D Ace Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2010 παιδια εχω αυτα τα 2 εξαρτηματα αλλα τωρα τελευταια αρχιζει να ανεβαζει θερμοκρασια κοντα στους 50 με χρηση μεχρι 5%. λετε να φταει π δν ειχα πολυ παστα και ισα ισα εφτασε να αλλαξει απλα χρωμα στο cpu? θελω να του κανω o/c να τον παω κοντα στα 3,3 με το easy tune tης gigabyte. μου το προτεινετε? και μηπωσ μπορειτε να μου πειτε μια καλη παστα να βαλω? μια zalman p exei sto e-shop ειναι καλη? ακομα το εχω στις stock συχνοτητες. στην ψηκτρα εχω 2 ανεμηστηρες coolermaster se push-pull διαταξη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultraex2005 Ιούνιος 11, 2010 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2010 παιδια εχω αυτα τα 2 εξαρτηματα αλλα τωρα τελευταια αρχιζει να ανεβαζει θερμοκρασια κοντα στους 50 με χρηση μεχρι 5%. λετε να φταει π δν ειχα πολυ παστα και ισα ισα εφτασε να αλλαξει απλα χρωμα στο cpu? θελω να του κανω o/c να τον παω κοντα στα 3,3 με το easy tune tης gigabyte. μου το προτεινετε? και μηπωσ μπορειτε να μου πειτε μια καλη παστα να βαλω? μια zalman p exei sto e-shop ειναι καλη? ακομα το εχω στις stock συχνοτητες. στην ψηκτρα εχω 2 ανεμηστηρες coolermaster se push-pull διαταξη.ξεκινα defaultβαλε real temp για θερμοκρασιεςκαι ξεκινα ενα prime 95 κανα τεταρτο και ανεβασε screen να δουμε που παειπροσοχη στις θερμοκρασιεςprime 95 εδωhttp://files.extremeoverclocking.com/file.php?f=103real temp εδωhttp://www.techpowerup.com/realtemp/και αναφερε λιγο τι εχεις για να παρουμε μια ιδεα Link to comment Share on other sites More sharing options...
D Ace Ιούνιος 11, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2010 εχω τα εξης mtb: gigabyte ex58 ud3rcpu:i7 920cooler:true black tis thermalightram:3x1gb ocz (gold nomizw)gpu:sapphire radeon 5850hdpsu:tagan piperock 900whdd:1 x western digital caviar black 500gb 1 x -------------- caviar blue 160gb 1 x -------------- 80gb ide 1 x -------------- 40gb idecase: haf 922στην αρχη που εβαλα την ψηκτρα (βσκ τα 4 πρωτα ειναι μεταχειρισμενα και αυτοσ που τα αγορασα μου χαρισε την ψηκτρα) εφτανε μεγιστο 45C. δουλεβε συνηθως στους 35-40. Αλλα ειπα να βαλω φρεσκια παστα γτ αρχισε να φτανει 50αρια. αφου τα εβγαλα και τα καθαρησα απο την παστα ειδα πωσ αυτη που ειχα εφτανε ισαι ισα για μια μικρη επικαλυψη σαν να εχω βαλει σκονη πανω φαινεται. τοσο λιγο. μηπως φταιει αυτο? μπορειτε να μου προτεινετε μια καλι παστα? αυτη πως σασ φαινεται?http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.809127με το o/c που λεω εχω δει πωσ με αυτν την ψηκτρα δν περναει τουσ 50-60. ισχυει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
foniki_mpekatsa Ιούνιος 11, 2010 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2010 Μακρια απο το easytune .Κανει μικρο κλοκαρισμα με μεγαλα volts.Μιας και εχουμε ιδια μητρικη και επεξεργαστη μπορω να σου πω τι να βαλεις για μικρο κλοκαρισματακι στα 3,6. 50c σε idle παντως ειναι λιγο-πολυ τσιμπημενα.Μηπως δεν παταει καλα?Μπηκε και καλοκαιρακι μην περιμενεις να εχεις τις ιδιες θερμοκρασιες με χειμωνα αν το δωματιο σου ειναι φουρνος Link to comment Share on other sites More sharing options...
