enduracell Φεβρουάριος 11, 2004 #21 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2004 έβαλες λάθος driver. Θέλει τους RAID λογικά εκτός και αν σου δίνεται η επιλογή από το BIOS για RAID ή απλό setup αλλά δε ξέρω λεπτομέριες. Ας μας πούvε και τα άλλα τα παιζάκια. Για τις μνήμες στο είπαμε γιατί έκανες αναφορά για μπλε οθόνες. Aν τρως μπλε οθόνες κάνε την αλλαγή, ( αν και γω θα σου συνιστούσα να την κάνεις ούτως ή άλλος) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Φεβρουάριος 12, 2004 Author #22 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2004 Λοιπον, οι μπλε οθονες στην αρχη ηταν απο χαμηλο vcore. Οπως και στον Tbred-B του vgiozo ετσι και στον Barton μου ηθελε περισσοτερο ρευμα απ' οτι με ειχε συνηθισει για να ειναι σταθερο.Τα τραγικα τωρα: εβαλα τις μνημες στα 2-3 σλατς (σικ) και συνουσιαστηκε ο Διας. 15 reboot, CPU στα 200Χ10 με 1.8 και 2.9 και με πεταγε απο UT2003/CPUz.Στο 50% των περιπτωσεων, κολλουσε το ποντικι και εκανα επανεκκινηση με το πληκτρολογιο και στο αλλο 50% κολλουσε ολοκληρο και εκανα την λιγοτερο σοφιστικε εκδοση επανεκκινησης, με το δακτυλο (αυτο που φανταζεστε).Τις ξαναβαλα στα 1-3 και δεν ξανακανε ρεσταρτ, την γλιτωνω μονο με ΙΕ errors...Ολα αυτα με 31-12 BIOS και ενω οι GEIL παιξαν με 2.8 στα 210 με 2.3.3.6 ΚΑΙ στο Zenith αλλα ΚΑΙ στην ιδια μητρικη, πριν βαλω το 31-12...Εχω το 31-01 ανα χειρας, τι λετε, να το σφιξω; ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zyx Φεβρουάριος 12, 2004 #23 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2004 χωσε χωσε. αλλα εγω εχω καποιες αμφιβολιες με τις μνημες σου. δεν δοκιμαζεις και καμια αλλη Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Φεβρουάριος 12, 2004 #24 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2004 Πιο είναι το SPD τον Geil? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Φεβρουάριος 12, 2004 Author #25 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2004 Αρχική απάντηση από zyx [Σήμερα, στις και 09:44] χωσε χωσε. αλλα εγω εχω καποιες αμφιβολιες με τις μνημες σου. δεν δοκιμαζεις και καμια αλλη Τις λατρευω αυτες τις μνημουλες! Στο Zenith ηταν μια χαρα παντως και γι' αυτο αν καποιος θα φυγει, αυτο θα ειναι το motherboard (lol). Παντως Γιαννη (Endu) oi GEIL ειναι 2-3-3-6 και στο "Optimal" setting μου δινει αυτα τα timings. Για Memtest passed παντα μιλαμε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vgiozo Φεβρουάριος 12, 2004 #26 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2004 To πρόβλημα του sata controller λύθηκε με το νεότερο bios;;Aν δεν βαριέσαι, δοκίμασε όλα τα bios που κυκλοφορούν...δεν υπάρχει ένα bios που να δουλεύει καλύτερα για όλους... Link to comment Share on other sites More sharing options...
techdanis Φεβρουάριος 12, 2004 #27 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2004 Πρόσφατα έστησα ένα LANparty σε ένα φίλο και μας έβγαλε την ψυχή για να περάσει driver για το σατα και τελικά έφταιγε το floppy drive(!) Για να μπεις με Φ4 στο bios του σατα πρέπει να επιλέξεις να λειτουργεί σε raid από το bios αλλιώς δεν σου βγάζει καν την επιλογή. Απ' όσο ξέρω και εγώ πάντως δεν υπάρχει ξεχωριστός driver για απλό σατα ή για raid είναι ένας και ο αυτός. Υπάρχει σοβαρή περίπτωση για όλα να φταίνε οι μνήμες αφού οι Geil είναι SPD optimised για Π4.Σίγουρα οι PLatinum δηλαδή. Golden dragon είχα και εγώ και στο ABIt μου δολυλευαν μια χαρά αλλά σε άλλα nforce που τις δοκίμασα δεν δούλευε ή υπολειτουργούσε το πράμα. Αυτά τα ολίγα από την μικρή μου πείρα με το board.Ελπίζω να βοήθησα :rolleyes: Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Φεβρουάριος 12, 2004 #28 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2004 Αρχική απάντηση από techdanisΥπάρχει σοβαρή περίπτωση για όλα να φταίνε οι μνήμες αφού οι Geil είναι SPD optimised για Π4.Σίγουρα οι PLatinum δηλαδή. Golden dragon είχα και εγώ και στο ABIt μου δολυλευαν μια χαρά αλλά σε άλλα nforce που τις δοκίμασα δεν δούλευε ή υπολειτουργούσε το πράμα. ΑΒΙΤ RULES!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagouridis Φεβρουάριος 12, 2004 #29 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2004 Αρχική απάντηση από Enduracell ΑΒΙΤ RULES!!!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧ ξερω και ενα αλλο με τον Γιωρικα επισης πετυχημενο .....:nuke: :nuke: Link to comment Share on other sites More sharing options...
