whitewolf Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2010 ρε παλικαρια θελω να διακοψω την δικια μου συνδεση και να περνω ιντερνετ ασυρματα απο την αδερφη μου στον ακριβως απο κατω οροφο.Οι συσκευες που θελω να βγαινουν στο internet ειναι 2 desktop pc και 1 dreambox.Tι συσκευη χρειαζομε ωστε να περνω ασυρματα ιnternet απο κατω και να συνδεσω ενσυρματα πανω της τα pc μου και τον dreambox? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Ιούνιος 11, 2010 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2010 καταρχήν χρειάζεσαι ένα wifi router στον κάτω όροφο για να μοιράζει ασύρματα το ιντερνετ. μετά θέλεις μια ασύρματη κάρτα σε κάθε υπολογιστή (αν δεν έχουν ήδη) ώστε να συνδέονται στο ασύρματο δίκτυο του κάτω ορόφου. για το dreambox δεν έχω ιδέα τι χρειάζεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
petr00kos Ιούνιος 11, 2010 #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2010 το dreambox παιζει και με ethernet απευθειας στο ρουτερ αλλα και με wifi - καρτα απλα με ασυρματο δεν το εχω κανει ποτε για να ξερω πως γινεται. Για δες και εδω http://www.bossgoo.com/product-Radio-TV-Equipment/WIFI-Bridge-WIFI-Adapter-for-Dreambox-857177.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
whitewolf Ιούνιος 11, 2010 Author #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2010 wifi router υπαρχει κατω,θελω απλα μια συσκευη (access point????) που να περνει ασυρματα internet απο κατω και να μοιρασει την συνδεση ενσυρματα στις συσκευες μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Ιούνιος 11, 2010 #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2010 γιατί να μοιράσεις ενσύρματα το ιντερνετ στον πάνω όροφο; εκτός του ότι λογικά η απόσταση δεν θα αποτελέσει πρόβλημα για την ποιότητα του σήματος νομίζω ότι και το κόστος θα ειναι μεγαλύτερο από το να πάρεις δύο pci καρτούλες wifi και να τελειώνεις σε 5' Link to comment Share on other sites More sharing options...
topas Ιούνιος 11, 2010 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2010 Αν δεν ήταν το dreambox στη μέση θα συμφωνούσα πληρως με τον hayabusa!Στη συγκεκριμένη περίπτωση παίρνεις ένα router που να μπορεί να λειτουργεί σε client mode (κάτι σαν και αυτό) και ή τα συνδέεις όλα με καλώδιο στο router του πάνω ορόφου ή μονο το dreambox και παιρνεις ασυρματες pci καρτουλες για τα desktops(παλι στη λυση σου καταλειγουμε hayabusa:big_boss:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Ιούνιος 11, 2010 #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2010 από τη στιγμή που όπως φαίνεται το dreambox, σύμφωνα με το λινκ του petr00kos μπορει να συνδεθεί ασύρματα δεν βλέπω κανέναν απολύτως λόγο για να μπει σε όλη αυτή τη διαδικασία. Εκτός και αν δεν υπάρχει αρκετά καλό σήμα από τον κάτω όροφο (πράγμα που το βλέπω λίγο δύσκολο), κάτι που όμως μπορεί να ελεγχθεί εύκολα.edit: Στην χειρότερη περίπτωση που δεν αξίζει ίσως το κοστος για να γινει η πατέντα με το dreambox τραβάς ένα καλώδιο UTP από κάτω και είσαι μια χαρά Link to comment Share on other sites More sharing options...
topas Ιούνιος 11, 2010 #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2010 αν η λύση που προτάθηκε παραπάνω κοστίζει λιγότερο από 30 euro δεν το συζητάω καν...go for it!όλα ασύρματα με AP το κάτω modem/router! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dellman Ιούνιος 11, 2010 #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2010 http://www.priveshop.gr/product.php?code=403108 σε client mode και συνέχιζεις κανονικά τη ζωή σου με το υπάρχον σου δίκτυο Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Ιούνιος 11, 2010 #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2010 H λύση του ενώς μόνο ασύρματου ΑΡ είναι καλύτερη...Έχεις ήδη ένα ασύρματο wifi router στον κάτω όροφο σε μια συγκεκριμένη θέση.Επειδή παρεμβάλεται η πλάκα με το μπετόν, τα σίδερα και κάμποσοι τοίχοι υπάρχει ο «κίνδυνος» κάποιο από τα πισί ή το dreambox να μην «βλέπει» καλά το ρούτερ και να χάνετε η σύνδεση ή να έχεις πολύ χαμηλές ταχύτητες σε αυτό.Αντίθετα με την αγορά ενώς μόνο ΑΡ ψάχνεις την καλύτερη θέση μέσα στο σπίτι από όπου το σήμα με τον κάτω όροφο θα είναι καμπάνα και μετά απλά μοιράζεις με καλώδια το νετ στα πισί και το dreambox. Link to comment Share on other sites More sharing options...
whitewolf Ιούνιος 11, 2010 Author #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2010 http://www.priveshop.gr/product.php?code=403108 σε client mode και συνέχιζεις κανονικά τη ζωή σου με το υπάρχον σου δίκτυοDELLMAN....αυτος εισαι ,αμμεσος ,απλος, απερητος ,δωρικος..........χομπιστας.thnx very much.[ame=http://www.youtube.com/watch?v=7_b0joA6nKI]YouTube - Tsakonas - ftina tsigara - tilefwnima[/ame] Link to comment Share on other sites More sharing options...
whitewolf Ιούλιος 14, 2010 Author #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2010 παιδες επανερχομε στο θεμα ,για την παραπανω δουλεια θελω ενα wifi N router/client,αυτο το TPLINK http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.612354 μπορει να δουλεψει ως client??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dellman Ιούλιος 14, 2010 #13 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2010 Γιατί θες τέτοιο? Αυτό που σου έδειξα δεν οσυ κάνει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
whitewolf Ιούλιος 14, 2010 Author #14 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2010 θελω να ειναι 802.11 Ν νομιζω οτι με αυτο αυτο Θα κανω δοθλεια thnx Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.