Chosen Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11, 2004 Την εβαλα χτες, με τις Geil και αερα. Και το τελευταιο ειναι ο λογος που δεν την επεστρεψα, καθως δεν μπορω να ξερω τις μαξιμουμ επιδοσεις.Τα ξενερωματα αναλυτικα:1) 2 εγκαταστασεις WinXP. Η πρωτη εγκατασταση κλαταρισε μετα απο 3-4 επανεκκινησεις.2) Δεν "καθοντουσαν" τα αγαπημενα μου Win2k SP4. Με τιποτα τα γμμνα (παντα για φρεσκιες εγκαταστασεις μιλαμε)3) Μπουταρισμα απο SATA=1 ωρα troubleshooting. Ή εχω γερασει ή η DFI αποφασισε οτι οι 3 επιλογες/setting (και μαλιστα σε διαφορετικες "σελιδες" στο BIOS) ειναι καλο πραγμα...4) Ο αερας. Ασχετο με την DFI, μετα απο 5 περιπου μηνες νερου και ησυχιας, ξαναεβαλα την SLK και κινδυνευουν τα νευρα μου...Δεν ειχα πολυ χρονο στην τελικη, αφου μου πηρε 5 ωρες μια αλλαγη μητρικης και εγκατασταση Windows, κατι που συνηθως μου παιρνει στο συνολο 2 ωρες. Ελπιζω σημερα να βρω χρονο να την τελειωσω για να δω κι αμα αξιζει να την κρατησω εις βαρος της σταθεροτατης Zenith.Πολλα ερωτηματικα που καλουντε οι υπολοιποι κατοχοι να βοηθησουν οσο/αν μπορουν:Τι παιζει με τον SATA κοντρολερ; Εχω 2 σκετους SATA αλλα σκοπευω να τους ζευγαρωσω σε RAID1 (mirroring). Θα πρεπει να μου βγει η πιστη; Εχει κανεις boot RAID στην DFI του; Αξιζει να βαλω το τελευταιο beta BIOS; Γιατι εχω εναν "Massive storage controller" στον Device manager των XP, με θαυμαστικο; Γιατι οταν παω να του ανανεωσω τον οδηγο απο το CD παιρνω τον μπουλο; Γιατι εχει 2.375 settings για την μνημη στο BIOS;Αυτα και αλλα πολλα, στις ειδησεις των 9.(Παω στο σεμιναριο μου τωρα...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
soki Φεβρουάριος 11, 2004 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2004 Aυτο το post το εχεις διαβασει καθολου?http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=15991) βαλε το beta bios 12-312) κατεβασε τον τελευταιο sata raid driver και γραφτον σε μια δισκετα, και κατα την εγκατασταση του λειτουργικου βαλτον . Το cd δεν νομιζω να εχει driver για sata μεσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zyx Φεβρουάριος 11, 2004 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2004 βαλε και το 1-21 ειναι και αυτο εξησου καλο σε εμενα εκατσε καλυτερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
icy20 Φεβρουάριος 11, 2004 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2004 Δουλευει αυτο που ειπες βασιλη με τη δισκετα?Δηλαδη απλα ξεζιπαρω το last driver SATA σε μια δισκετα και με το f6 τον περναω μεσα?Γιατι δεν θελω και εγω σαν τον πετρο με mass storage controller... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JiMk Φεβρουάριος 11, 2004 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2004 Τις μνήμες σε ποια dimms τις έχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
icy20 Φεβρουάριος 11, 2004 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2004 Geil ρε jim.Δεν ειναι και οτι καλυτερο ολο προβληματα ειναι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
soki Φεβρουάριος 11, 2004 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2004 Αρχική απάντηση από icy20 Δουλευει αυτο που ειπες βασιλη με τη δισκετα?Δηλαδη απλα ξεζιπαρω το last driver SATA σε μια δισκετα και με το f6 τον περναω μεσα?Γιατι δεν θελω και εγω σαν τον πετρο με mass storage controller... Αυτο ακριβως κανεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
soki Φεβρουάριος 11, 2004 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2004 Ή αλλιως μπορεις να χρησιμοποιησεις την δισκετα που ερχεται μαζι με την dfi με τον sata driver κατα την εγκατασταση, και μετα μεσα απο device manager να κανεις update driver και να βαλεις τον πιο προσφατο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Φεβρουάριος 11, 2004 Author #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2004 @soki: Το CD οντως δεν εχει οδηγο μεσα, εχει ομως η δισκετα που σου δινουν. Και το προβλημα ειναι οτι ολα πηγαινουν κανονικα εκτος απο το τελος που το "Massive storage..." στον Device manager εξακολουθει να ειναι με "!" . Θα δοκιμασω αποψε τους τελευταιους SiImage.