csaris Ιούλιος 22, 2010 #101 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2010 Για το ms, είναι λογικό σε παιχνίδια, που παίζουν 60+FPS να μην υπάρχει.Σε μελλοντικά παιχνίδια όπου τα πράματα ζορίζουν...Εδώ δεν έχεις ms λογικά.Εδώ έχεις σίγουρα...Όλα αυτά με τη λογική ότι χρόνια τώρα συμβαίνουν σε όλες τις Dual GPU κάρτες.Ρε συ Σεκτορα στο εχουμε πει 10αδες φορες, ΑΝ ΔΕΙΣ ΚΑΠΟΥ STUTTERING ME THN 5970 ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΝΙΤΟΡ ΒΑΖΕΙΣ CATALYST A.I. -> OFF και εχεις μια 5870... Ετσι απλα! Ποιο πανω λες οτι το crysis ειναι επιτηδες κακογραμμενο και στη συνεχεια το παιρνεις ως παραδειγμα για να αποδειξεις οτι υπαρχει ms...? Ελεος πια με αυτο το crysis!!! Δες ποσο αψογα παιζουν τα bc2, farcry2, avp, mw2, dirt2 και ενα σωρο αλλα και ασε το σαπιοcrysis!Για να δεις ποσο διαφορα κανει το cf/sli πρεπει να το δεις σε αναλογο cpu/mb.ΕDITTσεκαρε το ολοφρεσκο review απο κατω. Δες οτι η 5970 (920@3.8ghz) σε 1920 απο τα ~20 games μονο στο crysis δεν εχει διαφορα σε σχεση με μια 5870. Δηλ. κερδιζει απο τα 20 τα 19 με πανω απο 40fps σε σχεση με μια 5870. http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/ARES_CrossFire/1.htmlΓενικότερα έχουμε μία τάση να κοιτάμε Specs και όχι ουσία.Aπο τη στιγμη που μπαινει στη μεση το θεμα της "ταβλας" η ουσια παει περιπατο. Η λογικη λεει πως μια 285 ειναι υπεραρκετη, για μενα ενα ps3 ειναι οτι καλυτερο για gamers αλλα απο τη στιγμη που ο καθενας μας βαζει την "ταβλα" μπροστα ολα τα πανε περιπατο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastian Ιούλιος 22, 2010 #102 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2010 Η 5970 ειναι 50%+ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΟ CRYSIS απο την 5870! Μιλαω παντα με ιδιους χρονισμους και οι δυο καρτες ( 850/1200) Εαν θυμαμαι καλα στο δικο μου μηχανημα 30-35 fps εβγαζε η 5870 και η 5970 55-60 fps Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sektor Ιούλιος 22, 2010 Author #103 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2010 Ασφαλως κι εχει να κανει το διπλο PCB. Στην περιπτωση αυτη εχουμε δυο ανεξαρτητες ομοιες καρτες με διασυνδεση μεταξυ τους τυπου SLI, μαλιστα η μια ειναι εντελως στον "αερα".Εξαιρεση νομιζω ηταν καποια απο τις 285 / 295 με το μονο PCB, αν θυμαμαι καλα,. Και εκεινες ηταν SLI με διαφορετικη κατασκευη ομως.Η αρχιτεκτονικη της ΑΤΙ στην λειτουργια των DUAL GPU cards βασιζεται στο τσιπακι της PLX.Κάτσε να τα βάλουμε σε μία σειρά.Καταρχήν οποιαδήποτε διπλή κάρτα είτε δουλεύει με SLI/CF πρότυπο, είτε όχι, δεν χρειάζεται αντίστοιχη μητρική που να το υποστηρίζει. Η διασύνδεση των δύο πυρήνων γίνεται από Chip το οποίο είναι πάνω στη κάρτα γραφικών.Αφού λοιπόν οι διπλές κάρτες γραφικών της ATi, δεν είναι CF, τότε και το παιχνίδι δεν χρειάζεται να είναι γραμμένο για CF ή τέλος πάντων να είναι optimized για δύο κάρτες γραφικών.Αντίθετα με τις διπλές της nVidia που σε περίπτωση που δεν υποστηρίζει το παιχνίδι SLI, τότε απλά δουλεύει η μισή κάρτα γραφικών.Έτσι είναι?Η GTX295 η μόνη διαφορά που είχε, αυτή με το διπλό PCB με αυτή με το μονό, ήταν οι θερμοκρασίες και κατ' επέκταση το OC. Υπήρχε μία απειροελάχιστη διαφορά στις επιδόσεις, οι οποίες ήταν με το μέρος αυτής με το μονό PCBκαι αυτό γιατί οι αποστάσεις (οι διαδρομές) των πληροφοριών μειώθηκαν.