icy20 Φεβρουάριος 12, 2004 #30 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2004 Πωπω σημερα εφαγα την απιστευτη πικρα γιατι με το bios το αρχικο ΔΕΝ εβλεπε το δισκο τις περισσοτερες φορες!ΕΛΕΟΣ...Με το 21/01 προς το παρον ειναι οκ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
soki Φεβρουάριος 12, 2004 #31 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2004 Χεχε, μην μου πεις οτι εβαλες KAI υδροψυξη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
icy20 Φεβρουάριος 12, 2004 #32 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2004 LOLita κι ομως βασιλη Link to comment Share on other sites More sharing options...
soki Φεβρουάριος 12, 2004 #33 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2004 Δεν ξερω τι εγινε στην υπολοιπη Ελλαδα, αλλα στην Aθηνα σημερα χιονισε! :whistling Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Φεβρουάριος 12, 2004 #34 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2004 Αρχική απάντηση από soki [Σήμερα, στις και 19:58] Δεν ξερω τι εγινε στην υπολοιπη Ελλαδα, αλλα στην Aθηνα σημερα χιονισε!:whistling .....και στην Πατρα(που δεν χιονιζει ποτε)............δεν ειναι τυχαιο:whistling :whistling Link to comment Share on other sites More sharing options...
overclocked Φεβρουάριος 12, 2004 #35 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2004 θελω να βγω στο μπαλκονι με το κουτι!!!!!!!!!!!!! ισως μετα που θα πανε για υπνο οι γονεις να σκασω μπουφανακι και να βγω με το νερακι εξω!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mortisboy Φεβρουάριος 13, 2004 #36 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2004 Chosen για το θεμα με τον driver για το Raid απαξ και εχεις τον δισκο πανω στον sata contr ειτε κανεις boot απο single disk (πανω στον sata) ειτε απο το raid 1 που θα εχεις ...βαζεις στανταρ τον raid driver (λογικο κιολας... πρεπει να του δωσεις τον driver για να δει τον δισκο πανω στον controller (F6) ) αν σου βγαζει ενα μυνημα για το txt oem setup οταν πας να κανεις load τον driver φτιαξε μια αλλη δισκετα!! Εγω αυτην την στιγμη εχω πανω στο DFI 5 δισκους 2x80gb sata Maxtor σε raid0 (boot) και 2x40gb Maxtor (λεπτους με serillel) σε raid1 εναν wd30bb στον απλο ide...και ολα τα υπολοιπα ide γεματα με optical devices.....και λειτουργουν τα παντα αψογα και με τους nforce ide drivers (3.13) με bios 31-12 Oσο για το χιονι κρατιεμαι να μην βγαλω το w/c εξω ...κοιτατε τι γινεται εξω απο το σπιτι μου :jump: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Φεβρουάριος 13, 2004 Author #37 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2004 vgiozo: ή η (συγκεκριμενη) μητρικη ειναι ελαττωματικη, ή και οι δυο SATA (1 Raptor & 1 WD1200JD) ειναι για πεταμα... Η μητρικη τα εχει δει ολα μπλε και νιωθω πως εκτος απο 2 αγωνες με την ομαδα μου, εχω χασει και 20-24 πολυτιμοτατες ωρες απο την ζωη μου Με χρονολογικη σειρα: - Βαζω 31-12-03 και εξακολουθω να μη μπορω να βαλω Win2k. Στο ιδιο παντα σημειο της εγκαταστασης μου πεταει μπλε οθονη "Inaccessible boot device". - Η εγκατασταση των XP που ειχα κανει στον Raptor (στην αρχη με το 27-11) μπαινει και κανει freeze ή στα πρωτα 10-15" (δευτερολεπτα, οχι λεπτα), στο πρωτο "κλικ" στο Start menu ή αφου ανοιξω οτιδηποτε. (με το που ειχα βαλει λειτουργικο, ειχα περασει κανονικα ολα τα patches για vulnerabilities, Blaster, Master, Duster κλπ) - Χτες που πηγα σπιτι το πισι ανοιξε μετα απο _πολλες_ προσπαθειες (πανω απο 15-20). Cold boot προβλημα; Αναβει, χωρις "μπιπ", τα διαγνωστικα λαμπακια δειχνουν οτι ολα ειναι νορμαλ αλλα τα 3 λαμπακια στο πληκτρολογιο αναβοσβυνουν συνεχως και το μηχανημα δεν ξεκιναει. 