Passenger57 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9, 2010 Λοιπόν ήθελα να δοκιμάσω μία έκδοση των windowz 7 εφτιαξα το dvdακι. Το τρέχω μέσα από το περιβάλλον των windows xp γιατι δεν ηταν bootable η εκδοση αυτή και έτσι επέλεξα να το εγκαταστήσω σε έναν αλλο σκληρό δίσκο καθαρό μέσα από τα windows xp που ήδη έτρεχαν.Clean install και εγκαταστάθηκαν μέτα από 2-3 reboot.Λοιπόν πάω στο bios να επιλέξω τον νέο δίσκο με τα 7 και δεν μπουτάρει. Επιλέγω από το bios τo δισκο με τα xp και μπουτάρουν τα καινούργια 7 ενώ τα έχω εγκαταστήσει στον νέο καθαρό δίσκο. Μπορεί κανείς να με βοηθήσει να μπουτάρω στα xp?Μου βγάζει έναν windows boot agent και καλα στην αρχή με επιλογές -earlier windows installation και - windows 7 αλλά δεν μπορώ να επιλέξω τιποτα εκτός από αυτό που ειναι επιλεγμένο δλδ τα 7....πως λύνω το πρόβλημα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexgk Ιούνιος 10, 2010 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 10, 2010 Βάλε το δισκάκι με τα xp. Σε κάποιο σημείο λέει να πατήσεις το R για επιδιόρθωση. Πάτησέ το, προκειμένου να διορθωθεί ο bootloader και να μπορείς να μπεις στα xp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Ιούνιος 10, 2010 #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 10, 2010 Όταν εγκαθιστάς νέο λειτουργικό (π.χ. 7, linux) τότε δημιουργήται ένας boot loader ο οποίος κρατάει τα στοιχεία του παλιού λειτουργικού που είχες και σε ρωτάει κάθε φορά στην εκκίνηση ποιό να φορτώσει.Αν είχες τα χρ στον C και πέρασες τα 7 στον D τότε στον C δίσκο δημιουργήθηκε αυτός ο boot loader.Λογικά πρέπει τώρα να σε ρωτάει κάθε φορά στην αρχή τί να φορτώσει, κκοίτα λίγο καλύτερα, πρέπει να υπάρχει επιλογή κια για τα χρ.Αν τώρα εσύ αποσυνδέσεις τον δίσκο C τότε απλά δεν θα ξεκινάει τίποτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Passenger57 Ιούνιος 10, 2010 Author #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 10, 2010 Όταν εγκαθιστάς νέο λειτουργικό (π.χ. 7, linux) τότε δημιουργήται ένας boot loader ο οποίος κρατάει τα στοιχεία του παλιού λειτουργικού που είχες και σε ρωτάει κάθε φορά στην εκκίνηση ποιό να φορτώσει.Αν είχες τα χρ στον C και πέρασες τα 7 στον D τότε στον C δίσκο δημιουργήθηκε αυτός ο boot loader.Λογικά πρέπει τώρα να σε ρωτάει κάθε φορά στην αρχή τί να φορτώσει, κκοίτα λίγο καλύτερα, πρέπει να υπάρχει επιλογή κια για τα χρ.Αν τώρα εσύ αποσυνδέσεις τον δίσκο C τότε απλά δεν θα ξεκινάει τίποτα.\έχω ποντίκι και πληκτρολόγιο ασυρματο Logitech...βγάζει μενού στην αρχή xp - 7 αλλά δεν μπορώ να πλοηγηθώ με το πληκτρολόγιο...υπάρχει κάποια λύση για αυτό;Δηλαδή πως μπορώ να επιδιορθώσω τον bootloader ωστε να μπαίνει στα xp οταν υπάρχει ο δίσκος ο συγκεκριμένος και στα 7 όταν υπάρχει ο άλλος δίσκος; Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Ιούνιος 10, 2010 #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 10, 2010 Με το CD των windows XP. