Dr.Grd Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2010 Γεια σας, είμαι νέο μέλος!Θέλω ν' αγοράσω καινούργιο υπολογιστή (tower και οθόνη 3D).Έχω καταλήξει σε αυτό το σύστημα: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.912184Τα ερωτήματα μου είναι τα εξής:1. Πόσο περίπου θα "κρατήσει" τεχνολογικά (2-3 χρόνια);2. Θέλω να έχω ησυχία στο σύστημα (διάβασα για υδρόψυξη στο νετ, αν έχετε να προτείνετε κάποιο, ευπρόσδεκτο).3. Τον επεξεργαστή που έχει, ή αυτόν; Σίγουρα ο 2ος είναι καλύτερος, αξίζει όμως τα λεφτά του, 100 ευρώ διαφορά ....έχουν, ο πρώτος μήπως είναι στο όριο του να θεωρείται παλιός;4. Την RAM που έχει, ή αυτήν (4 gb / 6 gb). Τα 6 σίγουρα είναι καλύτερα από τα 4, αλλά μήπως να κρατήσω την ....4άρα γιατί κι αυτά έχουν 100 ευρώ διαφορά)5. Ποιά είναι η γνώμη σας για τη 3D λειτουργία, το έχετε δοκιμάσει, μήπως είναι μούφα και δεν αξίζει τα λεφτά του; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydra Ιούνιος 12, 2010 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2010 Το pc αυτο δεν θα το επαιρνα με τιποτα.Αυτες τις μνημες δεν θα τις εμπιστευομουν με τιποτα.Η καρτα γραφικων ειναι αρκετα παλια και θα μεινεις απογοητευμενος αμα θες να ζησεις την εμπειρια του 3D.Ασε που σε καναν χρονο θα θεωρειται low budget αγορα.Ηδη δηλαδη...Η μητρικη εχει υποστηριξη μονο για μια καρτα γραφικων.Θα μου πεις τι με νοιαζει εμενα,αλλα αν θες να παιζεις παιχνιδια σε 3D σωστα,ισως σε βολεψει καλυτερα να βαλεις 2 μεταχειρισμενες πανω,παρα να αγορασεις καμια 480 της nVidia με ενα σωρο λεφτα.Κουτι με 38 ευρω και gaming δεν συμβαδιζουν.Θα γινεται χαμος με τα καλωδια σε αυτο το μικρο κουτακι και οι θερμοκρασιες θα βαρανε κοκκινο.Κατα τη γνωμη μου με τα ιδια λεφτα παιρνεις ενα πολυ πιο αξιοπρεπες συστημα και αν δεν εχεις οθονη παιρνεις και μια.Αλλα αν θες ντε και καλα 3D.Παρε την οθονη,παρε τον εξοπλισμο της nVidia,μαζεψε κι αλλα λεφτα βαλε αλλη μητρικη,καρτα,μνημες και θα το χαιρεσαι για τουλαχιστον 3 χρονια.1300 ευρω και να πληρωνεις ουσιαστικα την οθονη και το 3d vision,γιατι το υπολλοιπο συστημα ειναι χαλια τελειως.Πες μας ομως και για τι χρηση το θες,εγω θεωρησα gaming,γιατι σε τραβαει το 3D Link to comment Share on other sites More sharing options...