@zyx: Αυτο πρεπει να εχει πανω η μητρικη. Ειναι η μητρικη του vgiozo βασικα και απ' οτι θυμαμαι ειχε βαλει αυτο και αφου μου την εδωσε, την επομενη μερα βγηκε το τελευταιο BIOS που σκεφτομαι να δοκιμασω.@jimk: 1-3. Καλα ειναι εκει;@soki & λοιπους: Δλδ θεωρητικα, φρεσκια εγκατασταση με τους τελευταιους SiliconImage δεν θα μου δινει θαυμαστικο στον Device manager; Γενικοτερα (και εδω νομιζω οτι μπορει να με βοηθησει ο soki που εχει και boot raid) τα διαφορα settings που βλεπω σκορπια σε διαφορετικες σελιδες στο BIOS για τον SATA controller τι τα εχετε βαλει; Και BIOS ποιο προτεινετε τελικα; Με βαση την σταθεροτητα παντα, το OC θα με απασχολησει λιγο αργοτερα (οταν ξαναμπει το νερο)Οσο για τις Geil, καμια σχεση, τα προβληματα μου ειναι στον SATA controller και στο amdforums.com ελεγε οτι υπαρχουν καποια προβληματα με τις Geil με το μπλε heatspreader, ενω εγω εχω με το χαλκινο (χρυσαφι χρωμα).[EDIT]Α! Και τι παιζει τελικα με τον οδηγο του SATA controller; Θελω να βαλω και RAID1 και εναν SATA μονο του για συστημα, τι driver θα εχω; SATA ή RAID; Εχω μπερδευτει λιγο. Στο προαναφερθεν φορουμ ο Angry Games λεει οτι μπορεις να εχεις ο,τι συνδιασμο RAID θελεις (2 ζευγαρια RAID0 ή 2 ζευγαρια RAID1 ή 1 ζευγαρι RAID0 με 1 ζευγαρι RAID1)Με ενδιαφερει ο τελευταιος συνδιασμος (RAID0 για συστημα και RAID1 για δεδομενα) αλλα μελλοντικα. Για τωρα που θελω να εχω και εναν σκετο και ενα ζευγαρι RAID1, τι οδηγο χρησιμοποιω;Ευχαριστω[/EDIT] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Φεβρουάριος 11, 2004 Author #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2004 Αρχική απάντηση από soki [Σήμερα, στις και 11:58] Ή αλλιως μπορεις να χρησιμοποιησεις την δισκετα που ερχεται μαζι με την dfi με τον sata driver κατα την εγκατασταση, και μετα μεσα απο device manager να κανεις update driver και να βαλεις τον πιο προσφατο... Αυτο ακριβως εκανα την πρωτη φορα που κατεληξα σε μη-αναστρεψιμη κατασταση (φορματ...) Κολλησαν τα (κwλο)XP και δεν εμπαινε ουτε με safe mode, ουτε με recovery console, ουτε με Last known good menu, ουτε με χειροβομβιδες... :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
soki Φεβρουάριος 11, 2004 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2004 Μην πειραζεις τις ρυθμισεις στο bios για το sata, αστα οπως εχουν. Mονο στην σελιδα που σου βγαζει μετα το bios screen, και ειναι μονο για το sata πειραζεις αναλογα τι raid θες να κανεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vgiozo Φεβρουάριος 11, 2004 #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2004 Chosen, το bios που έχει η μητρική είναι το 27/11/03...δοκίμασε τα 31/12/03 - 21/1/04 - 31/1/04....δεν ξέρω αν έχει βγεί κάποιο ακόμη......εγώ είχα βάλει παλιότερο bios γιατί βοηθούσε στον υπερχρονισμό των μνημών...οι περισσότεροι, όμως, είχαν καλύτερα αποτελέσματα με τα 12/31 και μετά....αυτά έχουν και το νεότερο bios για τον sata controller...Σού' χα γράψει ένα cd με όλα τα bios που είχα κατεβάσει, sata (απλούς και raid) οδηγούς και ό,τι software είχε στο site της dfi, αλλά ξέχασα να στο δώσω ρε γαμώτο...Στο amdmb είχε αναφερθεί ότι οι οδηγοί για raid δεν παρουσιάζουν προβλήματα, ακόμα κι αν χρησιμοποιηθούν για μονούς σκληρούς δίσκους (σε μη διάταξη raid δηλαδή).Η συνολική χωρητικότητα των σκληρών ποιά είναι;; Δεν είμαι σίγουρος, αλλά νομίζω ότι τα win2K δεν βλέπουν πάνω απο 120gb ...ή όχι;;Τις μνήμες δοκίμασε να τις βάλεις στις θέσεις 2-3...όπως και η abit έτσι και η dfi λειτουργεί καλύτερα μ' αυτό το τρόπο...Το κουτί το έφτιαξες όπως ήθελες;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