Τα μόνα που φεύγουν μαζί με την ψήκτρα είναι τα thermalpads, κανένα αυτοκόλλητο δεν υπάρχει για να φαίνεται η αλλαγή.όσο για το δεύτερο 650 ευρώ έχω δώσει και για τα 2. με λίγο oc 850/1200 έχω 2 x 5870 χωρίς να ζεσταίνεται τίποτα.Κατάλαβα. Οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα.Όσο για το πόσο έχεις δώσει εσύ, δεν έχει τόση σημασία. Θεωρώ ότι περισσότερη σημασία έχει το πόσο κοστίζει η κάρτα.Και εγώ τη 5870, δεν την έχω πληρώσει, δεν σημαίνει κάτι αυτό.Οι τιμές για την 5970, είναι αυτές που δημοσίευσα παραπάνω.Δηλαδή η 5870 δουλεύει με αιολική ενέργεια?Δεν δουλεύει με κάρβουνο όπως η 5970 σίγουρα! :happy2:Just Google it!Τέλος για να τοποθετηθώ ίσος λίγο πιο σωστά όσον αφορά το ότι δεν μου αρέσουν οι διπύρηνες κάρτες.Αγοράζοντας μία 5870, παίζεις σε 1920x1200, όλα τα σημερινά παιχνίδια με Full Details.Μία 5970 κοστίζει τα διπλάσια χρήματα και και παίζει όλα τα σημερινά παιχνίδια πάλι με Full Details.Στο Crysis και σε κάνα δύο άλλα μπορεί να έχει αρκετά καλύτερο Frame Rate.Σε ένα με δύο χρόνια, όταν τα παιχνίδια θα είναι πιο απαιτητικά, η τότε Dual GPU 5970 δεν θα παίζει με 60FPS που παίζει τώρα. Οπότε φυσικός, μεταφυσικός και μαθηματικός, θα υπάρχει microstuttering. Τέλος.Αυτά όσον αφορά το ms. Ας βάλει κάποιος και τα υπόλοιπα "προβλήματα" που είπα και σε προηγούμενα Post, που κατά τη γνώμη μου, το μεγαλύτερο είναι αυτό του ms.Μία 5870, τότε δεν θα παίζει τόσο καλά αφού θα είναι αδύναμη για τόσο εξελιγμένα παιχνίδια, όμως είναι Single και δεν θα υπάρχει ms, όπου αυτό σημαίνει άλλη ροή στο Frame Rate.Στη δύσκολη και αν δεν μείνεις ευχαριστημένος με την απόδοσή της, τη πετάς, ή τη πουλάς και αγοράζεις την επόμενη Single High End. Με την 5970, τι θα κάνεις? Θα δίνεις 700άρια κάθε χρόνο?Ότι λέω, απλά είναι μία ιστορική ανασκόπηση.Edit:Ρε συ Σεκτορα στο εχουμε πει 10αδες φορες, ΑΝ ΔΕΙΣ ΚΑΠΟΥ STUTTERING ME THN 5970 ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΝΙΤΟΡ ΒΑΖΕΙΣ CATALYST A.I. -> OFF και εχεις μια 5870... Ετσι απλα! Ποιο πανω λες οτι το crysis ειναι επιτηδες κακογραμμενο και στη συνεχεια το παιρνεις ως παραδειγμα για να αποδειξεις οτι υπαρχει ms...? Ελεος πια με αυτο το crysis!!! Γράφω αναλυτικότερα πιο πάνω για το ms και τι με πειράζει με τις Dual GPU, ώστε να καταλάβεις εσύ και οι υπόλοιποι ότι δεν πρόκειται απλά για κόλλημα. Μιλάω πάντα με επιχειρήματα και δείχνω τους φανμπόις.Ναι είναι κακογραμμένο. Ναι, το παίρνουμε ως μπούσουλα και ξέρεις γιατί?Γιατί είναι το μόνο παιχνίδι που κωλώνουν οι κάρτες γραφικών. Σε όλα αυτά που γράφεις από κάτω, το αποτέλεσμα που βλέπεις στην οθόνη είναι ίδιο, είτε έχεις 5870, είτε 5970.Τι να παίζεις με 50FPS, τι να παίζεις με 150?Τι να παίζεις με 80, τι να παίζεις με 200?Δες ποσο αψογα παιζουν τα bc2, farcry2, avp, mw2, dirt2 και ενα σωρο αλλα και ασε το σαπιοcrysis!Aπο τη στιγμη που μπαινει στη μεση το θεμα της "ταβλας" η ουσια παει περιπατο. Η λογικη λεει πως μια 285 ειναι υπεραρκετη, για μενα ενα ps3 ειναι οτι καλυτερο για gamers αλλα απο τη στιγμη που ο καθενας μας βαζει την "ταβλα" μπροστα ολα τα πανε περιπατο.Φαντάζομαι ότι η τάβλα εδώ είναι η ίδια.Θέλουμε να παίζουμε τα παιχνίδια μας με Full Details στο PC μας.Αν μιλάμε για benches, LN2, Dry Ice, Hellas, κλπ, να σου πω ότι, δεν χρειάζεται να μιλάμε για απλά καρτάκια Single GPU.