therock Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9, 2010 Το fan setup μου αποτελειται από:4x S-Flex 1900RPM - 3 Εντός του Case (1 στο κάτω μερος και 2 πλαγίως πίσω απο το HDD Rack), και 1 εκτός της θήκης στο πίσω μέρος.2x Panaflo NBT MAT πάνω στην True Black για τον επεξεργαστή/Οι ερωτήσεις μου.1)Τι voltage καταναλώνει το καθε φουρφουρι?2)Τι RPM να θεσω ωστε να μην με ενοχλει ο θορυβος, γιατι ειναι πολυ εμφανης?3)Ποιο να ειναι το channel combination στο fan controller? Δηλαδη ποια φουρφουρια να συνδυασω σε ποια καναλια ωστε να εχω καυτερο ελεγχο στροφων?4)Ο controller Μου ειναι ο Zalman MFC-2 κύριως λογω της χρυσης τομης χρηματων δυνατοτητων και επιπροσθετως επειδη παρεχει και wattage meter. Μηπως ομως να τον αλλαζα για καναν πιο ουσιωδες που να δινει μεγαλυτερη σταθεροτητα και ελεγχο οπως ο scythe kaze master ace. Καποια αλλη προτιμηση?5)Σχετικα με την θερμικη παστα, καθε ποτε χρειαζεται αλλαγη? Ειχα παρει την cool laboratories που ηταν η πιο ακριβη με 10 ευρω την βελονα...6)Και τελος να πω πως συνολο ξοδεψα γυρω στα 80-100 ευρώ, για το ολο σεταρισμα. Μηπως να ειχα επενδυσει καλυτερα σε νερο για να ειχα καλυτερο πιθανοτατα αποτελεσμα, και πιο αθορυβο, ή και ετσι καλα το παω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thrael Ιούνιος 9, 2010 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 9, 2010 1)S-Flex link<---- 12V/0.24A αλλα αυτα τα λεει πανω του ο ανεμιστηρας που ηδη εχεις. Αν εννοεις wattage κατω απο 3 Watt και τους αντεχει ανετα το καθε καναλι του MFC-2. Οι δυνατοτεροι Panaflo ειναι κοντα 7Watt αρα αντεχει οριακα το controller 1 ανα καναλι στο τερμα2)Ελπιζω να μη σου φανει σαν εξυπναδα αλλα αυτο ειναι καθαρα δικο σου θεμα. Εγω αντεχω και 12αρι Kaje Yuni στις 18004)Θεωρητικα ο MFC-2 αντεχει 7.7W ανα καναλι αρα και δυνατους ανεμιστηρες. Εχεις δει καποια ασταθεια δηλαδη; Εγω εχω 2 MFC-1Plus και δεν εχω προβλημα με 7Watt ανα καναλι και 6 θεσεις για φουρφουρ. Εσυ θες να συνδυασεις ανεμιστηρες ομως;5)Αρκετους μηνες κατ΄εμε6)Ειναι αργα πια; Επισης δεν ανεφερες τι συστημα εχεις . Κι εγω εχω σκασει πολλα σε αεροψυξη αφου τα pc μου δεν εχουν ιδιαιτερες απαιτησεις. Παθώς και μαθώς... Link to comment Share on other sites More sharing options...
therock Ιούνιος 9, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 9, 2010 Ο Controller μου δεν τους χωραει ολους γιατι εχει μονο ενα σπλιττερ αν θυμαμαι καλα για να βαλεις δυο φουρφουρια σε ενα καναλι. Απο κει και περα τα υπολοιπα, οτι περισσευει τα κουμπωνω στην μητρικη και πρεπει απο software να ελεγχω τις στροφες.Το σκεπτικο μου ειναι 1 καναλι με τους δυο των δισκων, ενα καναλι με τον κατω εσωτερικο και τον ενα εξωτερικο, και απο ενα καναλι ξεχωριστα ο καθε ανεμιστηρας της ψυκτρας του επεξεργαστη. Αλλα δεν μπορω να το υλοποιησω.Παντως εγω των θορυβο δεν τον αντεχω...5) Καλα εγω χρονος εχω ακουσει πως ειναι το λιγοτερο, αλλα γιατι οχι παραπανω? Αλλωστε την καλυτερη παστα εβαλα. Σε οτι αλλο Pc Κατεχω δεν εχω αλλαξει καν την stock.6) Ειναι οντως αργα?Asus P6T6Core i792012GB Ram (Ετσι για να υπαρχουν μην ρωτησεις, ολοι εκει κολλανε!)gtx275Enermax 1250wCase Coolermaster ATCS 840Με αερα ανεβαζω στα 4 αλλα παροτι τα benchmark Μου ειναι σταθερα, το Pc κλεινει απροσμενα. Μερικες φορες αλλα με χαμηλοτερη συχνοτητα γινεται και με stock frequencies. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thrael Ιούνιος 9, 2010 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 9, 2010 Αμα εισαι μεσα στις προδιαγραφες των καναλιων σε Watt υλοποιησε το αυτο που λες. Για υδροψυξη εσυ παλι αποφασιζεις. Η τσεπη σου κανονιζει. Για το αν εκανες καλα, η υδροψυξη δε θα εκανε 80-100€ που εδωσες ομως θα κερδιζες και την ησυχια σου.Το 840 το εχει ο αδερφος μου και μου λεει οτι καιγεται ο τοπος μεσα. True εχει κι αυτος σε i7 920. Επισης μυστηριωδως εχει χαρακτηρισει το HAF μου ως αθορυβο. Περι θορυβου οπως σου ειπα ειναι υποκειμενικο. Οτι νομιζει ο καθενας... Για 840 και Lian Li V2010 θα προτιμουσα υδροψυξη σε συνδυασμο με καλο συστημα.Για thermal paste γι' αυτο ειπα αρκετους μηνες, κι εγω μπορει να το αφησω και χρονο αν δεν κανω καποια αλλαγη στο συστημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
