Sektor Ιούλιος 25, 2010 Author #121 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2010 @Eet-FukΜάλλον δεν διάβασες από την αρχή το Topic.Ευτυχώς όμως σου παρέθεσε ο Nephilim ένα κομμάτι στο γιατί δεν θέλω Dual GPU.Μπορεις να μου παραθεσεις μερικα επιχειρηματα γιατι οι dual gpu πλεον δεν ειναι καλυτερες απο τις single gpu σε απεικονιση μιας οθονης; Παρακάτω εξηγώ αναλυτικά για τους dN- και Eet-Fuk.http://www.thelab.gr/showpost.php?p=1062858200&postcount=103Τέλος για να τοποθετηθώ ίσος λίγο πιο σωστά όσον αφορά το ότι δεν μου αρέσουν οι διπύρηνες κάρτες.Αγοράζοντας μία 5870, παίζεις σε 1920x1200, όλα τα σημερινά παιχνίδια με Full Details.Μία 5970 κοστίζει τα διπλάσια χρήματα και και παίζει όλα τα σημερινά παιχνίδια πάλι με Full Details.Στο Crysis και σε κάνα δύο άλλα μπορεί να έχει αρκετά καλύτερο Frame Rate.Σε ένα με δύο χρόνια, όταν τα παιχνίδια θα είναι πιο απαιτητικά, η τότε Dual GPU 5970 δεν θα παίζει με 60FPS που παίζει τώρα. Οπότε φυσικός, μεταφυσικός και μαθηματικός, θα υπάρχει microstuttering. Τέλος.Αυτά όσον αφορά το ms. Ας βάλει κάποιος και τα υπόλοιπα "προβλήματα" που είπα και σε προηγούμενα Post, που κατά τη γνώμη μου, το μεγαλύτερο είναι αυτό του ms.Μία 5870, τότε δεν θα παίζει τόσο καλά αφού θα είναι αδύναμη για τόσο εξελιγμένα παιχνίδια, όμως είναι Single και δεν θα υπάρχει ms, όπου αυτό σημαίνει άλλη ροή στο Frame Rate.Στη δύσκολη και αν δεν μείνεις ευχαριστημένος με την απόδοσή της, τη πετάς, ή τη πουλάς και αγοράζεις την επόμενη Single High End. Με την 5970, τι θα κάνεις? Θα δίνεις 700άρια κάθε χρόνο?Ότι λέω, απλά είναι μία ιστορική ανασκόπηση.(λεω πλεον γιατι εκτος απο το stutteting σε EF δεν εχω ακουσει παραπονα για τη 5970 ουτε διαπιστωσα τοσο μεγαλα προβληματα για να με απομακρυνουν απο αυτη. ***δεν με νοιαζει τι γινοταν στις προηγουμενες σειρες, για την 5ΧΧΧ με ενδιαφερει***)Εδώ λέμε ότι δεν ακούγονταν παράπονα για GTX295 και 4870x2 τώρα που έχουν παλιώσει, θα ακούσεις για 5970?Εχω δοκιμασει 5970 και 5870, και η διαφορα ηταν μεγαλη. Δεν αντιλεγω οτι τα λεφτα ειναι πολλα και επισης οτι τα πιο πολλα παιχνιδια ακομα και σε 1920 με την 5870 παιζουν αψογα. Αλλα οχι οτι δεν θα την επαιρνα αν μου την χαριζαν.Σε έχασα λίγο.Η διαφορά που ήταν μεγάλη? Σε τι ανάλυση έπαιζες?Αφού λες ότι τα περισσότερα παιχνίδια παίζουν άψογα.Ειναι δικαιωμα σου να φανταζεσαι οτι θες... Αλλα το θεμα μας ειναι τα multi-gpu και οχι η νονα μου!Σαφώς. Όταν όμως μιλάς για τα 700Ευρώ, σαν να είναι 7Ευρώ, προκαλείς και σίγουρα θα ασχοληθούμε με τη νονά σου.Θελω να σου δωσω να καταλαβεις οτι σε καθε τομεα υπαρχουν enthusiasts που τα χωνουν αναλογα και οτι αυτος που τα χωνει απολαμβανει οτι καλυτερο.Nope.Δεν απολαμβάνει ότι καλύτερο, είναι καλύτερα ψυχολογικά επειδή πιστεύει ότι απολαμβάνει ότι καλύτερο.Εγώ για παράδειγμα με μία 5870, απολαμβάνω ότι καλύτερο και γενικά με το όλο μου σύστημα.Δεν δίνουν παραπάνω τα παιχνίδια. 60FPS ταβάνι παίζω.Αυτό δεν είναι κάτι υποκειμενικό. 1920x1200. Όλα παίζουν ταβάνι. Εκτός του Crysis πάντα.Όποιος έχει 5970 και μπορεί να απενεργοποιήσει τον έναν πυρήνα, ας το κάνει.Αν θες να μην δωσεις πολλα λ7 και να τα παιζεις ολα full για τα επομενα 2 χρονια καλυτερη επιλογη ειναι η κονσολα απο καμια καρτα γραφικων. Στη κονσόλα παίζεις για 7 χρόνια. Κάθε τόσο περίπου αλλάζουν οι γενιές.Υπολόγισε και κάνα 1000άρικο για μία Full HD TV.Αν εννοείς ότι στην αρχή συναγωνίζονται τα PC και μετά μένουν πίσω, τότε θα σου πω μακάρι να ήταν έτσι.Έχουμε πήξει στα Console ports και μιλάμε για 5870 και 5970.Ίδια γραφικά βλέπεις ακόμα και σήμερα.GOW3, Uncharated 2, MGS, κλπ.Απλά στη κονσόλα τα ακουμπάς στα Games... 20άρια και 40άρια.Οικονομικη κριση ρε συ τι να πεις?:giveup:Άκουσα γνώμες, έφαγα το κεφάλι μου δύο φορές και τώρα έβαλα μυαλό.Και όπως βλέπεις, λέω ότι τα 700Ευρώ είναι πολλά απλά για τη καλή μου ψυχολογία.