goku_dbz Ιούνιος 12, 2010 #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2010 Καλως ορισες φιλος!1. Το ποσο θα κρατησει εξαρταται και απο την χρηση που το προοριζεις! Γενικως ομως θα σου προτεινα καποιον 4πυρηνο!2. Τον θορυβο στα πισις τον κανουν οι ανεμηστηρες...Η υδροψυξη δεν ειναι απαραιτητα η λυση για ησυχια και απο την αλλη θα μπλεξεις με νερα, αλλαγες κτλ (και απότι καταλαμβαινω δεν εχεις ξανασχοληθει....)! Απλα διαλεξε ενα ησυχο κουτακι με ησυχους ανεμηστηρες και καθαρισες!3. Ο i5 650 για μενα ειναι λιγο υπερτιμημενος, οπως και ο 860! Θα σου προτεινα κατι σε AMD 4πυρηνο βασισμενο στο 890 chipset, οπου εχεις usb3/sata3 native!4. Σε s1156 δεν υποστηριζεται triple channel!5. Η οθονη ειναι συμβατη με 3d λειτουργια αλλα θελεις και το υπολοιπο συστημα να το υποστηριζει! Με αυτη την καρτα γραφικων δεν νομιζω να εχεις και πολυ μελλον! και για να εχουμε και το "μελλον" σε 3d gaming μια gtx465/470 την θες!Προσωπικη μου γνωμη, μην παρεις απο ετοιμα-στημενα! Φτιαχνεις ενα μονος σου (ή σου λεμε εμεις προτασεις) κι ετσι εχεις συστημα κομμενο ραμενο στα μετρα, τις αναγκες και κυριοτερα στο πορτοφολι σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Grd Ιούνιος 12, 2010 Author #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2010 Για gaming το θέλω εννοείται!!Βασικά θα ήθελα να μου προτείνετε εσείς να "χτίσω" το σύστημα γιατί από hardware δεν ξέρω σχεδόν τίποτα... Επίσης ανεμιστηράκια, coolers, ψύκτρες και τα λοιπά μου φαίνονται άγνωστες λέξεις...Ο πύργος δεν με ενδιαφέρει να είναι ωραίος εμφανισιακά... Αλλά να είναι μεγάλος για καλώδια όπως είπε και το παλικάρι παραπάνω... Θέλω να είναι φτηνός, ώστε να μου μείνουν περισσότερα για το εσωτερικό του... Εσείς ξέρετε! Δεν θέλω να ξεπερνάει τα 1100 ευρώ (χωρίς το φπα!)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
goku_dbz Ιούνιος 12, 2010 #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2010 να υποθεσω το budget ειναι ~1300Ε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Grd Ιούνιος 12, 2010 Author #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2010 να υποθεσω το budget ειναι ~1300Ε? Μάγος είσαι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
goku_dbz Ιούνιος 12, 2010 #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2010 Λοιπον, μια γρηγορη συνθεση απο μενα αν και λιγο σκορπια τα καταστηματα!κουτι: NZXT Hush 68Emobo: asrock 890gx extreme3 120Ecpu: phenom II X4 955 145Eram: Kingston 4GB DDR3 1333 107Ehdd: samsung spinpoint f3 1TB 67Evga: Gigabyte 5850 250Epsu: coolermaster silent pro 700W 86Ecpu-cooler: scythe mugen 2 40Eoptical: LG DVD-RW 20Ekeyboard/mouse: sidewinder x6/ roccat kova pure 75Ejoystic: καποιο της αρεσκειας σου!screen: LG W2361V 23" full HD 172Eσυνολο 1150! (ριχνεις και εναν ssd πανω πχ Intel 80Gb οποτε συνολο 1330Ε και το μηχανηματακι ΠΕΤΑΕΙ!!)τωρα αμα θες οπωσδηποτε 3d gaming τοτε παιρνεις μια gtx 470 (αντι την 5850 με +80Ε) και μια οθονη 3d με +~100E (εδω δεν ξερω να σου προτεινω καποια συγκεκριμενη, οποτε καλυτερα περιμενε να ακουσεις κι αλλες γνωμες) οποτε συνολο ~1300Ε παλι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydra Ιούνιος 12, 2010 #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2010 Τα απο πανω φαινονται καλα,απλως θα ελεγα να μην παρεις SSD,να παρεις καλυτερο κουτι ή καλυτερη καρτα instead. Link to comment Share on other sites More sharing options...