therock Ιούνιος 10, 2010 Author #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 10, 2010 Συμφωνα με το Manual: Στο πρωτο καναλι με το σπλιττερ βαζω τους 2 πρωτους ανεμιστηρες. Στο δευτερο βαζω τον 3 εσωτερικο. Και στο τριτο βαζω τον cpu. Στο 4pin PWM μπορεις να βαλεις 3πινο φουροφουρι? Μεχρι στιγμης το χω αχρησιμοποητο, και αναγκαστικα αφηνω τα 2 φουρφουρια αχρησιμοποιητα ή τα κουμπωνω στην Μotherboard. -Καλωδιακι σαν το πρωτο που αφηνει 2 φουφουρια που μπορω να βρω? -Στο PWM αραγε θα μπορουσα να βαλω το 2ο φουρφουρι της True Black? Aν ναι τοτε θα μπορουσα να εχω και τα 6 με τον controller και δεν θα χρειαστει να τον αλλαξω. Ο αδερφος πως το βρισκει "καυτο" το κουτι? Θεωρειται μια απο τις πιο cool θηκες. Διαβασα ενα σωεο reviews πριν την παρω. Ομολογουμενως στα reviews η HAF ειχε 2-3C καλυτερες θερμοκρασιες, αλλα διαλεξα την 840 γιατι κερδιζε στα σημεια. Ας πουμε εχει φιλτρα στις εξαερωσεις και τα βγαζεις και φυσας την σκονη και καθαρισες πραγμα που το HAF δεν το χει. Στις θερμοκρασιες μου μηπως παιζει ρολο του οτι εχω το κουτι ανοικτο στα πλαγια? Δεν εχω βαλει τα side panels γιατι λογω χοντρων καλωδιων δεν κουμπωνουν. Δεν ξερω αν επηρεαζει αρνητικα την ροη του αερα και αν σε αυτο οφειλεται οτι ο υπολογιστης σβηνει ανα περιπτωσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thrael Ιούνιος 10, 2010 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 10, 2010 Να σου πω την αληθεια κοιταξα e-shop και e-world και τετοιο splitter δεν ειδα. Αμα εισαι αθηναιος ψαξε sto multi extreme γιατι απ' οτι εχω καταλαβει εχει διαφορα που δεν βρισκεις σε αλλα καταστηματα. Για το pwm υποθετω θα δουλευει αλλα οχι βεβαια η ρυθμιση στροφων μεσω pwm. Πιστευω να μη θες να δουλευει στo τερμα ο Panaflo. Ανεμιστηρα 3-pin ειχα σε pwm υποδοχη Gigabyte μητρικης αλλα το ελεγχα με Fan Mate 2 της Zalman. Τα GND, +12V και speed signal υπαρχουν. Αν το δοκιμασεις βαλε σωστα τα πιν, αν κι απ' οτι βλεπω η 4η υποδοχη δε θα δεχθει το 3πινο βυσμα ετσι απλα. Ισως να την πεσεις τελικα σε αλλο controller με περισσοτερες υποδοχες...€€€Προσωπικα χαιρομαι που εχω MFC-1Plus με 6 θεσεις. Δεν ειναι τo θεμα μας αλλα δε θελω να ξαναδω περιτεχνα controller με θερμιστορες κτλ. Χειροκινητοι ροοστατες FTW!Για τα κουτια που ειπες, εχω δει συζητηση οτι αν το HAF ειχε φιλτρα θα εχανε ισως τις δυνατοτητες airflow που εχει. Εχω φιλτρα, εχω δει που μαζευει την πολλη σκονη αλλα δε τα εβαλα. Οταν ειδα το 840 ανοιχτο νομιζα οτι χωρουσε κι ανθρωπος εκει μεσα... Ο brother μου ειπε οτι δεν ειναι οσο cool περιμενε κι οτι πιανει υψηλες θερμοκρασιες. Αμα εχεις και κλιματιστικο στο δωματιο πεφτει βολιδα. Το δικο μου χτυπα σχεδον ολο προς το HAF και τα core πεφτουν 5-6C οσο ψυχεται και το core του κεφαλιου μου. Ανοιχτα τα πλαϊνα και να ανεβαινει η θερμοκρασια; δυσκολο... Βασικα, δεν ανεφερες οτι εχεις προβλημα θερμοκρασιων πριν. Τα χοντρα καλωδια που λες με παραξενεψαν. Αν τα τακτοποιησεις σιγουρα δεν αδειαζει ο χωρος; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Ιούνιος 20, 2010 #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 20, 2010 Λίγο καθυστερημένα:Κοίτα και στο HAC, στην Στουρνάρη ψηλά απέναντι από το Πλαίσιο, νομίζω ότι θα βρείς spliter.Όσο για fan controler δες και αυτόν:http://www.t-balancer.com/english/bng.htmΆντε, καλή επιτυχία! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.