Όπως το λες, οικονομική κρίση και ΔΝΤ.μια απλη ερωτηση στον Sektor : ειχες ποτε σου 5970???????????Όχι.Έχει σημασία?Θα αρχίσουμε να λέμε, αφού δεν έχεις δεν μπορείς να ξέρεις?Επειδή η ερώτηση σου εκεί πάει, θα σου πω ότι υπάρχει κάτι που λέγεται εμπειρία.Αλίμονο αν για κάθε νέο Part που έβγαινε για να δούμε αν μας κάνει, θα έπρεπε να το αγοράσουμε.Η εμπειρία μου με Dual GPU λοιπόν, καθώς ήμουν πάντα αυτό του στρατοπέδου, ήταν πάντα κακή.Η απλή λογική ωστόσο λέει ότι αν με τη χ (ή μία High End Single GPU aka 5870) κάρτα γραφικών στην ανάλυση της οθόνης σου (1920x1200) παίζεις με 50+ και 60 ταβάνι (FL) όλα τα παιχνίδια, αν βάλεις μία κάρτα γραφικών που τα ίδια τα παίζει με 100+ FPS, είναι απλά άχρηστο.Αν τώρα κάποιος θέλει απλά να την έχει καλά κάνει και μπράβο του.Όχι όμως να μας λέει ότι είναι ότι καλύτερο.Ότι καλύτερο για εκείνον, είτε λόγω ψυχολογίας, είτε έχει 3 30" monitor EF. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eet-Fuk Ιούλιος 25, 2010 #122 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2010 πιστεύω ότι το multi-GPU καλώς ή κακώς είναι το μέλλον.δεν μπορώ να φανταστώ μια single-GPU να μπορεί να ανταγωνιστεί 1 dual ή περισσότερων coreγιατί απ' ότι βλέπω τα γραφικά επιτάσσουν περισσότερη υπολογιστική ισχή.low-profile, low-end κάρτες και single core GPUs πάντα θα υπάρχουν.για την αποφυγή προβλημάτων με τις multi-GPU είναι αρχικά οι εταιρίες που παράγουν κάρτες γραφικών και δεύτερον οι μηχανές γραφικών που κάποιες είναι αρκετά άθλιες και καθόλου αποδοτικές.edit: δες τι γίνεται με τα CPUs. η αρχιτεκτονική x86 φτάνει στο όριο της σιγά σιγά, όπως φτάνουμε και στα όρια των ημιαγωγών που χρησιμοποιούνται τώρα. μόνη λύση είναι είτε πιο αποδοτικοί αλγόριθμοι, καλύτερη διαχείριση cache & περιφειακών συσκευών και φυσικά περισσότερη υπολογιστική ισχύ μεσω πολλών θρεντς(εφόσον μπορούμε να έχουμε προγράμματα που αξιοποιούν το Pipelining+multithreadin,οπότε γυρίζουμε πάλι στους αλγορίθμους και συνεχίζουμε αυτό τον αέναο κύκλο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
zpaf Ιούλιος 25, 2010 #123 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2010 Η απλή λογική ωστόσο λέει ότι αν με τη χ (ή μία High End Single GPU aka 5870) κάρτα γραφικών στην ανάλυση της οθόνης σου (1920x1200) παίζεις με 50+ και 60 ταβάνι (FL) όλα τα παιχνίδια, αν βάλεις μία κάρτα γραφικών που τα ίδια τα παίζει με 100+ FPS, είναι απλά άχρηστο. Φιλε μου ασε την απλη λογικη και ρωτα παιδια που παιζουν fps παιχνιδια να σου πουν για την διαφορα στο gameplay που εχουν τα 100fps απο τα 50fps. Ναι συμφωνω και εγω για μια και δυνατη μονοπυρηνη καρτα απο λυσεις με δυο και τρεις πυρηνες οταν ομως αυτη μπορει να δωσει ενα αξιοπρεπες gameplay. Πριν 8 μηνες και μετα απο αρκετα χρονια με την ελευση του dirt2 ειπα να στησω ενα pc για να θυμηθω τις παλιες καλες ανεμελες εποχες. Πηρα λοιπον μια 5870 πανω σε εναν q9550 τεζαρα τα settings στο full με 1920x1200 και το παιχνιδι σερνοτανε. Στον μηνα πανω πηρα και μια δευτερη (θα μπορουσα βεβαια να ριξω λιγο τα settings και να επαιζα με την μια) αφου με επαιρνε οικονομικα και το παιχνιδι ετρεχε νερο. Σημερα μετα απο 8 μηνες με εναν ι7 και τους drivers της ΑΤΙ να εχουν κανει limit up στην αποδοση τους μπορω να παιξω το dirt2 και με μια καρτα. Μια εικονα χιλιες λεξεις. Στην πανω σειρα τοτε με τον q9550 cf και single και στην κατω σημερα. Καλες διακοπες λαμπιτες :happy2: Link to comment Share on other sites More sharing options...
