D Ace Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2010 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2010 παιδια εκανα o/c στο επεξαργαστή μου με αυτές της ρυθμήσες για 4ghz.qpi-vtt voltage: 1,295pll:1,8ioh core + ich core: 1,2vcore:1,4bclk:191vdim:1,65multipl:21vdimm ειναι το ρευμα στη ram σωστα?to qpi/uncore με το qpi-vtt ειναι το ιδιο?οι ρυθμήσεις ειναι σωστα?δν παιζει να παθει κατι ι μτβ ε?ειναι ι gigabyte x58 ud3rοι ram ειναι στα 1333 και τις εβαλα στα 1100 με 1200, καπου εκει. δν ιπαρχει προβλημα ε?idle θερμοκρασια : ~45C :help1:tr to qpi ειναι στα 6,8. λετε να εχω πρόβλημα??
alexkhr Ιούνιος 15, 2010 #2 Ιούνιος 15, 2010 Σε foul load πόσους βαθμούς έχεις? Γιατί το ρεύμα σου είναι αρκετό.
D Ace Ιούνιος 15, 2010 Author #3 Ιούνιος 15, 2010 ανοιξα το prime και εφυγα απο το σπιτι. οσο ημουν και κοιταζα εφτασε στους 75. οταν γυρισα ειχε βγαλει μπλε οτηονη με ασπρα γραματα! να το αφησω στα 4 η να το κατεβάσω?
alexkhr Ιούνιος 16, 2010 #4 Ιούνιος 16, 2010 Προσωπικά αν με 1,4 V δεν έφτανε η cpu τα 4G δεν θα πήγαινα παραπάνω. Θα δοκίμαζα με 1,35vCore πόσο ψηλά μπορώ να πάω και θα το άφηνα εκεί. Και στα 3.8 να πάει η cpu δεν θα καταλάβεις διαφορά (εκτός απο τα bench). Γενικά οι ι7 είναι πολύ γρήγοροι ακόμα και στα default.
djgismo13 Ιούνιος 16, 2010 #5 Ιούνιος 16, 2010 δοκίμασε με 1.355qpi και 1.88pll και πολύ πιθανό μετά να πέσεις και κάτω από 1.4 vcore
D Ace Ιούνιος 16, 2010 Author #6 Ιούνιος 16, 2010 to vcore τοσο ποθ το εχω αν δεν το κατεβασω θα εχω πρόβλημα? κια πως θα καταλαβω πως το ρευμα που εχω δεν ειναι αρκετο. δεν θα bootarei ο υπολογιστης? με το qpi που ειναι πανω απο το qpi ενως extreme, υπαρχει περιπτωση να παθει κατι η mtb?? ρωταω πολλα γιατι πρωτη φορα κανω o/c
ultraex2005 Ιούνιος 16, 2010 #7 Ιούνιος 16, 2010 φιλε μου καθως ξεκινας αυτον τον δυσκολοδρομο και που εχει και χαρες και λυπεςμε την σεβαστη γνωμη του καθενος παιδιου εδω μεσαδες πας πουθενα ετσι αν δεν καταλαβεις τι κανει το καθενα που πειραζειςγιαυτο σου προτεινω να διαβασεις αυτον τον οδηγο και πιστευω θασου λυσει αρκετες αποριεςεδω ο οδηγος και μεσα απο το labhttp://www.thelab.gr/showthread.php?t=57066
D Ace Ιούνιος 16, 2010 Author #8 Ιούνιος 16, 2010 στο περιπου εχω καταλβει τι κανουν τα περισσοτερα. απλα ανχωνομαι για την mtb βασικα. ειναι μια ga x58 ud3r που δεν ειναι και καμια απολυτη overclocking mtb. ειχα κανει και στο παλιο μου pc o/c σε p4 και τελικα μετα απο 5 μηνες χαλασε η μητρικη. βλεπω τωρα με το παραμικρο φτανει 60αρια το cpu, οποτε θα το ριξω κοντα στα 3,5. οταν παρω καποια extreme mtb και υδροψηξη αν παρω, βλεπουμε για 4. ποσο ρευμα ομως να βαλω για 3,5?