Δεν θέλω να φαντάζομαι ότι η πραγματική ανάγκη, είναι να μεγαλώσουμε το e-***** μας και όχι να παίξουμε τα παιχνίδια μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Venisk Ιούλιος 22, 2010 #104 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2010 Δεν δουλεύει με κάρβουνο όπως η 5970 σίγουρα! Αγοράζοντας μία 5870, παίζεις σε 1920x1200, όλα τα σημερινά παιχνίδια με Full Details. Και αν έχεις 2560 χ 1440 τι κάνεις? πετάς την οθόνη σου για να έχεις την 5870? Θα δίνεις 700άρια κάθε χρόνο? Εμ..ναι..αν και φαίνεται πως αυτό είναι το βασικό σου πρόβλημα με την 5970 και όχι το ms κ τα κάρβουνα..ο καθένας με την κ@υ*@ του ρε φίλε.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastian Ιούλιος 22, 2010 #105 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2010 Κάτσε να τα βάλουμε σε μία σειρά.Καταρχήν οποιαδήποτε διπλή κάρτα είτε δουλεύει με SLI/CF πρότυπο, είτε όχι, δεν χρειάζεται αντίστοιχη μητρική που να το υποστηρίζει. Η διασύνδεση των δύο πυρήνων γίνεται από Chip το οποίο είναι πάνω στη κάρτα γραφικών.Αφού λοιπόν οι διπλές κάρτες γραφικών της ATi, δεν είναι CF, τότε και το παιχνίδι δεν χρειάζεται να είναι γραμμένο για CF ή τέλος πάντων να είναι optimized για δύο κάρτες γραφικών.Αντίθετα με τις διπλές της nVidia που σε περίπτωση που δεν υποστηρίζει το παιχνίδι SLI, τότε απλά δουλεύει η μισή κάρτα γραφικών.Έτσι είναι?Η GTX295 η μόνη διαφορά που είχε, αυτή με το διπλό PCB με αυτή με το μονό, ήταν οι θερμοκρασίες και κατ' επέκταση το OC. Υπήρχε μία απειροελάχιστη διαφορά στις επιδόσεις, οι οποίες ήταν με το μέρος αυτής με το μονό PCBκαι αυτό γιατί οι αποστάσεις (οι διαδρομές) των πληροφοριών μειώθηκαν.Κατάλαβα. Οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα.Όσο για το πόσο έχεις δώσει εσύ, δεν έχει τόση σημασία. Θεωρώ ότι περισσότερη σημασία έχει το πόσο κοστίζει η κάρτα.Και εγώ τη 5870, δεν την έχω πληρώσει, δεν σημαίνει κάτι αυτό.Οι τιμές για την 5970, είναι αυτές που δημοσίευσα παραπάνω.Δεν δουλεύει με κάρβουνο όπως η 5970 σίγουρα! :happy2:Just Google it!Τέλος για να τοποθετηθώ ίσος λίγο πιο σωστά όσον αφορά το ότι δεν μου αρέσουν οι διπύρηνες κάρτες.Αγοράζοντας μία 5870, παίζεις σε 1920x1200, όλα τα σημερινά παιχνίδια με Full Details.Μία 5970 κοστίζει τα διπλάσια χρήματα και και παίζει όλα τα σημερινά παιχνίδια πάλι με Full Details.Στο Crysis και σε κάνα δύο άλλα μπορεί να έχει αρκετά καλύτερο Frame Rate.Σε ένα με δύο χρόνια, όταν τα παιχνίδια θα είναι πιο απαιτητικά, η τότε Dual GPU 5970 δεν θα παίζει με 60FPS που παίζει τώρα. Οπότε φυσικός, μεταφυσικός και μαθηματικός, θα υπάρχει microstuttering. Τέλος.Αυτά όσον αφορά το ms. Ας βάλει κάποιος και τα υπόλοιπα "προβλήματα" που είπα και σε προηγούμενα Post, που κατά τη γνώμη μου, το μεγαλύτερο είναι αυτό του ms.Μία 5870, τότε δεν θα παίζει τόσο καλά αφού θα είναι αδύναμη για τόσο εξελιγμένα παιχνίδια, όμως είναι Single και δεν θα υπάρχει ms, όπου αυτό σημαίνει άλλη ροή στο Frame Rate.Στη δύσκολη και αν δεν μείνεις ευχαριστημένος με την απόδοσή της, τη πετάς, ή τη πουλάς και αγοράζεις την επόμενη Single High End. Με την 5970, τι θα κάνεις? Θα δίνεις 700άρια κάθε χρόνο?