sayan2 Ιούλιος 25, 2010 #124 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2010 πιστεύω ότι το multi-GPU καλώς ή κακώς είναι το μέλλον.δεν μπορώ να φανταστώ μια single-GPU να μπορεί να ανταγωνιστεί 1 dual ή περισσότερων coreγιατί απ' ότι βλέπω τα γραφικά επιτάσσουν περισσότερη υπολογιστική ισχή.low-profile, low-end κάρτες και single core GPUs πάντα θα υπάρχουν.για την αποφυγή προβλημάτων με τις multi-GPU είναι αρχικά οι εταιρίες που παράγουν κάρτες γραφικών και δεύτερον οι μηχανές γραφικών που κάποιες είναι αρκετά άθλιες και καθόλου αποδοτικές.edit: δες τι γίνεται με τα CPUs. η αρχιτεκτονική x86 φτάνει στο όριο της σιγά σιγά, όπως φτάνουμε και στα όρια των ημιαγωγών που χρησιμοποιούνται τώρα. μόνη λύση είναι είτε πιο αποδοτικοί αλγόριθμοι, καλύτερη διαχείριση cache & περιφειακών συσκευών και φυσικά περισσότερη υπολογιστική ισχύ μεσω πολλών θρεντς(εφόσον μπορούμε να έχουμε προγράμματα που αξιοποιούν το Pipelining+multithreadin,οπότε γυρίζουμε πάλι στους αλγορίθμους και συνεχίζουμε αυτό τον αέναο κύκλο)+1Οπως συμβαινει και με τους επεξεργαστες. Αφου ποιασανε ταβανι σε συχνοτητες λογω θερμοτητας σκαρφιστηκαν τη multi core λυση... Αυτο συμβαινει και με τις gpu ηδη και θα αναπτυχθει στη πορεια. Δε θα μου κανει εντυπωση να δουμε και quad core gpu στο μελλον.Ηθελα κυριως να προσθεσω στα λεγομενα σας (αν και δεν εχει πολυ να κανει με το κυριως θεμα) οτι το να αγοραζεις ενα πανακριβο μοντελο ειτε καρτας γραφικων ειτε επεξεργαστη εκτος απο τη ''μουρη'' που ισως να προσφερει (αχρηστο για μενα προσωπικα-οχι για αλλους) προσφερει και διαχρονικοτητα... Ειμαι κατοχος gtx 295 απο τοτε που βγηκε σχεδον και το μονο που σκεφτομουν τοτε ηταν να παρω οτι καλυτερο κυκλοφορουσε γιατι τοτε ειχα την οικονομικη δυνατοτητα σκεπτομενος οτι σαν κορυφαιο gpu τοτε θα με βλαλει για πολυ καιρο. Πραγματι και εγινε.. Μπορω ακομη να παιζω ολα τα παιχνιδια σε full Details στα 1920χ1080 και δεν με απασχολει ακομη αγορα νεας..Οτι και να λενε για την 295 (και δεν το λεω επειδη ειμαι κατοχος γιατι πραγματικα δεν εχω τετοια κοληματα) ειναι ακομη καρτα που σε dx 10 ειναι αναμεσα στις 3-4 κορυφαιες και εφαμιλων επιδοσεων με το νεο gtx480 και προσφερει απολυτως playble gameplay ακομα. Για να μην λεω πολλα η 5970 για οποιον τα σκασει θα ειναι μια επενδυση που σιγουρα θα τον βγαλει για πολυ καιρο οπως εβγαλε και μενα η 295 και συνεχιζει να με βγαζει...Sector σεβαστα αυτα που λες για τα dual gpu, δεν εστιαζω αυτα που λεω σε σενα αλλα μια γενικοτερη τοποθετηση στα οσα γραφονται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zpaf Ιούλιος 25, 2010 #125 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2010 Στα bench ειναι ενα 5% πανω θα ελεγα το 2χ5870 CF στα ιδια ρολογια με την 5970 (850/1200) Για να ευλογησουμε λιγο τα γενια μας και να αναθερμανω λιγο το thread seb 25% παντως βλεπω εγω εδω στα μαμα παντα φυσικα οι καρτουλες στο dirt2. http://www.anandtech.com/show/3732/overclocked-our-custom-radeon-hd-5870-roundup/6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastian Ιούλιος 25, 2010 #126 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2010 Και από τις 2 παραθέσεις σου ποίο είναι το αποτέλεσμα Nephilim? Είναι τελικά κάρτες του διαβόλου οι 5970 ή όχι? Oι 5970 βαπτίστηκαν από εμένα πρώτα στο site σε QUAD CF....είναι κολασμένες !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
csaris Ιούλιος 26, 2010 #127 Κοινοποίηση Ιούλιος 26, 2010 Σαφώς. Όταν όμως μιλάς για τα 700Ευρώ, σαν να είναι 7Ευρώ, προκαλείς και σίγουρα θα ασχοληθούμε με τη νονά σου.Και εσενα τι σε νοιαζει, εφοριακος εισαι? Αν σου ζητησω ποτε δανεικα μη μου δωσεις και στην τελικη τα εχουμε και τα σκαμε και παιρνουμε οτι καλυτερο ετσι απλα! Τι μιζερια ειναι αυτη ποια, Ελεος! Nope.Δεν απολαμβάνει ότι καλύτερο, είναι καλύτερα ψυχολογικά επειδή πιστεύει ότι απολαμβάνει ότι καλύτερο.Εγώ για παράδειγμα με μία 5870, απολαμβάνω ότι καλύτερο και γενικά με το όλο μου σύστημα.Δεν δίνουν παραπάνω τα παιχνίδια. 60FPS ταβάνι παίζω.Αυτό δεν είναι κάτι υποκειμενικό. 1920x1200. Όλα παίζουν ταβάνι. Εκτός του Crysis πάντα.Όποιος έχει 5970 και μπορεί να απενεργοποιήσει τον έναν πυρήνα, ας το κάνει.