ultraex2005 Ιούνιος 16, 2010 #9 Ιούνιος 16, 2010 κοιταξε η προσεγιση που κανω εγω ειναι η εξης διαβαζω κανα 2-3review της μητρικης μου για να παρω μια ιδεα τι κανει και στο περιπου που ανεβαινει παιρνω μολυβι και χαρτι θελω ας πουμε 3.5 ξεκιναω με ρευματα καπως ψηλα σε ολες ας πουμε τις επιλογες 3-4 κλικ πανω τρεχω πριμε 95 η λινχ αν ειναι σταθερη 1-2 ωρα ειμαι σε καλο δρομο κατεβαζω ενα κλικ ξανα πριμε 95 1 -2ωρα ειμαι σταθερος κατω ξανα ενα κλικ .. και ουτω καθεξης μεχρι να κρασαρει γυρναω σταθερος εκει που ειμουν και το γραφω στο χαρτι μετα κοιταω τα υπολοιπα ενα ενα ξερω ειναι φασαρια αλλα μονο ετσι θα βρεις τα σωστα ρευματα για την μητρικη σου ωτιδηποτε αλλο ειναι ναχαμε ναλεγαμεμετα βαζω στοχο τα 3.7 ας πουμε και δεν ξεκιναω απο το μηδεν τις ρυθμισειςαλλα απο τις απολυτες ρυθμισεις του 3.5 και ανεβαινωμεχρι να βρω τον απολυτη σχεση θερμοκρασιας και συχνοτηταςεννοειται οτι μια καλη ψυκτρα ειναι επιθυμητη η μαμα ειναι μονο για πεταμαπιστευω να σε βοηθησα
D Ace Ιούνιος 16, 2010 Author #10 Ιούνιος 16, 2010 με βοηθησες παρα πολυ και σε αυχαριστω! διαβασα και το σχετικο ριβιου και λυθικαν οι αποριες μου! ευχαριστω!
djgismo13 Ιούνιος 16, 2010 #11 Ιούνιος 16, 2010 Για τα 4 το έχεις άνετα 21χ191 μη μασάς! το θέμα είναι τι λες από θερμοκρασίες ειδικά τώρα το καλοκαίρι μιας και είσαι με αέρα
D Ace Ιούνιος 17, 2010 Author #12 Ιούνιος 17, 2010 απο θερμοκρασιεσ βαραγα 55-60 με 15% χρηση cpu! γιαυτο το γυρισα στο default και μολις παρω μια πιο o/c μτβ βλεπουμε! σκευτομαι για χ58 extreme i ud7 τησ gigabyte. συμφωνειτε?
ultraex2005 Ιούνιος 17, 2010 #14 Ιούνιος 17, 2010 δεν φταιει η μητρικη σε καμμια περιπτωση για τις θερμοκρασιεςψυκτρα χρειαζεσαι επειγοντως
venom7 Ιούνιος 17, 2010 #15 Ιούνιος 17, 2010 Θα πας να πάρεις high end μητρική για overclock ενώ δεν έχεις πήρα και είσαι new σε αυτό!!!...:nono:Και δεν είναι θέμα μητρικής το πρόβλημά σου αλλά δεν σου φταίει και αυτή που έχεις σε τίποτα.Μια χαρά είναι και το overclock της κάνει άνετα.Αλλά το θέμα σου είναι αυτό που σου είπαν και παραπάνω κάποια παιδια...άλλαξε ψύχτρα και δες για αρχή αν αυτή που έχεις πατάει καλά.
D Ace Ιούνιος 17, 2010 Author #16 Ιούνιος 17, 2010 τα κοιταξα ολα και ειναι ολα οκ! αλλαξα και παστα! οποτε απο θεμα ψηκτρασ ειμαι καλυμενος! 35-40C εχω. και σε ενα δωματιο πολυ ζεστο!βασικα μητρικη που θελω να αλλαξω το κανω για αρχη γιατι παιρνει μεχρι 4ις ram αυτη που εχω! αλλα θα δειξει! μητρικη ειναι το τελευταιο! εποντα:ssd intel 80gb, 6gb ram καποιοι δισκοι ακομα και 2i 5850.