D Ace Ιούνιος 11, 2010 Author #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2010 το δωματιο μ ειναι φουρνος οντος. αλλα και παλι 15 βαθμοι πανω? ασε που ειναι και στο πιο δροσερο σημειο το pc. αν μπορουσες να μου δωσεις οδηγιες για το o/c θα με βοηθαγες παρα πολυ μιας και στον παλιο μ που του εκανα o/c κατελικσα να χαλασω την mtb. δν καικε αλλα δν bootarei δεν αναβει τα bios. και μηπως ξερεισ αν βελτιωσει αυτο το κακο με μια καλη παστα? υπαρχει κυνδινος να παθει κατι το pc με τα 50αρια? σε o/c πυ εκανα χτες με το easy tune εφτασε τους 65 idle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ταμτάκος Ιούνιος 11, 2010 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2010 Οι θερμοκρασίες το καλοκαίρι ανεβαίνουν πάνω από 10 βαθμούς σε idle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
foniki_mpekatsa Ιούνιος 11, 2010 #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2010 Στο ξαναλεω το easytune δεν ειναι για κλοκαρισμα,στην καλυτερη ειναι ενα monitoring προγραμμα.Οπως εισαι γυρνα τα ολα σε default.Παστα απλα καλυπτεις με μια λεπτη στρωση την ψυχτρα και τελειωσες.Οταν εχεις θερμοκρασια περιβαλλοντος 30 βαθμους μην περιμενεις να δεις 35 βαθμους idle .Τωρα για o/c αν νομιζεις οτι θα καταστρεψεις κατι καλυτερα να μην το κανεις.Μια χαρα συστηματακι εχεις που σπανια θα ζοριστει.Αν παρολα αυτα θες να κανεις για το γ@μωτο σου δινω τις ρυθμισεις μου ενδεικτικα:clock mutli : x20qpi muti : x36uncore ratio : x16base clock :180memory multi :8vcore :1,2ολα τα αλλα τα εχω στο auto.Ψαξου λιγο στο νετ πριν κανεις οτιδηποτε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
D Ace Ιούνιος 11, 2010 Author #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2010 τα γυρισα στο default κατευθειαν γτ μου περασε απο το μυαλο το πως οπως και στο αλλο pc το o/c γινεται απο τα bios. ευχαριστω για την βοηθεια. εσενα που του εχεισ κανει o/x τι θερμοκρασια εχει και με τι ψηκτρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
D Ace Ιούνιος 11, 2010 Author #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2010 εκανα τα τεστακια που μου ειπες κα εβγαλα τα εξης αποτελεσματα: παιζει να το κρατισα κοντα στα 25 λεπτα το τεστ Link to comment Share on other sites More sharing options...
foniki_mpekatsa Ιούνιος 11, 2010 #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2010 Τι εννοεις?Ανεβασε θερμοκρασιες και εκλεισε μονο του? Link to comment Share on other sites More sharing options...
godslayer1416003205 Ιούνιος 12, 2010 #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2010 Σου γράφω αναλυτικά πως είναι σε μένα μιας έχω και εγώ 920 + true blackΜε θερμοκρασία δωματίου στους 29 βαθμούς (τόσο λέει ο σένσορας που έχω στο case μου)Κλοκαρισμένος 200x21 @ 1.334vIDLE παίζει στα 200x12 @ 0.992v και έχει θερμοκρασίες :Core 0: 41 / Core 1: 42 / Core 2: 43 / Core 3: 39Οπότε για να πιάνεις 50 βαθμούς τόσο εύκολα και χωρίς να έχεις κάνει overclock μπορεί να οφείλεται σε- πολύ κακό airflow στο κουτί σου- δεν κάνει καλή δουλειά ή πάστα σου- δεν πατάει καλά η ψύκτρα πάνω στον 920 (το έχω σαν λιγότερο πιθανό γιατί θα είχες και παλιότερα ψηλές θερμοκρασίες και όχι μόνο τώρα)- μπορεί να έχει μαζευτεί αρκετή σκόνη στην ψύκτρα... αν και εγώ όταν είχα πολύ καιρό να το καθαρίσω δεν είχα παρατηρήσει κακές θερμοκρασίες εξαιτίας της σκόνηςΠροτίνω αυτήν την πάστα αν αλλάξεις... είναι μάλλον η καλύτερη για αερόψυξηΜην κλοκάρεις με software... μάθε το bios της μητρικής σου για να το κάνεις σωστά και να δίνεις το ρεύμα που χρειάζεται Link to comment Share on other sites More sharing options...
D Ace Ιούνιος 12, 2010 Author #12 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2010 οχι δεν εκλεισε μονο του. εγω το σταματισα και το κρατησα κοντα στα 25 λεπτα το τεστ. δν ανεβαινε αλλο η θερμοκρασια βσκ. το κουτι δν παιζει να εχει προβλημα airflow. θα ανεβασω αργοτερα φοτο εκει που ειναι να δειξουμε τα κουτια και περιμενω να μου πειτε! βσκ εναν ανεμηστηρα απο τους 5 εχω σαν Intake. ολοι οι αλλοι ειναι exhaust. και προχτεσ καθαρησα ολη την σκονη που ειχε μεσα.παραγκειλα και την παστα που μου ειπεσ απο χτεσ! οποτε σμρ λογικα θα την εχουν. να δουμε τι δουλεια θα κανει Link to comment Share on other sites More sharing options...