Αυτο ελειπε να μην παιζεις καλα με 5870! Αλλα σε games τυπου metro και bc2 δεν υπαρχει επαφη με την 5970 οσο και αν θες να πεισεις τον εαυτο σου το αντιθετο. Αν η 5870 παιζει στα 60fps ενα game και η 5970 με 100fps μολις βαλεις 16ΑF + 8XAA η 5870 θα παει στα 40fps ενω η 5970 στα 80fps... Kοινως η 5870 θα σερνεται! Βαλε bc2 και θα καταλαβεις.Στη κονσόλα παίζεις για 7 χρόνια.Άκουσα γνώμες, έφαγα το κεφάλι μου δύο φορές και τώρα έβαλα μυαλό.Και όπως βλέπεις, λέω ότι τα 700Ευρώ είναι πολλά απλά για τη καλή μου ψυχολογία.Όπως το λες, οικονομική κρίση και ΔΝΤ.Το PS3 ομως ειναι ΔΝΤ friendly!Η απλή λογική ωστόσο λέει ότι αν με τη χ (ή μία High End Single GPU aka 5870) κάρτα γραφικών στην ανάλυση της οθόνης σου (1920x1200) παίζεις με 50+ και 60 ταβάνι (FL) όλα τα παιχνίδια, αν βάλεις μία κάρτα γραφικών που τα ίδια τα παίζει με 100+ FPS, είναι απλά άχρηστο.Αν τώρα κάποιος θέλει απλά να την έχει καλά κάνει και μπράβο του.Όχι όμως να μας λέει ότι είναι ότι καλύτερο.Ότι καλύτερο για εκείνον, είτε λόγω ψυχολογίας, είτε έχει 3 30" monitor EF.Κανεις δε λεει οτι η 5870 δεν ειναι καλη καρτα... αλλα η 5970 ειναι ακομα καλυτερη παντου και παντα, κοινως οπου κωλωνει η 5870 η 5970 καταστρεφει. Αν ειχες τη δυνατοτητα να τη δεις σε ι7 θα την αγοραζες χαλαρα! Οσο και για το EF, been there done that απο εμενα! Ειναι πραγματικη μαγεια αλλα εχει πολλα προβληματα... (μεχρι στιγμης τουλαχιστον). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sektor Ιούλιος 27, 2010 Author #128 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2010 πιστεύω ότι το multi-GPU καλώς ή κακώς είναι το μέλλον.δεν μπορώ να φανταστώ μια single-GPU να μπορεί να ανταγωνιστεί 1 dual ή περισσότερων core Και τώρα έτσι είναι. Σαν ωμή ισχύ οι Dual ή και περισσότερες GPU, είναι πολύ δυνατές. Δυστυχώς όμως φαίνεται ότι το Software είναι αυτό που τις κρατάει πίσω. Ποιος δεν θα ήθελε τη δύναμη μίας Dual GPU σε Single? γιατί απ' ότι βλέπω τα γραφικά επιτάσσουν περισσότερη υπολογιστική ισχή. Συγγνώμη, αλλά αυτό που το είδες? Μακάρι να ήταν έτσι. Μας ψόφησαν στα Console Ports και όχι τίποτα άλλο έχεις και τους φίλους σου που σε κοροιδεύουν αφού βλέπουν τα ίδια με εμάς στις TVs τους. Το Hardware είναι μπροστά το Software είναι πίσω. Ευτυχώς έχω και τους προσάπτω ότι πληρώνουν τα παιχνίδια τους.:jump1: low-profile, low-end κάρτες και single core GPUs πάντα θα υπάρχουν. Οπότε λες ότι στο μέλλον θα καταργηθούν οι Single High End GPUs? για την αποφυγή προβλημάτων με τις multi-GPU είναι αρχικά οι εταιρίες που παράγουν κάρτες γραφικών και δεύτερον οι μηχανές γραφικών που κάποιες είναι αρκετά άθλιες και καθόλου αποδοτικές. Θα ήθελα οι multi GPU κάρτες γραφικών να ήταν σαν τα multi Core CPU. Για παράδειγμα πιστεύω θα ήταν καλύτερο να είναι και οι δύο GPUs, σε ένα Die, κάτω από το ίδο Socket, κάτω από το ίδιο Heatspreader. Φιλε μου ασε την απλη λογικη και ρωτα παιδια που παιζουν fps παιχνιδια να σου πουν για την διαφορα στο gameplay που εχουν τα 100fps απο τα 50fps. Υπάρχει διαφορά από 50FPS στα 100? Θεωρητικά ναι, υπάρχει. Στα 60FPS Frame Limiter, τα οποία είναι ταβάνι και ακατέβατα, δεν υπάρχει καμία διαφορά με 500FPS. Δεν χρειάζεται να ρωτήσω κανέναν μπορώ να το δω και μόνος μου, απενεργοποιώντας το Frame Limiter. Μη ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε. Ναι συμφωνω και εγω για μια και δυνατη μονοπυρηνη καρτα απο λυσεις με δυο και τρεις πυρηνες οταν ομως αυτη μπορει να δωσει ενα αξιοπρεπες gameplay. Ε βέβαια, δεν είπαμε να αρκεστεί κάποιος με μετριότητες. Πριν 8 μηνες και μετα απο αρκετα χρονια με την ελευση του dirt2 ειπα να στησω ενα pc για να θυμηθω τις παλιες καλες ανεμελες εποχες. Πηρα λοιπον μια 5870 πανω σε εναν q9550 τεζαρα τα settings στο full με 1920x1200 και το παιχνιδι σερνοτανε. Στον μηνα πανω πηρα και μια δευτερη (θα μπορουσα βεβαια να ριξω λιγο τα settings και να επαιζα με την μια) αφου με