venom7 Ιούνιος 17, 2010 #17 Ιούνιος 17, 2010 με το qpi που ειναι πανω απο το qpi ενως extreme, υπαρχει περιπτωση να παθει κατι η mtb??Το qpi δεν είναι πολύ με 1.295,πόσο μάλλον κιόλας όταν μιλάς και για extreme.Και βάλε και την μείωση που έχει στα win από αυτό που δίνεις!!!Γνώμη μου είναι ότι τρως μπλε οθόνη εξαιτίας qpi και αυτό ανέβασε και δοκίμασε με 1.45 και κατέβαζέ το κατά δύο κλικ κάθε φορά μέχρι να δεις που είσαι σταθερός.τα κοιταξα ολα και ειναι ολα οκ! αλλαξα και παστα! οποτε απο θεμα ψηκτρασ ειμαι καλυμενος! 35-40C εχω. και σε ενα δωματιο πολυ ζεστο!βασικα μητρικη που θελω να αλλαξω το κανω για αρχη γιατι παιρνει μεχρι 4ις ram αυτη που εχω! αλλα θα δειξει! μητρικη ειναι το τελευταιο! εποντα:ssd intel 80gb, 6gb ram καποιοι δισκοι ακομα και 2i 5850.Καταρχήν πριν έλεγες ότι είχες περίπου 45C και τώρα λες 35-40!!!Ξεμπέρδρψε τα!Το 35-40 είναι πολύ καλά αλλά και το 45 είναι αρκετά κομπλέ και για αέρα,αν υπολογίσεις και το ρεύμα που δίνεις!Τώρα μητρική είναι χαζό να αλλάξεις επειδή έχει 4 θύρες!!!Γιατί θες και παραπάνω???Τι να τις κάνεις?Αφού με δύο πόσο μάλλον με 4 έχεις όσα γιγα θες πλέον!!!Δεν σε καταλαβαίνω...την λογική σου!Τεσπα!Πόσα γιγα μνήμη έχεις?Πάρε έναν ssd να βρεις την υγεία σου και να δεις το σύστημά σου να πετάει και άσε την μητρτική!
D Ace Ιούνιος 17, 2010 Author #18 Ιούνιος 17, 2010 Καταρχήν πριν έλεγες ότι είχες περίπου 45C και τώρα λες 35-40!!!Ξεμπέρδρψε τα!Το 35-40 είναι πολύ καλά αλλά και το 45 είναι αρκετά κομπλέ και για αέρα,αν υπολογίσεις και το ρεύμα που δίνεις!Τώρα μητρική είναι χαζό να αλλάξεις επειδή έχει 4 θύρες!!!Γιατί θες και παραπάνω???Τι να τις κάνεις?Αφού με δύο πόσο μάλλον με 4 έχεις όσα γιγα θες πλέον!!!Δεν σε καταλαβαίνω...την λογική σου!Τεσπα!Πόσα γιγα μνήμη έχεις?Πάρε έναν ssd να βρεις την υγεία σου και να δεις το σύστημά σου να πετάει και άσε την μητρτική!βασικα γιαυτο ειπα πως μητρικη αν παρω θα παρω τελευταια! δεν ειπα πως καιγομαι για μητρικη. τετοιους βαθμους εχω γιατι τα γυρισα ολα default. 45aria ειχα idle και με λιγο χρηση γυρω στο 15% εφτανε 55αρια και 60αρια! ssd θα παρω μεχρι τα μεσα του ιουλη. ετσι κι αλλιω το pc gia games Το θελω. o/c ξανα απο σεπτεμβρη, γτ θελω να διαβασω αρκετα γυρω απο το θεμα, να πεσουν λιγο και οι θερμοκρασιες! αν και τοτε δω πως παλι αναβει ετσι ευκολα θα δω τι θα κανω. αν συνεχισω να εχω δουλεια παιζει να παω σε υδωρ και να ανεβασω κατι. αλλιως, καλος ειναι και ετσι!
l2phile Ιούνιος 17, 2010 #19 Ιούνιος 17, 2010 Πάντως, όπως είπαν και τα παιδιά η μητρική μια χαρά είναι. Αν θες δηλαδή να τον πας παραπάνω, καλύτερα πούλα τον και πάρε μεταχειρισμένο D0, παρά να πάρεις μητρική.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.