djgismo13 Ιούνιος 12, 2010 #13 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2010 Είναι καλοκαίρι..... λογικά είναι αυτά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hurricane38 Ιούνιος 14, 2010 #14 Κοινοποίηση Ιούνιος 14, 2010 Ενταξει καλοκαιρι ειναι οποτε δικαιολογειται η ανοδος.Θα κοιταξεις τα εξηςΚαλος εξαερισμος στο κουτιΑν παταει καλα η ψυκτραΑνανεωσε την παστα.Χρησιμοποιησε η artic silver 5,noctua nh1,ocz freeze.Αν ειχες και παλια τετοιες θερμοκρασιες παιζει να επεσες σε ζεστο κομματι (ναι ναι γινονται κι αυτα) η το καπακι του επεξεργαστη να ειναι ψιλοστραβο μουχει τυχει σε εναν Q6600 με το που ανοιγε κατευθειαν 55 C idle (stock mhz) με ψυκτρα zalman 9700 ledΠαντως γεγονος ειναι οτι τα ζεστα κομματια σε idle stock mhz συμπεριφερονται καλυτερα σε full load οποτε τρεχεις prime95 για 30 λεπτα και κοιτας θερμοκρασιεςΗ True black ειναι λιγη για τον i7920 που ειναι φουρνακι.Αν εχεις φραγκα παρε την Noctua NH-D14 την εβαλα κι εγω και ησυχασα Link to comment Share on other sites More sharing options...
D Ace Ιούνιος 14, 2010 Author #15 Κοινοποίηση Ιούνιος 14, 2010 το ετρεξα για κανα 25αλεπτο το prime και εβγαλε τις θερμοκρασιες που εχω στα screenshot. πως τις βλεπεισ? τρ απο βδομαδας θα βαλω και παστα. την arctic silverμηπως ομως αν παρω true cooper τηα εχς καλυτερα αποτελεσματα απο την noctua? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ταμτάκος Ιούνιος 14, 2010 #16 Κοινοποίηση Ιούνιος 14, 2010 H TRUE μπορεί να μην είναι πια η κορυφαία, αλλά είναι υπεραρκετή για τον i7 και ανήκει στο upper-class των ψυκτρών. Διαφορές της τάξης των 2-5 βαθμών στα απόλυτα όρια του υπερχρονισμού (πολύ πάνω από τα 4 GHZ για τον i7-920) δεν δικαιολογούν αλλαγή της ψύκτρας. Μόνο αν ήσουν με stock και ήθελες κάποια άλλη θα το συνιστούσα. Και σίγουρα όχι μετάβαση στην copper που είναι πια περισσότερο συλλεκτικό κομμάτι.Μην ακούς πόσους βαθμούς έχει ο ένας ή ο άλλος χρήστης, αφού τα αποτελέσματα δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα. Δες για παράδειγμα μια δική μου μέτρηση με την TRUE. Τα 4 GHz με 70 βαθμούς max & HT on είναι αποτέλεσμα που θα ζήλευαν πολλές top ψύκτρες...τουλάχιστον με μια πρώτη ματιά αφού θα πρέπει στην εξίσωση να βάλεις κουτί (airflow), ανεμιστήρα, ιδιαιτερότητα κομματιού CPU και άλλα που τελικά κάνουν το αποτέλεσμα μη συγκρίσιμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hurricane38 Ιούνιος 14, 2010 #17 Κοινοποίηση Ιούνιος 14, 2010 H copper δεν ειναι σαν την noctua ουτε στα ονειρα της.Διαβασε το σχετικο ρεβιου εδω στο φορθμ για να κατατοπιστεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
D Ace Ιούνιος 15, 2010 Author #18 Κοινοποίηση Ιούνιος 15, 2010 τρ προσεξα πως δν φαινονται οι φωτογραφιεσ!. ειχα θερμοκρασια μεγιστη 77-78 βαθμους δν τους ξεπερασε. ειναι λιγο υπερβολικη ε? και χωρις ο/c. πως θα καταλαβω αν ειναι ιδιαιτερο το κομματι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
D Ace Ιούνιος 15, 2010 Author #19 Κοινοποίηση Ιούνιος 15, 2010 τλκ παιδια η παστα εφταιγε! εβαλα τιν arctic silver και ησυχασα! σε idle σχεδον κατω 15 βαθμους και σε full load τρ που το πιέζω με το prime αλλο τοσο! δν περναει τους 65 με τπτ. και πευτουν και καμια φορα! τρ παω για ο/c! να δω τι θα μου βγάλει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.