goku_dbz Ιούνιος 12, 2010 #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2010 ωπα!!! ξεχασα τα ηχεια...! (ή μηπως προτιμας ακουστικα?)εχω ακουσει προσφατα αυτα (logitech 2.1 z323)και ειναι αρκετα καλα και οικονομικα! φυσικα υπαρχουν και αρκετα καλυτερα οποτε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
STINK Ιούνιος 12, 2010 #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2010 Θέλω να προσθέσω ότι καλό είναι να προσέξεις και keyboard/mouse ή κάποια τιμονιέρα, joypad, joystick ανάλογα τι games σου αρέσουν. Έχουν γίνει βέβαια προτάσεις και πιο πάνω αλλά σίγουρα υπάρχουν καλύτερες, πιο οικονομικές κλπ. Τελικός σκοπός είναι να βρεις αυτό που θέλεις και ταιριάζει σε σένα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Grd Ιούνιος 12, 2010 Author #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2010 Ηχεία, πληκρολόγιο, ποντίκι, gamepad κτλ. δεν θα πάρω, έχω ήδη...Επίσης θέλω, αν μπορείτε να μου προτείνετε μια ασύρματη κεραία δικτύου (κοινώς wifi, εσωτερική)Σας παρακαλώ να δείτε και αυτή τη σελίδα, αν είναι μόνο αυτά τα παιχνίδια, τα οποία είναι και παλιά, τότε μάλλον δεν αξίζει η 3D λειτουργία...Λοιπον, μια γρηγορη συνθεση απο μενα αν και λιγο σκορπια τα καταστηματα!κουτι: NZXT Hush 68Emobo: asrock 890gx extreme3 120Ecpu: phenom II X4 955 145Eram: Kingston 4GB DDR3 1333 107Ehdd: samsung spinpoint f3 1TB 67Evga: Gigabyte 5850 250Epsu: coolermaster silent pro 700W 86Ecpu-cooler: scythe mugen 2 40Eoptical: LG DVD-RW 20Ekeyboard/mouse: sidewinder x6/ roccat kova pure 75Ejoystic: καποιο της αρεσκειας σου!screen: LG W2361V 23" full HD 172Eσυνολο 1150! (ριχνεις και εναν ssd πανω πχ Intel 80Gb οποτε συνολο 1330Ε και το μηχανηματακι ΠΕΤΑΕΙ!!)τωρα αμα θες οπωσδηποτε 3d gaming τοτε παιρνεις μια gtx 470 (αντι την 5850 με +80Ε) και μια οθονη 3d με +~100E (εδω δεν ξερω να σου προτεινω καποια συγκεκριμενη, οποτε καλυτερα περιμενε να ακουσεις κι αλλες γνωμες) οποτε συνολο ~1300Ε παλι!Συνυπολογιζε κι αυτό όμως!Νομίζω ότι ξέχασες την κάρτα ήχου!Αυτά που γράφεις συμπεριλαμβάνουν τα στοιχεία για λιγότερο (έως και καθόλου) θόρυβο;Οθόνη έχω βρει: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.168059Μήπως να βάλω 6gb RAM;Γιατί να βάλω ssd ?Τα απο πανω φαινονται καλα,απλως θα ελεγα να μην παρεις SSD,να παρεις καλυτερο κουτι ή καλυτερη καρτα instead.Καλύτερο κουτί ως προς τί (μέγεθος, εμφάνιση);Αυτό το σύστημα πως το βλέπετε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