Ότι λέω, απλά είναι μία ιστορική ανασκόπηση.Edit:Γράφω αναλυτικότερα πιο πάνω για το ms και τι με πειράζει με τις Dual GPU, ώστε να καταλάβεις εσύ και οι υπόλοιποι ότι δεν πρόκειται απλά για κόλλημα. Μιλάω πάντα με επιχειρήματα και δείχνω τους φανμπόις.Ναι είναι κακογραμμένο. Ναι, το παίρνουμε ως μπούσουλα και ξέρεις γιατί?Γιατί είναι το μόνο παιχνίδι που κωλώνουν οι κάρτες γραφικών. Σε όλα αυτά που γράφεις από κάτω, το αποτέλεσμα που βλέπεις στην οθόνη είναι ίδιο, είτε έχεις 5870, είτε 5970.Τι να παίζεις με 50FPS, τι να παίζεις με 150?Τι να παίζεις με 80, τι να παίζεις με 200?Φαντάζομαι ότι η τάβλα εδώ είναι η ίδια.Θέλουμε να παίζουμε τα παιχνίδια μας με Full Details στο PC μας.Αν μιλάμε για benches, LN2, Dry Ice, Hellas, κλπ, να σου πω ότι, δεν χρειάζεται να μιλάμε για απλά καρτάκια Single GPU.Δεν θέλω να φαντάζομαι ότι η πραγματική ανάγκη, είναι να μεγαλώσουμε το e-***** μας και όχι να παίξουμε τα παιχνίδια μας.Δηλαδη ο spartan που πηρε 3χ480 και παιζει το metro 60 fps με ολα τα φιλτρα και tesselation full (το ελιωσα και εγω στο pc του και μου πεταχτηκαν τα ματια εξω), τι θα του πεις οτι παιζεις καλυτερα με τα 10 fps που σου βγαζει η 5870!!!!Μαθαμε το e-***** και το πεταμε τωρα.... απλα εσυ γουσταρεις ετσι οπως παιζεις! Αντιθετα ενας αλλος γουσταρει να παιζει αλλιως...Εγω, csaris, spartan, και αλλοι θελουμε δυναμη κατι που μια 5870 δεν μπορει να μας δωσει στο βαθμο που θελουμε! Δεν πας σωστα και ολοι εμεις αναποδα!Το οτι εγω παιζω με μια καρτα τωρα ειναι για το EYEFINITY και μονο....Εαν δεν ειχα θεμα αρκετου stuttering σε eyef+cf οr sli+eyefinity , τοτε θα ειχα 10 καρτες πανω και τις καλτσες μου μαζι... και ναι το e-***** μου το θελω μεγαλο για να γουσταρω εαν το θετεις ετσι!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nephiλiμ Ιούλιος 22, 2010 #106 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2010 Προσωρινο lockdown.Πραγματικα no use το θεμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sektor Ιούλιος 25, 2010 Author #107 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2010 Συγγνώμη, αλλά εσύ το ήθελες έτσι. Και αν έχεις 2560 χ 1440 τι κάνεις? πετάς την οθόνη σου για να έχεις την 5870? Αυτό που θα έκανα ήταν σε μερικά παιχνίδια να ρίξω ένα δύο Details. Στη χειρότερη θα αγόραζα άλλη μία 5870. Οι περισσότεροι όπως και εγώ παίζουν σε ανάλυση 1920x1200/1080. Άλλοι 1680x1024. 2560 χ 1440 είναι πολύ μεγάλη ανάλυση. Εμ..ναι..αν και φαίνεται πως αυτό είναι το βασικό σου πρόβλημα με την 5970 και όχι το ms κ τα κάρβουνα..ο καθένας με την κ@υ*@ του ρε φίλε.. Αν δεν είναι πρόβλημα αυτό τότε τι είναι? Στο #103 post, εξηγώ ακριβώς τους λόγους που δεν θέλω Dual GPU VGA. Ελπίζω να μην κατάλαβες μόνο τα 700Ευρώ από όλα αυτά. Πέρα από αυτό δεν νομίζεις ότι είναι πολύ προκλητικό να μιλάς για 700Ευρώ τόσο άνετα, ειδικά στις μέρες μας? Χαλάρωσε λίγο... 700Ευρώ! Σε γενικές γραμμές την άποψή μου λέω φίλε και μάλιστα τα 700Ευρώ που λες ότι με πειράζουν, εξήγησα ότι τη κάρτα μπορούσα να τη πάρω με 200Ευρώ. Οπότε δεν έχει βάση και δεν μπορείς να μου πεις και τη παροιμία όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Τοποθετήθηκα ξαναλέω στο προηγούμενο post, δεν θέλω να πείσω κανέναν, αλλά μη θέλετε να πείσετε και εσείς ότι για να παίξει κάποιος Games και να είναι Gamer βαρβάτος, χρειάζεται 5970. Για κ@υλα ok. Αλλά μη χρυσώνουμε και το χάπι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
