Jump to content

Σοβαρό πρόβλημα με HD4870 σε περίοδο κρίσης.

SoulStripper66

Recommended Posts

Καλημέρα-καλησπέρα φίλοι μου ΔεΛαμπίτες.

Αποφάσισα ύστερα από πολύ αίμα,δάκρυ και ιδρώτα να σας γράψω το πρόβλημα μου έτσι ώστε να με βοηθήσετε διότι δεν μπορώ καν να κοιμηθώ το βράδυ... :rip:

Έχω στήσει εδω και σχεδόν 6-7 μήνες ένα συστηματάκι i5, με Ιnferno Katana mobo και XMS3 4gb RAM DDR2. Καθώς και μια ATI Non-Ref HD4870 του 1gb. Λόγω θορύβου και καυλάντας έμπασα και μια loopα υδρόψυξης αρκετά ικανοποιητικής απόδοσης. Βέβαια δεν υπήρχε φουλ κοβερ μπλοκ για την GPU, έτσι πήρα ενα απλό μπλοκ της Koolance για τον πυρηνα, και έφτιαξα ένα χειροποίητο χάλκινο για τις ραμ της κάρτας... Χρησιμοποιώ ceramique παστούλα (με προβληματίζει η απόδοση της σε σύγκριση με την AS5)...

Τρέχω λοιπόν το World of Warcraft με ultra settings, ΜΟΝΟ ΜΕ 20-30 FPS..... EINAI FAIL ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΟΒΑΡΑ... σε μια δόση, έτρωγα κάτι artifacts και Out of Range λόγω κακής επαφής του μπλοκ με την κάρτα.. Λέτε άπο τότε να δημιουργήθηκε πρόβλημα στην κάρτα και να τρώει φρίκες ? Αν όντως είναι εντάξει, υπάρχει κάποιος-κάποιοι τρόποι να την ρυθμίσω σωστά και να την πιεσω να με ανταποδώσει ?

(Full load temps GPU Core : 55-63 C με το OCCT)

Σας παρακαλώ.... Θα το πετάξω απο το παράθυρο.. και δεν αξίζει.. :unsure::TD::boxed:

Όχι... :( ... με τί ? . . .δεν ξέρω καν που βρίσκονται πάνω στην κάρτα.. πρέπει να έιναι κάτι πυκνωτάκια τα οποία ψήνονται όταν παίζω και κάνουν και ένα τσιριγματάκι οταν κάνει render η κάρτα.... HELP ME :wall:

Έχω βάλει τα τελευταία drivers.. Σκεφτόμουν να βάλω τα ομέγα μήπως λυθεί εν μέρει το πρόβλημα. Προς το παρόν προσπαθώ μέσω ρυθμίσεων να λύσω το πρόβλημα..

Θα σας ενημερώσω σύντομα...

20-30 που? σε 10man σε 25man? στην dalaran? κοιταζοντας ένα τοιχο για ώρες?

Το πρόβλημα δεν είναι η vga αλλά το game.

Το wow "ακούει" cpu + τα ultra σε ότι pc και να τα βάλεις από ένα σημείο και μετά δεν έχει διαφορά. Οπότε για να δεις διφορά clockαρε cpu...

+

Άκου τι θα κάνεις:

βάλτα όλα τέρμα εκτός από τις σκιές (πάνω από 1 σκαλί δεν χρειάζεται)

και πρόσθεσε τα παρακάτω στο config.wtf

SET processAffinityMask "15" ("15" αν έχεις 4core, "3" ανέχεις 2core)

SET timingMethod "2" (δοκίμασε και "1")

SET M2Faster "3"

SET gxApi "d3d9ex"

SET gxTextureCacheSize "800"

+

βάλε αυτό

oντως και σε εμενα το wow με 5850 καμια φορα ριχνει τα φπσ. δν παιζει να φταιει η καρτα σε αυτο. για δοκιμασε ομως παλι να βαλεις την στοκ ψηκτρα. γτ λογικα τετοιοι θορυβοι ακουγονται σε εξαρτηματα παλια.

Παιδιά, ακούστε πως έχει το πράγμα...

1ον, οι θόρυβοι έμαθα ότι είναι ανάλογα το κομμάτι. Είναι άπο τα πηνία και μπορεί να λυθεί άμα τα καλύψεις με λίγο σιλικόνη.

2ον, έριξα τελείως τις σκιές στο παιχνίδι και πάει πάρα πολύ καλά.. Αν και θα δοκιμάσω επίσης τα configs του Frost.

3oν, λέτε να έχω κάνα άλλο πρόβλημα ?... Έχει βγει καμία ati με block υδρόψυξης αντί για fan ? κάτι έχω ακούσει.. τουλάχιστον να πάρω αυτή, να την κουμπώσω, να ρίξω και ένα clock και να λήξει το θέμα.

Παιδιά, ακούστε πως έχει το πράγμα...

1ον, οι θόρυβοι έμαθα ότι είναι ανάλογα το κομμάτι. Είναι άπο τα πηνία και μπορεί να λυθεί άμα τα καλύψεις με λίγο σιλικόνη.

2ον, έριξα τελείως τις σκιές στο παιχνίδι και πάει πάρα πολύ καλά.. Αν και θα δοκιμάσω επίσης τα configs του Frost.

3oν, λέτε να έχω κάνα άλλο πρόβλημα ?... Έχει βγει καμία ati με block υδρόψυξης αντί για fan ? κάτι έχω ακούσει.. τουλάχιστον να πάρω αυτή, να την κουμπώσω, να ρίξω και ένα clock και να λήξει το θέμα.

φιλε αν θελεις ησυχία και χαμηλά temps κοιτα προς accelero (αέρας) μεριά, καλύπτει και τα vrm, και τις μνήμες

να σας πώ τί έκανα εγώ μιας και μιλάτε για τα vrm της 4870.

μια μέρα που έβγαλα την ψύκτρα για αλλαγή πάστας, είχα τη φαεινή ιδέα να βγάλω και το ψυκτράκι των vrm στο οποίο ήταν κολλημένο ένα λεπτό thermal-pad, όχι πολύ καλής ποιότητας όπως αποδείχτηκε.

κόλλησα ένα κομμάτι που είχα το οποίο ταίριαζε όπως το προηγούμενο σε μήκος και πάχος.

μόλις άνοιξα το pc να δώ θερμοκρασίες η κάρτα είχε πέσει 2 βαθμούς!!!

αρχικά νόμιζα πώς ήταν επειδή είχα μόλις ανοίξει το pc και δεν είχε προλάβει να φτάσει στην κανονική της θερμοκρασία,αλλά παρέμεινε αυτή η πτώση των 2 βαθμών μέχρι και σήμερα, κάνα μήνα μετά.

τώρα ψάχνω thermal pads και για τις μνήμες, αλλά αυτές θέλουν μεγαλύτερου πάχους που δεν κυκλοφορούν και πολύ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.