επαιρνε οικονομικα και το παιχνιδι ετρεχε νερο. Σημερα μετα απο 8 μηνες με εναν ι7 και τους drivers της ΑΤΙ να εχουν κανει limit up στην αποδοση τους μπορω να παιξω το dirt2 και με μια καρτα. Μια εικονα χιλιες λεξεις. Στην πανω σειρα τοτε με τον q9550 cf και single και στην κατω σημερα. Καλες διακοπες λαμπιτες :happy2: Το Dirt 2 είναι ένα από τα παιχνίδια που τα λιώνω αυτό τον καιρό. Μιλάμε ότι παίζει φοβερά, πραγματικά απροβλημάτιστα. Τα Tests που έχεις κρατήσει είναι πραγματικά φοβερά! Δραματική διαφορά. Με λίγα λόγια όποιος πήρε τότε την 5870, έφαγε μία μικρή ήττα? Για να ευλογησουμε λιγο τα γενια μας και να αναθερμανω λιγο το thread seb 25% παντως βλεπω εγω εδω στα μαμα παντα φυσικα οι καρτουλες στο dirt2.http://www.anandtech.com/show/3732/overclocked-our-custom-radeon-hd-5870-roundup/6 Βέβαια μόνο στα νούμερα υπάρχει διαφορά, όχι ότι παίζει καλύτερα στο CF στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Και εσενα τι σε νοιαζει, εφοριακος εισαι? Αν σου ζητησω ποτε δανεικα μη μου δωσεις και στην τελικη τα εχουμε και τα σκαμε και παιρνουμε οτι καλυτερο ετσι απλα!Τι μιζερια ειναι αυτη ποια, Ελεος! Δεν είναι μιζέρια. Είναι πραγματικότητα, μη θέλεις να σου χαϊδεύουν τα αυτιά. Αν είσαι βάρος των γωνιών σου, θα πρέπει να προβληματιστείς μόνος σου. Αν πάλι τα έχεις χωρίς να είσαι βάρος, θα πρέπει να σταματήσεις τη φιγούρα και τη τόσο άνεση, γιατί απλά γίνεσαι τουλάχιστον γραφικός. Αυτο ελειπε να μην παιζεις καλα με 5870! Αλλα σε games τυπου metro και bc2 δεν υπαρχει επαφη με την 5970 οσο και αν θες να πεισεις τον εαυτο σου το αντιθετο. bc2, δεν έχω βάλει για να σου πω την αλήθεια. Metro παίζω με τα παρακάτω Settings πολύ άνετα. Metro 2033 Settings: Screenshots (thumbs): Δεν θέλω να πείσω τον εαυτό μου, ούτε κανέναν. Εσύ φαίνεται θέλεις να με πείσεις. Αν η 5870 παιζει στα 60fps ενα game και η 5970 με 100fps μολις βαλεις 16ΑF + 8XAA η 5870 θα παει στα 40fps ενω η 5970 στα 80fps... Kοινως η 5870 θα σερνεται! Βαλε bc2 και θα καταλαβεις. Στα 60FPS είναι λόγω Frame Limiter. Μέχρι τόσα σου δείχνει. Δεν σημαίνει ότι αν η κάρτα ζοριστεί θα πέσει στα 40FPS. Εκτός και αν τα παίζει χωρίς FL, γύρω στα 50-60. Γενικά αυτό που λες, ναι ισχύει. Συνήθως δεν βάζω 16AF. Μέχρι 8AF και 8AA παίζω. Το PS3 ομως ειναι ΔΝΤ friendly! Ακριβά παιχνίδια ρε συ... Κανεις δε λεει οτι η 5870 δεν ειναι καλη καρτα... αλλα η 5970 ειναι ακομα καλυτερη παντου και παντα, κοινως οπου κωλωνει η 5870 η 5970 καταστρεφει. Αν ειχες τη δυνατοτητα να τη δεις σε ι7 θα την αγοραζες χαλαρα! Θα συμφωνήσω στο 50%. Παντού και πάντα δεν είναι. Τα παιχνίδια που παίζει άνετα η 5870, δηλαδή 60FPS, είναι το ίδιο και στην 5970. Στα περισσότερα παιχνίδια σε ανάλυση 1920x1200, αυτό συμβαίνει. Οπότε θα προτιμήσω τη Single. Αν κωλώσει σε μερικά παιχνίδια, σαφώς και η 5970 θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Οσο και για το EF, been there done that απο εμενα! Ειναι πραγματικη μαγεια αλλα εχει πολλα προβληματα... (μεχρι στιγμης τουλαχιστον). Θα ήθελα να παρακαλέσω, όποιον έχει EF, να ποστάρει φωτογραφίες με τις οθόνες του. Τι είδους προβλήματα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zpaf Ιούλιος 27, 2010 #129 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2010 Υπάρχει διαφορά από 50FPS στα 100? Θεωρητικά ναι, υπάρχει.Στα 60FPS Frame Limiter, τα οποία είναι ταβάνι και ακατέβατα, δεν υπάρχει καμία διαφορά με 500FPS.Δεν χρειάζεται να ρωτήσω κανέναν μπορώ να το δω και μόνος μου, απενεργοποιώντας το Frame Limiter.Μη ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε.Αφου παιζεις τωρα το dirt2 κανε μου μια χαρη. Δοκιμασε να ριξεις αναλυση χαμηλωσε τα settings σου ωστε μεσω fraps να βλεπεις καμμια 100αρα στα fps σου. Κατεβα την Mali Alan Pass δυο τρεις φορες και κοιτα τους χρονους σου.