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Μπαίνεις Recovery Console και εκείς δίνεις νομίζω fixboot. Θα διαγράψει τον loader των 7 και θα εγκαταστήσει αυτόν των xp. Βέβαια μετά δεν θα σου βγάζει 2 επιλογές αλλά θα μπαίνει κατευθείαν στα XP μιας και ο loader των XP δεν βλέπει τα 7αρια (χάθηκε να βγάλουν έναν universal loader? Κάθε φορά που βγάζουν νέο λειτουργικό τα ίδια τραβάμε). Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Ιούνιος 11, 2010 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2010 έχω ποντίκι και πληκτρολόγιο ασυρματο Logitech...βγάζει μενού στην αρχή xp - 7 αλλά δεν μπορώ να πλοηγηθώ με το πληκτρολόγιο...υπάρχει κάποια λύση για αυτό;Δηλαδή πως μπορώ να επιδιορθώσω τον bootloader ωστε να μπαίνει στα xp οταν υπάρχει ο δίσκος ο συγκεκριμένος και στα 7 όταν υπάρχει ο άλλος δίσκος;Δοκίμασε πρώτα με κάποιο ενσύρματο πληκτρολόγιο να δείς αν παίζει.Φαντάζομαι ότι αν ήταν θέμα πληκτρολογίου δεν θα μπορούσες να μπείς ούτε στο BIOS, αλλά από ότι κατάλαβα αυτό δεν ισχύει οπότε ίσως είναι κάτι άλλο...Πάντως κάνε ένα search «modify win 7 loader» και θα βρείς ένα σωρό οδηγίες έτσι ώστε να μπαίνει πρώτα στα ΧΡ.Αν θέλεις να καταργήσεις εντελώς την εγκατάσταση των 7 τότε όπως λέει και ο cna, με το cd των ΧΡ θα διορθώσεις το πρόβλημα.Αν θέλεις να έχεις και τα 2 συστήματα αλλά χωρίς να μπερδεύονται αναμεταξύ τους η μόνη λύση είναι να εγκαταστήσεις τα 7 με τον δίσκο των ΧΡ απενεργοποιημένο...Με το CD των windows XP. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Μπαίνεις Recovery Console και εκείς δίνεις νομίζω fixboot. Θα διαγράψει τον loader των 7 και θα εγκαταστήσει αυτόν των xp. Βέβαια μετά δεν θα σου βγάζει 2 επιλογές αλλά θα μπαίνει κατευθείαν στα XP μιας και ο loader των XP δεν βλέπει τα 7αρια (χάθηκε να βγάλουν έναν universal loader? Κάθε φορά που βγάζουν νέο λειτουργικό τα ίδια τραβάμε).Μήπως τα έχεις μπερδέψει λίγο ;;;Ο loader των 7 (που είναι πολύ νεώτερα) από τα ΧΡ έχει φτιαχθεί για αυτόν τον σκοπό, να βλέπει άλλα λειτουργικά και να διαμορφώνεται ανάλογα.Τα ΧΡ, που παρουσιάστηκαν πριν από σχεδόν 10 χρόνια, δεν είχαν τέτοια πρόβλεψη αλλά ούτως ή άλλως είναι το παλιότερο λειτουργικό που μπορεί να έχει κάποιος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akilleas Ιούνιος 11, 2010 #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2010 Δοκίμασε πρώτα με κάποιο ενσύρματο πληκτρολόγιο να δείς αν παίζει.Φαντάζομαι ότι αν ήταν θέμα πληκτρολογίου δεν θα μπορούσες να μπείς ούτε στο BIOS, αλλά από ότι κατάλαβα αυτό δεν ισχύει οπότε ίσως είναι κάτι άλλο... Κι όμως το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και σε μένα με το δικό μου ασύρματο (Bluetooth) πληκτρολόγιο της Logitech:confused:. Μπαίνω κανονικότατα σε BIOS. Bootάρω κανονικότατα όλες τις εκδόσεις των Windows (εκεί που λέει Press Any Key...), ΑΛΛΑ όταν δεν κλείσω κανονικά το πισί και μου βγάλει τις επιλογές για Boot των 7 (Safe Mode, Last Good Know Configuration...