goku_dbz Ιούνιος 12, 2010 #12 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2010 χεχε...οντως ξεχασα καρτα ηχου και τα 3d glasses! Ωραια, αφου εχεις ηχεια/πληκτρα/ποντικια γλιτωνεις ~150Ε!!!! το κουτι ειναι αθορυβο οπως επισης και το τροφοδοτικο και η ψυκτρα του επεξεργαστη (scythe mugen 2) οποτε απο πλευρας θορυβου εισαι καλυμμενος! (λιγο θορυβο θα κανει η καρτα γραφικων αλλα μονο σε games οποτε θα υπερκαλυπτεται απο τον ηχο του παιχνιδιου!) καρτα ηχου παιρνεις την xonar dx! οτι καλυτερο στα λεφτα της! 6gb θα πρεπει να παρεις 2Χ2 και 2Χ1 για να εχεις το dual channel! γενικως στα παιχνιδια δεν θα εχεις προβλημα με τα 4 γιγα οποτε δεν χρειαζεται ακομα! (αργοτερα παιρνεις αλλα 4 και πας στα 8, που λογικα θα σου ερθει και πιο φτηνα...ελπιζω) για 3d gaming θες nvidia καρτα γραφικων οποτε παμε σε gtx 465/470 με την οθονη που λες +τα 3d glasses (+καρτα ηχου) και βγαινει κοντα 1400Ε!!!! συμβουλη μου πηγαινε με την 5850, την "απλη" 23αρα οθονη που αναφερω πιο πανω(που ειναι και full hd), προσθεσε την xonar dx και παρε και τον ssd! 1250E θα σου ερθει!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Grd Ιούνιος 12, 2010 Author #13 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2010 χεχε...οντως ξεχασα καρτα ηχου και τα 3d glasses! Ωραια, αφου εχεις ηχεια/πληκτρα/ποντικια γλιτωνεις ~150Ε!!!! το κουτι ειναι αθορυβο οπως επισης και το τροφοδοτικο και η ψυκτρα του επεξεργαστη (scythe mugen 2) οποτε απο πλευρας θορυβου εισαι καλυμμενος! (λιγο θορυβο θα κανει η καρτα γραφικων αλλα μονο σε games οποτε θα υπερκαλυπτεται απο τον ηχο του παιχνιδιου!) καρτα ηχου παιρνεις την xonar dx! οτι καλυτερο στα λεφτα της! 6gb θα πρεπει να παρεις 2Χ2 και 2Χ1 για να εχεις το dual channel! γενικως στα παιχνιδια δεν θα εχεις προβλημα με τα 4 γιγα οποτε δεν χρειαζεται ακομα! (αργοτερα παιρνεις αλλα 4 και πας στα 8, που λογικα θα σου ερθει και πιο φτηνα...ελπιζω) για 3d gaming θες nvidia καρτα γραφικων οποτε παμε σε gtx 465/470 με την οθονη που λες +τα 3d glasses (+καρτα ηχου) και βγαινει κοντα 1400Ε!!!! συμβουλη μου πηγαινε με την 5850, την "απλη" 23αρα οθονη που αναφερω πιο πανω(που ειναι και full hd), προσθεσε την xonar dx και παρε και τον ssd! 1250E θα σου ερθει!!! Το 3d gaming αξίζει τελικά; αυτό είναι το ερώτημα! γιατί αν δεν το πάρω βγάλε και την οθόνη καθώς έχω... Το ssd είναι παραπάνω από ένας δίσκος; αν ναι τότε δεν το χρειάζομαι.... Μήπως αυτό είναι καλύτερο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydra Ιούνιος 12, 2010 #14 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2010 Καλύτερο κουτί ως προς τί (μέγεθος, εμφάνιση);Οχι εμφανιση σαφως.Αυτο ειναι το τελευταιο.Η NZXT εχει κακη φημη για τα κουτια της.Καλυτερα να δωσεις καμποσα παραπανω να παρεις "κουτια-εγγυηση"Στη θεση σου θα προιμουσα αυτο.Φοβερο full tower.Το NZXT Hush ειναι midi (μικροτερο δηλαδη),χωρις πολλες δυνατοτητες για ταξινομιση καλωδιων και συν τοις αλλοις για gaming και 3D μαλιστα ,δεν θα εχεις καλες θερμοκρασιες.Ουτε χωρο δηλαδη για να χωρεσεις μια καλη καρτα για το 3D.Για το αν αξιζει το 3D της nVidia,ενας που ξερω απο εδω μεσα μπορει να σε βοηθησει.Ρωτα τον χρηστη GruntGR Link to comment Share on other sites More sharing options...