Μετα ελα μια και απο τον bazoserver (Call of Duty World at War) για να δεις την διαφορα σε αυτο που σου λεω gameplay.Το Dirt 2 είναι ένα από τα παιχνίδια που τα λιώνω αυτό τον καιρό.Μιλάμε ότι παίζει φοβερά, πραγματικά απροβλημάτιστα.Τα Tests που έχεις κρατήσει είναι πραγματικά φοβερά! Δραματική διαφορά.Με λίγα λόγια όποιος πήρε τότε την 5870, έφαγε μία μικρή ήττα?Ηττα? ναι αν δεν ειχες το χρημα να παρεις μια 2η 5870 ή μια 5970 και ειχες και την λοξα να τα παιξεις ολα τεζα σιγουρα. Ειναι σαν την ηττα που τρωνε πολλα παιδια σημερα που θελουνε να αγορασουν τις 5870 στα 450 ευρω ή την 5970 στα 700 οταν τοτε πριν 8 μηνες τις περναμε 300 και 550 αντιστοιχα.Γιατι στην τελικη οταν μιλαμε για καρτες γραφικων ολα καταληγουν στο fps per euro και τοτε αυτος που εσκασε τα 550 για την 5970 ηταν και παραμενει αρχοντας.Καλες διακοπες και παλι λαμπιτες :banging: Link to comment Share on other sites More sharing options...
csaris Ιούλιος 27, 2010 #130 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2010 Δεν είναι μιζέρια. Είναι πραγματικότητα, μη θέλεις να σου χαϊδεύουν τα αυτιά.Αν είσαι βάρος των γωνιών σου, θα πρέπει να προβληματιστείς μόνος σου.Αν πάλι τα έχεις χωρίς να είσαι βάρος, θα πρέπει να σταματήσεις τη φιγούρα και τη τόσο άνεση, γιατί απλά γίνεσαι τουλάχιστον γραφικός.Δηλαδη για να καταλαβω τα 700ε ειναι πολλα ενω τα 400ε που εδωσες ειναι λιγα? Οσο για τις γραφικοτητες και συμπερασματα κτλ. δυστυχως παντα αυτο γινεται, οτι δεν μπορουμε να εχουμε απλα το μειωνουμε. Αll time classic αντιδραση... bc2, δεν έχω βάλει για να σου πω την αλήθεια.Metro παίζω με τα παρακάτω Settings πολύ άνετα.Βαλε Bc2 και θα δεις! Αλλα αν εισαι ευχαριστημενος με τα 30fps του metro καλυτερα να επαιρνες ps3 που το παιζει με 40fps και με ιδια γραφικα. Αν το δεις σε γνωστο με 980χ και 3χ480 ολα σε νερο θα σου τρεχουν τα σαλια!Γενικά αυτό που λες, ναι ισχύει.Συνήθως δεν βάζω 16AF. Μέχρι 8AF και 8AA παίζω.Απο οτι καταλαβα δεν εισαι hardcore gamer αλλα mainstream οποτε τσαμπα γραφουμε τοσο καιρο. Γι αυτο σου λεω τοσο καιρο για κονσολα οτι ειναι οτι καλυτερο στα 350ε και σιγουρη για την επομενη 5ετια.Θα συμφωνήσω στο 50%.Παντού και πάντα δεν είναι. Τα παιχνίδια που παίζει άνετα η 5870, δηλαδή 60FPS, είναι το ίδιο και στην 5970.Στα περισσότερα παιχνίδια σε ανάλυση 1920x1200, αυτό συμβαίνει. Οπότε θα προτιμήσω τη Single.Αν κωλώσει σε μερικά παιχνίδια, σαφώς και η 5970 θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.Σου εξηγησα πιο πανω γιατι ειναι καλυτερη η 5970 απο την 5870 παντου, ειδικα αν μαξαρεις τα φιλτρα. Απο τη στιγμη που δεν την εχεις δει ποτε σου την 5970 δεν μπορεις να εχεις αποψη για την συγκεκριμενη καρτα. Που ακριβως ειναι καλυτερη η 260/275 απο την 295? Θα ήθελα να παρακαλέσω, όποιον έχει EF, να ποστάρει φωτογραφίες με τις οθόνες του.Τι είδους προβλήματα?Υπαρχει sticky thread αναλυμενο οσο δεν παει. http://thelab.gr/showthread.php?t=70609 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Ιούλιος 27, 2010 #131 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2010 Το ότι δεν έχει παρέμβει ακόμα κάποιος δεν πάει να πει πως δεν διαβάζουμε.Το έχω πει και το λέω για τελευταία φορά. Ατάκες για ποζεριά, ξοδέματα, και πόσα λεφτά πετάει ο καθένας σε οτιδήποτε θα κοπούν ή θα τις κόψω με δώρο διακοπές για μερικές μέρες από το θρεντ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sektor Ιούλιος 27, 2010 Author #132 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2010 Αφου παιζεις τωρα το dirt2 κανε μου μια χαρη. Δοκιμασε να ριξεις αναλυση χαμηλωσε τα settings σου ωστε μεσω fraps να βλεπεις καμμια 100αρα στα fps σου. Κατεβα την Mali Alan Pass δυο τρεις φορες και κοιτα τους χρονους σου.