κτλ.), το πληκτρολόγιο δεν δουλεύει. Καμιά λύση βρε παιδιά;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Ιούνιος 11, 2010 #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2010 Μήπως τα έχεις μπερδέψει λίγο ;;;Ο loader των 7 (που είναι πολύ νεώτερα) από τα ΧΡ έχει φτιαχθεί για αυτόν τον σκοπό, να βλέπει άλλα λειτουργικά και να διαμορφώνεται ανάλογα.Τα ΧΡ, που παρουσιάστηκαν πριν από σχεδόν 10 χρόνια, δεν είχαν τέτοια πρόβλεψη αλλά ούτως ή άλλως είναι το παλιότερο λειτουργικό που μπορεί να έχει κάποιος.Δεν διαφωνώ σε αυτό. Πάντως μήπως να δοκίμαζες και κάποιον ανεξάρτητο bootloader? Όπως πχ τον Paragon boot manager. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Passenger57 Ιούνιος 11, 2010 Author #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2010 Λοιπόν ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που διαθέσατε για να απαντήσετε στα ερωτηματά μου.Το πρόβλημα με το ζευγαρι πληκτρολογίου- ποντικίου λότζιτεκ συνεχίζει. Μπορώ να μπώ bios κανονικά αλλά όταν φορτώνει ο boot loader των 7 ΔΕΝ μπορώ να επιλέξω...και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Ιούνιος 11, 2010 #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2010 Κι όμως το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και σε μένα με το δικό μου ασύρματο (Bluetooth) πληκτρολόγιο της Logitech:confused:.Μπαίνω κανονικότατα σε BIOS. Bootάρω κανονικότατα όλες τις εκδόσεις των Windows (εκεί που λέει Press Any Key...), ΑΛΛΑ όταν δεν κλείσω κανονικά το πισί και μου βγάλει τις επιλογές για Boot των 7 (Safe Mode, Last Good Know Configuration...κτλ.), το πληκτρολόγιο δεν δουλεύει. Καμιά λύση βρε παιδιά;;; Να κλείνεις κανονικά το πισί... :computer: :hehe: Link to comment Share on other sites More sharing options...
akilleas Ιούνιος 13, 2010 #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2010 Να κλείνεις κανονικά το πισί... :computer: :hehe: Και εάν καμία φορά,και αφού έχω κλέισει κανονικά το Ψ(pc), θελήσω να μπω σε safe mode????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lechuck Ιούνιος 15, 2010 #12 Κοινοποίηση Ιούνιος 15, 2010 @Passenger57Έχεις ενεργοποιήσει στο Bios την επιλογή USB keyboard;Mάλλον δεν τ' αναγνωρίζει.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akilleas Ιούνιος 16, 2010 #13 Κοινοποίηση Ιούνιος 16, 2010 @Passenger57Έχεις ενεργοποιήσει στο Bios την επιλογή USB keyboard;Μάλλον δεν τ' αναγνωρίζει..Εμένα είναι ενεργοποιημένη (μιας και έχω το ίδιο πρόβλημα με τον Passenger57).Στο Bios μπαίνει κανονικότατα, αλλά και μπορώ να μπουτάρω από οποιοδήποτε bootable CD.Άρα δεν είναι θέμα αναγνωρισιμότητας.Κάτι δεν πάει καλά με τα 7άρια όταν μπαίνει σε κατάσταση επιλογής τρόπου για boot. (safe mode κτλ.)Δλδ εάν, ω μη γέννητω, χρειαστώ να μπω σε Safe Mode δεν θα μπορέσω και σίγουρα θα πρέπει να προβώ σε αλλαγή πληκτρολογίου!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.