zyx Φεβρουάριος 11, 2004 #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2004 με το 27-11 βουρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ για αλλαγη. :D :jump: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Φεβρουάριος 11, 2004 Author #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2004 Αρχική απάντηση από soki Μην πειραζεις τις ρυθμισεις στο bios για το sata, αστα οπως εχουν. Mονο στην σελιδα που σου βγαζει μετα το bios screen, και ειναι μονο για το sata πειραζεις αναλογα τι raid θες να κανεις. Καλα, εκει κι αν εχει γμθει τελειως: ειτε Ctrl-S πατησω, ειτε F4, μεσα δε με βαζει με τιποτα. RAID δε εκανα ακομα, αλλα ετσι για το γαμωτο, που θελω να δω αν θα δω την γνωριμη Sil οθονη και το παταω, δεν μπαινει με τιποτα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
soki Φεβρουάριος 11, 2004 #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2004 Αυτο ειναι πολυ περιεργο, μηπως εχεις πειραζει τιποτα απο bios? κανε load optimaized defaults και σιγουρα θα μπεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Φεβρουάριος 11, 2004 Author #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2004 Αρχική απάντηση από vgiozo [Σήμερα, στις και 13:01] είχαν καλύτερα αποτελέσματα με τα 12/31 και μετά....αυτά έχουν και το νεότερο bios για τον sata controller... Λες;; Σού' χα γράψει ένα cd με όλα τα bios που είχα κατεβάσει, sata (απλούς και raid) οδηγούς και ό,τι software είχε στο site της dfi, αλλά ξέχασα να στο δώσω ρε γαμώτο... Δε βαριεσαι, η DSL να' ναι καλα και τα εχω κατεβασει και γω ολα Στο amdmb είχε αναφερθεί ότι οι οδηγοί για raid δεν παρουσιάζουν προβλήματα, ακόμα κι αν χρησιμοποιηθούν για μονούς σκληρούς δίσκους (σε μη διάταξη raid δηλαδή). Εγω ομως λεω για συνδιασμο ενος σκετου και δυο σε RAID1. Και η ερωτηση μου ειναι: γι' αυτη την περιπτωση χρησιμοποιω τον σκετο IDE driver ή τον RAID driver; Η συνολική χωρητικότητα των σκληρών ποιά είναι;; Δεν είμαι σίγουρος, αλλά νομίζω ότι τα win2K δεν βλέπουν πάνω απο 120gb ...ή όχι;; Οχι. Δεν υπαρχει προβλημα με την συνολικη χωρητικοτητα αλλα με το μεγεθος του καθε σκληρου. Το περασα το λουκι αυτο με τον 160αρη που ειχα και γι' αυτο εχω και W2k SP4 και WXP SP1 slipstreamed, για κατι τετοιες περιπτωσεις Τις μνήμες δοκίμασε να τις βάλεις στις θέσεις 2-3...όπως και η abit έτσι και η dfi λειτουργεί καλύτερα μ' αυτό το τρόπο... Επαναλαμβανω οτι προβλημα με μνημες δεν ειχα γιατι δεν πειραματιστικα ακομα, αλλα για να το λενε 29 overclockers, κατι θα ξερουν... Το κουτί το έφτιαξες όπως ήθελες;; Πονεμενη ιστορια. Το εχω θεση αυστηρα στον εαυτο μου να το τελειωσω την Κυριακη. Ειχα πει στα παιδια για Σαββατο, αλλα ο Αγιος Βαλεντινος και η Αγια Παντοφλα (δημοφιλης Αγια που γνωριζουν οι δεσμευμενοι...) μου το αναβαλλαν για ακομα μια μερα. Θα τα πουμε την Παρασκευη στον καϊφε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Φεβρουάριος 11, 2004 #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2004 Ποτέ δε βάζουμε στα nforce 2 μνήμη στο dimm 1 αν πρώτα δε βάλουμε στο dimm3 και 2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JiMk Φεβρουάριος 11, 2004 #18 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2004 Chosen..... κάνε αυτό που είπε ο endu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Φεβρουάριος 11, 2004 Author #19 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2004 Ευχαριστω για τις απαντησεις για τις μνημες αλλα να επαναλαβω οτι δεν εχω προβλημα με μνημες αλλα με αυτο:Αρχική απάντηση από ChosenΕγω ομως λεω για συνδιασμο ενος SATA σκετου και δυο SATA σε RAID1. Και η ερωτηση μου ειναι: γι' αυτη την περιπτωση χρησιμοποιω τον σκετο IDE driver ή τον RAID driver; Και γενικοτερα, μπορω να χρησιμοποιησω τον RAID driver για απλο setup και το αντιστροφο (απλο driver για RAID setup); Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Φεβρουάριος 11, 2004 #20 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2004 Αρχική απάντηση από Chosen [Σήμερα, στις και 14:41] ........Και γενικοτερα, μπορω να χρησιμοποιησω τον RAID driver για απλο setup και το αντιστροφο (απλο driver για RAID setup); Θεωρητικα θα ισχυει οτι και στην περιπτωση του 3112 οπου ο raid driver δουλευει και για απλο setup.Το αντιστροφο αμφιβαλλω να ισχυει αφου τοτε δεν θα υπηρχε λογο υπαρξης του raid driver Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.