 16, 2010 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 16, 2010 πρέπει το ap σου να μπαίνει σε client mode έτσι ώστε να μοιράζει μέσω του ενσύρματου Link to comment Share on other sites More sharing options...
etheo Ιούνιος 16, 2010 #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 16, 2010 Με κάτι σαν και αυτό http://www.linksysbycisco.com/EU/en/products/WRT54GLθα είσαι οκ Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Ιούνιος 16, 2010 Author #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 16, 2010 Μάλλον δεν το έθεσα σωστά Μέσω access point θα μπορούσα να το κάνω, έχω και ένα La Fonera στο σπίτι φλασαρισμένο με DD WRT που λογικά θα μπορεί να το κάνει. Λόγω σοβαρής έλλειψης χρόνου όμως δεν μπορώ να κάνω πολλές δοκιμές κλπ. Αυτό που ρωτάω είναι: γίνεται το PC που παίρνει wifi να δώσει ethernet? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dellman Ιούνιος 16, 2010 #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 16, 2010 Διπλή κάρτα δικτύου τότε η μία δέχεται και η άλλη μοιράζει Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Ιούνιος 16, 2010 Author #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 16, 2010 Πάμε πάλι Χωρίς να αγοράσω κάτι άλλο, μέσω του λειτουργικού ή software με ενδιαφέρει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Ιούνιος 16, 2010 #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 16, 2010 Ίδια ερώτηση με την δική σου και εδώ: http://windows7forums.com/windows-7-networking/6055-sharing-wifi-connection-ethernet-connection.html Kαι εδώ: http://www.sevenforums.com/network-sharing/48278-sharing-wifi-internet-via-ethernet.html Ελπίζω να βοήθησα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Ιούνιος 16, 2010 Author #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 16, 2010 Ωραίος, δεν τα βρήκα αυτά πριν που έψαχνα, μάλλον έψαχνα λάθος Θα τα διαβάσω, θα κάνω τις δοκιμές μου και ενημερώνω Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιούνιος 16, 2010 #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 16, 2010 Θα πρότεινα για να κρατήσεις το setup απλό να μην κάνεις internet connection sharing, αλλά αν γίνεται να κάνεις bridge τα 2 interfaces. Λογικά αν κλικάρεις και τα 2 και μετά δεξί κλικ θα έχει επιλογή για bridge. Απλώς πρόσεχε γιατί μπορεί αν βλέπεις το μηχάνημα μέσω δικτύου να χαθεί η IP και να πρέπει να μπεις με οθόνη-πληκτρολόγιο. Μετά την IP θα τη βάζεις στο bridge interface που έχει δημιουργηθεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
morpheus Ιούνιος 16, 2010 #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 16, 2010 Θα πρότεινα για να κρατήσεις το setup απλό να μην κάνεις internet connection sharing, αλλά αν γίνεται να κάνεις bridge τα 2 interfaces. Λογικά αν κλικάρεις και τα 2 και μετά δεξί κλικ θα έχει επιλογή για bridge. Απλώς πρόσεχε γιατί μπορεί αν βλέπεις το μηχάνημα μέσω δικτύου να χαθεί η IP και να πρέπει να μπεις με οθόνη-πληκτρολόγιο. Μετά την IP θα τη βάζεις στο bridge interface που έχει δημιουργηθεί.Κι εγώ αυτό προτείνω, Bridging των δυο interfaces. Αν δεν δουλέψει αμέσως, τσεκαρε αν εχεις όρεξη 2 θέματα: 1) Ενεργοποίηση του IP forwarding απο τη registry2)Promiscuous mode στο wifi. Δεν θυμαμαι τι ακριβως ειναι το πρόβλημα και η λύση του αλλά οταν το είχα δοκιμάσει παλιότερα χρειάστηκε να βαλω το wifi σε promiscuous mode για να δουλέψει σε bridge.Και το ICS νομίζω θα έπρεπε να δουλέψει, απλά κάνει NAT και θα σε βάλει σε άλλο subnet. Υπάρχουν και άλλα προγράμματα που κάνουν NAT, παλιά θυμάμαι υπήρχε το Kerio.Πάντως το bridging είναι σαφώς πιο καθαρή λύση για την περίπτωση σου, δοκίμασε το πρώτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.