goku_dbz Ιούνιος 12, 2010 #15 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2010 δεν μπορω να σου πω αν αξιζει η οχι το 3d gaming καθως δεν το εχω δοκιμασει!το συστημα που παραθετεις εχει καλυτερο επεξεργαστη (αν και στα παιχνιδια δεν εχει διαφορα με τον 955) και το cf με 5770 ειναι και αυτο καλυτερο απο μονη 5850 αλλα θα δωσεις και λεφτα για οθονη/πληκτρολογιο/ποντικι/ηχεια που δεν χρειαζεσαι (αφου εχεις ηδη)!απλα να ξερεις πως μια 5850 σε καλυπτει μια χαρα σε 1920Χ1080 οποτε δεν υπαρχει λογος απο τωρα να πας σε crossfire λυσεις!ο ssd δεν ειναι ενας απλος δισκος!!!! δες εδω και γενικως ψαξε λιγο στο thelab να μαθεις περισσοτερα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Grd Ιούνιος 12, 2010 Author #16 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2010 αλλα θα δωσεις και λεφτα για οθονη/πληκτρολογιο/ποντικι/ηχεια που δεν χρειαζεσαι (αφου εχεις ηδη)!Θα τα αφαιρέσω! Ρώτησα και γίνεται!Στη θεση σου θα προιμουσα αυτο.Φοβερο full tower.Είναι αθόρυβο το κουτί, το τροφοδοτικό και η ψύκτρα του; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydra Ιούνιος 12, 2010 #17 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2010 Τροφοδοτικο δεν περιεχει,πρεπει να παρεις εσυ ξεχωριστο.Η ψυκτρα του (δεν ξερω αν εχει βεβαια) γιατι να μην ειναι καλη?Αλλα και παλι μην σε απασχολει αυτο,παιρνεις αργοτερα αλλες.Με ~8 ευρω παιρνεις απο τις καλυτερες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Ιούνιος 12, 2010 #18 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2010 Δεν εχει ψήκτρα το κουτι, ανεμιστήρες εχει...Ήσυχοι είναι γενικα αν θελεις αγοράζεις και καλύτερους και τους έχεις σε fan controller Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Grd Ιούνιος 12, 2010 Author #19 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2010 Ο χρήστης goku_dbz μου είπε παραπάνω τα ακόλουθα:psu: coolermaster silent pro 700W 86Ecpu-cooler: scythe mugen 2 40EΕίναι συμβατά με το κουτι που μου πρότεινες εσύ;Καλά όλ' αυτά, αλλά μετά πως θα τα συναρμολογίσω; Δεν νομίζω να τα καταφέρω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Ιούνιος 12, 2010 #20 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2010 Ο χρήστης goku_dbz μου είπε παραπάνω τα ακόλουθα:psu: coolermaster silent pro 700W 86Ecpu-cooler: scythe mugen 2 40EΕίναι συμβατά με το κουτι που μου πρότεινες εσύ;Ναι ειναι συμβατό το τροφοδοτικό γιατι υπάρχει μονο ενα standar που ακολουθούν οι εταιρίες.Η ψυχτρα ειναι αρκετα καλη και δεν υπαρχει θεμα ασυμβατοτηταςΚαλά όλ' αυτά, αλλά μετά πως θα τα συναρμολογίσω; Δεν νομίζω να τα καταφέρω...Μπορεις να: 1) δεις βιντεο οδηγους στο youtube 2)να πληρώσεις καποιον/πλαίσιο/μουλτιραμα να στο φτοιαξει 3)να φέρεις φίλο σου που ξέρει απο αυτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.