csaris Ιούλιος 25, 2010 #108 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2010 Sektor φιλε μου αν τα εχεις τα σκας και παιρνεις οτι καλυτερο, ειτε αυτο λεγεται 4χ5870 ειτε λεγεται porsche cayenne... Eτσι ειναι! Αν δεν τα εχεις δεν παιρνεις μια 5870 αλλα ps3 ή fiat punto αντιστοιχα και σε καμια μα ΚΑΜΙΑ περιπτωση ομως δεν θα παιζεις/οδηγεις καλυτερα, ετσι ειναι! Αντικειμενικα οτι καλυτερο ειναι μια 5970, δεν υπαρχει αμφισβητηση. Αν εσυ εισαι ευχαριστημενος με μια 5870 ειναι απολυτος σεβαστο! Aν ομως ειχες τη δυνατοτητα να πας σε 5970 θα πηγαινες 1000% γιατι απο οτι καταλαβαινω το χειροτερο μειον ειναι η τιμη της παρα ολα τα υπολοιπα που παρουσιαζεις. Για πες μου κατι την 295 και την 4870χ2 ενα 500αρικο δεν εκαναν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
papatsonis Ιούλιος 25, 2010 #109 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2010 Sektor φιλε μου αν τα εχεις τα σκας και παιρνεις οτι καλυτερο, ειτε αυτο λεγεται 4χ5870 ειτε λεγεται porsche cayenne... Eτσι ειναι! Αν δεν τα εχεις δεν παιρνεις μια 5870 αλλα ps3 ή fiat punto αντιστοιχα και σε καμια μα ΚΑΜΙΑ περιπτωση ομως δεν θα παιζεις/οδηγεις καλυτερα, ετσι ειναι! Αντικειμενικα οτι καλυτερο ειναι μια 5970, δεν υπαρχει αμφισβητηση. Αν εσυ εισαι ευχαριστημενος με μια 5870 ειναι απολυτος σεβαστο! Aν ομως ειχες τη δυνατοτητα να πας σε 5970 θα πηγαινες 1000% γιατι απο οτι καταλαβαινω το χειροτερο μειον ειναι η τιμη της παρα ολα τα υπολοιπα που παρουσιαζεις. Για πες μου κατι την 295 και την 4870χ2 ενα 500αρικο δεν εκαναν?Αν τα έχεις(1) .. τα σκας και περνεις 3-4x480... period... και δε σε νοιαζουν ουτε θερμοκρασιες ουτε καταναλωσεις... λογω του (1)... .Μεταξυ του "δε τα εχω" και του "τα εχω" υπαρχουν απειρες αποχρωσεις του γκρι ομως.. .και εκει εμπιπτουν και οι 1χ5870(/470-480), 2χ5870(/470-480), κλπ.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Venisk Ιούλιος 25, 2010 #110 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2010 2560 χ 1440 είναι πολύ μεγάλη ανάλυση.Γι αυτό και χρειάζεται η 5970. :magic:εξήγησα ότι τη κάρτα μπορούσα να τη πάρω με 200Ευρώ.και εγώ την πήρα 200 ευρώ γιατί κάηκε η 9800gx2 πήρα 421 ευρώ πιστωτικό και αγόρασα την 5970. :magic:είναι εξαιρετική κάρτα η 5870 όπως κ η 5850 που χρησιμοποιούσα 2 μέρες τώρα φτιάχνοντας το pc κολλητού μου..όχι όμως για αυτό που θέλω εγώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sektor Ιούλιος 25, 2010 Author #111 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2010 Sektor φιλε μου αν τα εχεις τα σκας και παιρνεις οτι καλυτερο, ειτε αυτο λεγεται 4χ5870 ειτε λεγεται porsche cayenne...Πραγματικά απορώ.Εγώ, σαν χρήστης, δεν θέλω Dual GPU. Αν έρθεις και μου χαρίσεις μία 5970, δεν θα τη πάρω. Ίσως τη πάρω και τη πουλήσω.Μπορείς να καταλάβεις, ότι δεν θέλω σε καμία περίπτωση Dual GPU κάρτα γραφικών? Προσωπική μου επιλογή, τεκμηριωμένη με επιχειρήματα και αν θες αφαίρεσε αυτό που είπα για τη τιμή των 700Ευρώ, γιατί σου φέρνω παράδειγμα ότι μου τη χαρίζουν.Eτσι ειναι! Αν δεν τα εχεις δεν παιρνεις μια 5870 αλλα ps3 ή fiat punto αντιστοιχα και σε καμια μα ΚΑΜΙΑ περιπτωση ομως δεν θα παιζεις/οδηγεις καλυτερα, ετσι ειναι!Δεν χρειάζεται να τα έχεις για να πάρεις μία 5970 ή τέλος πάντων οποιοδήποτε ακριβό PC Part.