1 στις 5-10 φορες αναβει... - Του περασα το 31-01 και τα προβληματα εξακολουθουν να υπαρχουν. Freeze στο desktop αμεσως μετα το boot κι ενω τρεχει μονο Antivirus, Win2000 ουτε με καραμπινες (Μπλε οθονη "Inaccessible boot device" στο setup) και προσπαθειες με ολους τους πιθανους συνδιασμους SATA/SCSI/RAID απο το BIOS. Τα τυχαια αλλα πυκνα Non-boots συνεχιζονται. Σημερα το πρωι πριν φυγω για δουλεια, εκανα 8-9 (!) αποπειρες και δεν αναψε... Poll: 1) Να παρω αλλη, καινουρια Lanparty ; 2) Να κρατησω την Zenith; 3) Να παρω ΑΒΙΤ; 4) Να γυρισω σε P4; Δυστυχως μιλαω σοβαροτατα και οι 4 επιλογες που προαναφερω ειναι ρεαλιστικα options. Τι προτεινετε; Υπ'οψην οτι ο μονος λογος που σκεφτομαι για την Lanparty ειναι ο 3114 και τα 4 SATA του. Εχω και διπλα set round cables και 2 CBOX. Τα φωσφωριζε PCI/RAM/IDE slots και τα λουρια μεταφορας θα μου ειναι αχρηστα με το νεο κουτι μου και γενικοτερα εκτος απο τον 3114 δεν με "τραβαει" κατι ιδιαιτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Φεβρουάριος 13, 2004 Author #38 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2004 Αρχική απάντηση από mortisboyΕγω αυτην την στιγμη εχω πανω στο DFI 5 δισκους 2x80gb sata Maxtor σε raid0 (boot) και 2x40gb Maxtor (λεπτους με serillel) σε raid1 εναν wd30bb στον απλο ide...και ολα τα υπολοιπα ide γεματα με optical devices.....και λειτουργουν τα παντα αψογα και με τους nforce ide drivers (3.13) με bios 31-12 Για ποσες συσκευες μιλαμε δηλαδη; Γιατι στο AMDForums και στα εγχειρηδια που εχω διαβασει λενε οτι αμα βαλεις SATA RAID δεν μπορεις να χρησιμοποιησεις τιποτα στο καναλι Primary IDE.Αρα εχεις ουσιαστικα 2 επιλογες: ή βαζεις μεχρι 4 IDE/ATAPI συσκευες και καθολου SATA ή βαζεις μεχρι 4 SATA συσκευες και μεχρι 2 IDE/ATAPI.Δεν ισχυει αυτο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
vgiozo Φεβρουάριος 13, 2004 #39 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2004 Chosen, μη ταλαιπωρείσαι άλλο....και να δούλευε τελικά, μόνο για τα νεύρα και τις ώρες που σου κόστισε της αξίζει ένα rma... Poll:1) Να παρω αλλη, καινουρια Lanparty ; 2) Να κρατησω την Zenith; 3) Να παρω ΑΒΙΤ; 4) Να γυρισω σε P4; Εγώ θα έλεγα να πάρεις την dfi ultra infinity από το εξωτερικό ή να πάρεις έναν pci sata raid controller (αν και είναι ακριβοί αυτοί οι ελεγκτές) Λυπάμαι για την ταλαιπωρία... Επειδή δεν μπορώ να έρθω το απόγευμα για καφεδάκι, να τηλεφωνηθούμε όταν είσαι έτοιμος να ξεφορτωθείς τη μητρική... ...ειδοποίησέ με δηλαδή να περιμένω κάτω απ' το σπίτι πριν την εκσφενδονίσεις απ' το μπαλκόνι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Φεβρουάριος 13, 2004 Author #40 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2004 Αρχική απάντηση από vgiozo [Σήμερα, στις και 13:08] Εγώ θα έλεγα να πάρεις την dfi ultra infinity από το εξωτερικό ή να πάρεις έναν pci sata raid controller (αν και είναι ακριβοί αυτοί οι ελεγκτές) Infinity εψαχνα και γω αλλα δεν φερνει κανενας καργκιοζης... Απο εξωτερικο δεν θελω λογω εγγυησης κλπ Και SATA RAID controller το εχω ξαναπει οτι αμα ειναι να δωσω 70-100, καλυτερα να πουλησω την Zenith και να παρω αλλη μητρικη (ισως και P4) Λυπάμαι για την ταλαιπωρία... Κι εγω στεναχωρεθηκα που δεν "εκατσε". Και ειμουν κι ενθουσιασμενος για την Lanparty ρε γμτ... Παντως εξακολουθω να την εχω σαν προοπτικη για αναβαθμιση, απλα με εκνευρισε πολυ, σε σημειο που (να φανταστεις) σκεφτομαι ακομα και τον P4... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.