Μετα ελα μια και απο τον bazoserver (Call of Duty World at War) για να δεις την διαφορα σε αυτο που σου λεω gameplay. Έχουμε φτάσει σε άλλο επίπεδο τη κουβέντα. Δηλαδή δεν έχω τι να πω. Μου λες ότι θες δηλαδή πάνω από 60FPS. Πραγματικά ok, τότε θες μία 5970 και είσαι στο όριο. Ηττα? ναι αν δεν ειχες το χρημα να παρεις μια 2η 5870 ή μια 5970 και ειχες και την λοξα να τα παιξεις ολα τεζα σιγουρα. Α, κατάλαβα τη δεύτερη κάρτα γραφικών την έχετε μερικοί ως δεύτερο usb memory stick. Ειναι σαν την ηττα που τρωνε πολλα παιδια σημερα που θελουνε να αγορασουν τις 5870 στα 450 ευρω ή την 5970 στα 700 οταν τοτε πριν 8 μηνες τις περναμε 300 και 550 αντιστοιχα. Γιατι στην τελικη οταν μιλαμε για καρτες γραφικων ολα καταληγουν στο fps per euro και τοτε αυτος που εσκασε τα 550 για την 5970 ηταν και παραμενει αρχοντας. Πες μας τώρα ότι απόδοση τιμή έχει καλύτερη η 5970 και φύγαμε για αλλού τελείως. Καλες διακοπες και παλι λαμπιτες :banging: Καλές διακοπές φίλε μου. Δηλαδη για να καταλαβω τα 700ε ειναι πολλα ενω τα 400ε που εδωσες ειναι λιγα? Οσο για τις γραφικοτητες και συμπερασματα κτλ. δυστυχως παντα αυτο γινεται, οτι δεν μπορουμε να εχουμε απλα το μειωνουμε. Αll time classic αντιδραση... 1. Η φθηνότερη 5970 έχει 700Ευρώ. 2. Η φθηνότερη 5870 έχει 350Ευρώ. Οπότε ναι, έδωσα λίγα. Έχω την ASUS επειδή είναι από RMA και έτυχε να έχει αυτή ετοιμοπαράδοτη. Αν την αγόραζα θα αγόραζα τη φθηνότερη. 3. Ότι δεν μπορούμε να έχουμε το μειώνουμε, μπορεί να ισχύει σε εσένα. Μπορούσα να πάρω ότι κάρτα γραφικών ήθελα με μία μικρή διαφορά. Το γνωρίζεις, αφού είσαι Hardcore αναγνώστης του Thread. Οπότε άκυρο φίλε μου, για τις γραφικότητες και τα συμπεράσματα δεν γίνεται τίποτα. Είσαι γραφικός. Βαλε Bc2 και θα δεις! Αλλα αν εισαι ευχαριστημενος με τα 30fps του metro Θα το βάλω. Με πόσο παίζει το Metro? Μάλλον εσύ δεν είχες ποτέ την 5870. 60+ παίζει! Πάει και 50. καλυτερα να επαιρνες ps3 που το παιζει με 40fps και με ιδια γραφικα. Αν το δεις σε γνωστο με 980χ και 3χ480 ολα σε νερο θα σου τρεχουν τα σαλια! Έχω PS3 και παίζω τα Exclusives. Απο οτι καταλαβα δεν εισαι hardcore gamer αλλα mainstream οποτε τσαμπα γραφουμε τοσο καιρο. Γι αυτο σου λεω τοσο καιρο για κονσολα οτι ειναι οτι καλυτερο στα 350ε και σιγουρη για την επομενη 5ετια. Πάνω από 8AA διαφορά δεν υπάρχει. Μιλάμε για ψυχολογία μετά. Πάνω από 8AF, υπάρχει διαφορά αλλά μικρή. Ο Gamer φίλε μου δεν φαίνεται από τα Settings που παίζει το εκάστοτε παιχνίδι. Ο Gamer δεν κολάει το κεφάλι του στο τοίχο για να δει τις υφές. Ο Gamer δεν έχει συνεχώς τα μάτια τους στο FRAPS. O Gamer παίζει το παιχνίδι του και όχι με το PC του! Και ξέρεις κάτι? Εγώ δυστυχώς δεν είμαι έτσι και σίγουρα απέχεις πολλά χιλιόμετρα και εσύ από αυτό. Ταυτόχρονα όμως, απέχεις πολλά από εμένα. Μου θες 16AF και 16AF! Μου θες τη μέγιστη ανάλυση που σηκώνει μία κάρτα γραφικών και μου θέλει και άλλος πάνω από 60FPS για να παίζεις καλύτερα! Εντάξει ρε παιδιά... Μου το περνάτε ότι αυτό είναι που πρέπει να έχουμε και όλα τα άλλα είναι υποχωρήσεις. Πραγματικά δεν πιστεύω στα μάτια μου. Σου εξηγησα πιο πανω γιατι ειναι καλυτερη η 5970 απο την 5870 παντου, ειδικα αν μαξαρεις τα φιλτρα. Απο τη στιγμη που δεν την εχεις δει ποτε σου την 5970 δεν μπορεις να εχεις αποψη για την συγκεκριμενη καρτα. Που ακριβως ειναι καλυτερη η 260/275 απο την 295? Και εγώ σου εξήγησα μόλις τώρα γιατί δεν είναι. Δεν την έχω γιατί πάνω από 60FPS δεν υπάρχει διαφορά. Που ακριβως ειναι καλυτερη η 260/275 απο την 295? Η 260 είναι αρκετά πιο κάτω. Η 275 όχι. Λιγότερα Frames, αλλά πολύ καλύτερη κίνηση. Η 295 τρελαινόταν στο ms. Αν θες να συγκρίνεις την 295 με τις τότε High End Single και την 5970 με τις τώρα High End Single, τότε απλά απαντάς μόνος σου μετά από τόσα Posts, ότι οι Multi GPU κάρτες, είναι GTPK. Υπαρχει sticky thread αναλυμενο οσο δεν παει. http://thelab.gr/showthread.php?t=70609 Ευχαριστώ. Το ότι δεν έχει παρέμβει ακόμα κάποιος δεν πάει να πει πως δεν διαβάζουμε.