Jump to content

Προσοχή: 0.facebook.com "δωρεάν" από Wind & Vodafone (ORLY?)

jpavly

Recommended Posts

Ότι λέει ο τίτλος. Άνοιξε η γυναίκα στο 0.facebook.com στο κινητό της 2-3 φορές και πλοηγήθηκε στις "δωρεάν" σελίδες του.

Ο λογαριασμός που ήρθε σήμερα έχει 25€ χωρίς ΦΠΑ για πλοήγηση στο Internet χωρίς να έχει υπάρξει ξανά τέτοια χρέωση εδώ και ένα χρόνο που έχουμε συμβόλαιο με τη Wind.

Μετά λοιπόν τα "δωρεάν" portals που σε χρεώνουν με την είσοδο, προφανώς και όλο το θέμα δεν είναι απόλυτα δωρεάν. Άλλωστε μιλάμε για εταιρίες κινητής και όχι μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Λίγο που έψαξα πχ, οι φωτογραφίες χρεώνονται κανονικά ως download. Σε αυτές υπάγονται και τα thumbnails των profiles μήπως; Θα μιλήσω και με Wind, αν και ξέρω την απάντηση αλλά εμένα που λήγει το οικογενειακό συμβολαιάκι μου στο τέλος του μήνα, από πελάτη με χάνουν.

Προσοχή λοιπόν σε κλέφτες καρχαρίες προσφορών και δωρεάν υπηρεσιών :...:

Μια ζωή Wind και Voda δωρεάν και 0 και τσαμπαμαν ολέ και 9 στα 10 αποδεικνύονται απάτες.....

Ευτυχώς η Cosmote που έχω τόσα χρόνια ακολουθεί τη σωστή οδό....με λιγότερες προσφορές αλλά με ξεκάθαρες χρεώσεις χωρίς εκπλήξεις στο τέλος του μήνα....

μα την αλήθεια ρε παιδιά.....ΕΝΑ....ΕΝΑ φίλο μου ψάχνω που μετά από 2-3 μήνες χρήσης Wind να μην μου πει για το πόσο κλέφτες είναι.....ξελιγώνονται στην αρχή με τα τσαμπέ και free δωράκια.....και στον 2ο 3ο λογαριασμό έρχεται ο μπουναμάς Χ3 και Χ4.

Καταγγελίες για παραπλάνηση παιδιά.

Εγώ πάλι που χρησιμοποιώ ένα απλό κινητούλι με GPRS (ας είναι καλά η Opera) απολαμβάνω δωρεάν internet από την Wind όταν η Cosmote νομίζω δεν έχει καν κάποια επιλογή για internet μέσω καρτοκινητού. Άστε που πιάνει και καλά η Wind στα ακριτικά... δυτικά προάστια ενώ η cosmote... τρίχες.

Υ.Γ. Για την voda δεν ξέρω αλλά έχουν πλάκα οι ραδιοφωνικές διαφημίσεις της. 15'' το μήνυμα-διαφήμιση και 1' η ανάγνωση των όρων "ορθής χρήσης".

Αυτο που νομιζω οτι ισχυει ειναι οτι δωρεαν ειναι μονο οι σελιδες του facebook. Αν δηλαδη καταλαθος πατησεις κανα λινκ που σε παραπεμπει σε εξωτερικη σελιδα (πχ youtube video) ή ισως καποια applications, χρεωνεσαι κανονικα. Και ειναι κατι τρελα ποσα του στυλ 5-6 ευρω/MB. Η προσφορα που ειχε βαλει παλαιοτερα η vodafone ηταν καλη, που σου εδινε 100MB το μηνα δωρεαν για πλοηγηση στο internet. Δε ξερω αν ισχυει ακομα.

Νομίζω ότι το λάθος είναι σε σένα jpavly καθώς υπάρχει προειδοποίηση στο επάνω μέρος του 0.facebook.com και όταν είναι να χρεωθείς σε ενημερώνει. Οπότε όποια εταιρία και να είχες τα ίδια θα πλήρωνες γιατί δεν γνώριζες τι σου προσφέρουν δωρεάν. Επίσης δεν μπορώ να ακούω εν έτοι 2010 περί Cosmote, Wind και Vodafone για το ποιός έχει καλύτερο σήμα και ότι ο ένα μας κλέβει και ο άλλος όχι. Όλοι μιά από τα ίδια είναι και στο κάτω κάτω εμένα όπως και τους περισσότερους γιατί δεν μας "έκλεψαν".

Να γίνω για λίγο δικηγόρος του διαβόλου; Επειδή αυτή η υπηρεσία δεν είναι δημιούργημα της vodafone και της wind αλλά του ίδιου του facebook σε συνεργασία με παρόχους από όλο τον κόσμο, δε νομίζω ότι φταίει η vodafone για μια τέτοια χρέωση. Αναγράφεται καθαρά τόσο στην ανακοίνωση του facebook όσο και στις πληροφορίες της vodafone και της wind ότι δωρεάν είναι μόνο το βασικό περιεχόμενο που είναι text only και ότι οι φωτογραφίες και οι εξωτερικοί σύνδεσμοι χρεώνονται. Και δεν είναι καν με μικρά γράμματα αυτές οι πληροφορίες.

εντιτ: άργησα λίγο το ποστ και γίναμε πολλοί οι δικηγόροι τελικά

Το θέμα είναι ότι μοιράστηκε με spam SMS χωρίς φυσικά να αναγράφει αυτές τις πληροφορίες.

Ο συνδρομητής θα χρεωθεί ανάλογα με το πρόγραμμα χρήσης δεδομένων που έχει, όταν επιλέξει φωτογραφίες ή εξωτερικούς συνδέσμους.

Και έλεος, διαβάστε το θέμα και μετά δείτε αν είναι σχετικό το σήμα καμπάνα ή όχι.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.