Jump to content

Αναδιαμόρφωση W/C Setup

Cleitos

Recommended Posts

Καλημέρα στην παρέα! :)

Με την πολύτιμή βοήθειά σας έφτιαξα πριν αρκετό καιρό το 1ο custom w/c setup που αποτελείται από τα εξής: Thermochill PA120.3+ 3x Scythe Slip Stream 1900rpm, Swiftech MCP 655, Swiftech XT+NB block για την RΕΧ και ένα ΕΚ Multioption 150 Rev 2. Μπορώ να πω πως είμαι πολύ ευχαριστημένος, το ίδιο και ο Q9650 που απολαμβάνει την "δροσιά" του :hehe: αρκετό καιρό τώρα (αν και τώρα που άρχισαν οι ζέστες, ψιλο ανέβηκαν οι temps ~73 ο 1ος πύρηνας και ~67-68 οι υπόλοιποι σε Linx/Intel burn test 4.320@ 1.38235).

Επειδή λοιπόν παρουσιάστηκε μια ευκαιριά και ίσως περάσω σε 920 D0+Giga UD7, και καθώς παραμένω ολίγον noobάς στο θέμα του νερού :toomuchne, θα ήθελα να μου πείτε αν καταρχήν χρειάζομαι κάποια αλλάγη ουτως ώστε να κρατήσω και τον 920 αρκετά "κρύο", που απότι ξέρω είναι και αρκετά πιο ζεστός. Εννοείται θα λιώσει στο O/C και αυτός :computer:. Αν όντως πρέπει να αλλάξω/προσθέσω κάτι, θα με βοηθούσε αρκετά να μου προτείνετε τι θα ήταν καλό να πάρω. Λόγω δουλειάς και περιορισμένου χρόνου κλπ δεν πολύ παρακολουθώ τα νερουλο-νέα οπότε :help:.

Το βασικό ζήτημα μου είναι αν υπάρχουν αντίστοιχοι των Slip Stream, οι οποίοι βγάζουν μεν τρελό CFM, παράγουν όμως και αρκετό θόρυβο ακόμα και πάνω στον controller που τους έχω.

Για να βοήθησω περισσότερο, το κουτί μου είναι το Stacker 830 και το ψυγείο βρίσκεται πάνω από το κουτί, σε 2 αλουμινένιες βάσεις. 1/2 συδέσεις παντού, tygon σωλήνες κλπ. Θα ψυχθεί σίγουρα ο CPU ίσως και ΝΒ μαζί.

Οποιαδήποτε βοήθεια θα ήταν πολύτιμη. :T:

Δεν νομίζω ότι χρειάζεσαι κάτι άλλο. Με το τριπλό ψυγείο ψύχεις άνετα CPU και ΝΒ. Άλλωστε το NB ελάχιστα αυξάνει την θερμοκρασία του υγρού που βγαίνει από το CPU.

Αντίστοιχοι ανεμιστήρες είναι αυτοί :

http://www.koolance.com/water-cooling/product_info.php?product_id=683

Δυστυχώς, όλοι οι ανεμιστήρες με υψηλό cfm παράγουν και πολύ θόρυβο.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά. Λοιπόν, για τους ανεμιστήρες, έλεγα κάτι σε Noiseblocker. Αξίζουν όμως τα 19ε έκαστως; Γιατί απότι βλέπω ρίχνουν 133 m³/h, και αν είναι και σχετικά ήσυχοι όπως δηλώνει το όνομά τους :shifty: τότε δεν έχω πρόβλημα στο να δώσω τόσα, αρκεί να ρίξω λίγο τον θόρυβο. Είναι που είναι έξω το ψυγείο, ε ακούγονται αρκετά. Έχει κανείς εμπειρία από αυτούς; MicAn, οι coolance φαίνονται πολύ καλοί αλλά φαντάζομαι το ίδιο φασαριόζοι με τους scythe;

Ήθελα να ρωτήσω και για την σύνδεση των parts.. Έγω τα έχω ως εξής: Tank>pump>PA>cpu>nb>tank..

Την σειρά αυτή είδα να την προτείνουν αρκετά άτομα εδώ, και θεώρησα πως είναι η πιο σωστή. Am i right? :red:

Για κάρτα έχω ψηθεί να την βάλω, αλλά όχι τώρα, όχι αυτή που έχω. Πρώτα με το καλό να στείλω την 275, και την καινούρια θα την βρέξω και αυτήν :hehe:. Θα χρειαστώ άραγε κανένα μονό ψυγείο για'αυτήν μόνο, ή θα αντέξει το 3πλο;

Thx again :D

Για τους Noiseblocker : οι συγκεκριμένοι στα 133 m3/h (περίπου 70 cfm) παράγουν 29 dBA, δηλαδή ακούγονται. Μπορείς να βρείς ανεμηστήρες με τα ίδια cfm αλλά λιγότερο θόρυβο, πχ enermax magma (http://www.enermax.com/home.php?fn=eng/product_a1_1_2&lv0=4&lv1=13&no=32) με 18 dBA.

Πολύ πιθανόν και η ίδια η Noiseblocker να βγάζει παρόμοιους ανεμιστήρες, δεν το έχω ψάξει.

Όσο για τους Koolance, ναι, 33 dBΑ είναι αρκετά.

Η σειρά των εξαρτημάτων υδρόψυξης που έχεις είναι σωστή.

Τέλος το ψυγείο σου πιθανόν πολύ να σε καλύψει και για την κάρτα γραφικών. Πρώτα όμως δοκίμασέ το να δεις και αν δεν είσαι ευχαριστημένος, μπορείς να παρεμβάλεις ένα μονό ή διπλό ψυγείο μεταξύ ΝΒ και GPU.

Μάλιστα. Τους enermax που προτείνεις MicAn τους είχε πάρει το μάτι μου κάποτε στο eshop, αλλά απότι βλέπω τίποτα τώρα, μόνο απέξω. Πάντως σε σχέση με τους Noiseblocker και σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει η κάθε εταιρία, φαίνεται να αξίζουν περισσότερο οι enermax.

@Mariose έχεις προσωπική εμπειρία με αυτούς; Γιατί και οι NBlocker που είδα εγώ και οι Enermax είναι καλύτεροι βάση των sites των εταιριών, και ακόμα "χειρότεροι" από τους Slip Stream που έχω. Όπως και να΄χει ευχαριστώ:D. Απότι κατάλαβα γενικά κάτι ήσυχο και πάρομοιο στις επιδόσεις των Scythe/Coolance δεν παίζει :(, άρα ο controller συνεχίζει να με κρατά συντροφιά.

Κάτι που θυμήθηκα μόλις τώρα: Compression Fittings 1/2 για tygon λογικά θα παίζουν, αλλά εγώ δεν μπορώ να τα εντοπίσω :tomato:, μια φορά που έκανα την απόπειρα να πάρω, ήταν μεν 1/2 αλλά δεν χωρούσε το παξιμαδάκι από πάνω, προφανώς λογώ του πάχους των Tygon, πάλι καλά που πήρα 2 για να τα δοκιμάσω πρώτα :hehe:. Θα μπορούσε κάποιος να μου προτείνει;

Όχι τίποτα άλλο, στις μισές συνδέσεις έχω βάλει τους σφιγκτήρες που είχαν τα block μέσα, και απλούς πλαστικούς, και στα υπόλοιπα σφιγκτήρες λάστιχου για κήπο :p.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.