Όπως λέει και ο φίλος παρακάτω, το ότι τα έχεις ή δεν τα έχεις είναι λίγο γενικό.Μεταξυ του "δε τα εχω" και του "τα εχω" υπαρχουν απειρες αποχρωσεις του γκρι ομως.. .Ποιος έχει έτσι 700Ευρώ? Για μία κάρτα γραφικών έτσι αέρα ή για οτιδήποτε τέλος πάντων, πέρα του φαγητού του και των βασικών αναγκών?Χωρίς να θέλω να σε προσβάλω φίλε csaris, αλλά έτσι όπως το θέτεις το θέμα των χρημάτων σε φαντάζομαι για ένα 15χρονο παιδάκι που ακόμα μαζεύει λεφτά από το χαρτζιλίκι της νονάς, του μπαμπά και της μαμάς και περιμένει πως και πως να δει τη γιαγια και τον παππού για το νέο του παιχνίδι.Επαναλαμβάνω και μπαίνοντας στο θέμα πάλι, ότι για 5970, τουλάχιστον για μένα και για την ώρα δεν κουβεντιάζουμε για χρήματα γιατί όπως είπα δεν θα την έπαιρνα στη τιμή που έχει. Αλλά σαφώς για όλο τον κόσμο που δουλεύει και τέλος πάντων βρίσκεται στην αγορά εργασίας, τον ενδιαφέρει πόσα χρήματα κάνει το εκάστοτε προϊόν που πρόκειται να αγοράσει.Όσον αφορά το παράδειγμα με το Cayene, είναι λίγο άτυχο.Με την 5970 μπορείς και 700Ευρώ αν παίρνεις να κάτσεις σπίτι της μαμάς σου για ένα μήνα και να μη βγεις καθόλου και να την αγοράσεις.Με το Cayene αλλάζουν τα πράγματα και θα πρέπει να κάτσεις χρόνια.Επίσης επειδή πολύ για PS3 ακούω, τι σχέση έχει το PS3 με την όλη φράση που είπες?δεν παιρνεις μια 5870 αλλα ps3 ή fiat punto αντιστοιχαΤο PS3 φίλε μου για πολλούς, όπως και για μένα είναι άλλη αξία.Δεν το παίρνεις επειδή θες να τη βγάλεις φθηνά. Δεν λέω κάτι παραπάνω, αλλά για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, παίρνω το θάρρος και σε διορθώνω.Αντικειμενικα οτι καλυτερο ειναι μια 5970, δεν υπαρχει αμφισβητηση. Αν εσυ εισαι ευχαριστημενος με μια 5870 ειναι απολυτος σεβαστο! Aν ομως ειχες τη δυνατοτητα να πας σε 5970 θα πηγαινες 1000% γιατι απο οτι καταλαβαινω το χειροτερο μειον ειναι η τιμη της παρα ολα τα υπολοιπα που παρουσιαζεις. Αν το αντικειμενικά πάει ως πλειοψηφία, θα πω ναι, είναι ότι καλύτερο.Ωστόσο όμως θα έλεγα ότι είναι καλύτερη για ένα κοινό ενθουσιώδη μεν, αλλά και που δεν τη ψάχνει τόσο. Κοιτάει Specs και ότι πιο ακριβό υπάρχει, όχι απόδοση κατ ουσίαν. Η δική μου άποψη είναι αυτή. Για κάποιος που παίζουν σε ανάλυση 2560x1440, θα έλεγα ότι είναι αναγκαίο κακό.Γνωρίζω κάποια παιδιά σε γειτονικό Forum λίγα μεν, αλλά ενθουσιώδη δε. Έχουν αρνητική εντύπωση για Dual GPU κάρτες γραφικών.Όσο και να θέλω να σε πείσω (που δεν θέλω), ότι δεν είναι καλές οι Dual GPU, όσο και να θέλεις να με πείσεις ότι είναι ότι καλύτερο, δεν θα γίνει τίποτα από τα δύο πραγματικά.Δεν έχει και τόσο νόημα θεωρώ, καθώς στο μόνο που με παραπέμπει όλο αυτό είναι "Χαχα, έχω καλύτερο παιχνίδι από 'σένα, χαχα".Οπότε το τι είναι καλύτερο είναι μία άλλη κουβέντα, καθώς βλέπεις ότι για μένα είναι χειρότερο! (πέρα από χρήματα λέω πάλι).Για πες μου κατι την 295 και την 4870χ2 ενα 500αρικο δεν εκαναν?Ναι τόσο έκαναν. Μάλιστα είχα πάρει από το μαγαζί δύο 4870x2 την ίδια μέρα.Γιατί ρωτάς?.Γι αυτό και χρειάζεται η 5970. :magic:Φίλε μου εγώ παίζω σε 1920x1200.Δεν θα δω καμία διαφορά με μία 5970 και όποιος τέλος πάντων παίζει στην ίδια ανάλυση.είναι εξαιρετική κάρτα η 5870 όπως κ η 5850 που χρησιμοποιούσα 2 μέρες τώρα φτιάχνοντας το pc κολλητού μου..όχι όμως για αυτό που θέλω εγώ!Απόλυτα σεβαστό.