Το έχω πει και το λέω για τελευταία φορά. Ατάκες για ποζεριά, ξοδέματα, και πόσα λεφτά πετάει ο καθένας σε οτιδήποτε θα κοπούν ή θα τις κόψω με δώρο διακοπές για μερικές μέρες από το θρεντ. Η ποζεριά πάει σύννεφο εδώ και όσο μίλαγε ο sebastian σε αρχικά posts κάνατε και πλάκα μαζί του, ενώ αντίθετα εγώ τον έχω σε Ingnore List και δεν έχω προκαλέσει. Δεν είδα κάποια παρέμβαση εκεί. Επίσης το μπατσιλίκι που υπήρχε πάντα στο Thelab του Style θα σας στείλω διακοπές, κλπ δεν μου αρέσει. Σου μίλησε κάποιος άσχημα για να μιλάς με αυτόν το τρόπο? Είμαστε φίλοι και δεν το θυμάμαι? Μιλήσαμε επί του Topic εδώ και σου την έσπασα? Δεν έγινε κάτι τέτοιο. Συγγνώμη που σας χάλασα το όνειρο του απόλυτου. Από εμένα γεια χαρά, αφού είμαι διακοπές και παραλία. Και για να είμαι άλλη μία φορά ξεκάθαρος, δεν πρόκειται να ξαναγράψω στο thelab.gr. Μπορείτε να συνεχίσετε να κοροϊδεύεται κάποιοι και να ειρωνεύεστε. Όσοι στο Avatar τους έχουν τη κανονική τους φωτογραφία, κρίμα... Να μιλάγανε καλύτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastian Ιούλιος 28, 2010 #133 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2010 Από εμένα γεια χαρά, αφού είμαι διακοπές και παραλία. Και για να είμαι άλλη μία φορά ξεκάθαρος, δεν πρόκειται να ξαναγράψω στο thelab.gr. Μπορείτε να συνεχίσετε να κοροϊδεύεται κάποιοι και να ειρωνεύεστε. Όσοι στο Avatar τους έχουν τη κανονική τους φωτογραφία, κρίμα... Να μιλάγανε καλύτερα. Κανέναν δεν αναγκάζει το thelab, έχει έναν δικό του νόμο και κανονες! Σε οποιον δεν αρέσει αποχωρεί...Πάντως τα παιδιά και οι mods κάνουν πολύ καλή δουλεία. Τουλάχιστον είσαι κοντά σε παραλίες και με μεγάλη άνεση μαζεύεις τα κουβαδάκια σου και τραβάς για άλλους παραδείσους, τουλάχιστον εκεί να σε αφήσουν να αποδείξης οτι η 5870 είναι καλύτερη από την 5970...Καλή τύχη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Ιούλιος 28, 2010 #134 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2010 To μπατσιλίκι όπως το αποκαλείς είναι αναγκαίο σε κάθε φόρουμ με την κίνηση του thelab σε περίπτωση που αδυνατείς να το καταλάβεις. Από την στιγμή που πολλοί χρήστες δεν διαθέτουν την στοιχειώδη λογική για να κρατήσουν τον διάλογο σε πολιτισμένα επίπεδα το μπατσιλίκι αυτό υπάρχει.Παρόλο που δεν έχω κανένα λόγο να σου εξηγήσω θα το κάνω μιας και δεν θα ξαναγράψεις εδώ για να μην φύγεις με απορίες.Άσχημα για να ξεκινάμε δεν μίλησα, δεύτερον, δεν απευθύνθηκα στο άτομο σου συγκεκριμένα αλλά γενικά στους χρήστες που απαντάτε σε αυτό το θρέντ, τώρα αν έχεις την μύγα είναι άλλη ιστορία.Φίλος σου δεν είμαι προφανώς, αλλά είμαι αυτός που θα σου πει όταν χρειαστεί εδώ μέσα πως θα συμπεριφερθείς αν δεν μπορείς να το καταλάβεις. Αν δεν σου αρέσει ο τρόπος μου και πιστεύεις ότι σε θίγει στείλε email στην ΔΟ. ΔΕΝ σε έκανα, ούτε σε υποχρέωσα να αποδεχτείς τους όρους. Εσύ το έκανες και αν δεν μπορείς να τους ακολουθήσεις τότε ναι θα σε στείλω στην παραλία ή εγώ ή κάποιο άλλο μέλος της ΔΟ.Καλές διακοπές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ManolisX Ιούλιος 28, 2010 #135 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2010 Ρε παιδια ηρεμηστε,ειναι και καλοκαιρι.Εχετε καταντησει το θεμα 5870v5970 ντερμπι μεταξυ Παο-Ολυμπιακος.Ημαρτον δηλαδη.Σφαζεστε για ανουσια πραγματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultraex2005 Ιούλιος 29, 2010 #136 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2010 ρε παιδια η 5970 ειναι σε αλλο επιπεδο τι να συζητησουμε τωρα ειδικα αν παιξει με 900/1250 σε ι7@ 4.0-4.2 πραγματικα πεταει και ειμαι σιγουρος σε αυτα που λεω οταν αρχικα απο crossfire 4850 πηγα σε 5870 σιγουρα ειταν καλυτερη αλλα δεν μου εκανε κλικ:nono:δηλαδη δεν μου εδινε αυτη την εντυπωση της πραγματικα καλυτερης αναβαθμισης και σε 3 μερες την αλλαξα δεν αντεξα ενω τωρα με την 5970 :worship: ακομα και στοκ ειναι σε αλλο επιπεδο το gameplay:clap: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.