Σεβαστό αντίστοιχα ότι δεν μου αρέσουν οι Dual GPU.Last try από μένα.Εμέναν, σαν Sector, εμένα προσωπικά (υπάρχουν και άλλοι - μιλάω για μένα), δεν μου αρέσουν οι Dual GPU κάρτες.Δεν θέλω να έχω Dual GPU κάρτα γραφικών.Τις έχω φάει με το κουτάλι τα τελευταία χρόνια και δεν θέλω πλέον να ασχοληθώ με Dual GPU στο PC μου. Δεν έχω μείνει ευχαριστημένος ποτέ!Οπότε τις θεωρώ κατώτερες. Έχω μιλήσει με επιχειρήματα πάνω σε αυτό. Δεν θέλω να πείσω κανέναν, αλλά η επιχειρηματολογία χρειάζεται παρόλα αυτά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BloodMage Ιούλιος 25, 2010 #112 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2010 μια απλη ερωτηση στον Sektor : ειχες ποτε σου 5970??????????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
deNordic Ιούλιος 25, 2010 #113 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2010 Μπορεις να μου παραθεσεις μερικα επιχειρηματα γιατι οι dual gpu πλεον δεν ειναι καλυτερες απο τις single gpu σε απεικονιση μιας οθονης; (λεω πλεον γιατι εκτος απο το stutteting σε EF δεν εχω ακουσει παραπονα για τη 5970 ουτε διαπιστωσα τοσο μεγαλα προβληματα για να με απομακρυνουν απο αυτη. ***δεν με νοιαζει τι γινοταν στις προηγουμενες σειρες, για την 5ΧΧΧ με ενδιαφερει***)Εχω δοκιμασει 5970 και 5870, και η διαφορα ηταν μεγαλη. Δεν αντιλεγω οτι τα λεφτα ειναι πολλα και επισης οτι τα πιο πολλα παιχνιδια ακομα και σε 1920 με την 5870 παιζουν αψογα. Αλλα οχι οτι δεν θα την επαιρνα αν μου την χαριζαν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
csaris Ιούλιος 25, 2010 #114 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2010 Ποιος έχει έτσι 700Ευρώ? Για μία κάρτα γραφικών έτσι αέρα ή για οτιδήποτε τέλος πάντων, πέρα του φαγητού του και των βασικών αναγκών?Ελα ντε! Παντα ως δια μαγειας εκει που θελουμε τα βρισκουμε κ τα δινουμε.Χωρίς να θέλω να σε προσβάλω φίλε csaris, αλλά έτσι όπως το θέτεις το θέμα των χρημάτων σε φαντάζομαι για ένα 15χρονο παιδάκι που ακόμα μαζεύει λεφτά από το χαρτζιλίκι της νονάς, του μπαμπά και της μαμάς και περιμένει πως και πως να δει τη γιαγια και τον παππού για το νέο του παιχνίδι.Ειναι δικαιωμα σου να φανταζεσαι οτι θες... Αλλα το θεμα μας ειναι τα multi-gpu και οχι η νονα μου! Όσον αφορά το παράδειγμα με το Cayene, είναι λίγο άτυχο.Με την 5970 μπορείς και 700Ευρώ αν παίρνεις να κάτσεις σπίτι της μαμάς σου για ένα μήνα και να μη βγεις καθόλου και να την αγοράσεις. Με το Cayene αλλάζουν τα πράγματα και θα πρέπει να κάτσεις χρόνια.Θελω να σου δωσω να καταλαβεις οτι σε καθε τομεα υπαρχουν enthusiasts που τα χωνουν αναλογα και οτι αυτος που τα χωνει απολαμβανει οτι καλυτερο.Επίσης επειδή πολύ για PS3 ακούω, τι σχέση έχει το PS3 με την όλη φράση που είπες?Το PS3 φίλε μου για πολλούς, όπως και για μένα είναι άλλη αξία.Δεν το παίρνεις επειδή θες να τη βγάλεις φθηνά. Δεν λέω κάτι παραπάνω, αλλά για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, παίρνω το θάρρος και σε διορθώνω.Αν θες να μην δωσεις πολλα λ7 και να τα παιζεις ολα full για τα επομενα 2 χρονια καλυτερη επιλογη ειναι η κονσολα απο καμια καρτα γραφικων. Ναι τόσο έκαναν. Μάλιστα είχα πάρει από το μαγαζί δύο 4870x2 την ίδια μέρα.Γιατί ρωτάς?Ποιος έχει έτσι 700Ευρώ? Για μία κάρτα γραφικών έτσι αέρα ή για οτιδήποτε τέλος πάντων, πέρα του φαγητού του και των βασικών αναγκών?Οικονομικη κριση ρε συ τι να πεις?:giveup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nephiλiμ Ιούλιος 25, 2010 #115 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2010 Σοβαρα τωρα θελετε να μου πειτε οτι προσφερει ΚΑΤΙ αυτο το θεμα περαν του να συμφωνειτε οτι διαφωνειτε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eet-Fuk Ιούλιος 25, 2010 #116 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2010 Σοβαρα τωρα θελετε να μου πειτε οτι προσφερει ΚΑΤΙ αυτο το θεμα περαν του να συμφωνειτε οτι διαφωνειτε? αν συμφωνούσαν εξ αρχής δεν υπηρχε καν λόγος για την ύπαρξη των φόρουμ/online συζητήσεων. thread: CLOSED Reason: ασυμφωνία χαρακτήρων :rofl: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nephiλiμ Ιούλιος 25, 2010 #117 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2010 αν συμφωνούσαν εξ αρχής δεν υπηρχε καν λόγος για την ύπαρξη των φόρουμ/online συζητήσεων.thread: CLOSED Reason: ασυμφωνία χαρακτήρων :rofl: 2 σελιδες τωρα λενε το ιδιο πραγμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eet-Fuk Ιούλιος 25, 2010 #118 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2010 2 σελιδες τωρα λενε το ιδιο πραγμα. και τι να τους κάνεις; και εμένα με έχει φάει η αγωνία να απαντήσει ο άλλος γιατί οι dual GPU είναι κακές, ή γιατί τις θεωρεί κακές και έχω διαβάσει τόσο trolling... όλο τα ίδια και τα ίδια. και να το κλειδώσεις το θρεντ, ίσως αποτρέψεις κάποιες καλές απόψεις.. οπότε υπομονή και πέρνα αργότερα να κάνεις ένα σκούπισμα στα , trolling (συμπεριλαμβανομένων και των ποστ μου.) :hang3: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nephiλiμ Ιούλιος 25, 2010 #119 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2010 και τι να τους κάνεις;και εμένα με έχει φάει η αγωνία να απαντήσει ο άλλος γιατί οι dual GPU είναι κακές, ή γιατί τις θεωρεί κακές και έχω διαβάσει τόσο trolling... όλο τα ίδια και τα ίδια. και να το κλειδώσεις το θρεντ, ίσως αποτρέψεις κάποιες καλές απόψεις.. οπότε υπομονή και πέρνα αργότερα να κάνεις ένα σκούπισμα στα , trolling (συμπεριλαμβανομένων και των ποστ μου.) :hang3: Νομίζω ότι όλοι το αποδέχονται ότι στο Single GPU τα ίδια ή και λίγο λιγότερα Frames είναι "καλύτερα" Frames από multi GPU!Με την εμπειρία από τις κάρτες γραφικών που είχα πάντα, η διαφορά που είδα γενικότερα στην όλη φάση ήταν απίστευτη! - Δεν με νοιάζει αν πλέον το Game υποτηρίζει SLI/CF και αν κοιμάται η μισή κάρτα και να συμπληρώνω κώδικες σε αρχεία, μπας και γίνει κάτι καλύτερο... - Δεν με νοιάζει αν θα βγει καλύτερος Driver για να βελτιώσει τυχόν Frame Drop, microstuttering,κλπ - Δεν κάθομαι να ασχολούμαι αν το παιχνίδι χρησιμοποιεί και τους δύο πυρήνες στο 100% - Έχω την ησυχία μου, (Όχι θόρυβο) - Λίγη κατανάλωση (Δεν με ενδιέφερε βέβαια ποτέ αυτό ως χρήμα στη ΔΕΗ) - Άλλες θερμοκρασίες... Άλλο πράμα γενικά! Δεν γυρίζω σε δύο+ GPU με τη καμία! Μόνο CF ή SLI όπου μπορείς να απενεργοποιήσεις τη μία κάρτα όποτε θέλεις! Αλλά και αυτά πατέντες είναι... imho. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Venisk Ιούλιος 25, 2010 #120 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2010 Και από τις 2 παραθέσεις σου ποίο είναι το αποτέλεσμα Nephilim? Είναι τελικά κάρτες του διαβόλου οι 5970 ή όχι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.